Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steeds meer tegengeluid over transfer Henderson naar Ajax: ‘Verkeerde keuze’

Laatste update:

Bert van Marwijk raadt het Ajax af om Jordan Henderson naar Amsterdam te halen, zo laat hij optekenen in zijn column voor De Telegraaf. De voormalig bondscoach denkt dat de Amsterdammers deze winter überhaupt een beetje op de financiën moeten letten. Van Marwijk noemt het besluit van Ajax om voor Henderson te gaan dan ook een ‘verkeerde keuze’.

In zijn column begint Van Marwijk direct over de meest besproken Nederlandse transfer tot dusver. “Ik zou er niet aan beginnen. Als Ajax zijnde zou ik in deze periode iets heel anders doen. Ga juist nu met de hele technische staf en andere technische mensen in de club bij elkaar zitten en spreek duidelijk uit: wat willen we nou? Wat is onze visie? Schrijf die visie ook nog een keer duidelijk uit en ga daar binnen de hele club opnieuw aan werken.”

Transfermarktexpert Fabrizio Romano kwam dinsdagavond laat met een update over de mogelijke transfer van Henderson naar Ajax. Volgens de Italiaanse journalist heeft de Amsterdamse recordkampioen er ‘vertrouwen in’ dat de 33-jarige controleur van Al-Ettifaq gaat tekenen in de Johan Cruijff ArenA. De deal is nog niet rond, maar heeft volgens Romano ‘grote kans van slagen’.

Van Marwijk denkt te kunnen verklaren waarom Ajax voor Henderson gaat. “Ajax is in paniek. Ik snap Ajax wel, ze kijken naar de ranglijst, zien dat ze negen punten achter staan op FC Twente en vijf op AZ. Dat ze AZ nog zullen inhalen, geloof ik wel. Maar van de twee, FC Twente en AZ, blijft er altijd eentje overeind. Ajax kan nooit hoger dan vierde worden en mist sowieso deelname aan de Champions League, waar het grote geld zit.”

Hoewel Van Marwijk de dure Henderson omschrijft als ‘karakterspeler’, denkt hij niet dat Ajax veel beter gaat worden van zijn komst. “Ik heb Henderson vaak zien spelen bij de nationale ploeg van Engeland en bij Liverpool. Ik vind hem niet een speler die het verschil maakt qua scoren of het neerzetten van de organisatie bij Ajax.”

“Hij is een jongen die goed speelt als een elftal goed op elkaar is ingespeeld”, gaat Van Marwijk verder. “En als je dan ook nog kijkt wat het totale kostenplaatje is – een speler die een vermogen verdiende in Saudi-Arabië krijgt vaak naast zijn salaris nog tekengeld om hem toch voor het verlies van zijn geld tegemoet te komen – dan zou ik het niet doen als ik bij Ajax naar de toekomst zou kijken.”

AD Voetbal podcast
Journalist Leon ten Voorde is ook sceptisch over de mogelijke komst van Henderson, zo laat hij weten in de dagelijkse voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Ik heb salarissen gehoord van 5 à 6 miljoen euro. Dat is toch te gek voor woorden? Ik vind het onverantwoord. Ik vraag me af of een club als Ajax dit moet willen.”

Heeft Bert van Marwijk gelijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, het tegengeluid is vooral afkomstig van mensen die niets met Ajax hebben. Lekker boeiend wat een Van Marwijk of Boskamp vinden. Er zit altijd een vorm van afgunst in. Eerst zou hij onhaalbaar zijn en te goed maar nu het blijkbaar realistisch lijkt te zijn is hij te oud en is Ajax "in paniek". Ajax heeft gewoon snel kwaliteitsimpuls en ervaring nodig en dit is een prima buitenkansje.

17 januari 2024 om 07:45

Haha dat viel mij ook al op inderdaad. Ik ben zelf psv’er maar zou het een grote stunt vinden als hij zou komen. Ook goed voor het Nederlandse voetbal denk ik. Of het een goeie of slechte keuze is geweest zien we aan het eind van het seizoen wel

17 januari 2024 om 07:47

Precies! Dat PSV Gotze haalde vond ik ook fantastisch. Dat was hoe dan ook een stukje extra glans aan de Eredivisie.

17 januari 2024 om 08:09

Precies dat Jantje. Snap echt de scepsis rondom deze transfer niet.

Tot voor een paar dagen terug riep iedere analist dat een De Roon de perfecte 6 zou zijn en die is net zo oud en kwalitatief vijf klassen minder. Nu noemen ze Henderson een waterdrager, maar dat is letterlijk De Roon zijn middle name.

Henderson zou echt een geniale move zijn en, niet onbelangrijk, geeft Ajax weer wat kleur op de wangen.

17 januari 2024 om 08:19

Wat heeft het nederlands voetbal eraan dat Henderson hier komt voetballen? Is toch vooral voor Ajax-supporters erg leuk maar de rest van de nederlandse clubs merkt hier toch niks van?

17 januari 2024 om 08:39

Glans aan de eredivisie interesseert mij minder. Op dit moment klopt de organisatie in het veld niet en is de afstand tussen achterhoede en voorhoede te groot. Je hebt iemand in het veld nodig die de linies op elkaar kan laten aansluiten. Dan heb je een leider nodig waar iedereen tegen op kijkt en daar is Henderson uitermate geschikt voor. Dus ik zie hem graag komen om Ajax beter te laten spelen.

17 januari 2024 om 09:21

Zelfs voor Ajax supporters toch niet perse "erg leuk"? Vrij kleurloze voetballer die Ajax niet zwakker maakt maar ook niet meteen een wereldspeler is waarvoor je naar het stadion komt

17 januari 2024 om 09:41

Alleen is het even niet zo relevant of wij voor deze speler “naar het stadion komen”. Wat heb je als supporter liever, nog een aanvaller erbij “waarvoor je naar het stadion komt” terwijl die vervolgens toch niet uit de verf komt omdat de balans in het elftal volledig kwijt is en het aan alle kanten open ligt, of een speler die leiderschap, ervaring brengt en jarenlang aanvoerder is geweest van een Vd beste ploegen van Europa? Daarnaast kom ik er gelukkig wel voor na het stadion aangezien Hendo een van mijn favoriete spelers is, maar ik zal een van de weinige zijn😜 (ook niet persee vanwege zijn zachte voetjes en verfijnde dribbels😂)

17 januari 2024 om 10:24

@pablonino, als er grote namen in je competitie spelen, komt dat de uitstraling van je competitie ten goede. Zie Ronaldo in Saudi pro league. Dat is een katalysator voor je competitie.

Voor de ED zal dit ten goede komen hoe men naar de ED kijkt, verwacht geen grote wonderen, maar is gewoon een mooi uithangbord erbij.

Andersom is het vanuit dit punt ook jammer als grote talenten een transfer maken, Xavi Simons was ook meerwaarde imo.

17 januari 2024 om 12:10

De Roon vergelijken met de ex-aanvoerder van Liverpool vice-aanvoerder van het nationale elftal van Engeland.

Henderson kan zeggen dat hij aanvoerder was van het Liverpool dat na 30 jaar weer kampioen werd, CL finales heeft gespeeld en gewonnen. Wereld kampioen voor clubs is geworden.

De Roon mag qua kwaliteiten nog niet in één adem genoemd worden met iemand zoals Henderson. Ondanks het geen verfijnde voetballer is. Kan ik de Ajax fans garanderen dat met Henderson de 'standaard' wel opgeschroefd gaat worden. Een geboren leider die nooit maar dan ook nooit verzaakt. Topfit het hele jaar door.

17 januari 2024 om 07:46

Nou dat. Er moeten versterkingen komen, daar is iedereen het over eens. Ik zou het mooi vinden als de mensen die kritiek hebben op de mogelijke komst van Henderson, met goede alternatieven zouden komen.

17 januari 2024 om 07:50

Volgens mij onderbouwt vMarwijk zijn verhaal uitstekend en beschrijft hij ook waarom hij denkt dat de speler speltechnisch het verschil niet gaat maken. Zou het misschien jouw liefde voor Ajax zijn die daar afgunst in ziet? Een neutraal mens kan hier met de beste wil van de wereld geen afgunst in zien.

17 januari 2024 om 08:03

@ijsmuts
ik respecteer een ieder zijn mening maar mis toch onderbouwing in Van Marwijks verhaal. Het zijn zijn aannames aangezien hij zelf niet met Henderson heeft gewerkt.
Een weliswaar gekleurde mening is te vinden van Ki-Jan Hoever die in gesprek met Inan van het AD uiteenzet wat hij heeft ervaren met Henderson.
Daarnaast bleek tijdens de tijd toen er in lege stadions gevoetbald werd hoe erg Henderson aan het coachen was op het veld.
Van Marwijk kan wel van mening zijn dat Henderson alleen draait in een goed ingespeeld elftal maar is Henderson daar misschien niet een contributerende factor in?

17 januari 2024 om 08:54

Van Marwijk zegt letterlijk dat hij in Henderson niet een speler ziet die de organisatie kan neerzetten bij Ajax. Nou sorry hoor, dan heb je gewoon te weinig gekeken naar Henderson bij Liverpool. Is daar niet voor niets zo lang aanvoerder geweest, die kon de organisatie prima neerzetten. En natuurlijk was dat in een beter team dan Ajax, maar daarom lijkt het me ook vrij zeker dat hij Ajax daarin grote stappen kan laten zetten.

17 januari 2024 om 09:21

Gelukkig ben jij zo lekker neutraal Ijsmuts. Van Marwijk lult in de ruimte met ‘schrijf je visie uit’, daar zullen ze vast nog niet aan gedacht hebben bij Ajax, wat een geweldig en ongeëvenaard advies. Verder alleen maar aannames van een in mijn ogen ontzettend beperkte coach waardoor zijn mening weinig waarde heeft. Categorie ‘ehh bedankt voor je bijdrage’. En weer door!

17 januari 2024 om 09:23

Ajax supporters worden nogal fel als je iets over mogelijk aankopen zegt. Tot ze zelf een halfjaar later ook inzien dat het niks is

17 januari 2024 om 10:59

Madmarcel, daar tegenover kun je stellen dat niet-Ajax supporters elke aankoop van Ajax de grond in boren voordat ze uberhaupt op Schiphol zijn geland. Opa’s Tadic en Blind waren ook niks en allang op hun retour volgens velen… En hoeveel Feyenoord fans ik hier niet heb zien plaatsten dat Ueda en Ivanusec geniale aankopen zijn, valt ook een beetje tegen, niet? Zijn die dan ook ‘niks’ ?

2 slechte transferzomers en iedereen doet hier alsof Ajax al jaren een dramatisch aankoopbeleid heeft😂

17 januari 2024 om 11:48

Valt mee hoor...de meeste vonden Sutalo een prima aankoop. De rest is toch ook gewoon brandhout gebleken op de keeper na?

17 januari 2024 om 12:57

@jizzy, goed verhaal. Je hoeft het niet met vmarwijk eens te zijn, maar een goed beleidsmatig argument om Henderson naar Ajax te halen zie ik niet. Voetballend heeft vmarwijk twijfels. Jij mag daar anders over denken. Om zijn mening dan als irrelevant, of in geval van Myvision als afgunstig weg te zetten is erg klein.
Uit nieuwsgierigheid vraag ik het je toch: waaruit maak je op dat ik niet neutraal naar deze zaak kijk?

17 januari 2024 om 12:57

Marcel: Vd Boomen is een prima aankoop gebeleken en op dit moment je beste middenvelder (maar helaas geblesseerd). Forbs heeft nog geen enkele kans op een vaste positie gehad over een paar wedstrijden dus daar neig ik nog een beetje naar 50/50 slagingskans, als Brobbey eerder dit seizoen wel gewoon in vorm was had Forbs makkelijk ook gewoon 5, 6 assist bij kunnen schrijven. Sosa is aanvallend een prima back alleen verdedigend niet goed genoeg. Zou in een normaal draaiend Ajax met een middenveld veel minder een probleem zijn (zie bijvoorbeeld Blind). Akpom doet het prima, pakt zijn goaltjes mee, Gaaei is niet minder dan Rensch, maar ook niet per se beter. Zie hem ook nog een beetje in de 50/50 categorie ook qua slagingskans, misschien 40/60 met een kleine neiging naar niet goed genoeg. Medic is een prima voor op de bank (en helemaal niet duur). Sutalo komt er wel, maar die kan er ook niks aan doen dat niemand vanuit het middenveld meeverdedigt en hij elke wedstrijd 3, 4 man moet oppakken achterin. En de keeper lijkt gewoon een verbetering t.o.v. je miljoenenaankoop Rulli. Mannsverk kunnen we onmogelijk over oordelen nog.

Zijn er twee spelers die het niveau echt niet aankunnen (waarvan bij 1 geloof ik nog redelijk wat andere zaken meespeelden): Mikautadze en Tahirovic.

Ja er is te veel betaald voor deze groep, en je mist balans qua leiderschap, persoonlijkheden en type spelers. Brandhout is echter zwaar overdreven. Nogmaals, zijn Ivanusec, Minteh, Ueda en Zerrouki dan ook brandhout?

17 januari 2024 om 13:34

Ook mooi dat Van Marwijk schrijft dat hij niet verwacht dat Henderson het verschil gaat maken wat scoren betreft. Geniaal van hem mocht dit uitkomen... Als hij dat nou zegt bij een aanvallende middenvelder of aanvaller. Er is denk ik niemand bij Ajax of bij de supporters die doelpunten van hem verwacht.

17 januari 2024 om 08:03

De eerste helft hoorde je iedereen roepen dat het Ajax ontbrak aan leiders, ervaring. Mensen die de jongen gasten bij de hand moest nemen. Nu Ajax met zo een speler aankomt moeten ze het seizoen redden met het uitschrijven van een visie? Nu heb ik een visie nog nooit voetbal zien spelen, dus ik ben wel nieuwsgierig hoe van Marwijk dat voor zich ziet.

17 januari 2024 om 08:38

Ajax is bij uitstek de club met een heldere visie. Dat de selectie momenteel niet goed genoeg om die visie uit te voeren ligt aan de selectie, niet aan de visie.

17 januari 2024 om 14:30

Het transferbeleid van de afgelopen 1,5 jaar (sinds het vertrek van Overmars) straalt weinig visie uit. Fitz-Jim terughalen en Henderson met een dik salaris straalt ook weinig visie uit m.i.

17 januari 2024 om 08:09

Ah, "er is altijd een vorm van afgunst" ... typisch weer. Nee knul, dit is gewoon een realistische kijk ipv door een gekleurde roze bril kijken.

17 januari 2024 om 08:18

Vooralsnog is het slechts een mening en geen realistische kijk. van Marwijk geeft aan dat hij een speler is die het goed doet in een goed draaiend team. Als hij realistisch was dan kwam hij met een voorbeeld dat Henderson het slecht heeft gedaan omdat hij in een slecht draaiend team kwam, dan maak je een eerlijk vergelijk. Maar ook van Marwijk heeft aangegeven dat het Ajax ontbrak aan ervaring, nu telt dat opeens niet meer? Hoe is dat realistisch? Dat is toch gewoon draaien?

17 januari 2024 om 09:45

@keyboardheld,

Welke realistische blik precies?
Zijn mening is nergens op gebaseerd. Henderson is jaren de leider van Liverpool en van het nationaal elftal geweest. Het Liverpool waar ook spelers als van Dijk, Fabinho, Robertson, Konate, TAA, Salah, Mane en Becker is zaten.

Denk dat je niet voor niets captain bent.

17 januari 2024 om 19:25

Hoe doet Bergwijn het anders, of Hato?

17 januari 2024 om 08:29

het is ook een bijzonder verhaal, net alsof je nu in een paar dagen gaat beslissen welke visie je gaat aannemen en dat je nu ineens weet welke koers je gaat varen.
Dit gaat toch pas besloten worden wanneer Alex Kroes binnen is.

17 januari 2024 om 08:33

@myvision Precies dit inderdaad, zijn onderbouwing is daarnaast nog eens echt verschrikkelijk.

Er wordt al weken geroepen dat Ajax ervaring op het middenveld nodig heeft en hij begint over een nieuw plan en een middenvelder die goals maakt. Nee, ze zoeken naar spelers die de jonge jongens op sleeptouw nemen. Stukje professionaliteit!

17 januari 2024 om 08:50

En het mooie is dat ze zich allemaal druk maken om de centen van Ajax. Nou kan ik het mis hebben, maar een organisatie als Ajax lijkt me toch prima personeel te hebben wat rekening houdt met de centen. Of het plan wat ze hebben een goed plan is, is een 2e, maar ik gok zomaar eens dat mensen binnen Ajax iets meer op de hoogte zijn van de financiele situatie dan Bert van Marwijk of Jan Boskamp.

17 januari 2024 om 08:53

Hoeveel miljoenen zijn ook alweer weggegooid de afgelopen 2 seizoenen?

17 januari 2024 om 09:17

Hoeveel miljoenen zijn er binnengekomen de afgelopen 2 seizoenen?

17 januari 2024 om 10:25

Zelfs met de belachelijke aankopen heeft Ajax gewoon winst gemaakt.

17 januari 2024 om 10:29

Dan moet Ajax het oude beleid maar gewoon doortrekken 😉

17 januari 2024 om 11:10

Je verkoopt al ongeveer 6 jaar je beste spelers voor zo’n 30, 40 soms zelfs boven de 80 miljoen elke zomer en 1,5 slechte transferzomer (qua aankopen want de inkomsten zijn er weldegelijk) doet daar niks aan af, Antony 95 miljoen was zomer 2022, daarbovenop nog 32 miljoen voor Haller, bijna 20 miljoen voor Gravenberch en bijna 60 miljoen voor Martinez. Dat is meer dan 200 miljoen uitgaande transfers. Vorig seizoen heb je van de 105 miljoen laten we het ruim rekenen 75% ongeveer verprutst. Op de meeste spelers maak je wel wat verlies maar zeg je krijgt er nog 60-80% van het aankoopbedrag voor (zitten ook twee homegrown spelers bij bijvoorbeeld). Vorige zomer heb je voor 156 miljoen verkocht, en voor 105 miljoen ingekocht. Daarnaast ben je een aantal zeer dure spelers kwijt qua salaris maar komt mogelijk Henderson er nu bij voor +/- 4 miljoen per jaar.

Zelfs als je CL voetbal misloopt kun je nog een Hato en Brobbey verkopen en zo’n, laten we zeggen 80 miljoen opstrijken.

Ik weet dat veel mensen hopen dat Ajax sportief en financieel blut is, maar wees eens realistisch.

17 januari 2024 om 11:29

@jtje, maar welke speler is nu meer dan 40 waard in de huidige selectie? Wellicht Hato op potentie en als ik echt mijn best doe, wellicht Brobbey als er een gekke club uit de PL komt. Maar verder? Bijna alles wat afgelopen transferperiodes gekomen is, gaat niet veel meer opleveren dan ze gekost hebben of er moet een enorm onverwachte groei komen in de prestaties (sutalo, Bergwijn). Dat je de afgelopen jaren voor zoveel hebt verkocht is zeker knap, maar dat geld is ontzettend matig herinvesteerd, waardoor je de komende zomers anders ingaat dan wel uitkomt.

17 januari 2024 om 11:50

Dat geld verdwijnt toch niet zomaar Jump? Meer dan 350 miljoen aan inkomsten is toch niet opeens teniet gedaan door ongeveer 150 miljoen aan aankopen die notabene nog op het veld staan en dus nog wat op kunnen leveren ook. Vorig jaar werd nog bekend gemaakt dat Ajax enorme winst heeft gemaakt. Ondanks de derde plek en slechte transferzomer (qua inkomende spelers) en van al die spelers heb je m.u.v. Bergwijn die er nog is bijna je aankoopbedrag terug gekregen deze zomer. En Bergwijn zie ik ze ook nog wel voor 20 miljoen slijten aan een PL club deze zomer.

En op je andere punt. Hato is 18. Timber ging op zijn 22e voor 45 miljoen naar Arsenal. En Brobbey in huidige vorm ga je echt wel minimaal 30 miljoen voor vangen hoor, als hij meegaat naar het EK misschien zelfs meer richting Gimenez bedragen. Je verkoopt notabene Kudus en Alvares voor meer dan 40 miljoen per speler terwijl Ajax vorig seizoen ook al een dramatisch seizoen had.

17 januari 2024 om 12:02

Er gaat ook nog genoeg geld naar vorige clubs, tekengelden en tussenpersonen. Geen 200 miljoen, maar dat er het een en ander is verdampt, is toch wel aan te nemen. En Hato is nu nog geen 22, dus gaat deze zomer ook geen 40 opleveren. Die komt in aanmerking over 3-4 jaar, als die zich naar verwachting ontwikkeld. Alvarez vind ik een slecht voorbeeld, die speelde nog in het Ajax wat foutloos was in de groepsfase CL. Daar kijken clubs ook naar. Kudus had een prima WK en liet goede dingen zien waardoor ik die 40+ niet onlogisch vind. 20 voor Bergwijn is ruim 10 verlies, en daarmee ook niet 30-40 waard, vanuit je eerste stelling.
We hoeven het zeker niet eens te zijn, maar ik blijf erbij dat de komende 2 zomers minder ingaand gaat zijn dan Ajax gewend is en dat er een goede TD moet komen om logisch in te kopen. Henderson is daar overigens wel een goed voorbeeld van, wat de critici ook roepen.

17 januari 2024 om 13:15

Ik zeg niet dat er geen gevolgen zullen zijn voor Ajax, maar ik denk dat de gevolgen meer gaan richting het feit dat je opeens weer gelijk staat met Feyenoord en PSV (of misschien een klein beetje achter qua financien straks) nadat je financieel gezien een gigantische voorsprong had op die clubs, terwijl heel veel leden hier doen alsof Ajax in het zelfde schuitje zit als een Vitesse na deze transferzomer.

Ook wel eens met je laatste stuk en ik denk dat het ook juist wel goed is voor Ajax als er even wat minder te besteden is. Dan moet je creatiever zijn en dan kom je toch vaak bij betere en passendere spelers uit dan als je maar gewoon overal 20 miljoen tegenaan smijt.

Ik heb persoonlijk het vermoeden dat Hato meer op gaat leveren dan Timber, juist omdat hij jonger is en Timber vorig seizoen best wel tegenviel. Hangt ook af van of hij wel of niet op CL kan spelen volgend jaar natuurlijk. En wanneer ze hem zullen laten vertrekken (hopelijk niet al deze zomer).

In mijn eerste stelling zeg ik nergens dat Bergwijn voor 30-40 miljoen weggaat, waar lees je dat? 11 miljoen verlies staat toch mooier op de balans dan 31 miljoen verlies. Daarnaast is de 105 miljoen die is uitgegeven dus niet volledig verdampt want je gaat daar echt nog wel geld voor terugkrijgen. Niet het hele bedrag, hoewel er natuurlijk wel nog spelers tussen zitten op wie je eventueel nog winst kunt maken (ramaj, Sutalo eventueel Akpom als die zo door blijft gaan).

Kudus en Alvarez geef ik misschien als verkeerd voorbeeld, ik haal dat vooral aan omdat je dat geld vorige zomer hebt kunnen bijschrijven. Ik zeg niet dat je nu opeens Taylor en Hlynsson voor dat bedrag gaat verkopen, maar dat geld is er wel. Dat kun je dus ook weer afzetten tegen de uitgaven deze zomer. Misschien is Bassey een beter voorbeeld. Verkocht voor het aankoopbedrag terwijl die nog geen minuut goed heeft gespeeld in een Ajax shirt (oke vooruit, misschien 60 minuten in totaal). Ja homegrown status, heb je nog twee van rondlopen op dit moment.

17 januari 2024 om 08:53

Da's wel erg eenzijdig. Het waren ook enkel een aantal Ajacieden die lyrisch waren dat Mislintat werd aangesteld. Nou, we hebben allemaal kunnen zien hoe dat is afgelopen.

Het is ook gewoon een paniekaankoop en je kunt je afvragen of het financieel verantwoord is, maar hij maakt Ajax op sportief vlak wel beter. Dat is dan de afweging die ze maken bij Ajax. Het dan afdoen als 'afgunst' is in mijn ogen kleinzerig en nogal misplaatst voor slechts een supporter in deze context.

17 januari 2024 om 08:58

Los van of het verhaal van van Marwijk hout snijdt, is dit ook weer een typische Myvision reactie natuurlijk. Iedereen moet zich lekker met 'zijn eigen' club bemoeien, en vooral niet beginnen over het machtige Ajax. Net of van Marwijk niet veel groter is dan dat. Het is geen Sjaak Swart of één van de broertjes vd Kerkhof.

17 januari 2024 om 09:21

Grappig dat het los moet staan of het verhaal van Van Marwijk hout snijdt want daar zit juist de essentie van wat ik aangeef: eerst zijn zulke gasten negatief omdat Ajax hem nooit zou kunnen strikken en nu dat dus wel het geval is past hij niet bij Ajax. Een typische MyVision reactie is inderdaad vrij positief over Ajax in het bijzonder en Nederlandse toptransfers in het algemeen. Ik hekel de voorbarigheid altijd en als je er dan over een half jaartje bij ze op terugkomt, ben je weer een arrogante wijsneus.

17 januari 2024 om 09:30

IK heb geen afgunst tegen de komst van Henderson, maar het probleem van ajax is de nummer 6 positie. Sinds wanneer is Henderson een 6? Speelde altijd naast een Fabinho die dus de meest verdedigende middenvelder was.

Zijn ervaring etc zijn natuurlijk iets wat ajax op dit moment mist in het team. Maar ik denk dat ze geen 6 hebben gehaald (waar ze dus naar op zoek zijn).

17 januari 2024 om 10:33

Dat is ook best logisch. Het is zeker een enorm stunt, en zeker felicitaties daarvoor, maar het financiële risico is ook wel weer erg aanwezig.
Het is wederom een enorm dure speler zonder restwaarde, waarvan je maar moet afwachten of ie echt de redder is die Ajax nodig heeft.
Sure, heel veel ervaring, maar kan hij een kwakkelend team op sleeptouw nemen? De tijd zal het leren, maar een ietwat meer sceptische benadering mag ook wel. In die zin vind ik de opmerkingen van Van Marwijk zo raar nog niet.
Wij hebben ook destijds gestunt met Gotze. Waren we op zich ook wel tevreden over, maar velen hadden vooraf veel meer van z’n komst verwacht.

De welbekende cirkel. Eerst lachen dat het onhaalbaar is, want diegene is veel te goed of te duur. En als het dan toch lijkt te gebeuren is diegene 'op zijn retour' een 'waterdrager' 'geen restwaarde' of een verkeerde keuze. Vaak komend van populistische analitici (vaak met een achtergrond bij een rivaliserende club) of fans van rivaliserende clubs. We zagen het bij Gotze, Tadic, Lozano en nu weer.

17 januari 2024 om 08:32

Lozano is 28, Gotze was 28, en Tadic was 29. Henderson wordt deze zomer 34. Dat is wel een groot verschil tussen ‘prime’ en ‘retour’

17 januari 2024 om 08:55

Lozano was een grijze muis bij Napoli, Tadic was een nuttige kracht in de middenmoot PL en Gotze stond al 5 jaar stil in zijn carriere. Henderson was ruim een jaar geleden nog vaste basiskracht bij Liverpool. Dat compenseert dan weer. In principe een treedje hoger dan de andere heren. Het gaat me vooral om hoe snel meningen omslaan als iemand dan wel echt lijkt te komen

17 januari 2024 om 09:08

@diego_forlan Iemand van 28/29 zou fysiek moeten pieken, iemand van 33/34 begint toch langzaamaan af te takelen. Neemt niet weg dat Henderson een fantastische speler en een mooie stunt zou zijn voor Ajax, al is het alleen om de naam. Ben het verder ook helemaal met je eens.

17 januari 2024 om 09:40

Logisch dat Henderson minder is maar hij was in zijn prime wel beter dan Tadic, Lozano, Gotze voordat zij naar de Eredivisie kwamen. Tadic was een oke speler bij Southampton, Gotze kon al jaren nergens zijn draai vinden en Lozano was niets speciaals bij Napoli. Henderson was bij Liverpool ook niet de beste maar heeft toch jarenlang meegedaan op het hoogste niveau.

17 januari 2024 om 11:28

Daar denken PSG, Man Utd, LA Galaxy en AC Milan allemaal toch iets anders over. Die zijn maar al te blij dat zij Ibrahimovic hebben contracteert na zijn 33e. De één zorgt veel beter voor zijn lichaam dan de ander. Henderson is ook zo’n speler die fysiek nog erg goed onderlegt is. Hier kan Ajax nog jaren plezier aan beleven.

17 januari 2024 om 15:10

Henderson was in zijn Prime niet beter dan Gotze. Hij heeft Gozte 2013/14 level nooit aangetikt.

Er lopen toch wel goedkopere ervaren spelers rond die de kar kunnen trekken bij Ajax. Ik vind 5 a 6 miljoen aan salaris ook erg veel voor zo’n speler. Er komt ook nog een transfersom bovenop en wellicht tekengeld. Dat er wat moet gebeuren dat snapt iedereen, maar wat van Marwijk zegt is niet geheel onlogisch.

17 januari 2024 om 07:46

Welke goedkope ervaren spelers kunnen de kar dan trekken bij Ajax?

17 januari 2024 om 08:17

Het salaris is inderdaad heel hoog. Dat is dus een enorme gok. Maar hij heeft wel wat we missen en speelt op onze zwakste positie. Ik snap de kritiek, maar in de situatie waarin Ajax nu zit, en misschien wel überhaupt, is Henderson nooit een paniekaankoop zoals Van Marwijk zegt. Wel een dure gok qua fysieke fitheid.

17 januari 2024 om 09:24

Persoonlijk verwacht ik dat het fysiek nog wel goed zit, ik vraag mij alleen af of hij niet overschat wordt. Ja hij was aanvoerder van Liverpool en hij heeft grote prijzen gewonnen, echter wordt er bij Ajax nu wel totaal iets anders gevraagd dan dat hij bij Liverpool moest doen. Bij Liverpool had heel veel goede voetballers om hem heen die wisten wat ze moesten doen. Nu staat hij tussen een veredeld jeugd elftal dat nog heel veel moet leren. Was hij bij Liverpool echt de persoon die sturing gaf aan het team en zorgde voor de organisatie of was hij meer de waterdrager (zoals hier ook al eens gezegd werd). Het is voor Ajax te hopen dat het het eerste is, maar hierin zie ik nog eerder een probleem dan zijn fysieke fitheid.

17 januari 2024 om 09:50

Hoe kan er een transfersom bovenop komen voor een transfervrije speler?

Volgens mij juist heel goed binnen de visie: een ervaren rot die kan helpen bij de ontwikkeling en op sleeptouw nemen van jongere spelers. Henderson kan die functie invullen a la Pasveer, Poulsen, Schone, etc

17 januari 2024 om 07:49

Dan vergeet je nog de rol die spelers als Blind en Tadic vervuld hebben: Henderson past qua leiderschapskwaliteiten in dat rijtje. Voetballend moet hij het nog laten zien, maar ik twijfel daar ook niet over eigenlijk.

17 januari 2024 om 08:06

Eerlijk: als ie de bal zonder problemen bij de juiste kleur krijgt is het al een vooruitgang tov sommigen

Het is dat ie de finale WK haalde. Anders zou ik gezegd hebben dat deze man voetbal niet begrijpt.

17 januari 2024 om 07:49

Dat hij die finale haalde is buitengewoon knap. Maar hij begrijpt in ieder geval weinig van het voetbal dat Ajax wil spelen, want die WK finale haalde hij niet met dat type voetbal maar (mede) dankzij z'n vinding "de controleur".

17 januari 2024 om 08:41

Zo, wat was dat lelijk betonvoetbal zeg. Effectief was het wel, door de fantastische voorhoede die we hadden. Wat een tijden.

17 januari 2024 om 07:51

Otis, jij kijkt pas 13 jaar voetbal begrijp ik?

17 januari 2024 om 08:50

Schijnt dat ie ook als laatste een Europese beker won met een Nederlandse club. Maar hij begrijpt er idd niets van. Henderson is het toonbeeld van Ajax voetbal en oude mannen uit de zandbak halen is de manier waarop Ajax weer aan de top komt.

17 januari 2024 om 09:04

En dan nu het tegengeluid, Migi:

De doelstelling van Ajax is zo hoog mogelijk eindigen
De manier waarop dat moet gebeuren is door per wedstrijd minimaal 1 doelpunt meer te maken dan je tegenstander
Qua club is Ajax in Nederland top en in Europa een opleidingsclub
Dat betekent dat de selectie voornamelijk bestaat uit jong talent dat een restwaarde vertegenwoordigt.
Hoe krijg je jonkies dan aan het voetballen?
Door een kern van vastigheid te creeren en de jonkies aan de hand daarvan te laten ontwikkelen.
Wat ontbreekt er momenteel: die kern van vastigheid
Wat is daarvoor nodig? Ervaring

Wat koopt Ajax nu: ervaring die kan coachen.

Voila, de visie die volgens Bert uitgeschreven moest worden (ook al is de directie nog niet begonnen). Zo, mogen we Henderson nu proberen te halen?

17 januari 2024 om 09:27

Het mag zeker, maar spelers met spijt terughalen uit SA voor heel veel geld vind ik nogal een gok. Maar nogmaals, het is wel tof, Henderson in de Eredivisie.

17 januari 2024 om 09:53

Is niet elke transfer per definitie een gok? Daarnaast staat Henderson er nu niet bepaald bekend om de kantjes ervanaf te lopen dus zal het aan zijn instelling verder ook niet liggen, gezien zijn fysieke gesteldheid bij lvpool wat nog niet zo lang geleden is is met zijn fitheid ook helemaal niks mis.

17 januari 2024 om 09:56

@migi, wat gaat Henderson precies kosten?

Er word nu al gesproken over "voor heel veel geld".

Net zoals bij Ramaij, die zou volgens velen 10+ miljoen hebben gekost, terwijl hij Ajax amper 3 miljoen heeft gekost.

17 januari 2024 om 10:04

Dat heel veel geld valt ook wel mee. Je betaald al geen transfersom. Dus ipv dat je zoals afgelopen zomer 15 of 20m uitgeeft aan middelmatige en onervaren aankopen met een redelijk salaris, is de balans nu wat anders. En deze man krijgt ook geen contract voor 5 jaar zoals die andere spelers natuurlijk. Het wordt zeer waarschijnlijk 1,5 jaar met een optie voor nog een jaar.

17 januari 2024 om 12:25

Ik vind het juist wel meevallen hoeveel geld hij lijkt te gaan kosten. De meest betrouwbare bronnen spreken van een salaris van 3.5 - 4 miljoen en hij komt transfervrij over. Meest waarschijnlijke is een contract voor 1.5 jaar (plus optie voor nog een jaar). Dan verzeker je je dus voor 6 (tot 10, mits hij goed presteert en de optie gelicht wordt) miljoen euro voor een zeer ervaren leider in je piepjonge ploeg die snakt naar ervaring en leiderschap. Kost je dus waarschijnlijk minder dan pak hem beet Tahirovic of Forbs.

Dit Ajax schreeuwt om een leider. Kijk eens naar het basiselftal van afgelopen zondag. Je speelt al een heel seizoen met basisspelers van Jong Ajax als middenveld en dat laat zich week in week uit zien.

17 januari 2024 om 08:06

Precies en die rol kan juist Henderson prima vervullen. En als ze nog wat spelers met hun salaris kunnen slijten, hoeft de totale uitgave dit seizoen helemaal niet zoveel te stijgen, maar heb je alvast een stuk meer ervaring en balans.

Vreemde uitspraken. Hoezo een paniekaankoop? Ik vind dat hier juist heel goed over is nagedacht. Dit is precies een profielspeler die Ajax op dit moment mist én keihard nodig heeft. En ik weet niet of van Marwijk het nieuws een beetje heeft meegekregen, maar volgens mij is Ajax op technisch vlak toch al heel erg aan het ontwikkelen? Zie de komst van de nieuwe RVC, de Lange, Beuker, Kroes, etc. Het laatste wat je moet doen is het seizoen als verloren beschouwen en het op sportief vlak maar laten lopen. Het enige wat Ajax op technisch vlak nog nodig heeft is een TD die zich gaat richten op het eerste elftal en jong Ajax en een nieuwe trainer. Ik verwacht zelf dat deze voor april bekend worden gemaakt.

Het is jammer dat er (althans in dit stuk) niet echt inhoudelijk in wordt gegaan op waarom Henderson een verkeerde keuze zou zijn anders dan dat hij duur is. Ik zou graag lezen waarom hij voetballend niet past of wat hij dan niet brengt qua leiderschap waarom hij dit jonge Ajax geen impuls zou kunnen geven. Maar verder dan 'ik heb hem vaak gezien en ik denk niet dat hij dat kan' komt het hier niet. Ik zeg niet dat van Marwijk ongelijk heeft; het blijft een grote gok en het klopt dat het financieel duur is. Maar ik mis een beetje de diepgang in dit artikel.

17 januari 2024 om 09:30

van Marwijk zegt: "ik vind hem niet een speler die het verschil maakt qua scoren of het neerzetten van de organisatie bij Ajax. Hij is een jongen die goed speelt als een elftal goed op elkaar is ingespeeld”

Volgens mij is dat toch behoorlijk inhoudelijk en heeft dit gedeelte niets met kosten te maken.

17 januari 2024 om 09:59

Nee vind ik niet. Het was inhoudelijk geweest als hij uitlegt waarom hij dat verschil niet maakt of welke kwaliteiten hij daarvoor mist. Maar dat lees ik niet, en dat had ik dus graag gelezen. Dat hij vind dat Henderson daar niet geschikt voor is is vrij weinig waard als dat verder niet wordt onderbouwd, dat is precies wat ik in mijn 1e post bedoelde te zeggen. Ik ben daar juist nieuwsgierig naar omdat ik het in de basis niet oneens ben met van Marwijk, ik wil daarom graag meer weten ervan.

Wat is het nou? Eerst moet Ajax volgens de "kenners" een ervaren 6 halen die er gelijk staat, geen onbekende aankoop zoals alle aankopen van Mislintat. Dan komt een speler als Henderson in beeld en die kan er dan ineens helemaal niets van?

17 januari 2024 om 08:09

Dacht ik ook al. Na die ruim 100 miljoen met alle ellende van Misintlat is juist de investering van misschien 5 miljoen per jaar nu juist wel een kwalitatieve aanvulling.

17 januari 2024 om 09:07

Ach, met de naderende verkoop van Mikautadze heb je het salaris van Henderson weer terugverdiend. Die salarisdiscussie is meer principieel dan pragmatisch.

17 januari 2024 om 09:36

Naderende verkoop ? Ze huren hem met een optie tot koop. Daarbij levert hij bij een verkoop volgens mij niet meer op dan dat hij gekost heeft. Dat wat je hier zegt is wel heel vreemd

17 januari 2024 om 09:58

@janssen,

Maar met een verhuur ben je van zijn salaris af, dus dat kun je al investeren in Henderson, daarbij denk ik dat Henderson niet veel duurder zal zijn dan Mikautadze, dus zo vreemd is het niet wat hij zegt.

17 januari 2024 om 10:06

@jeroentje,

Dus jij denkt dat Henderson hetzelfde verdient dan Mikautadze ? Een speler uit de 2de divisie van Frankrijk krijgt net zoveel salaris als de voormalig aanvoerder van Liverpool en de speler die tot op heden 15 miljoen per jaar verdient ?

Ik denk dat er niet veel mensen zijn die deze mening van jou delen.

Naast 18 miljoen bondscoaches hebben we nu ook 18 miljoen adviseurs bij Ajax. Ik denk dat Louis een grote rol bij een eventuele transfer zal spelen en volgens mij hebben veel mensen vertrouwen in Louis. Dus ik wacht maar rustig af.

ik vind het allemaal wel grappig Ajax is wanhopig, Henderson wil daar weg maar heeft geen andere opties (iig niet wie zo gek zijn om met geld te gaan smijten), die club waar die nu zit kan dus vragen wat ze willen. en Ajax koopt een 33jarige speler voor veel geld waar ze dus nooit meer iets aan zullen verdienen, en ook met hem zullen ze niet ineens kwalificeren voor de CL. dus ook dat lopen ze mis

17 januari 2024 om 07:57

Ik denk dat alle pijlen op volgend jaar CL zijn gericht. Nog een jaar EL is geen ramp maar dan staat er wel een enorme druk op het jaar daarop.Hopelijk zijn er dan nog 3 plaatsen in NL.

17 januari 2024 om 09:38

Ik roep al weken dat ik zeker een financieel risico zou lopen om te proberen de 3de plek en daarmee de voorronde CL te behalen. Of hij hierbij de persoon is durf ik echter niet te zeggen (wie het wal is trouwens ook niet). Het zou zomaar de missing link kunnen zijn, waarbij de kans dat het tegenvalt misschien wel net zo groot is.

17 januari 2024 om 08:07

Ik vind het allemaal wel grappig dat je geen enkel idee hebt over de financiën maar wel stelt dat het te duur is? Niemand die het weet hoe kun je dat dan zo stellen?

17 januari 2024 om 08:20

Wat Mislintat deed, dat was duur. Dit is qua salaris heel duur, maar je haalt wel een garantie op leiderschap.

17 januari 2024 om 10:12

''die club waar die nu zit kan dus vragen wat ze willen''. Ehm nee want die gaan zijn contract dus juist ontbinden. Verder krijgt hij hoogstwaarschijnlijk een contract voor 1,5 jaar. Met een salaris van naar verwachting 5m, kost Ajax dit dus 7,5 miljoen. Als je ziet dat ze afgelopen zomer 100m weggegooid hebben is dit dus helemaal niet zo'n dure investering als jij wil doen laten lijken.

17 januari 2024 om 11:30

Je mist in je berekening wel nog even tekengeld voor speler en zaakwaarnemer. Uiteraard zal hij ook bonussen krijgen die gemiddeld hoger liggen dan bij andere Ajax-spelers, maar goed, daar moet hij dan wel voor presteren met het team.

Wel een meer reeel tegengeluid in mijn ogen. De kosten zijn natuurlijk wel een belangrijk punt. Als die jongen je in de komende 1,5 jaar 15/20 miljoen gaat kosten dan wordt het natuurlijk heel moeilijk om dat rechtvaardigen.

Mensen die twijfelen of hij vortballend wat toevoegt aan Ajax snap ik wel wat minder en adviseer ik eens naar het Ajax middenveld en naar de speler en leider Henderson.

17 januari 2024 om 08:11

Mocht bijvoorbeeld Bergwijn vertrekken kom je volledig kosten neutraal of zelfs gunstiger uit.

17 januari 2024 om 08:47

Dat vind ik wel wat makkelijk gerekend. Je kan er financieel dan wel niet op achteruit gaan in zo’n geval, maar de speler op zich kost nog steeds veel.
Niet dat ik daar moeite mee heb, overigens. Ik zou Henderson een welkome aanvulling van deze selectie vinden.

17 januari 2024 om 09:48

Scummyman,

15 tot 20 miljoen is zeker heel veel en klinkt niet logisch, maar zou bij tekengeld toch zeker in de buurt hiervan kunnen komen te liggen. Dit geldt kun je echter wel snel terug verdienen als je toch nog 3de wordt (en volgend jaar CL haalt). Zowel de andere spelers worden dan meer waard, maar ook natuurlijk het prijzengeld dat daar te halen valt.

Of hij echt de missinglink is durf ik niet te zeggen. Ja, hij was aanvoerder van een team dat grote prijzen gewonnen heeft. Was hij daarin een bepalende factor of was hij 1 van de 11 ?

Zoals bekend heeft PSV in de competitie alles nog gewonnen en is het door in de CL. Bij PSV is Luuk de Jong aanvoerder en is Ramalho de reserve aanvoerder. Is dit omdat dit de beste spelers van PSV zijn? Luuk de Jong is een geweldige leider, en doet het dit seizoen weer heel goed, maar is erg afhankelijk van de spelers om hem heen. Ramallho krijgt ondanks toch best een goed seizoen toch heel veel kritiek.

Henderson zou de ontbrekende schakel bij Ajax kunnen zijn (hoewel ik dat wel heel veel (onrealistische) druk vind), maar met veel mindere spelers om hem heen dan dat hij gewend is zou het ook zomaar tegen kunnen vallen. Is hij de bepalende speler of is hij meer (zoals van Marwijk ook zegt) een speler die in een goed team goed meedraait?

Of hij nu wel of niet komt en of het dan goed of slecht uitpak, dat zal de tijd moeten leren.
Zijn ervaring kan in ieder geval geen kwaad in de Ajax selectie.

Hebben we nu dan iedereen die wat met voetbal te maken heeft zijn mening gehad ?

Waarom is iedereen zo gigantisch bezig met Ajax?
Het is allemaal onder de maat wat er is aangetrokken, en als je je kan versterken met een type speler als hij moet je dat toch gewoon doen?
Heeft bij Liverpool bewezen prima op 6 te kunnen spelen, heeft ervaring en leiderschap.
Met alternatieven komen ze verder ook niet, zo simpel al dat Nederlandse commentaar.

"Ga juist nu met de hele technische staf en andere technische mensen in de club bij elkaar zitten en spreek duidelijk uit: wat willen we nou? Wat is onze visie?" en "Ajax moet op de centen letten".

Denk je dat ze niet al minstens een keer samen hebben gezeten in deze crisis tijden?
En van Marwijk kan ook in de portemonnee kijken van Ajax blijkbaar.

Moet zeggen; Bert past zich wel prima aan het niveau van de Telegraaf aan.

17 januari 2024 om 08:12

Iedereen is met Ajax bezig omdat dat altijd al zo is. Als het goed gaat, worden de sporadische tegenvallers met groot gejuich ontvangen in den lande en als het slecht gaat, kruipen ze uit alle gaten om de Amsterdammers uit te lachen. Dat heeft Ajax nou eenmaal en dat maakt Ajax, Ajax. I

17 januari 2024 om 08:13

Las je laatste zin nog een keer: Bert past zich inderdaad aan, altijd al geweest om zo voor zichzelf het beste eruit te halen. Je bijt niet in de hand die je voedt he.

Als ze in de scouting ervan overtuigd zijn dat zo'n type nodig is en hij is beschikbaar, wie zijn dan die zogenaamde critici om te zeggen dat het niet goed is. Bert van Marwijk vandaag ook weer. Hou gewoon je mond en probeer het niet beter te weten dan het scoutingsapparaat.

17 januari 2024 om 08:37

Waar was het Ajax scoutingsapparaat de afgelopen 2 jaar?

17 januari 2024 om 09:04

Die zal er vast geweest zijn, maar volgens de verhalen werden ze bij aankopen vaak/altijd overgeslagen.

17 januari 2024 om 09:36

En waarom zou dat zijn?

17 januari 2024 om 09:55

Rare vraag natuurlijk. De vraag stellen is hem beantwoorden. Er zitten sinds kort nieuwe mensen en de mensen die het scoutingsapparaat links lieten liggen zijn weg of gaan weg. Dus kijk even verder voor je zo iets post.

17 januari 2024 om 10:29

Je beantwoordt mijn vraag anders niet.

Mijn punt is dat mensen in een organisatie wel of niet serieus worden genomen om een bepaalde reden. Ook in de zomer van '22 zijn bijzondere aankopen gedaan.en nu moeten we opeens de scouting blind volgen?

Jouw naïviteit is ontroerend.

Dat verhaal over visie van Bert is goed, maar wat is dat nog waard op dit moment? De nieuwe AD begint pas in maart, onze TD is iemand die dat tijdelijk erbij doet, de trainer is iemand die er maar tot juni zit... Het lijkt mij logischer om dat straks onder leiding van Kroes, met een volwaardig TD en een nieuwe trainer te doen.

"Eerst samen een visie schrijven". Als er één club is met een constante visie door de jaren heen, dan is het Ajax wel. Dat de huidige selectie daar niet bij in de buurt komt betekent niet dat er een nieuwe visie moet komen.

Liverpool was als team erg goed op elkaar ingespeeld en waren daarom zo goed.
Individueel vallen die spelers reuze mee.
Zo ook deze Henderson. Hij zal niet voor een revolutie zorgen bij Ajax.

Maar we zijn in ieder geval af van Tahirovic en Mannsverk. Van den Boomen mag ook weg einde van het seizoen.
Ajax moet Mislintats troep zo snel mogelijk opruimen anders wordt je de komende drie jaar ook geen kampioen.

Hij heeft helemaal gelijk. Maar ik vind het wel mooi, zo'n speler naar de ED. In Amsterdam komen ze er vanzelf wel achter wat het gaat opleveren uiteindelijk. Hoop geld kwijt voor paar maanden en of ze er echt iets mee op gaan schieten? Ik vraag het me af

Ik vind het toch een opmerkelijke keuze. Los van het feit dat het mooi voor de Eredivisie is dat een speler als Henderson hier komt spelen vind ik wel dat je eigenlijk als Ajax zijnde nu geld aan het afschrijven bent in een seizoen waar niet veel meer te winnen valt. Ik snap dat Ajax versterking nodig heeft maar ik zou voor nu terug pakken naar de jeugd en die een kans geven. Kijken of er iemand opstaat. Zo ja, dan is dat mooi meegenomen en dan met het volgende seizoen bouwen aan een nieuw team.

17 januari 2024 om 09:53

Wij zijn pas halverwege, dus dat het seizoen al voorbij is natuurlijk niet waar. Mee eens dat je altijd moet kijken of er jeugd is die een kans moet krijgen. Echter in een slecht draaiend elftal nog meer jeugd toevoegen is afbreuk van de jeugd. Dit elftal heeft leiders nodig waardoor deze spelers groeien. Als dat dit jaar nog kan is dat een mooie opsteker voor volgend seizoen, als je daarmee nog 3de kunt worden is dat helemaal een mooie stap.

Dus dat Ajax iets doet vind ik heel verstandig, of Henderson de persoon is maar de vraag.

Ik vind een oude man uit zijn pre pensioen trekken voor veel geld vrijwel haaks staan op wat Ajax is. Hij zal heus wat toevoegen aan het team, maar niet op de lange termijn waar ze naartoe willen en Jordan Henderson in de Eredivisie is tof, maar een beetje kritiek vind ik niet zo vreemd. De vergelijking met Tadic en Blind slaat natuurlijk ook nergens op, die gasten zaten in hun top, niet daar overheen. Daarnaast was Blind een kind van de club kende Tadic het Nederlands voetbal ook goed.

17 januari 2024 om 10:33

Hoe oud was Rijkaard toen hij naar Ajax ging? Dit is een tijdelijke oplossing voor een probleem wat nu speelt. V Marwijk denkt dat Ajax max 4e kan worden. Ik zeg dat ze max 2e kunnen worden. We hebben namelijk nog een half seizoen. Wordt dit moeilijk ja absoluut, maar onmogelijk is het niet. Dus moet je er gewoon vol voor gaan.

17 januari 2024 om 12:20

31, en kom op zeg, Frankrijk Rijkaard is Frank Rijkaard. Nogal een verschil.

Tuurlijk hebben Van Marwijk en Boskamp gelijk. De enige die deze transfer zien zitten zijn compleet buiten de realiteit levende Ajax supporters die denk dat: deze speler daadwerkelijk meer punten gaat opleveren dan tot nu toe en daarnaast dat Ajax nog kans maakt op de 2e plek óók. Verder snapt elke objectieve voetbalvolger dan dit een fraai matige transfer zou zijn voor zowel speler als de club ajax

Misschien brengt Henderson voetballend weinig meer mee, maar wellicht kan het een aantrekkingskracht zijn voor andere (voormalige) ervaren topspelers die naar Ajax gaan.

Dit is toch echt een no brainer? Iemand als Henderson wil naar de ED komen. Ook al speelt hij niet dan nog is deze man met zijn ervaring een schot in de roos voor al die jonge gasten.
In de periode van de Boer haalde Frank Poulsen. Iedereen zei over die gast die kan er niks van maar hij was zo belangrijk.

Ik zou zeggen welkom Henderson!!!

Dat we ons middenveld moeten versterken is duidelijk. We worden namelijk nu overlopen en daarmee heeft de verdediging direct een probleem. Of hij de man is om dit probleem op te lossen weet ik niet. Ik kijk namelijk geen wedstrijden uit SA en weet dus niet hoe goed hij nu precies nog is.

Het is ook nooit goed. Mocht de transfer beklinken, dan is het voor de Eredivisie, maar zeker ook voor Ajax een superaanwinst. Alleen zijn leiderschapskwaliteiten zijn al een 100% vooruitgang voor dit Ajax.

Henderson zou nooit naar Feyenoord gaan ! Dat weet ik zeker. Denk dat in Nederland alleen Ajax en psv voor zulke spelers in aanmerking komen. Laat mensen lekker praten , hoor trouwens steeds minder geluid van Feyenoord succes supporters

Triest hoende zogenaamde kenners reageren eerst is het een top aankoop daarna kan hij er niks .
Hij heeft wel degelijk bewezen een goede voetballer te zijn. Ik zeg laten we aan het einde van het seizoen oordelen. En wie had ajax wel moeten halen volgend onze kenners hateboer en de roon.
Kenners echt waar kom op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren