Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tsjechië wint groep met negatief doelsaldo, Karagounis verzamelt kaarten

Laatste update:

Dick Advocaat werd alom bejubeld na de eerste twee groepswedstrijden in Groep A. Van Tsjechië werd met 4-1 gewonnen en gastland Polen werd op een 1-1 gelijkspel gehouden. Toch ligt Rusland er in de groepsfase al uit. Zaterdagavond werd er in Warschau met 1-0 verloren van Griekenland, waardoor Tsjechië en de Grieken doorgaan naar de kwartfinale.

/

In de historie van het EK gebeurde het nog nooit eerder dat een ploeg in de eerste wedstrijd vier keer scoorde, maar toch werd uitgeschakeld. Apart is ook dat Rusland met vier punten naar huis moet, terwijl Nederland zondag met drie punten naar de volgende ronde kan gaan. Rusland was de laatste zestien wedstrijden ongeslagen, maar Griekenland maakte dus een einde aan die reeks. Dat terwijl de Russen 31 doelpogingen hadden. Nederland had er tegen Denemarken 32, maar ook Oranje verloor dit duel.

Giorgios Karagounis maakte het enige doelpunt namens de Grieken en is met 120 interlands sinds zaterdag recordinternational van zijn land. Hij moet dat record wel delen met Theodoros Zagorakis. In de kwartfinale kan Karagounis niet zijn 121ste interland spelen, want door zijn achtste gele kaart in tien EK-wedstrijden (!) is hij geschorst voor de volgende wedstrijd. Acht gele kaarten op een EK is overigens een record: Gheorge Hagi, Pavel Nedved en Gianluca Zambrotta kregen er vijf.

Griekenland gaat dus door naar de volgende ronde, samen met Tsjechië. De Tsjechen wonnen de groep en zijn het eerste landenteam ooit op een EK dat doorbekert met een negatief doelsaldo: vier goals voor en vijf goals tegen. Op een WK gebeurde het wel al eens: Kameroen bekerde in 1990 ook door met een negatief doelsaldo. Overigens werd het EK altijd gewonnen door een ploeg die Rusland tegenkwam in de groepsfase. Dus is het op 1 juli feest in Tsjechië of in Griekenland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Karagounis geschorst is, nu zijn ze vrijwel kansloos tenzij andere spelers weer opstaan.

16 juni 2012 om 23:51

Griekenland Duitsland, ook met Karagounis word het een onmogelijk verhaal denk ik

17 juni 2012 om 06:24

Was nog een onterechte gele kaart ook...

Ik kan het niet geloven dat Rusland eruit ligt, niet verwacht.
Ik had het Polen het meest gegund, nu maar hopen dat het Nederland morgen lukt..

Met negatief doelsaldo groepswinaar zijn, dat is een goed voorbeeld van het huidige moderne voetbal (zie ook Chelsea als Cl-winnaar).

Er is de laatste tijd een redelijk doeltreffende strijdwijze gevonden tegen teams die technisch superieur zijn en dominant aanvallend willen voetballen. Het zal niet de eerste verrassing zijn van dit toernooi of de komende jaren. Ook Spanje zal het dit toernooi moeilijker gaan krijgen dan velen denken, volgens mij.

17 juni 2012 om 01:36

Tsja, maar wel gewoon verdiend. Tsjechie probeerde tegen Rusland na de 2-0 alles om gelijk te maken, dan zet je alles open. In zo'n eerste wedstrijd kan dat ook, daarna is het slot er op gegaan en zijn ze voor het resultaat gegaan. Tsjechie gewoon verreweg het best gepresteerd deze poule, en: Polen en Rusland, alleen maar Hooligans....tsjechen zitten met 20.000 per wedstridj in het stadion en maken alleen maar feest.

Overigens is het wel onbegrijpelijk dat die grieken er weer in slagen er door heen te geraken. Wat een maf iets toch zo'n toernooi.

17 juni 2012 om 11:33

Vind het zeker verdiend. In tegenstelling tot velen kan ik erg genieten van goed verdedigend voetbal in combinatie met een killermentaliteit. Dat wordt voor mijn gevoel enorm ondergewaardeerd, en bovendien wordt het onderschat hoe ver je ermee kan komen.

''in de historie van het EK gebeurde het nog nooit eerder dat een ploeg in de eerste wedstrijd vier punten haalde''

Het lijkt me inderdaad sterk dat er een team is geweest die 4 punten heeft behaald uit een wedstrijd

16 juni 2012 om 23:22

Haha scherp van je! Onze reacties zullen waarschijnlijk verwijderd worden, maar ik moet je toch kudos geven hiervoor.

Tsjechie heeft het moeten doen zonder sterspeler Rosicky en hebben het gehaald dus chapeau. Ik ben ook wel een beetje blij voor Cech eigenlijk ook al had ik het Polen meer gegund.

16 juni 2012 om 23:37

groen randje!! scherp en geniaal. jammer had rusland en polen graag nog gezien. vond ze 1e 2 wedsttrijden leuk voetballen

Jammer dat Karagounis geschorst is.

Hij is toch wel 'n beetje het gezicht van Griekenland. Dus dat is wel jammer dat hij geschorst is.

En Tsjechie heeft het gewoon goed gedaan in de poule. Dus terecht door.

Succes Tsjechie en Griekeland in de kwartfinale!

Mooi voor die Grieken, geweldige mentaliteit, inzet, vechtlust heerlijk. Ook voor de Tsjechen zitten een paar leuke voetballers bij zoals Pilar

Maar even over NL zo kan het toch ook ? : Nederland hoeft ook maar 1-0 te winnen van Portugal, als Denemarken met meer dan 2 doelpunten verliest want onderling resultaat telt dan, zo ging het ook bij de Grieken want die hadden ook een minder doelsaldo als de Russen

16 juni 2012 om 23:25

Bij Nederland in de groep komen dan drie ploegen op hetzelfde aantal punten. Die hebben allemaal een keer van elkaar gewonnen en verloren, dus dan telt wel het onderlinge doelsaldo.

16 juni 2012 om 23:33

Denemarken staat op -2 als ze verliezen van Duitsland met 2-0.
Nederlands staat op -1 als ze winnen van Portugal met 1-0
Portugal staat ook op -1 als ze verliezen van Nederland met 1-0

Dus Nederland heeft een gelijk doelsaldo met de Portugezen, maar een beter onderling resultaat dus NL is door !

16 juni 2012 om 23:36

@hejenkd

Nee, in 't andere topic heb ik het ook al aangegeven. Doordat er naar onderling doelsaldo wordt gekeken tussen de landen die gelijk staan in punten moet NL met 2 doelpunten verschil winnen van Portugal.

16 juni 2012 om 23:38

Ja oke is snap het ! dus 4-3 is wel genoeg ?

16 juni 2012 om 23:40

@ Hejenkd

Dat klopt niet hoor.
Nederland moet zoiezo met 2 doelpunten winnen van Portugal om boven Portugal te eindigen.

Want als ze alle 3 gelijk komen, worden de Duitse wedstrijden weggestreept en kijken ze alleen naar de onderlinge wedstrijden.

Nee, 4-3 is niet genoeg.
Ze moeten winnen met 2 doelpunten verschil.


16 juni 2012 om 23:51

@hejenkd

Stel NL wint met 1 doelpunt verschil en Denemarken verliest, met hoeveel maakt niets uit, dan is dit de stand:
Nederland 3 punten, doelsaldo in wedstrijd tegen DEN en Por: 0
Portugal 3 punten, doelsaldo in wedstrijd tegen DEN en Ned: 0
Denemarken 3 punten, doelsaldo in wedstrijd tegen NED en Por: 0
Met een gelijk aantal punten én gelijk doesaldo wordt er naar aantal gemaakte doelpunten gekeken en dat is dan altijd in het voordeel van Portugal t.o.v. NL omdat NL niet scoorde tegen DEN en Portugal wel 3x.

Stel NL wint met 2 doelpunten verschil en Denemarken verliest, met hoeveel maakt niets uit, dan is dit de stand:
Nederland 3 punten, doelsaldo in wedstrijd tegen DEN en Por: +1
Portugal 3 punten, doelsaldo in wedstrijd tegen DEN en Ned: -1
Denemarken 3 punten, doelsaldo in wedstrijd tegen NED en Por: 0

Ben onder de indruk van die Gebre Selassi! Die gaat denk ik een mooie transfer maken na dit toernooi! Heb toch liever Tsjechië dan Rusland of Polen in de eventuele kwartfinale, dus mooi dit.

16 juni 2012 om 23:28

Selassie gaat naar Werder Bremen. Hij heeft een aanbieding van Dnipro afgeslagen en kon in de winter naar Cska Moskou.

16 juni 2012 om 23:31

Wow netjes! Dat dacht ik al.. wat een geweldige speler vind ik dat zeg. Bedankt voor je reply.

16 juni 2012 om 23:33

Die transfer is nog niet rond.

16 juni 2012 om 23:41

Heb je gelijk in. Maar ga er vanuit dat die transfer wel rond komt.

Pilar is ook goedkoop op te halen hoorde ik net van Marc van Hintum op de radio...leuke aankoop voor menig ploeg

16 juni 2012 om 23:33

Pilar is al verkocht aan Wolfsburg.

Wel een apart geval dat Rusland in elke EK al bij de uiteindelijk winnaar zat.
Nu ze zelf het beste team waren in deze poule kan ik het me niet wederom voorstellen (2004) dat Griekenland of Tsjechie het Ek gaat winnen.

16 juni 2012 om 23:37

Dat zou wat zijn, Griekenland weer? Of Tsjechië.. aan de hand van wat ze hebben laten zien zou je zeggen dat het écht onmogelijk is. Maar ja, het blijft voetbal!

Wat kan voetbal af en toe hard en oneerlijk zijn! Polen en Rusland verdienden het om door te gaan, Tjechie en Griekenland gaan er met de buit vandoor...

17 juni 2012 om 01:40

Polen? Was dat die thuisploeg die 70 minuten achter die roden hebben aangehobbeld vandaag? Wat een brandhout is dat zeg, geen dynamiek, geen actie, geen drive, geen kansen (alleen de eerste 10 minuten). Het is de thuisploeg en dan moet je meer brengen dan dit, kun je dat niet....daar i sde uitgang, compleet terecht!

17 juni 2012 om 07:19

Polen heeft het minste punten en is dus terecht uitgeschakeld.
Rusland heeft evenveel punten als Griekenland maar op basis van onderlinge duels zijn ze naar huis, dus ook terecht.

Ik vond de strijdwijze van Rusland een beetje op die van Nederland lijken, de aanvallers hadden hun vizier niet op scherp en de spelers van Rusland liepen wat stroperig over het veld alsof ze vooraf eerst een halve marathon hadden gelopen.
Ook de goal van Griekenland gaf aan dat er een groot Russisch gat in de verdediging zat.
Met een bal-aanname en een kapbeweging was voor die Griek de hele weg vrij tot de 16.
Niets tegen Advocaat hoor, maar na de 4-1 tegen Tsjechië sprak hij als een koningin bij haar troonrede de Nederlandse media toe in een sportprogramma op zo'n manier dat de Russen niets meer in de weg kon staan. Gisteren was hij echter zeer geprikkeld tegenover de media, net als ons Bertje die dat ook zo goed kan. Ik denk dat Advocaat er toch niet gerust op was tegen de Grieken.
Ik vond Archevin deze wedstrijd zwaar tegenvallen.

als Nederland vandaag verliest en Denemarken wint... dan is het record alweer verbroken, dan moet een ploeg met 6 punten naar huis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren