Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steijn voert naast Gorter extra wijziging door in basisopstelling van Ajax

Laatste update:

Maurice Steijn heeft de opstelling van Ajax voor het duel met Excelsior bekendgemaakt. De oefenmeester voert ten opzichte van de wedstrijd tegen Heracles Almelo (4-1 winst) twee wijzigingen door. De zwaar aan zijn schouder geblesseerd geraakte doelman Gerónimo Rulli wordt vervangen door Jay Gorter. Kenneth Taylor wordt vervangen door Carlos Forbs, waardoor Mohammed Kudus naar de nummer 10-positie verhuist. De wedstrijd begint om 16:30 uur en is te zien op ESPN 2.

Gorter ziet een viermansverdediging voor zich staan. Devyne Rensch is de rechtsback, ondanks de komst van concurrent Anton Gaaei. Jakov Medic en Jorrel Hato vormen het hart van de verdediging, terwijl Anass Salah-Eddine de linksbackpositie bekleedt. Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen zijn de controleurs op het middenveld; Taylor stelde teleur tegen Heracles, waardoor nu Kudus het mag laten zien op de 10-positie. Kudus is ondanks concrete interesse uit de Premier League nog altijd Ajacied. Forbs viel vorige week in en begint nu de rechtsbuitenpositie. Aanvoerder Steven Bergwijn staat op de linkervleugel, Brian Brobbey is de spits.

Excelsior kende vorig weekend een uitstekende start van het seizoen. Nadat de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen bij NEC tegen een 2-1 en 3-2 achterstand aankeek, wisten de Kralingers dankzij Oscar Uddenäs in minuut 99 met 3-4 te winnen. Voor Serano Seymor en Lennard Hartjes werd de week nóg mooier. Het tweetal werd door bondscoach Michael Reiziger voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. Excelsior nam het in zijn historie in eigen huis 23 keer op tegen Ajax. Een keer werd er gewonnen (2007), vijf ontmoetingen eindigden gelijk en zeventien keer wonnen de hoofdstedelingen. Opvallend: Excelsior wist al zeven wedstrijden op rij (uit en thuis) te scoren tegen Ajax.

Ajax kende eveneens een prima start van het seizoen met een 4-1 zege op Heracles Almelo. Steijn ziet bovendien zijn gewenste versterkingen binnendruppelen, waardoor het gevoel bij de Amsterdammers positief is. Steijn kan in Rotterdam nog geen beroep doen op Steven Berghuis, die zijn tweede van drie wedstrijden schorsing uitzit, en de nog niet speelgerechtigde Chuba Akpom. Fikse tegenvaller voor Ajax is de maandenlange absentie van Rulli. Steijn maakte vrijdag bekend dat Gorter, die tegen Heracles al inviel voor de Argentijn, de voorlopige nummer één onder de lat is. Vorig seizoen wist Ajax een dramatische reeks van zeven duels zonder zege te doorbreken bij uitgerekend Excelsior (1-4).

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, Seymor, Widell, Zagré; El Yaakoubi, Baas, Naujoks; Lamprou, Agrofiotis, Driouech.

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Medic, Hato, Salah-Eddine; Tahirovic, Kudus, Van den Boomen; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Excelsior - Ajax:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Benieuwd naar Forbs. En Taylor moet zich maar even realiseren dat ie echt harder moet gaan werken en leveren. Die is echt een jaar stil blijven staan in zijn ontwikkeling.

19 augustus 2023 om 15:21

Ik denk dat Taylor gewoon niet goed genoeg is voor Ajax. Ik denk dat Regeer in zijn plaats niet had misstaan

19 augustus 2023 om 15:42

Regeer en Taylor zijn hele andere types.

19 augustus 2023 om 15:49

Regeer stond afgelopen donderdag op 10 volgens mij, vandaar zijn reactie denk ik

19 augustus 2023 om 15:23

Precies wat @Hugo zegt, hard werken doet hij wel, alleen hij heeft weinig talent

19 augustus 2023 om 16:24

Dat harde werken weet hij dan goed te verbergen.

19 augustus 2023 om 15:26

Taylor heeft het gewoon (nog) niet in zich. Gaan gelijk een kleine test zien voor Forbs, heel benieuwd of hij z’n transfersom waard gaat zijn (op langer termijn ook)

19 augustus 2023 om 15:26

Taylot heeft potentie, alleen vorig seizoen had hij geen concurrentie en mocht altijd blijven staan. Laatste deel onder Erik deed hij het erg goed, want moest oa concurreren met Gravenberch.

Nu is er voldoende concurrentie met Kudus, v Boomen, Berghuis en hopelijk een nieuwe 10.

Dan moet hij echt gaan leveren.

19 augustus 2023 om 15:27

Taylor moet gewoon doorkrijgen dat het niet meer de jeugd of Jong is waar hij aantreedt. Het is niet meer alleen balletjes ophalen en naar een links of rechtsbuiten spelen.

Dat Taylor kwaliteit heeft staat buiten kijf, maar er zijn gewoonweg nog facetten waar hij echt veel tijd in moet steken om bij de grootste club van Nederland basisspeler te zijn.

19 augustus 2023 om 15:41

Ik wil niet flauw doen, en vorig seizoen was Taylor echt een veel te makkelijke pispaal steeds, maar staat het écht buiten kijf dat hij kwaliteiten heeft? Ik vind er echt heel weinig aan als ik eerlijk ben. Kan alles een beetje, maar meer ook niet. Misschien dat ie dit seizoen nog gaat verrassen maar ik vind het een niveau subtop in Nederland.

19 augustus 2023 om 15:44

Klopt bij een Gravenberch zag je dat wel. Bij Taylor is het meer in de richting van Dani de Wit en Ekkelenkamp. Ze kunnen uitgroeien tot prima spelers maar niet op het niveau van Ajax.

19 augustus 2023 om 15:45

Taylor is een leuke meevoetballer als heel Ajax draait. Ik vond hem vooral in de grote wedstrijden ondersneeuwen, speelde verstoppertje, slap in de duels en positioneel liet hij een gatenkaas achter. Prima voor de subtop denk ik, meer ook niet.

19 augustus 2023 om 15:53

Ik vind zeker dat dat buiten kijf staat, dat zie je al bij hem vanaf jongere leeftijd in de jeugd. Goed gevoel voor wanneer hij snel moet spelen of wanneer hij de tijd moet nemen. Waanzinnig in het 1 en 2 keer raken, volledig tweebenig en een zeer goede pass over de middellange en lange meters.

Fysiek niet de sterkste maar wel redelijk rap en duikt met grote regelmaat op voor de goal met vaak een rustige afronding tot gevolg.

Dus ja, ik vind dat hij genoeg kwaliteiten heeft die andere nummers 8 niet heeft. Echter heeft hij ook de nodige punten waar hij wel aan moet gaan werken wil hij doorgroeien.

19 augustus 2023 om 16:00

Precies wat ik ook vaak zeg over Wieffer. Vorig jaar een topseizoen gedraaid in een goed draaiend elftal. En Taylor een flutseizoen in een slecht draaiend elftal. Ik ben ervan overtuigd dat Taylor goed mee kan in een goed lopend elftal, maar in z'n eentje gaat hij een team niet naar een hoger niveau brengen.

19 augustus 2023 om 15:35

Denk niet dat het echt per sé ligt aan zijn mentaliteit. Meer dat Taylor gewoon niet goed genoeg is qua talent. Komt in alles tekort voor wat een middenvelder hoort te zijn voor Ajax. Denk dat een stap zoals Dani de Wit heeft gedaan meer bij hem past.

Wat een heerlijke opstelling!

19 augustus 2023 om 15:27

Opstelling Excelsior is nog niet bekend hoor

19 augustus 2023 om 15:40

Maar je kunt er wel vanuit gaan dat ie om te smullen is

19 augustus 2023 om 15:40

Aangezien dit artikel over de opstelling van Ajax gaat is je opmerking best bij-dehand

19 augustus 2023 om 15:52

Steijn maakt geen grap. Die wilt niet zuinig spelen blijkbaar, but I love it😜

Zeker hoe Taylor nu gaat banken, slapjanus!

19 augustus 2023 om 15:52

Vind je? Backs zijn nog steeds zwak en Brobbey is al een tijdlang hopeloos uit vorm.

19 augustus 2023 om 16:00

Nieuwe backs zijn al gecontracteerd en sluiten deze week aan bij Ajax. Ook voor Brobbey is er al een stand-in gehaald.

Ajax is straks wanneer we tegen Twente moeten er helemaal klaar voor!

19 augustus 2023 om 16:12

Twente tegen die tijd ook!

Heeft steijn goed gezien?! Ben benieuwd

Prima opstelling zo, kudus op zijn favoriete 10 positie💪🏻

19 augustus 2023 om 15:21

Ik denk dat Bergwijn op 10 staat, forbs links, brobbey spits, kudus rechts.

19 augustus 2023 om 15:22

Ja je hebt gelijk zie het net op de ajax site voorbij komen. Dan nog een heerlijke opstelling zo weg met die taylor en klaassen

19 augustus 2023 om 15:23

Laten we dat hopen

19 augustus 2023 om 15:37

Bergwijn op 10? Vinden we dat een goed idee? Zie zelf meer een linksbuiten in hem, maar laat me graag verrassen.

19 augustus 2023 om 15:40

Het punt is dat Forbs op links het beste lijkt te zijn. Kudus wil ik sowieso niet op 10 zien. Als je ze dan alle 3 wil opstellen dan lijkt me het beste dat Bergwijn op 10 staat

19 augustus 2023 om 15:56

Bergwijn heeft het vorig seizoen op 10 een paar keer prima gedaan.

19 augustus 2023 om 16:02

Wanneer dan? Ik vind Bergwijn alles behalve een 10.

Fijn een coach die direct handelt naar zijn eigen uitspraken.

Goede opstelling. Ben erg benieuwd naar Forbs, heb het idee dat hij waarschijnlijk zal scoren vandaag. Ik denk 0-2 voor Ajax.

Interessant, ben benieuwd hoe Forbs voor de dag gaat komen. Kudus op 10 is ook prima, minder kans dat die 6 keer buitenspel staat.

Terecht, al ben ik wel benieuwd naar het perspectief voor Taylor.

19 augustus 2023 om 15:27

Hij is 21, heb nog wel vertrouwen in hem. Gewoon knallen in de invalbeurten en zijn vertrouwen weer opdoen.

19 augustus 2023 om 16:07

Genoeg perspectief hoor. Zal waarschijnlijk de eerste wissel zijn voor op het middenveld en laten we ook niet vergeten dat die jongen een ontzettend druk seizoen achter rug heeft gehad. Volledig seizoen basisspeler bij een matig draaiend Ajax, een WK met een veeleisende Louis en een Jeugd EK waar hij dat elftal op sleeptouw moest nemen. 1x wissel bij Excelsior uit zegt mij nog niet heel veel over zijn perspectief bij Ajax.

Goede en logische opstelling! Kan niet ontkennen dat Steijn in elk geval qua opstelling tot nu toe logische dingen doet. De beide backs worden waarschijnlijk nog vervangen, de rest van het team ziet er wel sterk uit!

19 augustus 2023 om 16:02

Ben geen fan van Steijn, maar het is wel fijn om na een rukseizoen in ieder geval een fatsoenlijke opstelling te zien.

Kan alleen nog niet begrijpen dat zelfs een Salah-Eddine beter zou zijn dan een Wijndal, hoe erg uit vorm Wijndal dan ook is.



Zo hey, dat is lang geleden dat ik een opstelling zag staan waar ik niks aan op heb te merken op de keuzes van de trainer. Taylor en Klaassen op de bank, prachtig

Nulletje of 4 voor Ajax. Die Borgs gaat knallen. Afz een Feyenoorder

Eindelijk Taylor eruit. Wat een verschrikking.

Hehe eindelijk Taylor eens eruit

Niks op aan te merken, prima werk van Steijn.

Geen Taylor en Klaassen is wel een pluspunt hoor. Beide waren echt dramatisch op die nummer 10. Ben benieuwd hoe die nu wordt ingevuld. Meest logische lijkt Bergwijn daar en Forbs gewoon op zijn positie. Kan ook dat Steijn Kudus als nummer 10 opstelt en Forbs aan die rechterkant. Maar goed ben benieuwd hoe deze opstelling gaat werken!

Zit Gaaei al bij de selectie vandaag of moet hij net als Akpom nog wachten op wat papierwerk? Ben wel benieuwd naar die jongen op rechtsback.

Overigens plaatst Ajaxlife Bergwijn op 10, Kudus op rechtsbuiten en Forbs op linksbuiten. Benieuws wie waar komt te spelen.

19 augustus 2023 om 16:04

Misschien zeg ik iets geks, dus ik dek me lekker in voordat ik dit roep. Maar volgens mij heeft Gaaei geen werkvergunning nodig, hij komt vanuit de EU.

Akpom komt uit Engeland en Engeland heeft de EU verlaten.

Het heeft 2 trainers nodig gehad maar eindelijk zijn we verlost van Klaassen en Taylor. Beide moeten een stap terug doen en aantonen dat ze weer een kans verdienen.

Ik hoop dat ze onderling wisselen indien het niet loopt, of als Excelsior niet snel genoeg overhoop wordt gespeeld: Kudus naar rechts, Bergwijn op tien en Forbs vanaf links.

Kenneth Taylor komt niet tekort, maar ik zie hem altijd rood aanlopen en over de kook gaan omdat hij te vaak en te snel op 110 procent van zijn kunnen probeert te spelen, waardoor hij minder nauwkeurig wordt.

Hij dient rustiger en gecontroleerder te gaan spelen. En in plaats van mikken op een aanvallende rol, zich richten op een meer controlerende plek, of type-waterdrager: zgn. box-to-box - maar dan krijg je dus weer die overbodige energieverspilling en dus gebrek aan nauwkeuigheid en doeltreffendheid: het begint bij rust en overzicht, dat moet er eerst een beetje in bij hem, alvorens hij weer kan gaan nadenken over een basisplek.

Fitz-Jim weer bij de selectie na lange afwezigheid door een blessure. Speelde de laatste wedstrijden ook weer lekker in Jong en oefen van 1, hopelijk mag hij invallen vandaag. Verdient hij zeker na afgelopen seizoen.

19 augustus 2023 om 15:49

Snap niet wat mensen in Fitz-Jim zien. Komt echt zwaar tekort voor het niveau dat je moet nastreven.

19 augustus 2023 om 15:56

Hoe vaak heb je hem zien spelen? Hij was afgelopen seizoen de beste speler van Jong Ajax, dan verdien je toch wel eens wat invalbeurten?

19 augustus 2023 om 16:04

Op basis van wat hij heeft laten zien in Ajax 1 verdient hij geen kansen meer. Naar mijn zeer bescheiden mening gewoonweg niet goed genoeg.

19 augustus 2023 om 16:29

Hij heeft bijna niet in Ajax 1 gespeeld lol

Alleen paar korte invalbeurten en 2 bekerpotjes en tegen NEC uit viel hij toen goed in. Welke wedstrijd was hij toen slecht dan?

19 augustus 2023 om 16:37

Je ziet toch meteen of iemand het niveau heeft/gaat halen of niet. Er is niets speciaals aan hem. Rensch gaat het ook niet redden, evenals Taylor. Prima voetballers voor FC Groningen of NEC.

19 augustus 2023 om 17:33

Als je niet speciaals aan hem ziet ga ik er vanuit dat je hem bijna nooit hebt zien spelen. Zijn handelingssnelheid en kwaliteiten in positiespel zijn echt heel goed. In Ajax 1 nog niet kunnen laten zien wat hij echt kan. En lekker overdreven, Taylor is gewoon een prima selectiespeler. Had gehoopt dat ze een meer ervaren concurrent voor Rensch hadden gehaald, want bij hem ligt het echt aan zijn inzet.

Taylor op de reservebank, heeft vorige week laten zien waar hij vorig seizoen mee bezig was, compleet afwezig!

Mag toch hopen dat Borges op zijn favoriete linksbuiten positie mag starten. Verder zal dit waarschijnlijk wel weer een verschrikkelijke pot voetbal worden. Een combinatie van dit weer en een plastic voetbalveld zorg ervoor dat er nooit tempo in het spel komt. En dus gaat het aankomen op individuele klasse. Ik denk dat Kudus het moet gaan doen voor Ajax vanmiddag.

Ik hoop dat Bergwijn op 10 komt te staan en dat Forbs op links staat en Kudus op rechts.

Hoop dat dit laat zien dat Kudus blijft. Een vebeterd contract gaat ondertekenen en volgend jaar pas zijn transfer maakt. Gozer moet op het middenveld spelen. Liefst op 8. Taylor zou ik maar eens linksback gaan zetten.

Taylor is de nieuwe Daley Blind. Krijgt de schuld van alles wat er mis gaat bij Ajax en “speelt heel erg slecht” voordat de wedstrijd van start gaat. Vind ik heel onterecht.
Taylor is niet de speler die de team op sleeptouw moet nemen, hij is meer een dienende speler. Vorige jaar in zijn eerste volledig seizoen bij Ajax 1, was 20 jaar oud en in een heel slecht presterende team alsnog 8 goals en 3 assistent in 32 wedstrijden. Is hij een toptalent? Nee. Is hij zo slecht als mensen doen voorkomen? Nee. Is gewoon een heel goede en zal ook ik de toekomst belangrijke speler voor Ajax zijn. Geeft talenten de tijd om de ontwikkelen.

Toch wel fijn zo'n trainer die de poppetjes op de juiste plaats zet. Nu hopen dat het ook het gewenste resultaat gaat geven ❌❌❌

Taylor is de nieuwe Daley Blind. Krijgt de schuld van alles wat er mis gaat bij Ajax en “speelt heel erg slecht” voordat de wedstrijd van start gaat. Vind ik heel onterecht.
Taylor is niet de speler die de team op sleeptouw moet nemen, hij is meer een dienende speler. Vorige jaar in zijn eerste volledig seizoen bij Ajax 1, was 20 jaar oud en in een heel slecht presterende team alsnog 8 goals en 3 assistent in 32 wedstrijden. Is hij een toptalent? Nee. Is hij zo slecht als mensen doen voorkomen? Nee. Is gewoon een heel goede en zal ook ik de toekomst belangrijke speler voor Ajax zijn. Geeft talenten de tijd om de ontwikkelen.

19 augustus 2023 om 16:15

Helemaal met je eens. Bij Veltman is het ook een tijd zo gegaan. Kritiek is prima als het terecht is en daar moet de speler dan maar mee dealen. Maar soms spelen er 6 man nog slechter en wordt alsnog dezelfde naam weer uitgelicht en dat vind ik te gemakkelijk. Het is wel prima natuurlijk dat er eens iets anders geprobeerd wordt zoals vandaag.

Om half vijf ga ik kijken naar Excelsior tegen Ajax, nu èn Taylor èn Klaassen niet in de basis staan zal ik me een stuk minder ergeren hoop ik. Taylor staat sowieso al een jaar stil maar heeft volgens mij vrijwel nooit het niveau voor Ajax laten zien, laat staan voor Oranje. Ik verwacht overigens veel aanvallende impulsen van Kudus op de 10 positie.

Fijn die Steijn. Hij handelt vrij logisch

Heerlijke opstelling eindelijk geen Taylor en geen klaassen

Taylor een heel mooie stijl en techniek maar haalt daar 0,0 rendement mee , hoe die dat doet , ongelooflijk

19 augustus 2023 om 16:31

Vorig jaar 8 goals en 3 assists. Hoezo 0.0?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren