Sterk PEC boekt tegen Roda JC derde thuiszege op rij

PEC Zwolle mag langzaam gaan geloven in lijfsbehoud. De promovendus nam vrijdag wat meer afstand van de onderste regionen, door concurrent Roda JC ondanks een snel opgelopen achterstand op een 3-2 nederlaag te trakteren. PEC oogde de grootste delen van de wedstrijd sterk, maar had ook het geluk dat Mateusz Prus geen beste avond kende. Roda JC moet zich nu meer zorgen gaan maken over het slot van het seizoen: VVV kan zaterdag naast de Kerkraadse club komen op plaats zestien.

/

De ontmoeting tussen de nummers vijftien en zestien kwam razendsnel op gang en boeide direct. Roda JC bekroonde een prima openingsfase in minuut zes al met de 0-1; Frank Demouge passte in op Guus Hupperts, die opstoomde en zijn belager afschudde. Daarna legde hij terug op Sanharib Malki en de Syriër schoot onbewaakt binnen voorbij Diederik Boer. Het antwoord van PEC liet echter niet lang op zich wachten. Bart van Hintum, die een aandeel had in de tegentreffer even daarvoor, zette goed door en bewaarde de rust: daarna mikte hij binnen via de hand van de keeper.

Bijna werd het ook 2-1, maar een mooie boogbal van Bram van Polen eindigde net op de lat achter Prus. PEC nam duidelijk de regie in handen en maakte naarstig jacht op de tweede van de avond. Die goal kwam er ook, na dik een half uur: Arsenio Valpoort speelde Van Polen kunstig vrij en de aanvoerder gaf af aan Youness Mokhtar: die loste een houdbaar schot, dat door Prus compleet verkeerd werd aangeraakt en daardoor achter hem in de bovenhoek verdween. Roda reageerde geprikkeld, zette na de tegentreffer aan en kwam heel snel alweer terug tot 2-2.

/

Biemans kopte eerst hard op Boer uit een vrije schop van Roly Bonevacia en schoot vervolgens zelf de rebound keurig binnen. Na een eerste helft met vier goals lag de wedstrijd zo nog volledig open hoopte het publiek op een spannend tweede deel. Dat bleef enigszins achterwege: PEC toonde zich na rust bovenliggend, maar behoudens een lastig schot van Mateusz Klich zakten het tempo en niveau. De beste kans voor Roda JC kwam na dik een uur, maar werd door teveel sympathie niet afgemaakt.

Malki legde namelijk terug op een medespeler in plaats van zelf nog eens de trekker over te halen en liet zo de 2-3 liggen. Hupperts verkwanselde ook een prima mogelijkheid, maar ging daarbij juist voor eigen succes in plaats van af te leggen op iemand die er beter voor stond: zijn schot ging hopeloos naast. Zoals de oude wet luidt ging de bal er vervolgens aan de overkant in: topscorer Denni Avdic had wat geluk dat zijn schot door Danilo van richting veranderde, maar dat deerde niemand. In het restant hield PEC stand en daardoor klimt het knap naar plaats twaalf.

Wie eindigt dit seizoen hoger in de Eredivisie?

1
2

verdiende overwinning voor zwolle,

Roda was totaal nergens, zo wordt degradatie niet afgedwongen....
Brood, ik weet niet wat je doet, ma het loopt voor geen meter

15 maart 2013 om 22:00

Zo wordt degradatie juist wel afgedwongen

Bijzonder zwak van Roda.
Iedereen zakte hier door de ondergrens, met Prus voorop.
Het zat ook niet mee met de van richting veranderde bal, maar dat hoort er allemaal bij.
Roda moet gaan uitkijken voor Vvv.

Gefeliciteerd Pec!

Leuk overigens voor Pec
Spelen over het hele seizoen leuke wedstrijden

15 maart 2013 om 21:59

Misschien zorgde de scheidsrechter wel voor een onprettige wedstrijdsfeer voor de Poolse keeper van Roda.

Even zonder dollen, fantastisch dat FC Zwolle hier wederom wint. Drie maal op rij een thuisduel die in driepunten omgezet wordt. Het ziet er enigszins naar uit dat ze zich handhaven zonder nacompetitie. Fantastisch!

Roda, tsja, aan het eind van het seizoen zal het zijn, we spelen nacompetitie door de scheidsrechter, indien niet, we hebben het gered, maar niet dankzij de scheidsrechter.

Jij hebt thuis zeker de lolbroek aan?

Nee, het lag niet aan de scheidsrechter, Nijhuis floot uitmuntend.

16 maart 2013 om 01:11

Nijhuis floot weer hartstikke belabberd, maar daar lag het echt niet aan. Zijn we 100% zelf schuld dat we verliezen.

16 maart 2013 om 07:13

Geen fouten kunnen waarnemen. Het optreden van Nijhuis belabberd noemen is zeer onterecht. Floot gewoon goed en voelde de wedstrijd ook goed aan.

Eigenlijk krijg je een beetje het gevoel dat je hier verliest door toedoen van de keeper. Twee enorme fouten die uiteindelijk fataal blijken te zijn. PEC heeft natuurlijk wel compleet terecht gewonnen op basis van het spel, maar het had heel anders kunnen lopen als Roda een betrouwbaardere keeper had gehad. Verder vond ik Tamata een dramatische wedstrijd spelen, bijna elke bal vanaf de rechterkant kwam voor de goal, dat mag je je toch zeker aanrekenen als back zijnde. Centraal vond ik Danilo wel een aardige pot spelen tegen Avdic, alleen een beetje ongelukkig bij de 3-2. Biemans was ook een drama, zat helemaal fout bij de goal van Mokhtar en ook in de tweede helft kwam er bijna een goal op zijn conto. Enorm slecht verdedigen ten opzichte van Avdic, maar uiteindelijk herstelt Danilo zijn fout. Zelf heeft Roda overigens ook kansen gehad om terug te komen in de wedstrijd, maar deze helpen ze zelf ook weer om zeep, net zoals in de rest van het seizoen eigenlijk het geval is. De bal die Malki aflegt, of de actie van Hupperts in de tweede helft.. Dat zijn gewoon 100% kansen die in principe net zo goed een goal hadden kunnen zijn. Met een beetje geluk had je hier dus niet verloren. Desondanks blijft het wel een meer dan terechte overwinning voor Pec, met name de tweede helft waren ze echt heer en meester, op een enkele gevaarlijke uitbraak na.

Die keeper van Roda is nog slechter dan Grandel. Welke idioot heeft hem aangetrokken? Die moeten ze echt per direct ontslaan. Mooie overwinning voor Zwolle. Gun ze nog wel een jaar eredivisie voetbal.

Terechte overwinning van PEC meer balbezit en meer kansen gecreëerd.
Roda was erg zwak, vooral de beide backs en de keeper waren erg matig.
Ik vond de scheids over het algemeen een goede wedstrijden fluiten.
Roda moet nog hard werken willen ze in de Eredivisie blijven.

15 maart 2013 om 22:21

Daar gaat je 1 euro? Haha had 5 euro gezet op Pec.

Wonderlijk toch dat Zwolle nog steeds niet veilig is. Het hele seizoen krijgen ze al complimenten over het voetbal, ze zijn een lastige horde voor iedereen, maar ze zijn er nog zeker niet. En dan is het extra knap dat ze niet zoveel last lijken te hebben van zenuwen.

15 maart 2013 om 22:04

Te weinig wedstrijden gewonnen hoewel ze veel complimenten kregen voor het vertoonde spel. Die verloren ze dan bv in de laatste minuut waardoor er toch veel punten verloren waren gegaan. Ook is de concurrentie moordend. van de 17e tot de 10e plek is het echt dringen.

15 maart 2013 om 22:23

Wat is daar wonderlijk aan? Een club met 29 punten is nog nooit veilig geweest. Dat leuke voetbal wordt schromelijk overdreven. Lijkt vaak nergens op.

15 maart 2013 om 23:00

Zwolle speelt vaak gewoon uitstekende wedstrijden, leuk fris aanvallend voetbal.
De mensen zien alleen vaak over het hoofd dat Zwolle er te veel wedstrijden tussen heeft zitten waar ze er totaal niks van bakken. Dat verklaart ook de positie op de ranglijst. Maar voor een promovendus zijn de complimenten gewoon op zijn plaats.

15 maart 2013 om 23:17

//de mensen zien alleen vaak over het hoofd dat Zwolle er te veel wedstrijden tussen heeft zitten waar ze er totaal niks van bakken.\\

Dat zien mensen helemaal niet over het hoofd want die wedstrijden zijn er eigenlijk maar zelden geweest (de wedstrijden tegen Ajax en de potjes in eigen huis tegen NEC en Heracles). Wel waren er voor de winterstop vergelijkbare wedstrijden als die tegen Roda die uiteindelijk werden verloren. Na de winterstop worden dergelijke wedstrijden dus wel gewonnen.

15 maart 2013 om 23:38

Laat ik mijn quote iets downplayen;
Zwolle heeft teveel wedstrijden waarin er van dit leuke aanvallende voetbal helemaal niks terecht komt. En dat was in meer wedstrijden dan alleen de partijen tegen Ajax of Heracles.

16 maart 2013 om 11:14

Tja kwaliteitsgebrek vriend
Zwolle doet wat ze kunnen om aanvallend te spelen

16 maart 2013 om 14:40

Ben jij de leukste thuis, of ben jij een kleinzoon van Bas van Toorn? PEC speelt het hele seizoen gewoon goed voetbal en ik kan maar 3 wedstrijden in competitieverband (ajax thuis en uit en Heracles thuis) dat wij compleet werden weggespeeld. Een zeer goede prestatie voor een ploeg die net komt kijken in de hoogste regionen van het betaald voetbal. PSV uit was bijvoorbeeld een prestatie die PEC zelf heeft afgedwongen.

Sinds het vertrek van Tyton is het huilen met de pet op bij Roda. Al vanaf het eerste seizoen heeft Prus bewezen dat hij het Eredivisieniveau totaal niet aan kan. Hij heeft in 20 wedstrijden in de drie seizoenen dat hij bij Roda speelt meer punten verloren dan hij gewonnen heeft.

Verder was het van Roda een erg slordige wedstrijd. Veel onnodig balverlies in de aanval en op het middenveld. En als ze dan eindelijk kansen krijgen dan verprutsen ze het op een grootse manier. (hupperts die niet aflegt, en de dramatische voorzet van Demouge aan het einde)

Roda heeft nog een heel zwaar programma voor de boeg, met onder andere Psv, Fc Twente en Vitesse, Roda moet een eindsprint gaan maken in de laatste vier wedstrijden tegen Willem II, Rkc, NAC en Heerenveen. Het wordt een lastige opgave, maar ik ben desalniettemin toch hoopvol dat Roda de nacompetitie nog weet te ontlopen, al gaat het een hels karwei worden.

Dit seizoen speelt Roda voor het 40e jaar op rij Eredivisie. Een geweldig gegeven. Helaas zit het dit seizoen sportief tegen.

Aan de scheids heeft het niet gelegen, hier laten jullie het toch echt Zelf liggen Roda.

15 maart 2013 om 23:33

2 kansen laten ze liggen inderdaad. Maar over 94 minuten gezien was Zwolle de baas en gewoon de terechte winnaar.

15 maart 2013 om 23:37

Het is niets ten nadelen van Zwolle, die spelen echt goed voor hun doen.
Roda speelt bij vlagen goed, maar in combinatie met het feit dat ze de wind niet mee hebben vrees ik het ergste voor ze.

Zoveel sterk was zwolle nou ook weer niet en je kan moeilijk ontkennen dat de 3 doelpunten van PEC mazzel waren.

16 maart 2013 om 00:42

Geluk dwing je af, op basis van de eerste helft was een gelijkspel terecht maar na 90 minuten was PEC de terechte winnaar. Roda leek soms totaal geen idee te hebben hoe belangrijk deze wedstrijd was. Ondanks het falen van de keeper gaat het daarvoor in de verdediging natuurlijk ook al fout.

En weer een plekje dichter bij degradatie, tot wordt hopen op een stunt in de komende 3 wedstrijd tegen de top ploegen.

Het voetbal was de eerste helft leuk, maar de tweede helft van beide kant een foute festival waar Zwolle uiteindelijke de gelukkigste is. PEC speelde wel iets beter, maar ook hun spel was erbarmelijk. Bij roda is er dit seizoen iedere wedstrijd wel iets dat een wedstrijd verpest. Fluit de scheidsrechter een goede wedstrijd, staat er een keeper op doel met 2 gigantische blunders en als het dan lijkt goed te gaan kom je op achterstand doordat een van richting veranderd schot.

Terechte overwinning van Pec. Ergens tussen plek 12 en 15 verdienen ze gewoon. Laat vvv er maar uit vliegen en Willem 2 en rkc voetballen de playoffs zeg ik. br Forza Pecbr

PEC voetbalt het hele seizoen al ijzersterk, toen ik hoorde dat ze gepromoveerd waren had ik eigenlijk het idee dat ze dit seizoen gelijk weer zouden degraderen. Zoals Willem II meerdere malen heeft gedaan, maar PEC heeft me positief verast ze voetballen fris en er zit duidelijk een idee achter het spel. Ik zie PEC misschien volgend jaar wel Europees voetbal halen.

16 maart 2013 om 00:46

Als Jans naar PEC gaat en ze zouden Avdic en Klich nog een jaartje kunnen huren met een paar andere leuke spelers erbij zou dat zo gek nog niet zijn. Maar het tweede seizoen is voor promovendi vaker zwaarder dan het eerste.

Op deze manier verdienen we het om de degraderen... verdomme wat slecht, ongelofelijk gewoon.

Vind dat Pec super goed doet. Ze zijn gepromoveerd, maar ze hebben wel gelijk het lef om aanvallend en fris voetbal te laten zien. Ook al geven ze het soms weg in de laatste minuten. Maar ze blijven hun spel spelen. Aanvallend voetbal! Sommige clubs die al jaren in de eredivisie spelen hebben die lef niet

16 maart 2013 om 12:33

PEC speelt met een bepaald risico in het spel. Het probleem is vaak dat men vergeet om het af en toe simpel te houden. Een goed voorbeeld er van is Groningen-uit. Die bal had op het eind naar voren getrapt moeten worden maar wat gebeurt er? Gepingel op eigen helft, balverlies (wat gewoon niet mag gebeuren op die positie), en er valt een doelpunt.

Voor de rest doet PEC het prima. Het is te hopen dat PEC Avdic en Klich kan behouden en dan nog een paar leuke spelers erbij halen. Valpoort zal waarschijnlijk transfervrij binnen gehaald worden. Nog een seizoen in de eredivisie betekent meer inkomsten + betere spelers kunnen halen .

Roda hoort qua club in eredivisie. Ik verwacht wel dat ze zich veilig spelen. Gisteren was hun niveau niet best. Beter als clupjes zoals vvv en rkc plaats maken voor sparta of cambuur of graafschap. br Succes Roda!

weet je wat ik raar vind dat er een paar maar weer over de wedstrijd van ajax en groningen vallen, maar kijk eens naar de wedstrijden tegen twente, Psv en feyenoord. Daar wordt dan niet over gesproken. Tegen hen tonen ze gewoon lef en durf . Dan hoor je niet over hoe ze van bommel en de verdediging simpel weg kapot hadden gespeeld. en dan hebben ze t weer over geluk. Nou volgens mij was duidelijk te zien dat Benson het slim speelde tegen van Bommel.