Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder schrikt op CL-avond: ‘Totaal onbegrijpelijk dat Barcelona hem wil’

Laatste update:

Wesley Sneijder zag woensdagavond hoe Andreas Christensen door het ijs zakte bij Chelsea. De verdediger kwam er in de kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid (1-3 verlies) totaal niet aan te pas tegen Karim Benzema, die met een hattrick uitblonk. Sneijder noemt het na afloop onbegrijpelijk dat Barcelona op het punt staat om uitgerekend Christensen binnen te halen.

Barcelona is volgens diverse gerenommeerde media al rond met de 25-jarige Deen, die transfervrij overkomt. "Daar snap ik echt totaal niets van", aldus Sneijder bij RTL 7. "Hij stond het op het wedstrijdformulier, maar we hebben hem niet gezien." Volgens Sneijder lag dat ook aan de tactiek van Thomas Tuchel. "Met drie man achterop blijven staan tegen één spits! Dat is een beetje met poep in de broek voetballen. Tuchel was bang voor de counter, die wilde mensen achterin hebben, maar als je de slag op het middenveld verliest, dan kun je wel bang zijn voor die counter, maar dan komen ze met vijf man op je af gerend."

"Die drie achterop bleven staan bij Chelsea en daardoor kon Real heel makkelijk opbouwen", aldus de oud-middenvelder. "Benzema zakt sowieso al vaak in en daardoor creëerden ze steeds een extra man op het middenveld. N'Golo Kanté en Jorginho verzopen daardoor in de eerste helft. Doordat ze het balbezit hielden op het middenveld viel ook de eerste goal." Benzema stuurde daarbij Vinícius Júnior diep, die Christensen te snel af was en zag hoe eerstgenoemde zijn voorzet inkopte.

"Chelsea wist niet hoe ze dat moesten oplossen, ook omdat er niemand doordekte", aldus Sneijder. "In de tweede helft deden ze dat overigens wél: ze maakten koppeltjes en Thiago Silva dekte door naar het middenveld, maar toen stond het al 1-3. De wedstrijd was daarmee dood en Real verdedigde daarna geweldig." Die 1-3 viel door een blunder achterin bij Chelsea van Édouard Mendy, die te slap inspeelde op Antonio Rüdiger. Volgens Sneijder valt ook laatstgenoemde voldoende te verwijten. "De keeper maakt de fout, maar Rüdiger stapt ook fout in. Hij moet toch met rechts erin gaan, niet met links? Dan heeft hij zijn lichaam erachter en blokt hij hem gelijk. Dit is waardeloos, kinderlijk." Ook Rüdiger is transfervrij en staat in de belangstelling van Barcelona. "Dat van Christensen snap ik totaal niet, maar Rüdiger nog enigszins", aldus Sneijder.

Ook Marco van Basten zag het negatieve aandeel van Rüdiger in de derde tegentreffer. "Hij staat de afgelopen weken nu al een paar keer voor schut", is de analist van mening bij Ziggo Sport. "Hij moet die bal met rechts wegrossen. Dit was een hele slechte oplossing. Natuurlijk gaat de keeper in de fout, maar je moet elkaar helpen bij het voorkomen van fouten. Hij moet die bal tegen Benzema aan schieten."

Is Andreas Christensen een goede versterking voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Inderdaad de zwaktes lagen bij Rã¼diger en Christensen. Die laatstgenoemde was echt kansloos tegen Vinicius als die elke keer een 1 op 1 duel aan ging. Ben benieuwd hoe die 2 het gaan doen als ze niet meer in het systeem van Tuchel zitten. Want daarvoor was het ook niet zo heel overtuigend met die 2. Maar goed mooi dat Carlo daar gebruik van had gemaakt door Vini meer centraal te laten spelen in plaats van tegen Reece James.

Lekker goedkoop weer hoor. Natuurlijk speelde hij een slechte pot maar hij kwam dan ook vaak 1v1 met Vini zonder rugdekking van Silva die zijn handen vol had met Benz en James die defensief vaak veel te hoog stond de eerste helft. Dat kan je gewoon Tuchel aanrekenen. Niemand beweert dat Christensen een absolute topper is volgens mij. Is gewoon een goede verdediger waar nog wat rek in zit en die transfervrij is komende zomer. Bij Barca heb je ondertussen Pique die het de laatste weken uitstekend doet maar de voorbije 2 jaar met momenten ook heeft lopen schutteren, Mingueza die niet het niveau heeft om meer te zijn dan een verdienstelijke breedtespeler, Araujo die imo top is maar nog jong en zeer blessuregevoelig, Garcia die gewoon echt niet kan verdedigen en Lenglet en Umtiti die ze liever kwijt dat rijk zijn. Bovendien hebben ze schijnbaar het geld niet om die echte topper te halen, tja dan is Christensen een uitstekende optie. Dat ie zonder steun van zijn teammaats afziet tegen Vini is geen argument, dat heeft letterlijke elke verdediger bij Barca ook al meegemaakt.

Het is toch onmogelijk he. Wordt Barca in verband gebracht met de absolute top voor bakken met geld hoor je (terecht ook imo) alleen kritiek. Lijken ze meer verstand te hebben dan de kranten hen krediet voor geven en gaan ze voor financieel verantwoorde opties die het team alsnog versterken komen mafklappers als Sneijder ook nog een potje zagen.

7 april 2022 om 06:08

Ik vindt dat snijder wel een beetje gelijk tuurlijk vini en Benz dat is de absolute top als die het op hun heupen hebben dan heb je het nou eenmaal lastig als verdediging maar Christensen is van het niveau lenglet en daar ga je niet veel beter van worden achterin. Je stopt als barca zijnde miljoenen in je aanval maar voor je verdediging daar ga je op de transfervrije toer.
Is een beetje vergelijkbaar met luuk de jong doet het niet slecht ofzo integendeel zelfs maar je weet gewoon van te voren is niet het niveau waar je als barca naar moet streven.

7 april 2022 om 08:36

Sorry maar als je Christensen gaat vergelijken met Luuk de Jong, is het einde nabij. Het is een prima verdediger, in de Champions League van vorig jaar speelde hij alles en was hij enorm betrouwbaar. Ik vind het echt zorgwekkender dat dit blijkbaar de eerste keer is dat Wesley Sneijder hem ziet spelen - anders zeg je dit natuurlijk niet - en zichzelf een analist wil noemen. Christensen is prima, geen absolute top maar ook absoluut geen koekenbakker. Daar zou Barca zeker iets aan hebben, juist om types als Lenglet en Umtiti van de hand te kunnen doen.

7 april 2022 om 09:31

Nice, een beetje steun voor Barcelona van een Real aanhanger! Goede inhoudelijke reactie.

7 april 2022 om 13:15

Een Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart of Marco van Basten hoef je ook niet echt serieus te nemen als het gaat om het beoordelen van individuele spelers. Die mannen leggen bijna alles langs de meetlat van hun eigen (oud) niveau. Vooral van der Vaart heeft er een handje van, teksten als ''die kan er helemaal niks van'' vliegen je om de oren bij die man.

Wat kunnen we lekker overdrijven zeg. Ja Christensen word gepakt op snelheid en Rudiger maakt een blunder.

So what? Zijn niet opeens koekenbakkers.

Araujo werd ook in de Super Cup finale tegen Vinicius koud gepakt op snelheid, en laatst Classico kon Vinicius er totaal niet meer langs, ik bedoel maar, voetballers zijn ook mensen en kunnen offday hebben.

Misschien kan Xavi hem bijsturen en is het een prima verdediger.

7 april 2022 om 07:57

Mooi verwoord. Gefeliciteerd met de overwinning. Benzema wat een wereld klasse speler. Als die zo doorgaat kan die de ballon dor winnen.

7 april 2022 om 12:30

Ik heb nu al zin in die pot tegen City. Dat wordt echt een kraker. Het is alsof je Eric Garcia op de back zet zonder rugdekking. Tuchel was echt een drama gisteren.

Wat verwachten ze dan van Barca? Dat ze toppers kunnen halen, ze zijn zo goed als failliet. Lenen nog meer geld om spelers te halen en salarissen te kunnen betalen. Totale competitie vervalsing!

7 april 2022 om 08:06

Persoonlijk zou ik verwachten dat het salaris van Christenssen naar Araujo zou gaan (die nog steeds met een jeugdsalaris speelt) voor hij straks zegt niet te willen verlengen. En dan zou ik verwachten dat je het aan de andere kant even doet met wat je (nog) hebt/ in de jeugd hebt rondlopen. Eventueel zet je De Jong daar neer als het tijdelijk nodig is met blessureleed.

Ik heb het gevoel dat Sneijder maar uitspraken doet om niet over te komen als iemand die open deuren intrapt. Christensen had het moeilijk omdat hij zowat als back stond te verdedigen. Dat is gewoon niet zijn positie. En dan speel je ook nog eens tegen Vinicius die 100 meter in 7 seconden rent. Hij is gewoon een prima centrale verdediger.

Bizar dat Van Basten en Sneijder niet begrijpen dat deze goal niets te maken heeft met Mendy of Rudiger, maar met het druk zetten van Benzema. Niemand kan zo lopen als Benzema!

*sarcasme* XD

Christensen was inderdaad echt belabberd vandaag. Als Christensen een te grote zone moet verdedigen is hij het spoor helemaal bijster. Dat weet het team ook, dus ik vind ook dat Azpilicueta en James daar rekening mee moeten houden. Zij stonden veel te hoog vandaag. Azpilicueta kon totaal geen vuist maken op linker wingback omdat hij rechts is, dus ik begrijp niet waarom hij niet als reguliere linksback ging spelen. Dan kunnen alle centrale verdedigers wat doorschuiven en is de ruimte die Christensen moet dekken niet meer zo groot. Nu was het echt een gatenkaas en ook voor Jorginho en Kanté niet te doen tegenover Kroos, Casemiro, Modric en een inzakkende Valverde.

7 april 2022 om 08:55

azchelsea

"als Christensen een te grote zone moet verdedigen is hij het spoor helemaal bijster. "

Serieuze vraag, maar welke verdediger zou dat wel kunnen en dan ook nog eens tegen Vini die op dreef was.

Ik vind Christensen ook niet een echte leider. Verder een prima verdediger, maar als hij een te grote taak heeft, dan wordt hij ontzettend onzeker. Vraag me dan ook af wat je als Barca met hem moet. Barca heeft wat mij berteft behoefte aan meer leiders achterin.

7 april 2022 om 12:28

Barcelona heeft behoefte aan een voetballende Centrale verdediger naast Araujo. Dat is nu Pique en straks Christensen en Eric Garcia als Pique met pensioen gaat. Tuchel zette het compleet verkeerd neer gisteren en liet zijn centrale verdedigers zwemmen.

Alleen als Barca met 3 gaat spelen achterin, is deze man bruikbaar. Anders is ie kwetsbaar. En het is gewoon een hele smak geld. Zelfde geldt voor zijn collega Rudiger. Beiden worden bij Chelsea in hun kracht gebruikt, 2 system players.

Heb christensen nooit wat gevonden, is gwn erg traag altijd geblesseerd en beleefd dit soort avonden. Kan je beter timber halen

Als ik het zo lees is het meer te verwijten aan de tactiek dat Chelsea de boot in ging met 3-1 dan aan de verdediger. Nu moet je dan als analist kijken hoe Barca normaal gesproken speelt en of Christensen daar in past.

Zowel Rudiger als Christensen zijn gewoon beperkte verdedigers waarbij dit vooral lange tijd gecamoufleerd werd omdat Chelsea met een dreierkette achterop speelde.

Ik zie 2 redenen om hem wel te nemen als Barca zijnde. Gratis speler en nog redelijk jong. Die gast kan echt wel wat, anders speelde hij niet bij Chelsea. En kijk bijvoorbeeld naar juffrouw Rudiger, die speelde gister ook bagger.

Voor het nieuwe Barca is Christensen een prima optie…

7 april 2022 om 10:11

Voor het nieuwe Barca als Europese en Spaanse subtopper is dit een prima aankoop. Op naar een stabiele plek 3-6 in La Liga met hier en daar een winst in de Europa League. Beetje zoals Sevilla... Dit is echt by far niet het niveau dat Barcelona moet nastreven en als ze dit niet in de jeugd hebben lopen, dan moet je daar ook maar eens heel goed naar kijken

Ik schrik van Sneijder. Wat is dat een te serieuze gast geworden, wil echt altijd heel serieus overkomen en zogenaamd slimme, pakkende dingen zeggen. Die Christensen is gewoon een prima speler die gisteren niet zijn dag had, dat kan allemaal gebeuren en ja ook wanneer je miljoenen verdient. Voormalig voetballers vergeten snel.... Die hebben namelijk ook wedstrijden als een krant staan te voetballen.

Ik heb dit hier al eerder gezegd, maar ik werd compleet gesloopt door allemaal Barcelona fans. Maar hoe kan je het als Barcelona zijnde in je hoofd halen om deze middelmatige speler te halen. Hij is niet gratis, deze vent kost 6 miljoen per jaar en dat terwijl je al negatief staat op wat je aan (extra) salarissen mag uitgeven van de FFP van La Liga. Deze hele aankoop gaat nergens over, want hij is niet goed genoeg en maakt je al krappe salarisbudget nog veel krapper...

Niet alleen Christensen was slecht, maar ik vond heel Chelsea niet echt lekker spelen vooraf dacht ik echt dat Real kansloos zou zijn tegen Chelsea maar het was andersom.

Christensen kwam veel te veel in de 1 op 1 tegen Vinicius. Dit had je van te voren toch kunnen weten? Bij Barcelona gaat hij als RCB spelen naast Araujo of Piqué. Dan komt zo'n Vinicius 9 van de 10 keer in de 1 op 1 tegen een Dest / Alves die daar dan staat. Die zijn een stuk wendbaarder en sneller dan Christensen. Logisch dat hij eraf wordt gelopen door een sneltrein als Vini...

Verder is het kansloos om een Christensen af te branden op één uitermate slechte pot. Ja, het is geen absolute wereldverdediger. Maar beter dan een Eric Garcia of Mingueza is hij absoluut.

Persoonlijk vond ik bij Chelsea bijna niemand goed. Rüdiger is normaal in de 3 mans defensie wel sterk, maar blonk ook uit in niks gister. Zwaar door de ondergrens.

En dan zegt men dat Thiago Silva nog zo goed is, maar ondertussen wordt die voor dit tempo toch ook te min. De beste man wordt ondertussen bijna 37 of 38...

Sneijder...pff de volgende uit de amsterdamse kliek die zijn onzin mag verkondigen bij jullie op tv.
Serieuze vraag, wat vermoedelijk weer niet mag, maar ik woon al heel lang gelukkig ver van Ned. vandaan maar zitten er alleen maar ex spelers uit amdterdam als " kuch..analist" op de ned tv. ??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren