Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tsjechië overklast Servië en wint dankzij hattrickheld met ruime cijfers

Laatste update:

Tsjechië heeft zich hersteld van de 1-2 nederlaag van afgelopen woensdag tegen Denemarken. Het gastland van het EK Onder-21 won zaterdagavond met liefst 0-4 van Servië en staat nu met drie punten op een gedeelde eerste plaats in Groep A. Jan Kliment was met een hattrick de grote man in Praag en dat was tevens pas de derde hattrick sinds 1994 die op een EK Onder-21 werd gemaakt.

/

Tsjechië kende een uitstekend begin in de Generali Arena, want al na acht minuten kwam men op voorsprong. Kliment, rechtshalf van Vysocina Jihlava in eigen land, ramde de bal na een goede actie van linksback Matej Hybs hard in het doel. De Centraal-Europeanen hadden ook al gauw de 0-2 kunnen maken, ware het niet dat Jirí Skálak naast schoot en Václav Kadlec de lat raakte. Servië kwam er amper aan te pas en incasseerde na een kwart wedstrijd alsnog een tweede tegendoelpunt. Kliment was opnieuw de gevierde man.

Servië kwam hierna iets beter in de wedstrijd, maar verder dan een kans voor Milos Jojic kwam men niet. In de tweede helft werd het na elf minuten 0-3: Kliment ontsnapte aan de buitenspelval en completeerde zijn hattrick door de keeper te omspelen en het verlaten doel te vullen. Martin Frýdek bepaalde met een volley de eindstand op 0-4. Servië leed daarmee zijn eerste nederlaag van het toernooi, want woensdag speelde men met 1-1 gelijk tegen Duitsland. Een smet op de zege van Tsjechië was overigens het geblesseerd uitvallen van Kadlec.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg genoten van Tsjechië. Heerlijk toernooi zometeen Duitsland-Denenmarken

Ik begrijp er niks meer van . Het WK onder 20 is net afgelopen , in het zelfde weekend begint het EK onder 21 . Lijkt mij dat sommige landen deel nemen op beide . Spelers wat onder de 21 zijn kunnen dus ook op het WK onder 20 deel nemen .

20 juni 2015 om 20:38

Aan dit EK doen ook jongens mee die 22 en 23 zijn. Dit komt omdat ze op het moment dat de kwalificatie begon 21 of jonger waren.

Servië enorm zwak vandaag zelden zo slecht zien spelen als vandaag , missen wel heel veel spelers ! Maarja mijn dag kan nurt stuk want Servië -20 is winnaar van het WK geworden vandaag !!!!

20 juni 2015 om 20:45

Precies dat is wat ik bedoel . Veel spelers van Servië hebben waarschijnlijk op het WK onder 20 gespeelt . Wat heeft een EK onder 21 dan nog voor een waarde??

20 juni 2015 om 20:56

Voor VZ en NPO meer dan het WK. Een omgekeerde wereld!

Grappig dat VZ totaal geen aandacht besteedt aan het U20 WK.

20 juni 2015 om 21:55

Vz is 100% nl joh , als nl niet meedoet is het niet belangrijk voor ze onzin joh

We kunnen niet alle prijzen pakken maar de wereldtitel is binnen!!! Ik heb helaas de wedstrijd gemist maar die tegen duitsland waren ze duidelijk de betere volgende wedstrijd winnen we weer!!

20 juni 2015 om 20:55

Denemarken win je niet zomaar van hoor.

In vergelijking met het WK U20 boeit dit toernooi niet. Het grootste voetbal jeugdtoernooi is vandaag afgelopen en Servie is wereldkampioen. Mooi verslag van dat toernooi op VZ en de NOS (ok NPO xd).....terwijl het tijdens de voorgaande edities nog uitgebreid werd gevolgd. Een regelrechte schande! Ik weet nog dat ik zo Messi en aanvoerder Zabaleta voor het eerst zag. Mensen keken het (omdat het werd gevolgd door de media hier) met meer interesse dan alle andere sportevenementen. Niet eens een artikel erover hier nu na de finale! Slechts dingen uit 2013 en oud nieuws van voor de halve finales. Daarnaast is het erg raar dat dit EK bijna tegelijkertijd met het WK wordt gehouden.....net zoiets onzinnigs als de Europese Spelen naast de Olympische Spelen.

Verder mochten spelers als Nastasić en Marković niet meedoen van hun clubs. Živković speelde uiteraard op het WK mee net als keeper Rajković. Mitrović en Kostić deden niet mee. Op het WK speelden ook nog belangrijke spelers als Gaćinović, Milinković-Savić, Veljković (van Tottenham). Hier stond vrijwel het b jeugdelftal van Servie. Dat rechtvaardigt dit resultaat absoluut niet! Dit team speelde goed tegen Duitsland en schakelde Spanje uit . Dan mag dit niet gebeuren. Maar weer eens is het organisatorisch slecht geregeld door de FSS (voetbalbond Servie). Een rampcoach die met dit team toevallig Spanje uitschakelt en verder nooit iets goeds presteerde neemt het A elftal over nadat een goede coach als Drulović weg werd gestuurd voor Advocaat. Er waren veel betere opties. En erger nog, ene Dodić neemt het team over voor dit Ek....een man met ˝bus voor het doel˝ tactiek die ook nooit wat heeft bereikt. Promoveer dan Ivan Tomić die een goede filosofie heeft. Hij plaatste zich weliswaar door Nederland niet voor EK-19, kan gebeuren als net nieuwe spelers eraan komen en je wat ongelukkig verliest.

Dit is een prachtige dag voor Servie en haar voetbal, en dit kan het niet verpesten. Maar het kraakt aan alle kanten in de organisatie. Ik kan alleen hopen dat coach Paunović en zijn gouden spelers het overleven tot de A selectie.

20 juni 2015 om 21:09

Gefeliciteerd met Srbija allereerst, fantastische prestatie. Vooral Zivkovic ben ik nu al een groot fan van, heerlijke speler.

Je gaf trouwens als voorbeeld dat jeugd WK met Messi en Zabaleta, maar de reden dat dat zo uitgebreid werd gevolgd was omdat het hier in Nederland werd gehouden en Oranje zelf van de partij was. Nu was Nederland niet geplaatst en werd het in Nieuw-Zeeland gehouden. Ik vind het zelf ook heel vreemd dat er geen artikel over wordt gezet, ik volgde het toernooi via livescore en soms Eurosport dus heb nu geen idee of het nou verdiend was of niet, maar erg knap is het zeker,

20 juni 2015 om 21:58

Nemoze bato vz pederi ze doen alleen aandacht aan besteden Als nl meedoet !!

Net alsof de prestatie minder word als vz er geen aandacht aan besteed. De media in Servie besteden ook minder aandacht als er geen Servisch team mee doet. Net alsof het wk veldhockey in Servie word gevolgd, lekker belangrijk. Vind dat voor de ' kleinere' evenementen niet eens zo gek. Iedereen die de behoefte had kon via de nederlandse tv de wedstrijden volgen.

Wat betreft het gelijk vallen van het wk en ek is het belangrijk dat je tenminste naar 1 toernooi je beste afvaardiging stuurt. Met het winnen van het wk is het hoogste bereikt en vervalt het belang van het ek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren