Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Strijdlustig Heracles Almelo boekt broodnodige zege op Go Ahead Eagles

Laatste update:

Heracles Almelo heeft vrijdagavond drie belangrijke punten gepakt tegen Go Ahead Eagles: 2-0. Na een slechte eerste helft vocht de thuisploeg zich in het tweede bedrijf naar een belangrijke zege in de Eredivisie. Aanvallers Jizz Hornkamp en Bryan Limbombe waren verantwoordelijk voor de Almelose treffers in de Overijsselse derby.

Bij het Heracles van trainer Erwin van de Looi verving Navajo Bakboord de geblesseerde Jannes Wieckhoff, die normaliter de voorkeur krijgt op de rechtsbackpositie, maar geblesseerd uitviel tegen Feyenoord (3-0 nederlaag). Emil Hansson keerde vrijdagavond terug als linksbuiten, waardoor Ruben Roosken weer genoegen moest nemen met een plek op de bank.

Go Ahead Eagles-trainer René Hake wijzigde zijn elftal slechts op één positie na de nipte thuisnederlaag tegen PSV (0-1) vorige week. Controleur Enric Llansana werd op het middenveld geposteerd, wat ten koste ging van een basisplaats voor de 21-jarige Belg Xander Blomme.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor Heracles-boegbeeld Guus van Lenthe volgde een matige eerste helft van beide kanten. Hoewel Go Ahead Eagles de overhand had, toonden de Deventenaren zich bij vlagen zeer slordig.

Na 36 minuten was de eerste gele kaart van de wedstrijd voor Heracles-middenvelder Bryan De Keersmaecker, die daardoor op scherp staat tijdens het uitduel met aartsrivaal FC Twente na de interlandbreak. Bij rust stond de brilstand nog altijd op het scorebord.

Na de theepauze kwam Heracles strijdlustig uit de kleedkamer. Het elftal van Van de Looi beloonde die inzet na 55 minuten, toen Hornkamp raak knikte uit een mooie voorzet van Hansson: 1-0. Go Ahead Eagles-doelman Jeffrey de Lange leek de inzet nog te keren, maar deed dat achter de doellijn.

Al voor de slotfase begon trok Heracles de derby definitief naar zich toe. Na een dribbel besloot Limbombe met zijn verkeerde been uit te halen. Zijn inzet met links bleek een goed idee, daar het schot in de verre hoek in het zijnet belandde achter De Lange: 2-0. Door de zege verschaft Heracles zichzelf weer wat lucht in de degradatiestrijd. Go Ahead Eagles zal de komende weken aan moeten zetten om een definitieve plek in de play-offs te bemachtigen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig lesje hoe ga je om met kansen voor Gae met als leraar Heracles. Heerlijke onverdiende overwinning.

15 maart 2024 om 22:09

Heracles was voetballend beter en strijdvaardiger dan GAE. Dikverdiende overwinning.

15 maart 2024 om 22:14

Kansen? Die heb ik aan weerszijden gemist. Wel een broodnodige overwinning idd.

Hopelijk pakt RKC morgen ook 3 belangrijke punten.

hoogtijd dat kunstgras wordt verboden in de Eredivisie

15 maart 2024 om 22:11

Belasting ontduiken via schimmige bv's op Cyprus is ook verboden. Helaas komen sommige mensen daar ook mee weg. Het is een keiharde en oneerlijke wereld, kereltje.

15 maart 2024 om 22:14

Ik heb de popcorn erbij gepakt. Ben benieuwd hoe deze 'derby' discussie zich verder gaat ontwikkelen.

15 maart 2024 om 22:18

Eet smakelijk.

15 maart 2024 om 22:38

Jochie, twente is daar terecht voor gestraft en gedegradeerd naar de KKD.
Tevens maakt het mij niet uit welke club er kunstgras heeft, of het nou Heracles is of een Excelsior, ik vind het nergens op lijken en zeker niet bevorderlijk voor de gezondheid van spelers.

15 maart 2024 om 23:37



gestraft?! een tikje op de pols bedoel je. twente had allang (meerdere keren) failliet moeten zijn. ze worden niet voor niets fc rente genoemd. daarnaast zijn er clubs om minder failliet verklaard (haarlem, rbc, etc etc.).

dat gezegd hebbende zal heracles altijd meer landskampioenschappen hebben dan twente. die ã©ne 'gekochte' kampioenschap door de boel frauduleus te bedriegen hoort eigenlijk niet eens mee te tellen.

16 maart 2024 om 00:04

Ik dacht even dat ze uitgestorven waren, maar hier hebben we toch nog weer een ietwat zwakzinnig lid die denkt dat de fraude al voor het kampioenschap werd gepleegd. Ga je eerst eens inlezen. En Twente zal altijd de grotere zijn, boeiend dat Heracles in een heel ver verleden een keertje kampioen is geworden.

16 maart 2024 om 00:07

Het blijft een gevoelig puntje hè.. man man.. laat het eens los.

16 maart 2024 om 07:28

Jamesondylan echt? Gaan we dit echt weer doen? Geniet vd overwinning man, het is jullie gegund van mijn kant. Ik kan altijd wel genieten v onze derby en gun Heracles het beste als buurman.

16 maart 2024 om 08:25

@orakelvalmelo ik (en de belastingdienst met mij) ontvang graag het bewijs van de schimmige bv's als ook de rol van FC Twente.

16 maart 2024 om 00:08

Daar komt binnenkort een einde aan.
Seizoen 25/26 is echt gras verplicht.

16 maart 2024 om 09:19

Oh dat is een prima ontwikkeling. Wordt de competitie ook iets aantrekkelijker voor spelers van andere competities.

16 maart 2024 om 09:29

Sterker nog... Heracles speelt vanaf komend seizoen al op natuurgras. Dus zijn we eindelijk van dat gezanik af.

16 maart 2024 om 12:51

Lijkt me als thuissupporter ook prettiger om naar te kijken. Goed nieuws.

17 maart 2024 om 17:48

Ja ik zag het.
Zou al 3 seizoenen geleden zijn gebeurd.
Maar Heracles gebruikte zijn gehele budget om de velden in de regio te vervangen en verbeteren. Wat echt een fantastische actie is van de club.

Eagles duidelijk een mindere dag... en door!! Geen tijd om te treuren

Om Heracles nou de aartsrivaal van Twente te noemen, rivalen zijn over het algemeen aan elkaar gewaagd volgens mij. Drie erg belangrijke punten voor hen, dat dan weer wel. Zag ze al richting de 16e plek gaan eerlijk gezegd.

15 maart 2024 om 22:23

NEC en Vitesse zijn toch ook elkaars grootste rivalen? Dat gezeik van Twente supporters dat ze Heracles maar zien als 1 van de 17 tegenstanders word ik wel zo moe van.

15 maart 2024 om 22:28

Ja alleen liggen de clubs NEC en Vitesse wel een stuk dichter bij elkaar dan Twente en Heracles. Feyenoord en Sparta zijn toch ook geen aartsrivalen?

15 maart 2024 om 22:29

Daar is toch veel meer haat en nijd dan bij Twente en Heracles? Ik vind die derby mooier en intenser. Ik vind de wedstrijden tegen de traditionele top 3 ook belangrijker. Je mag er moe van worden, maar toch weet ik wel zeker dat bij vele supporters van Twente het wel zo wordt beleefd.

15 maart 2024 om 22:36

Gluubster, NEC en Vitesse liggen 20km rijden uit elkaar. Heracles en Twente 26km. Dus dat verschil moet het niet maken denk ik.
@Redisthecolour, oh ik vind het prima hoor. Maar de wedstrijden opzich brengen volgens mij altijd wat extra’s met zich mee, ook voor twente. En dat ze top 3 belangrijker vinden snap ik, maar ik word vooral moe van het willen benadrukken hiervan.

15 maart 2024 om 22:37

De afstand tussen Nijmegen en Arnhem is 24 auto-minuten. Die tussen Almelo en Enschede 27 minuten rijden met de auto. Naast dat het sowieso een onzinnig criterium is om rivaliteit te bepalen, klopt het feitelijk en topografisch ook niet helemaal in jouw hoofd, waarde vriend.

15 maart 2024 om 22:39

Ik vind Twente en Heracles geen aartsrivalen, dat was eigenlijk mijn punt. Er is zeker meer sfeer en het is meer beladen dan tegen een PEC, Excelsior of Fortuna.

15 maart 2024 om 23:01

Het is een duel tussen twee mooie clubs die elkaars buurman zijn. Ik gun Heracles alles, behalve winst op Twente. De wedstrijden zijn vaak leuk en hebben wel extra lading met her en der wat pesterijen. Maar het zijn zeker geen aartsrivalen.

15 maart 2024 om 23:05

Ik bedoelde natuurlijk qua "grootte" als club, maar nu ik het zo terug lees kan ik inderdaad begrijpen dat dat het zo geïnterpreteerd wordt haha.

Orakel: wedstrijdje topografie doen? I will Whoop your ass mate😉.

16 maart 2024 om 08:28

Twente - Heracles heeft maar een beperkte historie. Dit omdat Heracles het grootste deel van zijn historie op het 2e niveau actief was. Deze derby is iets van de laatste jaren. Vanuit vroeger is GAE - Twente veel meer een derby.

15 maart 2024 om 23:39

Heracles zal altijd meer landskampioenschappen hebben dan Twente. Met hun éne gekochte landskampioenschap. haha!

16 maart 2024 om 09:23

Het zal echt niemand van Twente enigszins iets uitmaken wie er nou meer of minder landskampioenschappen heeft.
Tevens moet je is een keer gaan inlezen over wat er nou precies allemaal gebeurd is en in welke jaren en wat voor invloed dat had over welke seizoenen.

Wat de hel. Hoe kan dit nou weer.

Slordig in de laatste fase, maar go ahead voetbalt wel gemakkelijk. Knap wat ze daar doen. Voor Heracles mooie punten natuurlijk. Doen ze op het goede moment.

Hornkamp is wel een interessante spits geloof ik. Ik zie hem zelden een hele wedstrijd moet ik zeggen, maar hij maakt veel goals en is fysiek vrij goed. Is het voetballend voldoende en kan hij stap omhoog?

16 maart 2024 om 08:09

Voetballend is het drie keer niks maar hij doet wat hij moet doen: Hard werken en scoren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren