Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern handelt snel en heeft 49-voudig Engels international bijna binnen

Laatste update:

Bayern München is heel dicht bij de komst van Eric Dier, zo meldt Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sports vrijdag op X. De 29-jarige verdediger wil dolgraag naar Duitsland vertrekken en heeft inmiddels groen licht gekregen van Tottenham Hotspur. Het wachten is nu op het definitieve jawoord van Bayern, zo benadrukt Plettenberg. Alle betrokken partijen zijn in ieder geval tot een mondeling akkoord gekomen.

Voor de bij Tottenham op een zijspoor belandde Dier ligt bij Bayern een contract klaar tot medio 2025. Volgens Plettenberg komt de transfersom niet boven de vijf miljoen euro uit. Trainer Thomas Tuchel sprak al met Dier en liet hem al weten te zien als centrale verdediger of als verdedigende middenvelder.

Dier stond vorig jaar zomer ook al in de nadrukkelijke belangstelling van der Rekordmeister, maar bleef toen op zijn post in Londen. Dier is ‘één van de interessantste kandidaten’ voor Bayern, zo wist Plettenberg eerder deze vrijdag reeds te melden.

Bayern heeft meerdere verdedigers op het oog in januari en heeft nog geen knopen doorgehakt. Tuchel heeft Dier de afgelopen dagen in ieder geval ‘geanalyseerd’ met de clubleiding van de Duitse topclub en die analyse blijkt goed te zijn bevallen. De 49-voudig international van Engeland is fysiek sterk en kan als centrale verdediger, rechtsback en defensieve middenvelder uit de voeten. Dat spreekt de club erg aan.

Dier wil de overstap naar Bayern graag maken, zo klonk het al eerder. Tottenham heeft inmiddels groen licht gegeven voor een tussentijds vertrek uit Noord-Londen. The Spurs hebben op hun beurt reeds een persoonlijk akkoord bereikt met Radu Dragusin van Genoa. Beide clubs moeten er wel nog uitkomen. De Italiaanse club houdt naar verluidt vast aan de vraagprijs van 30 miljoen euro; Tottenham wil vooralsnog niet hoger gaan dan 25 miljoen euro. Zijn komst lijkt los te staan van het vertrek van Dier.

Met een vertrek van Dier zou er een einde komen aan liefst negen jaar bij Tottenham. De Engelsen namen de rechtspoot in de zomer van 2014 voor vijf miljoen euro over van Sporting Portugal, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Dier was jarenlang een belangrijke spil in het elftal van Mauricio Pochettino en ook onder José Mourinho, Nuno Espírito Santo en Antonio Conte kon hij doorgaans op veel minuten rekenen.

Onder Ange Postecoglou krijgt de verdediger annex middenvelder echter nauwelijks speeltijd. De teller staat dit seizoen pas op 198 speelminuten, verdeeld over 4 Premier League-wedstrijden. Slechts één keer begon Dier in de basis in de competitie. In oktober werd duidelijk hoe ongelukkig de Engelsman met zijn situatie in Londen is toen hij zich weer op de club meldde na de interlandbreak.

“Jullie hoeven me niet te filmen hoor”, zei Dier toen hij de gang op kwam en het mediateam opmerkte. “Jullie gaan de beelden toch niet gebruiken.” Een medewerker van de club antwoordde: “Kom op, we zullen je in de compilatie stoppen.” Die beelden deden pijn bij veel Tottenham-supporters, zo was te lezen op X. “Dit heeft mijn dag verpest. Iemand die altijd zoveel voor de club heeft gegeven wordt zo gemakkelijk opzij geschoven", klonk het onder meer.

Harry Kane
Na 364 wedstrijden voor the Spurs lijkt een definitief afscheid dus dichterbij dan ooit voor Dier, die zich – mocht Bayern zich daadwerkelijk gaan versterken met de Engelsman – in München kan voegen bij ex-teamgenoot Harry Kane. De twee speelden jarenlang samen bij Tottenham en de Engelse nationale ploeg. Kane maakte afgelopen zomer voor 95 miljoen euro de overstap naar der Rekordmeister.

De aanvoerder van Engeland is historisch goed begonnen aan zijn tijd in Duitsland. Na 22 wedstrijden staat de teller inmiddels op liefst 25 doelpunten en 8 assists. Bayern staat na vijftien competitieduels op de tweede plaats, vier punten achter koploper Bayer Leverkusen. De ploeg van Tuchel heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. De Duitsers eindigden in de groepsfase van de Champions League overtuigend op de eerste plaats. Lazio is in de achtste finale de tegenstander.

Vind jij Eric Dier een versterking voor Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hou toch op man. Dier gaat Bayern echt niet verder brengen. Palhinha is een veel betere optie

5 januari 2024 om 19:11

Palhinha is 60 miljoen en een verdedigende middenvelder. Maar ik snap je reactie Dier is lachwekkende keuze

Ik snap dat je een veelzijdige speler aan je selectie toe wil voegen, maar Dier heeft toch niet de kwaliteit om bij een club als Bayern mee te kunnen? Bij Tottenham is hij al een grote bron van ergernis en fouten, als hij uberhaupt al mag spelen… Als deze speler uit de koker van Tuchel komt dan moet je hem ver weg houden bij transferzaken, hij heeft toch helaas bij Chelsea ook al aardig wat net-nietjes naar de club gehaald..

5 januari 2024 om 15:43

Snap ik ook niet. Voldoende andere opties die beter zijn dan Dier, en ook ''veelzijdig'' zijn.
Natuurlijk is Dier (spot)goedkoop, maar ik zou dan nog liever meer geld uitgeven voor bijvoorbeeld: Diomande (die is misschien wel heel duur, wat ik zo lees), Leny Yoro (18 jaar, speelt alles bij Lille, kan RCV, LCV en CVM en contract tot juni 2025, dus zal relatief goedkoper zijn en beter), Struijck (lcv, CVM, LB), Chalobah (ook beter), Toti, Tuta, Djalo, Mosquera,

5 januari 2024 om 15:55

Dat zou je zeggen inderdaad.. Hoeveel geld heeft Bayern te besteden in deze periode? Maar zelfs als goedkope optie vind ik hem echt veel te matig!

5 januari 2024 om 16:19

Ik denk dat Bayern er sowieso goed aan doet een sterke verdedigende middenvelder te halen, zoals Palhinha waar ze afgelopen zomer ook interesse in hadden en dan voor je CV backup voor een lekker goedkope optie gaan. Dier heeft echter totaal niet het gewenste niveau.

Met Palhinha of een andere DM op het middenveld kan Kimmich terug naar rechtsback of doorschuiven naar een box-to-box rol, in plaats van hopeloos counters proberen te verdedigen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Kimmich een fantastische speler, maar in zijn huidige rol bij Bayern is het toch al flink wat maanden een stuk minder dan tijdens zijn topjaren.

5 januari 2024 om 16:31

Bayern heeft genoeg geld te besteden deze winter, alleen zijn wintertransfers moeilijker te realiseren gezien de clubs niet happig genoeg zijn hun spelers af te staan zonder een deftig alternatief te vinden.

5 januari 2024 om 16:38

Kimmich gaat never nooit naar RB weer. Dan gaat hij 100% weg.

Denk overigens dat Kimmich gebaat is bij een Palhinha/onana kinda aanwinst op Cvm.

Dan kan hij juist iets meer als box-to-box speler spelen en aanvallen.

Haha, dit zou wel echt een grap zijn.
Eric Dier speelt bij Spurs nu niet eens, terwijl ze Ben Davies en Emerson Royal (met alle respect) centraal hebben staan als Cv's. Zelfs nu Dier fit is. Kom op zeg. Wat moet hij dan bij Bayern, dat nog veel hoger aangeschreven staat?

''hij kan rechtsback'' staat er dan ook. Ja. Ik kan ook rechtsback staan bij Bayern, maar iedereen loopt Dier op RB zo voorbij. De man is absoluut niet snel, voetballend oké voor een verdediger maar verdedigend enorm kwetsbaar en de draaicirkel van een Scania.

Op CV en CVM kan je hem wellicht nog gebruiken als voetballende speler, maar ook daar komt hij te kort voor Bayern. Snap wel dat hij graag wil. Of je nu op de bank zit bij Spurs of Bayern. Dan maak je bij Bayern nog wel voldoende kans op een mooi prijs(je).

Dragusin al 25 geboden en ze willen 30, dan komen ze er wel uit. Zou ook nodig zijn. Van de Ven traint weer, maar Romero is ook een uilskuiken die regelmatig een kaartje pakt en heetgebakerd is... Voor de rest is er momenteel niet veel bij Spurs.

5 januari 2024 om 16:56

Eens met wat je allemaal over Dier zegt.
Maar Romero een uilskuiken noemen?

Romero is een verdediger die heel veel risico in zijn spel ligt. Waar veel verdedigers in bepaalde situaties passiever verdedigen en zouden focussen op afhouden en lijnen afschermen, probeert Romero de bal altijd te veroveren om vervolgens gelijk een aanval op te zetten. 99 van de 100 keer werkt dit perfect en doet hij wat weinig andere verdedigers kunnen. Het punt is dat mensen die wat oppervlakkiger naar voetbal kijken enkel die ene keer zien dat het misgaat, en niet zien hoeveel goals een romero voorkomt. Ik heb zoveel liever een romero in het team die twee keer per jaar rood pakt maar zo ontiegelijk veel oplost en zoveel goals voorkomt dan een passieve verdediger die nooit echt veel goeds doet maar ook niks zo fout dat het mensen zoals jij iets opvalt.

5 januari 2024 om 17:53

Jij kijkt wedstrijden van Tottenham en dat kan ik enorm waarderen.
De buitenwacht ziet alleen de kaarten en onnozele overtredingen van Romero( bijvoorbeeld dat haren trek van Cucurella ) maar Romero is de beste verdediger die Spurs heeft. Ook statisch gezien staat hij in de top 3 beste verdedigers in de PL. Hij geeft een aanvaller nooit tijd en grijpt resoluut in. Ik zie hem liever in mij elftal dan van Dijk. Die geroemd word maar het echte verdedigen meestal overlaat aan iemand anders.

Goh, die zag ik niet aankomen. Een speler als Dier naar de absolute top van Europa.

Hahaha hoe kunnen serieuze scouts van een topclub als Bayern hierbij uitkomen, schei toch uit man. Je hebt in de jeugd zeker een iemand lopen die het niveau van Dier aan zou moeten kunnen tikken.

5 januari 2024 om 16:33

Bayern heeft Tarek Buchmann als jonge potentieel, maar hij is nog een tijdje out met een spierblessure

Ik zal wel te weinig Spurs gekeken hebben, of de inkopers bij Bayern zijn nog niet terug van het Oktoberfest. Ik gok op het laatste. Wat moet Bayern nou met een beperkte speler als Dier. Die heeft toch totaal het niveau niet.

5 januari 2024 om 16:53

Voor het niveau van de Bundesliga lukt het wel, Champions League is anders. Hij komt gewoon om de tijdelijke afwezigheid van Minjae en Mazraoui op te vangen. Daar kan men weinig verkeerd mee doen

5 januari 2024 om 16:54

Voor de volgende transferperiode (zomer) komen er dan betere opties uit zoals Frimpong en Araujo.

De Ligt mag dus ook weg bij Bayern?

Lekker diomande halen van Porto. Daar haal je meteen een potentiële wereldtopper mee. Wat heb je aan slome Dier?

Nog slechter dan Daley Blind

Is Bayern gek geworden ofzo haha. Die gast is niet eens goed genoeg voor Spurs laat staan voor Bayern. Willen ze hem net zoals Blind het hele jaar op de bank houden ofzo? Als centrale verdediger is die dramatisch en als verdedigende middenvelder weet ik niet of hij zich staande kan houden. Hele rare keuze maar ja blijkbaar is Bayern zo wanhopig op een speler die zowel centraal als op het middenveld kan spelen. Maar ja om nou bij Dier uit te komen...

Hij is echt voor zijn aardige nuchtere karakter gehaald voor in de kleedkamer want daar hebben ze wel nood aan in Bayern

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren