Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Te dure’ Jeffrey Bruma kan Heerenveen inruilen voor andere Eredivisionist

Laatste update:

RKC Waalwijk hoopt Jeffrey Bruma te contracteren, zo meldt Voetbal International dinsdagmiddag. De 31-jarige centrale verdediger is momenteel transfervrij en voerde al gesprekken met de Brabantse clubleiding. Bruma speelde in het afgelopen half jaar voor sc Heerenveen, dat hem transfervrij had overgenomen van het Turkse Kasimpasa. De Friezen hadden de 25-voudig international van het Nederlands elftal graag langer willen behouden, maar gaven aan dat een langer verblijf financieel gezien ‘niet haalbaar’ is. RKC gaat nu een poging wagen Bruma wel te strikken.

De Waalwijkers zijn reeds in gesprek met Bruma, die een langere terugkeer in Nederland wel ziet zitten. In gesprek met Omrop Fryslân onthulde technisch directeur Ferry de Haan van Heerenveen dat de ervaren mandekker daarbij wel eisen stelt. “De insteek van de komst van Jeffrey was helder. Financieel gezien is een langer verblijf ook niet haalbaar. Zo realistisch moet je zijn.” Bruma speelde in totaal 14 wedstrijden voor Heerenveen.

Bij RKC kan Bruma de zevende versterking van de zomerse transferwindow worden. Eerder tekenden Denilho Cleonise, Jeroen Houwen, Richonell Margaret, Aaron Meijers, Raz Meir en Ilias Takidine een contract in Waalwijk. Bij de club van trainer Henk Fraser zou Bruma gaan concurreren met Shawn Adewoye, Dario Van den Buijs en Juriën Gaari. RKC zag met Hans Mulder, Vurnon Anita, Florian Jozefzoon, Mats Seuntjens en Iliass Bel Hassani een aantal ervaren krachten vertrekken, waardoor de komst van Bruma nu prioriteit heeft.

Bruma genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Feyenoord, alvorens hij naar Chelsea vertrok. In Engeland wist Bruma nooit volledig door te breken, waardoor hij in 2013 bij PSV neerstreek. In Eindhoven beleefde de verdediger de meest succesvolle jaren van zijn spelersloopbaan. Met PSV werd Bruma tweemaal landskampioen. Daarnaast won de rechtspoot eenmaal de Johan Cruijff Schaal. Via VfL Wolfsburg, Schalke 04, 1. FSV Mainz 05, Kasimpasa en Heerenveen kan Bruma nu opnieuw aan de slag gaan in Brabant. RKC zou de routinier op korte termijn willen toevoegen aan de selectie.

Verwacht jij dat Bruma haalbaar is voor RKC?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Welkome versterking zijn voor RKC, zijn er vaak als de kippen bij, bij dit soort buitenkansjes. Hier teert de club op.

11 juli 2023 om 13:53

Nouja, buitenkansje? Ik vond hem niet een bijzonder sterke indruk maken bij Heerenveen..

11 juli 2023 om 13:57

Denk qua leiderschap, ervaring en kwaliteit, ja een buitenkansje.

11 juli 2023 om 15:05

Qua gebrek aan inzet, gebrek aan scherpte en blessure gevoeligheid, een miskoop! Ik was blij dat hij kwam bij Heerenveen, maar hij viel mij behoorlijk tegen ondanks zijn ervaring.

11 juli 2023 om 17:09

Hij was verschrikkelijk slecht. Eigenhandig de overwinning tegen psv door de neus geboord. Blij dat hij weer weg is.

11 juli 2023 om 13:57

Ik vraag me toch altijd een beetje af waar RKC het geld vandaan haalt.

Afgelopen seizoen ook meerdere ervaren spelers met een staat van dienst....

Zo'n speler zie ik nou echt never nooit in de wandelgangen voorbij komen bij Go Ahead Eagles (die zich overigens vanzelf wel weer prima weten te redden met tactische koopjes)

Ik snap dat het allemaal transfervrij is maar... Buttner, Seuntjes, Anita, Bel Hassani, Kramer, nu Bruma, Josefzoon, die zullen toch echt niet voor een appel en een ei gaan voetballen.

11 juli 2023 om 14:03

Shirtsponsor Hans Verkerk Keukens zorgt daar wel voor...

11 juli 2023 om 14:07

Gevaarlijke situatie in mijn ogen...

In dat geval houdt Hans van Seumeren met Utrecht, RKC uit de schijnwerpers.... want je hoort er nooit een journalist over.

11 juli 2023 om 14:40

Wat een onzin verkondig je hier iedereen die RKC een beetje kent weet dat wij amper transfersommen betalen heel soms een bescheiden som en kijk ook naar wat er oa verdiend is met verkoop van Touba Meulensteen Oosting sr

11 juli 2023 om 14:52

Nielsfcb18

Iemand zeggen dat hij onzin verkondigd zonder dat je zelf leest of kan lezen!

Als je dat nou wel zou doen zie je 'ik snap dat het allemaal transfervrij is'...

Als je denkt dat Anita (en Bel Hassani) van de bodem in Nederland naar Saoudi-Arabie gaat ben je wel erg naã¯ef. Als je in zo'n land voor het geld kiest, ga je niet voor het minimale in (met al het respect) een van de meest saaie eredivisie stadions van Nederland voetballen.

11 juli 2023 om 16:16

Rkc is een gezonde club met wat geld op de bankrekening, bied er een mooie keuken bij en je bent al een einde. En deze spelers komen een jaar voetballen of 2 tegen een laag salaris om als de mogelijkheid zich voor doet een stap te maken naar een hoger niveau. En dan is rkc ook niet de moeilijkste met een overgang

Ik denk nog steeds aan zijn liedje;

Wij zijn niet bang, want Bruma is er bij!

Dit zou wel een aanwinst zijn voor RKC om zich weer in de middenmoot te handhaven

11 juli 2023 om 14:16

Misschien kan Rkc ook nog een poging wagen om Karim Rekik te strikken (sevilla heeft vanwege financiële redenen de gehele selectie in de etalage gezet) , dat worden leuke avondjes in Waalwijk dan ;-). Zit daar ergens een Karaoke bar ?

11 juli 2023 om 14:43

Dat liedje brengt alleen maar positieve herinneringen naar boven voor PSV fans. Bruma/Moreno en Bruma/Rekik zijn de laatste goede centrale duos die PSV gehad heeft.

Nu het salaris van Anita en Bel Hassani vrij is gekomen is er wel weer wat ruimte. Leuke aanwinst voor RKC!

“Wij zijn niet bang want Bruma is erbij!”

zou realistisch zijn qua plaats, gaat in de buurt van eindhoven wonen. Eredivisie club, goede trainer en in de buurt van vrouw en kinderen.

Ook ver afgezakt deze gozer, was ooit best een prima verdediger.

Viel gigantisch tegen. Werd gehaald om samen met Bochniewicz in de basis te staan, door afwezigheid van Van Beek, maar was duidelijk niet goed genoeg. Ook voorbijgestreefd door Syb van Ottele binnen een maand.

Dit lijkt me niet de buitenkansjes waar RKC naar moet zoeken. Dan ga je een heel erg zwaar seizoen krijgen.

Dat deze man nog 25 interlands heeft behaald joh, had ik even niet helemaal door. Enorm afgezakt, was een enorm talent bij Feyenoord/chelsea

Vorig jaar kon Bruma in de laatste thuiswedstrijd PSV (tegen Heerenveen met een stand van 1-3) aan plek 2 helpen... Nu is de laatste speeldag PSV-RKC...

Over de laatste speeldag hoeven ze zich in Eindhoven in ieder geval geen zorgen te maken.

11 juli 2023 om 16:39

Aan plek 2 helpen? 6 punten boven ajax . Bruma niet voor nodig gehad

Viel inderdaad erg tegen bij Heerenveen. Voetballend is hij nog wel prima maar als hij moest verdedigen gaf hij niet thuis. Altijd halfbakken ingrijpen.

Voor Heerenveen is hij te duur en RKC kan hem betalen, vrij bijzonder gezien de begroting van beide clubs

11 juli 2023 om 15:27

zal misschien wel wat water bij de wijn hebben gedaan. zoals ik in een eerdere reactie aangaf. gaat in omgeving eindhoven wonen. waalwijk is op 30 minuten, eredivisieclub en een goede trainer met Fraser

Bruma was echt slecht bij Heerenveen, heeft alleen tegen Cambuur een fatsoenlijke pot gespeeld

Je zou toch zeggen dat hij blij mag zijn dat er nog een ploeg in de ED is die interesse heeft. Laat toch totaal niet zien dat er gedacht werd dat het een goede verdediger zou worden (misschien zelfs wel Nederlands elftal).

11 juli 2023 om 15:02

Heeft ook in het Nederlands elftal gespeeld. (lang geleden) Verder vond ik hem bij Heerenveen ook niet echt een sterke indruk maken, dus vraag me af of RKC hier wel veel geld tegenaan moet gooien.

11 juli 2023 om 16:03

Dat weet ik, maar je had toen het gevoel dat als hij zich doorontwikkeld dat hij een vaste waarde voor het nederlands elftal kon worden. Dat heeft het verre van waar gemaakt.

Voor het wk 2010 gingen er stemmen op om
Hem mee te nemen.
Want het mega talent van chelsea blabla.

Is zo’n type speler waar je nooit van zou weten of die nou beter zou zijn geweest met een volledige nl jeugdopleiding, of dat die er goed aan heeft gedaan en dankzij zijn ‘chelsea cv’ zijn carrière mooi lang heeft kunnen rekken.

11 juli 2023 om 14:42

2014 denk ik

in 2010 was hij 18 jaar en had 2 wedstrijden voor Chelsea gespeeld.

11 juli 2023 om 15:04

Ja, maar toch is het zo, het aanstormende talent destijds….
Weet het nog goed omdat hij het neefje is van een vriend, die was toen zo trots 😁

Gaat zwaar worden voor rkc. Heel veel goede spelers weg. Heb niet het idee dat de nieuwelingen net zo goed zijn.

Oh right, was vergeten dat RKC nu Fraser als manager heeft. Gaat een zwaar seizoen worden voor ze, ook met het vertrek van veel spelers.

Heerenveen kan het salaris niet betalen, maar RKC wel? Er is een hoop veranderd de afgelopen jaren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren