Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder en Theo Janssen maken overstap en gaan komend seizoen elders analyseren

Laatste update:

Wesley Sneijder en Theo Janssen gaan het analistenteam van Ziggo Sport versterken, zo maakt de zender bekend in een persbericht.

Vanaf het komende seizoen zijn Sneijder en Janssen te zien bij Ziggo Sport. De sportzender heeft vanaf het seizoen 2024/25 het alleenrecht op alle Europese wedstrijden. Het betekent dat Europese duels niet meer op het open net te zien zijn.

Ziggo heeft daarom het analistenarsenaal moeten uitbreiden. Sneijder en Janssen worden toegevoegd aan het team bestaande uit Youri Mulder, Marco van Basten, Rafael van der Vaart en Ruud Gullit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Janssen maakt de overstap van RTL, dat dus de rechten voor Europees voetbal is kwijtgeraakt. Sneijder schuift geregeld aan bij Veronica Offside, een voetbalpraatprogramma gepresenteerd door Wilfred Genee.

Het is onduidelijk of Sneijder zijn werkzaamheden bij zowel Ziggo als Talpa gaat combineren. Janssen is naast analist ook nog hoofd scouting bij Vitesse.

Daarnaast is er nog nieuws over Noa Vahle en Hélène Hendriks. Vahle gaat stoppen bij Viaplay, waar zij tot aan het einde van dit seizoen de hoofdklasse hockey verslaat.

Hendriks gaat het Europese voetbal in de studio van Ziggo presenteren. Vahle en Hendriks presenteren op 8 juni nog samen Wij Houden van Oranje, een tv-show van Talpa ter voorbereiding op het EK.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"Versterken" ... Naja is maar hoe je het bekijkt en natuurlijk een persoonlijke voorkeur.
Tijdens de CL was ik niet zo heel kapot van beide heren.

30 april 2024 om 13:27

Ik zou het in ieder geval "verstevigen" noemen (pun intended).

Vind Theo Janssen nog wel wat toevoegen maar ik vind Sneijder als analist echt een drama. Als voetballer was die overigens geniaal.

30 april 2024 om 13:04

De beste analisten, naar mijn mening, in NL waren ook geen goede voetballers (Perez en Kwakman). Jammer dat Perez is doorgeslagen met zijn kritiek. Sneijder, vd Vaart, vd Meijden etc. Het lijkt echt nergens op.

30 april 2024 om 13:12

Perez geen goede voetballer? Het was geen wereldtop, maar als je Perez niet al goede voetballer ziet heb je de schaal wel wat verkeerd staan

30 april 2024 om 13:13

Sneijder kan af en toe nog wat zinnigs over voetbal zeggen. van der Vaart is een rancuneuze Ajax supporter en van der Meijde maakt telkens dezelfde getinte opmerkingen en grapjes.

30 april 2024 om 13:14



Eens. van de meyde moet gewoon van de tv af. Voegt niks toe. Mag ook hopen dat Wim Kieft weer een mooie plek krijgt ergens, is echt 1 van de beteren al jarenlang

30 april 2024 om 13:29

In mijn optiek is een van de beste analisten WIm Kieft. Persoonlijk vind ik die Kenneth Perez maar niks om eerlijk te zijn.

30 april 2024 om 15:30

Peren, geen goede voetballer geweest? Vanaf dat hij bij MVV speelde, was hij een topper. Die werd met AZ, Twente en PSV kampioen. Ook heeft hij onder topcoaches gewerkt als aanvoerder van het team. Perez zag het spelletje echt prima, echt een verfijnde nummer 10.

30 april 2024 om 16:53

Eens dat hij een uitstekende speler was, maar Perez is enkel bij Twente kampioen geweest.

Het zou mooi zijn als zij vd Vaart en Mulder vervangen. Voor de rest een prima team analisten. Ben zelf vooral gecharmeerd van Marco van Basten.

30 april 2024 om 16:53

Duidelijk dat smaken enorm verschillen. Persoonlijk volg ik graag Studio Voetbal met Van der Vaart en Pierre. Rafael als echte liefhebber en Pierre die toch vrij bescheiden en duidelijk is. Vind kwaliteit niet zo belangrijk, maar meer of ik het een prettig persoon vind om naar te luisteren. Marco is immer negatief. Andy en Wesley zijn nogal volks. Theo is dat absoluut ook, maar komt toch altijd wel als een gentleman over. Kieft en Perez vind ik saai.

Gisteren na een paar minuten naar Sneijder geluisterd te hebben maar doorgezapt. Sneijder en van de Vaart zijn een schande voor het het vak van analisten. Jansen neemt zichzelf niet zo serieus, en als hij wel serieus klopt het vaak wel wat hij zegt. Gisteren een Sneijder die roept dat van Persie beter nog een ervaren iemand erbij kan nemen bij Heerenveen terwijl hij wel het juiste pad doorloopt en hijzelf klaar denkt te zijn voor alles tot directeur aan toe!

Ze gaan wel voor de zwaargewichten in ieder geval.

30 april 2024 om 13:23

Ah toch goed dat er nog mensen gewicht hechten aan de woordgrappen.

30 april 2024 om 13:28

Het is een zware taak die ik zeker niet licht opvat.

30 april 2024 om 15:28

Niet alleen de bal is rond

On:
Persoonlijk vind ik beide niet zo sterk. Ziggo haalt ze vooral omdat het qua 'namen' bekende oud voetballers zijn, kan me niet voorstellen dat ze op basis van de analyses naar Ziggo gaan.

Wel bizar trouwens dat Europees voetbal voor het eerst niet te zien is op een open kanaal doordat Ziggo letterlijk alle rechten heeft overgenomen. Dus als je niet bij Ziggo als provider zit kan je dus gewoon niet gratis Europees voetbal zien. Dat is wel een slechte ontwikkeling. Verplicht dus een abonnement nemen op Ziggo om Europees voetbal te kijken. Anders moet je het op hun app kijken via een Smart TV. En dat heeft niet iedereen laat staan de problemen die daaruit ontstaan zoals haperingen en internetverbinding.



30 april 2024 om 13:21

Volgensmij mag dit ook niet. In de wet staat, dat de Europese wedstrijden van Nederlandse clubs op het open kanaal uitgezonden moet worden dacht ik.

30 april 2024 om 13:33

Dit gaan ze omzeilen door het gratis te maken via hun eigen app geloof ik.

30 april 2024 om 13:53

Dat zou ik problematisch vinden, puur vanwege het feit dat niet iedereen makkelijk ermee overweg kan. En ik zie voorzie dezelfde problemen als bij viaplay, dan gaat het haperen of willen teveel mensen kijken en gaat het mis.

30 april 2024 om 14:16

Toch is die app nog niet helemaal zeker. Ze zijn nog aan het kijken hoe ze he gaan doen en met die app schijnt het ook niet te mogen dacht ik.

30 april 2024 om 14:16

@vreemdevis dat vind ik dus ook. Heel veel mensen die klagen over Viaplay al met dat het hapert. Ook hebben sommige niet eens een Smart TV. Daarnaast moet je internetverbinding het ook aan kunnen want anders hapert het de hele tijd. De meeste doen het draadloos terwijl je voor livestreamen eigenlijk een kabel nodig hebt. Ook heeft niet iedereen een snelle internetverbinding. Allemaal problemen helaas doordat het niet meer op het open net te zien is.

30 april 2024 om 15:06

Volgens mij is Ziggo wettelijk verplicht om hard te maken dat een xx% van Nederland goed en makkelijk bediend kan worden (bron: evaluatie evenementenlijst, ministerie ocw). En dat lijkt me met de huidige mogelijkheden om voor een miljoenenpubliek live te streamen in HD nog best lastig. Bovendien is het de vraag of de drempel om te kijken wel laag genoeg ligt als het via een app is i.p.v. tv. Ik kan me best voorstellen dat ziggo zijn gratis kanaal dus ook openstelt voor de andere kabelaars tot het punt dat een app net zo goed en makkelijk blijkt te zijn.

30 april 2024 om 13:28

Gewoon normaal. Slaat nergens op dat voetbal op de publieke omroep zou moeten.

30 april 2024 om 13:51

@Broodje Eend, er zit een verschil tussen het open net en de publieke omroep…RTL 4,5,9 SBS6, Net5, Veronica enz enz allemaal open net en toch niet publieke omroep….

30 april 2024 om 14:14

Zoals @tipptopp al zegt is publieke omroep iets anders dan een open net. Ik heb niet gezegd dat het per sé op NPO moet komen. Gaat erom dat het naar mijn mening altijd op een open net uitgezonden moet worden. Nu heeft Ziggo alle rechten en de enige manier als je geen Ziggo hebt is via hun app. Hetzelfde dus met Viaplay. Maar niet iedereen kan daar mee overweg. Sommige hebben er geen verstand van en andere hebben niet een goeie internetverbinding waardoor het hapert.

30 april 2024 om 13:53

Je moet een Ziggo account aanmaken, dan kan je via de Ziggo app kijken. Erg omslachtig nog steeds, en je kan ook niet op alle Tv's daarmee kijken. (LG heeft bijvoorbeeld geen Ziggo app).

Vind het ook maar vreemd dat Ziggo ervoor heeft gekozen om een club te sponsoren die over het algemeen ook europees speelt. iets van belangenverstrengeling...

30 april 2024 om 13:58

Komt het dan ook niet op die gratis Ziggo zender?

30 april 2024 om 14:03

Jawel maar dat is alleen als je Ziggo als provider hebt. Met Odido of KPN heb je dat niet.

30 april 2024 om 14:42

Vind het persoonlijk vreemd omdat Ziggo nu een monopolie positie heeft op de Europese voetbalmarkt. Volgens mij zijn zulke posities niet gewenst op een ieder markt (in een kapitalistische samenleving).

“Analyseren” graag vertalen door praten over voetbal. Wesley praat als liefhebber en iemand die niet naar tactiek kijkt.

Hopelijk komt die bolle boskamp niet mee. Komt geen zinnig woord uit die vent

Als je keertje naar Engelse analyses kijkt dan ben je vrij snel klaar met deze clowns, slaat werkelijk nergens op

In mijn ogen zijn El Ahmadi, Perez, Kwakman en Vink stukken beter als analist, dus of Sneijder en Janssen nou bij omroep D of E zitten, maakt mij persoonlijk niet zoveel uit.
En van Hendriks en/of Vahle vraag ik me af of iemand dat iets boeit.

30 april 2024 om 22:51

Ik zou Perez vervangen door iemand and6. Onsympathieke gozer. Waterreus vind ik om een of andere reden altijd wel prettig om naar te luisteren?

Beiden niet echt hoogstaande analisten as je het mij vraagt, lichtelijk provocatief en zichtbaar op zoek naar een discussie. Wanneer de presentator zegt 'blauw is mooi' zegt Wesley: rood is mooier als je het mij vraagt. En vice versa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren