Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tottenham Hotspur neemt na tien jaar definitief afscheid van clubicoon

Laatste update:

Eric Dier wordt definitief overgenomen door Bayern München. De centrale verdediger werd afgelopen winter al gehuurd van Tottenham Hotspur en blijft nu definitief bij de club.

Dat komt omdat Dier vrijdagavond tegen SC Freiburg (2-2) zijn zevende duel van het seizoen speelde, waardoor Bayern hem nu definitief moet overnemen van Tottenham. De Duitse club betaalt 3,5 miljoen euro voor zijn diensten.

Dier heeft zich snel in de basis weten te spelen onder Thomas Tuchel. Van de zeven Bundesliga-duels die hij beschikbaar was, startte hij er vier. Drie keer kwam hij als invaller binnen de lijnen.

Max Eberl, de technisch directeur van de club, is enthousiast over de nieuwste ‘aanwinst’. “Hij is heel waardevol op het veld, maar ook met zijn ervaring”, valt er te lezen op de clubwebsite.

Dier zelf laat ook een stukje optekenen: “Ik ben blij in München. Nu ik zeker weet dat ik hier blijf, kan ik me volledig focussen op goed voetbal en wedstrijden winnen.”

Met de transfer van Dier komt er een einde aan liefst negen jaar bij Tottenham. De Engelsen namen de rechtspoot in de zomer van 2014 voor vijf miljoen euro over van Sporting Portugal, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Dier was jarenlang een belangrijke spil in het elftal van Mauricio Pochettino en ook onder José Mourinho, Nuno Espírito Santo en Antonio Conte kon hij doorgaans op veel minuten rekenen.

Onder Ange Postecoglou kreeg de verdediger annex middenvelder echter nauwelijks speeltijd. De teller stond dit seizoen pas op 198 speelminuten, verdeeld over 4 Premier League-wedstrijden. In totaal kwam Dier 364 keer in actie voor the Spurs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Tekenend voor de teloorgang van Bayern. Een speler die bij Spurs weg mocht omdat hij niet meer voldeed wordt nu gekocht door Bayern (ze kennen de clausule en hebben hem gewoon die wedstrijden laten spelen), en dan is hij ook nog regelmatig basisspeler. Er liggen komende seizoenen genoeg kansen om de aankomende titel van Leverkusen geen incident te laten zijn.

2 maart 2024 om 12:30

Niet meer voldeed? Heeft nooit voldaan, altijd al een dramatische verdediger geweest. Prima voor plek 10 tm 16 in de PL..

2 maart 2024 om 14:20

@tilburg013
Dier heeft wel degelijk voldaan onder diverse managers. Onder Poch was Dier als verdedigende middenvelder een belangrijke speler, terwijl hij in de beginfase onder Mourinho en Conte de beste verdediger was met een 3/5mansverdediging.
Het is dat Dier niet constant presteerde, waardoor er hoge pieken en diepe dalen zijn, maar je doet hem echt te kort.

2 maart 2024 om 12:30

Ach elke club heeft een 4e CV nodig. Daarnaast goedkoop en een goede vriend van de absolute topspits. Je had ook een talentvolle cv voor 50 miljoen kunnen ophalen als Bayern maar Dier is een prima tussenoplossing, volgensmij praat iedereen elkaar maar een beetje na.

Als selectiespeler wel oké maar Bayern is/lijkt me toch wel een pak minder dan voorheen. Word tijd dat ze een Leverkusen ofzo weer eens leegroven om hun dominantie te behouden of te herstellen!

2 maart 2024 om 12:40

Tja, 3,5 miljoen betalen is wel een koopje. Had wel liever hem voor een halfjaar gehuurd en gehoopt op het transfervrij binnenhalen van Matip. Die vind ik toch een slagje beter dan Dier. Alleen heel blessuregevoelig. Maar ideaal om hem dan niet te overbelasten.

2 maart 2024 om 12:45

Een prima backup voor die 3,5 inderdaad maar een jaar of 10 geleden was Bayern écht top en dat mis ik nu stiekem wel; de x-factor van Robbery, Müller, Schweinsteiger en Lahm. Zo'n Dier is toch niet de speler die je daar weer brengt, al houdt het wel middelen vrij voor een topper op de flanken.

Vroeger enorm veel respect voor ze gehad maar dit laat zien dat ze niet meer weten wat ze aan het doen zijn. Dier aantrekken dat kan echt niet.

2 maart 2024 om 12:44

Het is duidelijk dat hij als backup speler wordt gehaald. Voor een goede verdediger betaal je €40m. Voor een jonge topverdediger betaal je €60m+. Ze halen Dier, een matige verdediger met wat ervaring voor €3.5m. Ze hebben hem eerst gehuurd dus ze weten precies wat ze in huis halen en schijnbaar is er geen talent op die positie. Zo spannend is het niet

2 maart 2024 om 13:02

Het is geen enorme risico wat ze nemen dat klopt. Dier heeft geen toegevoegde waarde en dan kan je beter een jonge cv naar voren halen. Zijn limieten is bekend.

Bayern heeft voorheen altijd her en der leuke spelers gehuurd als opvulling en dat werkte heel goed! Costa, Coutinho, Perisic, Cancelo en James Rodriguez komen ff in me op! Ook Coman lange tijd geleden.

Maar dan nu Eric Dier... Dat moet je toch nooit doen? Zelfs als 5e optie kan je beter een talent de kans geven!

Heb het vaker gezegd: Super dom dat ze Stanisic hebben verhuurd. Deed het vorig jaar zowel centraal als op de back best goed..

Dit doen ze gewoon om Kane tevreden te houden. Een andere verklaring kan ik namelijk niet bedenken.

2 maart 2024 om 12:53

Was ook precies wat ik dacht. Vriendje van Kane aanstellen zodat deze gelukkiger is.

Bizar hoeveel Bayern aan salarissen betaald. Ze hebben 4 centrale verdedigers:

De Ligt 16 mln euro per jaar
Kim 12 mln euro per jaar
Upamenaco 10 mln eur per jaar
Dier 5 mln euro per jaar

Totaal 43 mln euro per jaar alleen aan de centrale verdedigers.

Dier blijft een speler die niet de credits krijgt die hij verdient. Ondanks zijn diepe dalen heeft hij ook zeker hoge pieken gekend.
Onder Poch was Dier als verdedigende middenvelder een belangrijke speler, terwijl hij in de beginfase onder Mourinho en Conte de beste verdediger was met een 3/5mansverdediging.

Dier blijft een clublegende: tijdens zijn debuut de het beslissende doelpunt maken uit tegen West Ham in de 93e minuut.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren