Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: ADO noemt berichten over komst van Hongbo 'voorbarig'

Laatste update:

ADO Den Haag gaat de technische staf versterken met Gao Hongbo, een 49-jarige trainer uit China. Hij vertrok in juni bij Jiangsu Guoxin-Sainty en gaat nu als rechterhand van Henk Fraser aan de slag.

/

Hongbo gaat een contract voor één seizoen tekenen en hoeft alleen nog een werkvergunning te bemachtigen. Die krijgt hij waarschijnlijk komende vrijdag en het is de bedoeling dat hij zaterdag naar Nederland vliegt om de laatste formaliteiten af te handelen. “Het Nederlandse voetbal is altijd mijn favoriet geweest en dat is ook de reden waarom ik voor Holland heb gekozen”, zegt hij in de Chinese pers.

“Ik kon naar een club in Peking, maar wilde de mogelijkheid om in Europa te trainen, benutten. Ik heb uiteindelijk voor Nederland gekozen; de jeugdopleiding aldaar spreekt mij erg aan”, aldus de oud-spits, die onlangs een aanbieding om bondscoach van Tadzjikistan te worden afwees. Hongbo is al sinds februari 1997 actief in het trainersvak en coachte zes clubs en eenmaal de nationale ploeg.

Van december 2002 tot januari 2004 was hij onder Arie Haan de assistent-bondscoach van China en van april 2009 tot augustus 2011 stond hij zelf voor de groep van de huidige nummer 77 van de FIFA-wereldranglijst. Hij werd ontslagen en opgevolgd door de Spanjaard José Antonio Camacho. Hongbo werd één keer kampioen van de Chinese ‘Eredivisie’; in 2007 eindigde hij met Changchun Yatai op de eerste plaats.

ADO heeft zelf nog geen melding gemaakt van de komst van Hongbo. De huidige technische staf bestaat uit Fraser, de 46-jarige oud-doelman Arno van Zwam en Ekrem Kaya, een 37-jarige oud-middenvelder die bij onder meer ADO en VVV-Venlo voetbalde. ADO is sinds januari in handen van het sportmarketingbedrijf United Vansen van de Chinese zakenman Hui Wang.

Update 22 september 20.07 uur - ADO noemt berichten over komst van Hongbo 'voorbarig'
ADO Den Haag noemt de berichten over de zogenaamde aanstelling van voormalig Chinees bondscoach Gao Hongbo als assistent van Henk Fraser 'voorbarig'. Perschef Ronald van der Geer sluit 'in het kader van ontwikkeling' niet uit dat er in de toekomst een Chinese trainer in de Hofstad aan de slag gaat. "Maar er is nog niks concreet en de info uit de Chinese media is zeer voorbarig. Wij hebben nog niets uit China gehoord, alles wat wij weten is uit de media", zo geeft Van der Geer aan Metro te kennen.

Denk jij dat Gao Hongbo een aanwinst is voor de staf van ADO Den Haag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een grap zeg. Kan me niet voorstellen dar Fraser hier op zit te wachten.

22 september 2015 om 14:08

Omdat hij Chinees is?

22 september 2015 om 14:15

Min of meer. Deze man komt direct uit China, heeft waarschijnlijk nooit ergens anders gewoond en tekent een een-jarig contract. Dat lijkt me tekort om je aan te passen en ook daadwerkelijk iets toe te gaan voegen.

22 september 2015 om 14:24

Nee, omdat dit meer een vrienden dienst lijkt van die Chinese eigenaar dan een keuze van Fraser.

22 september 2015 om 14:13

zal meer met de geldschieter te maken hebben, kan het me anders niet voorstellen

22 september 2015 om 14:21

Scheelt dat er in Nederland verder geen werkloze trainers lopen
BV een joop gall

22 september 2015 om 17:27

Denk inderdaad niet dat Fraser hier op zit te wachten. Maar ach, pionnen neerzetten kan iedereen. Hoewel hij is wel bondscoach en kampioen geweest dus zal toch iets van voetbal weten. Maar uiteindelijk denk ik dat vooral deze man er beter van wordt en niet ado.

Kan hij Engels? Zi niet.. Wat is de toegevoegde waarde?
Zit Fraser op te wachten, een Chinese assistent...

Best handig een assistent trainer die geen woord Nederlands spreek en waarschijnlijk erg gebrekkig Engels als hij die taal al machtig is. ADO heeft meer aan een goede speler dan aan een Chinese assistent trainer.

Haha dit komt van hoger hand... denk niet dat Fraser op deze gast staat te wachten! Ach ja kan ie igg aan zijn mandarijns gaan werken! Hahaha

“het Nederlandse voetbal is altijd mijn favoriet geweest en dat is ook de reden waarom ik voor Holland heb gekozen”
Ok, hij volgt het Nederlandse voetbal dus al jaren niet...

Spreekt hij trouwens Engels?

22 september 2015 om 15:31

Al jaren niet denk je dat de bronzen plak hem is ontgaan.

iedereen weet dat dit natuurlijk van de nieuwe baas af komt, maar het valt me dan nog wel mee dat hij aardig wat ervaring heeft, is zelfs al een keer kampioen van china geweest, hoeveel van de nu zittende trainers in nederland kunnen zeggen dat ze in eigen land kampioen zijn geworden? en hij heeft zelfs al eerder met een nederlandse coach heeft samengewerkt.

22 september 2015 om 15:36

Dat viel mij ook op het mag dan wel van hoger hand komen maar zo werkt het nou eenmaal in dit het leven. En deze man heeft toch echt ervaring hij is niet van de straat geplukt ofso.
Danny Blind zou nu ook geen bondscoach geweest zijn als hij vroeger niet vaak was wezen borrelen met het knvb kliekje.

Ps: Vz als ik hier een ban voir krijg zijn jullie wel heel erg zielig en verdenk ik jullie van nauwe banden met de knvb en censuur want elke keer als ik mij kritisch uitlaat over de knvb zijn jullie er als de kippen bij om mij een ban te geven.

“het Nederlandse voetbal is altijd mijn favoriet geweest en dat is ook de reden waarom ik voor Holland heb gekozen” Slechte timing om te komen nu de Hollandse school onder vuur ligt.
Kan me niet onttrekken aan het idee dat dit een sterk staaltje Chinees communisme is; waarom zou anders gaande het seizoen een landgenoot van de geldschieter een functie krijgen?

"Het Nederlandse voetbal is altijd mijn favoriet geweest.." Kan het me haast niet voorstellen dat iemand dat vindt! Al helemaal niet dat iemand uit Japan de Eredivisie volgt. Sinds 1997 in het vak en 49 jaar.. Vroeg begonnen dus! Hopelijk kan hij Nederlands of in ieder geval Engels!

22 september 2015 om 16:15

De man komt uit China, foutje. Zat met Havenaar in m'n hoofd..

Wat moet je hier nu mee, geen enkele toegevoegde waarde voor de club, en een doorn in het oog bij Fraser.

De beste man heeft genoeg ervaring, en is waarschijnlijk 'fan' van het Ajax en PSV van jaren terug. :-) No big deal. Geef m n kans.

Dat wordt lachen heren in Den Haag een chinese klucht haal het doek maar op..... Nederland zit er klaar voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren