Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bruma: ‘De getrouwde jongens van Oranje hadden wel wat uit te leggen’

Laatste update:

Jeffrey Bruma blikt dinsdag in Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN terug op een geruchtmakend incident tijdens een trip van het Nederlands elftal naar Brazilië in juni 2011. Er doken destijds foto's op in De Telegraaf van onder meer John Heitinga, Dirk Kuijt, Erik Pieters en Klaas-Jan Huntelaar die aan het dansen waren met enkele Braziliaanse dames. Jaren later geeft Bruma toe dat hij ook aanwezig was op het veelbesproken feestje van de internationals.

"Ik was ook mee uit. En ik heb alles gezien, wat ik mocht zien en wat ik niet mocht zien", erkent Bruma, tegenwoordig actief voor RKC Waalwijk, met een lach op zijn gezicht. "Het was een dompertje, vooral de volgende ochtend. Ik zal het je uitleggen, het was heel speciaal. Ik lag in bed en het was om 10.00 uur ontbijten. En ik sta in de lift met drie andere jongens, ik weet niet meer wie het waren. En het was heel stil. Ik had nog geen telefoon geopend of berichtjes gelezen. Er was alleen een feestje geweest en iedereen was een beetje brakjes. En iedereen moest een beetje bijkomen."

"Maar de gezichten in de ontbijtzaal waren heel serieus", graaft Bruma verder in zijn geheugen. "De teammanager (Hans Jorritsma, red.) stond op en zei: 'Jongens, de trainer komt zo, we moeten dingen bespreken van gisteravond'. Ik dacht: Huh, gisteravond? En toen kreeg ik door dat er iets in het nieuws was geweest. We hadden een vrije avond en gingen naar een nachtclub, en er werd gezegd dat er een clubfotograaf was. Die dus rondliep met een camera op haar borst. Maar die vrouw werkte dus voor een roddelblad, die de foto's dus ook weer aan De Telegraaf verkocht", verklaart de verdediger waarom er in Nederland een rel ontstond.

"En er werden dus foto's gemaakt van momenten die niet heel rooskleurig waren. En die de volgende ochtend dus in het nieuws terechtkwamen in Nederland, waardoor mensen wat uit te leggen hadden." Presentator Milan van Dongen wil weten wie er bij Oranje het ergste aan toe was, om vervolgens zelf Kuijt en Heitinga naar voren te schuiven. "Er waren een aantal jongens getrouwd destijds, en die hadden wel wat uit te leggen", vult Bruma aan. "Ik was single, dus ik kon doen wat ik wilde. En als jonkie gedraag je je rustig. Ik had niets uit te leggen aan het thuisfront. Maar het was wel heftig dat die vrouw foto's maakte en zichzelf zelfs voorstelde. Ze pakte alles wat ze kon pakken, dus ook de minder fraaie beelden", aldus de 25-voudig international van Oranje.

De beruchte foto van de Oranje-internationals in het Braziliaanse nachtleven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha verrassend… Kuijt haantje de voorste! Maar om hier nou weer een artikel aan te wijden…

29 augustus 2023 om 20:00

Die trok hem toen al strak

29 augustus 2023 om 21:10

Juist leuk toch, een beetje "inside perspective" na dit toch wel bekende voorval. Ook omdat het echt jaren later is vind ik het minder erg, voelt meer journalistiek dan echte roddelpers nu.

Ik ben groot voorstander van een pilsje en flink stappen op z'n tijd, ook als prof sporter. Maar tijdens een wk, brakjes wakker worden van het stappen...
Je mag al van geluk spreken als je tijdens je carrière 1 wk mee maakt... dan ga je daar toch niet zo mee om.

Ga dan na het wk 7 dagen helemaal los, maar dit snap ik echt niet

29 augustus 2023 om 20:01

Welk wk heb jij dat jaar gezien dan? Was oefenwedstrijdje joh, maakte geen reet uit.

29 augustus 2023 om 20:08

Mijn fout, stond me bij dat het tijdens t wk in Brazilië was

29 augustus 2023 om 20:42

@nederland79 Nee joh, je bent denk ik in de war met het WK '74 in West-Duitsland, de zwembadfoto's.

29 augustus 2023 om 20:50

Kan ook het WK in Brazilie niet zijn, want dat was weer in 2014. Gaat het allemaal goed, nederland79?

29 augustus 2023 om 22:00

Deze fotos komen toch ook uit brazilie?

29 augustus 2023 om 20:02

WK 2011, ik was even vergeten dat we in die tijd ook een pandemie hadden gehad 🤷‍♂️

29 augustus 2023 om 20:07

Was dat jaar het wk beachvolleybal?

29 augustus 2023 om 20:55

Er staat dat het 2011 betreft. Wk was drie jaar later.

Ook niet heel verrassend. Het gros van die voetballers moeten in die fase eigenlijk helemaal niet aan een huwelijk of relatie denken. Hoe bekender je wordt, des te groter is de verleiding. Iedereen wil wat van je, hoe je er ook uitziet. Bovendien zijn lang niet alle beroemdheden even volwassen in hun handelen, al hoef je daar niet per se beroemd voor te zijn.

Wat een charmante foto van John Heitinga ook, ik weet niet of Erik Pieters destijds aan de vrouw was maar hij had dan inderdaad wat uit te leggen. Ik heb het niet zo op vreemdgaan en vreemdgangers maar ik vraag me toch af of ik mezelf zou kunnen beheersen als ik omringd werd door bloedmooie vrouwen die allemaal iets van me willen, lijkt me toch een lastige situatie die ik in eerste instantie het liefst zou vermijden als getrouwde man.

29 augustus 2023 om 22:08

Ik zou meteen denken aan wat ik mijn partner aan zou doen als ik die vluchtige uurtjes met een of ander mens door zou brengen. Totaal geen lastige situatie. Gras is niet altijd groener aan de andere kant.

29 augustus 2023 om 22:12

Als"het gras" groen is, moet je sowieso overslaan denk ik🤣

Dirk Kuyt, man van de bijbel, natuurlijk heel nobel buiten de pot piesen.

29 augustus 2023 om 20:45

Schijnheilig figuur die Kuyt. Heb sowieso helemaal niets met die knul. Trekt vervolgens z'n gezicht zo strak waar Marijke Helwegen jaloers op is.

29 augustus 2023 om 20:52

Ach ja, ik denk dat we niet moeten doen alsof Kuyt nou zo'n uitzondering is. Ik denk dat we ons kapot schrikken hoe weinig spelers nou echt trouw zijn aan hun partner. Ik denk dat het erg veel met je doet als iedereen iets van je wil. Vooral als je het al sinds je adolescente jaren zo hebt. Zoiets vormt je.

Erg jammer dat ze Kuijt destijds kapot wilde maken.
Één van de sterkhouders van het Nederlands Elftal. Dankzij zijn inzet en opoffering kwamen we altijd zo voor op de grote eindrondes.

Dat Kuyt een vreemdganger was dat wisten we al. Kijk hem gaan met z’n hand. Normen en waarden hebben die gasten nooit van gehoord. Als je dit soort dingen wil doen, blijf dan lekker single. Ga dit niet doen als je een vriendin hebt of getrouwd bent. Ik zou mezelf nooit in de spiegel aan kunnen kijken als ik mijn partner zou bedriegen.

Lekker collegiaal. Mag hij een keertje mee, gaat hij jaren na dato nog even stoken. Volgens mij niks ergs gebeurd, maar er zijn altijd moraalridders die er ( zelfs jaren later) nog over zeuren. En de betrokkenen hebben toch waarschijnlijk weer wat gezeik erover.

Dat zinnetje over Milan van Dongen is zo treffend, die stelt altijd een vraag, gaat hem vervolgens zelf beantwoorden en dan bij de voetballer checken of zijn zelfbedachte antwoord op zijn zelfbedachte vraag klopt. Hoe kan dat die man nog niet zijn afgeleerd? Zo bedrijf je toch geen journalistiek

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren