Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trots RKC laat middenvelder gaan: ‘Dit draagt bij aan ons voortbestaan’

Laatste update:

Vanuit sportief oogpunt had RKC Waalwijk het liefst ook de komende maanden beschikt over Kenny Anderson, maar de hekkensluiter van de Jupiler League heeft er bewust voor gekozen om de 22-jarige middenvelder te laten vertrekken naar Heart of Midlothian. Anderson was over een half jaar transfervrij geweest en levert de noodlijdende club nu nog een (niet openbaar gemaakt) bedrag op.

/

Anderson, die Schotse roots heeft maar geboren is in Nederland en als jeugdspeler al bij RKC belandde, gaat bij Hearts op het tweede niveau van Schotland spelen. “’We zijn er trots op dat we een product uit onze eigen jeugdopleiding kunnen transfereren naar een mooie buitenlandse club”, laat algemeen directeur Remco Oversier weten op de officiële website van zijn werkgever.

“We gaan Kenny als mens en als speler missen, maar aangezien Kenny een aflopende overeenkomst had en verlenging van de overeenkomst niet ging lukken, voorkomen we op deze manier dat hij transfervrij de deur uit loopt en dat is in deze zware tijd meer dan welkom”, benadrukt de beleidsbepaler. “De transfersom die we voor Kenny ontvangen draagt ook bij aan het voortbestaan van RKC.”

Denk je dat Kenny Anderson nog terugkeert in de Nederlandse competitie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou sonde zijn als al die mooie seizoenen worden verduisterd door een failliessement. Dat verdiend deze club niet. Fijn dat er nog wat geld op deze jongen verdiend kon worden!

Kenny het gaat je goed! Maar als ik heel eerlijk moet zijn vind ik het niet heel erg dat ie weg is, hij speelt al heel seizoen met zijn hoofd omlaag, hij is niet fit en hij heeft al een keer ruzie met de trainer gehad.

Van Dijk
Seedorf
Mosselveld
Verkoelen
van Weert
Najah
Salhi
Jungslager
Esajas
2 februari 2015 om 10:50

Vind je het gek. Kenny wil naar voren, publiek vermaken, liever 4-3 verliezen dan een saai 0-0tje. Maarja als je nu al 2 laffe trainers hebt die lekker op de verdediging gaan leunen terwijl hier alleen maar spelers rondlopen van het niveau vv teisterbanders 5...

2 februari 2015 om 11:32

Helemaal mee eens maar het is niet anders ik wil ook dat we leuk aanvallend voetbal spellen maar we krijgen verdedigend al heel veel goals om de oren. Ik hoop dat we vanaf nu gewoon verzorgd voetbal spellen en wat punten pakken en wat meer geld te krijgen aan het eind van het seizoen en hopen op beter volgend jaar. Met deze opstelling moet het te doen zijn. P.s. ze moeten Seedorf met dit geld een contract geven hij is echt een groot talent.

Van Dijk
Seedorf
Mosselveld
Van Weert
Deckers
Maria
Najah
Van Zeelst
Yildrim
Calabro
Esajas

Speelt al vanaf de D3 bij ons, deze stap is hem ook echt gegund. Is een speler die altijd naar voren wil, wil jagen en wil aanvallen. Vandaar ook dat hij de laatste 2.5 jaar nooit echt opviel wanwege dat laffe voetbal onder Koeman en nu Koopman. Zelfs nu in de Jupiler League is het niets anders dan afwachten en reageren, als er dan 1 constant naar voren wil schiet dat tacktisch niets op.

Trouwens zijn we nog steeds de puinhoop jaren geleden aan het opruimen, al word er nu nog steeds gegokt waardoor die puinhoop groter en groter wordt. Vorig jaar is er gegokt: we halen een speler erbij waardoor de kans op degradatie kleiner wordt, maar daardoor gingen we over het budget heet. Nu zijn we toch gedegradeert waardoor je nog grotere problemen hebt. Ik ben bang dat dit bij Nac ook gebeurt nu. Er worden nu steeds maar spelers gehaald, alles om degradatie te voorkomen maar als je er nu toch uitflikkert het je zon groot probleem!

2 februari 2015 om 16:28

Het blijft toch raar dat van een speler die vanaf de D bij RKC speelt 2/3 van de transfersom naar Willem II gaat

Kijk, NEC en Roda. Zo kan het ook.

Lijkt me een leuke club, Rkc, eentje waar ze nog een beetje normaal doen, tering naar de nering zetten en geen casinobeleid hebben. En ook positief zijn over de vertrekkende speler. Geen infantiel gedoe met 'naar de jeugd of tekenen'. Hulde! Hulde! Hulde! Driemaal hulde!

Die verdienen extra aandacht, zie.

2 februari 2015 om 11:44

RKC is zeker een leuke club. Alleen wel al jarenlang problemen met het rondkrijgen van de begroting. Al een paar keer net faillissement kunnen afwenden. Ze zijn nu eenmaal één van de kleinste verenigingen in een gebied met Psv, Nac, Willem II en FC Den Bosch.

op sportief vlak en menselijk vlak (qua supporters/ trainers etc) is het altijd een leuke club geweest. Vooral rond de eeuwwisseling was het een vaste top 10 club ondanks het kleine budget. 2 jaar terug draaide ze ook nog goed mee, maar zijn nu helaas heel snel afgezakt. Van degradatie, meteen naar de laatste plaats.

Hopelijk weten ze zich te herpakken volgend seizoen, zeker als je binnenkort vanuit de Jupiler League kan degraderen. Zou zonde zijn moet deze club afglijden.

2 februari 2015 om 11:50

Jorge-,

Dat geloof ik best dat het zonde zou zijn, een extra degradatie.

Maar een club kan ook gezond degraderen en zijn plek vinden in een liga waar deze thuishoort.

Ik ga naast mijn eigen club, ook wel eens kijken naar o.a. Cappellen FC. Staan nu op kop in 3de en zouden kunnen promoveren. Maar ze gaan het niet doen, ook al spelen ze kampioen. Ze zijn liever financieel gezond in 3de, dan financieel ongezond ergens onderaan in 2de klasse.

2 februari 2015 om 11:59

Ja precies, alleen is RKC op alle niveaus financieel ongezond. Ook omdat de regelgeving in Nederland vrij strikt is volgens mij. Maar qua achterban en budget zijn ze meer een club voor de Jupiler League.

Nec, Sparta, Roda, Graafschap, VVV zijn meer clubs voor de eredivisie. Hopelijk komt er in Nederland ook een goed/ gezond doorstroom systeem, zijn genoeg 'grote' semipro/ amateurverenigingen, maar knvb maakt het ze onmogelijk om een betaald voetbalclub te zijn op dit moment.

2 februari 2015 om 12:45

Jorge,

Beneliga nu, graag.

1 club uit Luxemburg. Er is geen topclub, maar die kan wel 'gemaakt' worden, er is immers wel geld. Meer dan voldoende om 1 topclub te bouwen, en structureel leefbaar als die mocht acteren in een grotere visvijver.

Voeg daar dan nog 8 clubs uit België en 11 uit Nederland bij en je hebt iets dat kan wedijveren met pakweg Frankrijk.

En maak die competitie maar gesloten. Jammer voor de rest, maar ze zijn te klein om chronisch een rol van betekenis te kunnen blijven spelen op het hoogste niveau. Maar die kunnen evengoed levensvatbaar zijn en plezant zijn op een lager niveau. Is gewoon een kwestie van niet meer uitgeven dan er binnenkomt.

2 februari 2015 om 14:57

Je zou evenwel het een open competitie kunnen maken. 1 topclub uit Luxemburg is inderdaad een idee. Maar als je dan de rest van de luxemburgse clubs plaatst in de lagere belgische klasses. Dan kan je gewoon 2 2e divisies maken met 1 met Belgische clubs en Luxemburg en 1 met Nederland.

Maar goed op papier klinkt het wel leuk. Psv, Ajax, Feyenoord, AZ, Twente, FC Groningen, Vitesse, SC Heerenveen, FC Utrecht, PEC Zwolle, RSC Anderlecht, Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Genk, Zulte- Waregem, Lokeren, Kortrijk, KV Mechelen en Luxemburg.
Alleen vraag ik me af of we er heel veel mee op zullen schieten. We zouden kunnen aanhaken bij Frankrijk of Portugal maar de echte top zal niet achterhaald kunnen worden en wie weet schieten andere fusies ons dan ook weer voorbij? Zwitserland/ Oostenrijk, Scandinavie etc.

2 februari 2015 om 12:33

Gaap. Net een plaat die blijft hangen.

Daarbij zou een 'genie' zoals jij op de hoogte moeten zijn van de situatie. Het is inderdaad waar dat RKC een ander beleid heeft gekozen dan NEC en Roda na de degradatie, door proberen meteen de kosten onder controle te houden om zodoende aan financiële problemen te ontkomen. Dit is echter niet gelukt, zeg maar mislukt. RKC kwam in zware financiële problemen, moest eerst gered worden door de gemeente die de stadionhuur behoorlijk omlaag hebben gedaan en zijn een tweede keer van een ondergang gered door het verkopen van obligaties. Daarbij heeft RKC (bijna) elk beetje echte kwaliteit wat ze hadden weg moeten door die problemen(duits, Braber) en staan ze nu afgetekend onderaan in de 2e divisie. Tel uit je winst.

Natuurlijk ontzettend lullig voor die club, altijd een leuke club geweest met aardige spelers. Maar we kunnen denk ik concluderen dat RKC qua grootte normaal gesproken een subtopper/goede middenmoter in de 2e divisie kan zijn met zo nu en dan een uitschieter naar boven. Is volgens mij ook hetgene waar ze in Waalwijk op mikken gezien acherban/mogelijkheden/sponsoring etc.

2 februari 2015 om 12:52

Keizerstad1994,

Dit 'genie' begrijpt dat er straks wellicht een NEC of Roda, en wie weet misschien wel beide, niet zullen promoveren. En dan is het daar ook wellicht boeken dicht.

Dat is natuurlijk véél beter, zo'n 'double or nothing' beleid.

Dit 'genie' begrijpt dat wanneer je niet meer uitgeeft dan dat er binnenkomt, dat je dan nooit in de problemen kunt geraken. Ja, je kan degraderen, maar dat is geen ramp. Een club die moet stoppen met bestaan, dat is ontiegelijk veel erger. Ik heb al veel volwassen mannen zien huilen, tranen met tuiten, omdat hun club definitief ten grave werd gedragen.

Kan best dat RKC te laat het licht heeft gezien, maar ze doen vandaag wel wat ze moeten doen. Zouden bepaalde andere clubs beter een voorbeeld aan nemen.

2 februari 2015 om 13:27

Het ziet er naar uit dat NEC wel gaat promoveren en dik kampioen wordt. Meteen terug in de Eredivisie wat heel wat meer geld oplevert dan de JL. Ook zal een deel van de verkoop van Alireza naar NEC gaan. Ik ga er vanuit dat NEC volgend jaar gewoon middenmoot speelt in de Eredivisie zonder weinig financiële problemen.

Ik kan het voetbal van Rkc tegenwoordig niet lang aanzien. Zonder Kenny wordt het nog 10 keer minder.

Vraagje klopt het dat willem II hier ook nog geld van krijgt. Want heeft heel de jeugd rjo rkc willemii doorstaan . Die hebben toch een afspraak staan dat ze 2 /3 en rkc 1/3 krijgt . Ook na de samenwerking. Rkc kreeg ook een paar ton van de transfer van misidjan

2 februari 2015 om 12:25

Nee, Willem 2 krijgt niks van deze transfer.
De gezamenlijke jeugdopleiding bestaat niet meer.
Toen Misidjan transfereerde bestond de jeugdopleiding nog wel.

2 februari 2015 om 16:32

Willem II krijgt wel 2/3 deze afspraken staan vast in de contracten.

Fijn, dat levert Willem II ook weer geld op

2 februari 2015 om 16:33

Met het weggevallen salaris van Sporkslede en nu 2/3 van deze transfersom opleidingsvergoeding kan hopelijk Overtoom nog gehaald worden!

Is mooi voor RKC dat hij nog wat oplevert. Ipv dat hij straks transfervrij de deur uit loopt.
Alle kleine beetjes helpen!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren