Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Theo Janssen vertelt waarom hij ondanks ‘fantastische tijd’ vertrok bij Ajax

Laatste update:

Theo Janssen heeft zich in het programma Tussen de Palen van Ziggo Sport bijzonder lovend uitgelaten over Ajax. De voormalig middenvelder speelde één seizoen voor de Amsterdammers, voordat hij besloot te vertrekken. De reden? Files.

Janssen had drie jaar lang furore gemaakt bij FC Twente, alvorens hij in 2011 besloot over te stappen naar Ajax. Onder trainer Frank de Boer was de Arnhemmer een belangrijke kracht op het middenveld. Janssen werd dat seizoen, 2011/12, kampioen met de Amsterdammers.

"Het jaar bij Ajax was met het team en de mensen geweldig", spreekt Janssen. "En met de mensen eromheen ook. Ik heb daar een fantastische tijd gehad, alleen ik ben inderdaad weggegaan omdat ik elke dag in de file stond. Heen en terug."

"Op een gegeven moment was ik daar helemaal klaar mee." Presentator Wytse van der Goot stelt dat er 'ook mensen zijn die dan een appartementje nemen'. "Klopt", reageert Janssen. "Ik vind Amsterdam leuk voor een dag. Twee dagen. En dan wil ik zo snel mogelijk weg."

"Het is veel te druk, veel te chaotisch. Ik hou van een beetje rust. In woon in Arnhem in een buurt met allemaal parken om me heen en dat vind ik heerlijk. Lekker naar buiten, even een stukje wandelen. Dus ik hoef niet altijd in die mensenmassa te zitten."

Janssen besloot aan het einde van het seizoen 2011/12 Ajax te verlaten voor zijn jeugdliefde Vitesse. In 2014 zette hij een punt achter zijn carrière, nadat hij te kampen had gehad met twee zware knieblessures.

Janssen is Vitesse ook na zijn spelerscarrière trouw gebleven. Momenteel ligt de 42-jarige Gelderlander tot medio 2026 vast bij Vitesse, waar hij een functie vervult binnen de Vitesse Voetbal Academie. Daarnaast is Janssen regelmatig op tv te zien als analist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap dat je niet per se in het centrum van Amsterdam wil wonen maar veel wijken zijn net op zich staande dorpen. Ik denk dat Theo daar niet echt naar gekeken heeft. Heb zelf jaren in Oost gewoond waar het echt goed vertoeven was. Tussenoplossing was voor Theo ook 't Gooi geweest. Prachtige woningen op een 20-30minuten van de ArenA, veel bos en groen. Ik denk dat hij nogal in onmogelijkheden heeft gedacht.

29 maart 2024 om 22:58

Inderdaad zowat heel mijn leven in Amsterdam gewoond in verschillende wijken. Van het begin Watergraafsmeer naar ijburg naar de jordaan. Het zijn allemaal opzichzelfstaande dorpen en gebieden. Als hij het echt zo erg vond had hij ook gewoon in Sloterdijk kunnen gaan wonen bij het westerpark en dan het ringetje om richting de Arena. De Arena lig ook in zo'n buitenhoek dat je eigenlijk niet door het centrum hoef.

29 maart 2024 om 23:32

Ik heb zelf ook in Watergraafsmeer gewoon, heerlijk rustig en 20 minuten fietsen naar de stad. Nu 5 minuten verder in Diemen, wat eigenlijk gewoon een dorp is en 10 minuten fietsen naar de arena. Theo roept maar wat.

30 maart 2024 om 00:58

ik loop in 3 kwartier naar de stad, benieuwd naar je afsnijroute. Theo dacht middenoor De Dam te moeten wonen

30 maart 2024 om 00:06

Ik kom er wekelijks voor werk en ben ook altijd weer blij als ik weer weg mag. Ongelofelijke drukte. Men is ook niet bepaald het toonbeeld van vriendelijkheid in het verkeer. Dit is overigens niet omdat ik Feyenoorder ben trouwens, want in Rotterdam heb ik exact hetzelfde. Het is zo belachelijk druk in het verkeer, van punt a naar b doe je soms een half uur. Daar rijd je in het Oosten/Noorden een halve provincie in door. Ik woon nu 8 jaar in Arnhem ook en ga nooit maar dan ook nooit meer terug naar de randstad. Dat mensen ook torenhoge bedragen betalen voor een woning en leven daar, ik verklaar ze schier voor gek haha.

Mijn punt is(nogal langdradig, ik merk het): niet iedereen is hetzelfde en er hoeft helemaal niet in onmogelijkheden gedacht te worden om tot de conclusie te komen dat de randstad absoluut niets voor je is.

30 maart 2024 om 00:06

Zou hij niet gewoon dichter “bij huis” geweest willen zijn; bij zijn vrienden, familie.
Zit je daar in je eentje in het Gooi.

30 maart 2024 om 00:18

Kan zo zijn, maar voor niet randstedelingen kan de beleving anders zijn. Ik vind Amsterdam en Rotterdam echt verschrikkelijk als ik er langer dan een dag moet zijn. Kunnen nog zo'n mooie steden zijn, maar niet voor mij

30 maart 2024 om 08:51

Ik ben een niet-randstedeling uit Friesland, gestudeerd in Groningen, gewoond in Amsterdam en dus nu woonachtig in 't Gooi 😆 Maar het is zeker voor een ieder anders, alleen weet je dat dit erbij krijgt als je voor Ajax gaat voetballen. Dam had hij dus kunnen kijken naar een tussenoplossing.

30 maart 2024 om 07:13

Of je kunt in Landsmeer wonen naast het twiske en op 10 minuten van de arena

30 maart 2024 om 09:16

Ik woon in Amsterdam-Noord maar Landsmeer moet niemand willen. Wat een plek zeg. Dan kun je liever voor Oostzaan kiezen en dan woon je al praktisch in het Twiske.

30 maart 2024 om 15:52

Ik snap Theo wel, ik vind Amsterdam ook echt een ontzettende kutstad. Ben blij dat de Arena ver buiten het centrum ligt, dan ben je er snel weer weg na een wedstrijd. Maar het zegt me allemaal niks daar, Haarlem zou mijn woonplek geweest zijn als ik had kunnen voetballen ;-)

Ik dacht dat het verhaal was dat de Boer hem niet meer nodig had? Dat staat mij bij

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam-Noord, en ik woon daar nog steeds, dat wordt nu zeker drukker. Maar in jouw tijd Theo, was Noord nog een dorp. Hij bedoelt eigenlijk: ik was niet professioneel genoeg voor topvoetbal. Zijn talent heeft hij nooit optimaal benut, eeuwig zonde!

30 maart 2024 om 09:32

Dat heeft hij ook in het interview gezegd bij ziggo.
Dat hij niet leefde als een "echte prof"... dat steekt hij ook niet onder stoelen of banken.

Het is meer voor de mensen uit Arnhem dat Amsterdam hoe dan ook te druk is. Allemaal meningen maar jullie zijn t gewend. Ik vindt Amsterdam ook tien x niks en niet omdat ik niet professioneel genoeg ben. Arrogante kwallen en meer niet.

30 maart 2024 om 07:15

Echt chapeau!! Ik vind het moedig dat je jezelf zo durft te presenteren!!

30 maart 2024 om 09:18

Waar woon jij dan? Als ik vragen mag?

30 maart 2024 om 10:26

Haha ja heel Amsterdam zit vol arrogante kwallen en dat weten dan de mensen die er bijna nooit komen omdat ze het niets vinden. Geef mij maar Amsterdam, heerlijk vertoeven met alles dichtbij de hand wat ik mooi vind. Heerlijke open mensen die altijd voor je klaar staan en een praatje. De gezelligheid. Zo iedereen zijn eigen.

Had Theo graag langer bij Ajax willen zien maar helaas.

Tsja. In een ‘rustige wijk’ of een dorp er naast, zit je nog steeds in de randstad.
Leuk voor een bezoekje naar een stad daar. Maar zou echt never nooit in de Randstad willen wonen. Te druk. Te massaal, te associaal, te depressief.
En bijv een grote stad als Eindhoven hoort daar gewoon bij. Ook drie keer niets.

Ik snap ook niet die mensen die elke dag , jaar in jaar uit, voor hun werk in de file staan. Dat je opstaat en al weet dat je tenminste een uur per dag file rijdt. Leuk is anders lijkt me. Misschien dat mensen hier mij kunnen vertellen wat hun drijft om elke dag in de file staan??

30 maart 2024 om 08:01

Ik kan dit wel toelichten, maar dan spreek ik puur voor mezelf. In A'dam en Rdam heb ik gewoon veel (grote) klanten zitten. Daar heb ik (1x per week Adam en 1x per Rdam) best wel een file voor over. Ze spekken de pot immers flink.

Kort gezegd: geld doet je wel een uurtje file over hebben. Maar ik ben altijd mega blij als ik weer in het rustige groene Oosten arriveer.

30 maart 2024 om 08:22

Ik moet voor mijn werk ook regelmatig vestigingen van ons bedrijf door heel Nederland bezoeken en dan vind ik de files ook niet erg. Een lekker muziekje of een audioboekje op en je komt de tijd wel door. Heb zelf wel het geluk dat ik voor het hoofdkantoor waar ik meestal 2/3 dagen in de week zit op de fiets kan springen en dicht bij de kinderopvang zit. Als het hoofdkantoor ook ver weg zou liggen zou ik denk ik ook iets anders zoeken. Momenteel zijn er genoeg banen dichtbij waar je een mooi bedrag kan verdienen.

30 maart 2024 om 08:33

Precies, muziekje op, audioboek of soms zelfs wat educatiefs. Je kan lekker productief zijn in de auto hoor. Ik heb dan gelukkig geen hoofdkantoor waarvan ik afhankelijk ben dus dat maakt het nog gemakkelijker allemaal.

30 maart 2024 om 09:05

Het is vaak ook niet echt een keuze denk ik. Het is een feit dat het overgrote deel van de werkgelegenheid in de Randstad is. Maar daar zijn de huizenprijzen ook hoger. Dus als je nog een beetje aardig wil wonen voor een betaalbare prijs, dan moet je meer de provincie in. Ik vind dat het nog veel te veel dom en ondoordacht is dat iedereen op dinsdag en donderdagochtend ergens om 9 uur moet zijn. Stop met afspraken op kantoor op die tijden.

Theo Janssen een grote bek op tv, een grote bek bij Vitesse maar bij Ajax een dood vogeltje waarvan bleek niet uitzonderlijk goed te kunnen voetballen. Misschien viel dat tegen, dat ie nu weerwoord kreeg…

Het fascineert mij enorm dat mensen het onderscheid niet kunnen maken tussen persoonlijke voorkeur en de voorkeur van een ander. Ben mijn hele leven ajacied maar woon in het prachtige Friesland. Wanneer ik voorbij Almere kom wil ik alweer terug. Dat is persoonlijke voorkeur. Ik hou niet van drukte en mensen die zich druk maken. Wil niet zeggen dat er mensen zijn die buiten de stadsgrenzen alweer terug willen omdat ze die drukte heerlijk vinden. Prima toch? Ik snap Janssen heel goed. Ik zou precies hetzelfde hebben.

Wat een flauwekul van Jansen. Hij had ook ergens op de helft kunnen gaan wonen. Groen zat en opties genoeg. Hij moet gewoon eerlijk zijn bij Vitesse was hij het mannetje en kon hij zijn eigen leefstijl aanhouden. En dat begrijp ik heel goed. Maar wees wel gewoon eerlijk dat je veel geld wilde verdienen met je hobby en ook zo wilde leven. Biertje bitterbal peukie

De omgeving van Arbhem is zo mooi maar ik denk dat als je echt voor je sport leeft je een verhuizing zou moeten overwegen. In Amsterdam zijn er voor mensen met geld hele mooie wijken met rust en ruimte. En geen file.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren