Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot: ‘Hij was een zeer interessante speler, maar voor ons niet betaalbaar’

Laatste update:

Arne Slot durft niet te zeggen wie favoriet is voor het Champions League-duel tussen Feyenoord en Lazio aankomende woensdag. De oefenmeester verwijst daarbij naar de resultaten van vorig jaar (4-2 verlies uit en 1-0 winst thuis voor de Rotterdammers) en de kwaliteitsinjectie die beide ploegen hebben gekend afgelopen transferperiode. "Ik denk dat het fifty-fifty is."

Mikos Gouka, journalist van het Algemeen Dagblad, stelt aan de Rotterdamse oefenmeester de vraag of Feyenoord favoriet is voor het Europese affiche. "Vorig jaar heeft aangetoond dat we behoorlijk gelijkwaardig waren. Zij hebben nog eenzelfde elftal die ze vanuit daar versterkt hebben", analyseert Slot.

"Isaksen was een speler naar wie wij ook met héél veel interesse keken, maar wat voor ons niet betaalbaar was", wijst Slot de kwaliteit van de Italiaanse selectie aan. Isaksen vertrok deze zomer uiteindelijk voor twaalf miljoen euro naar de Italiaanse hoofdstad, waar hij in negen optredens nog geen doelpunt of assist wist te noteren.

Feyenoord versterkte zich op de rechtsbuitenpositie wel. Het huurde Yankuba Minteh van Newcastle United. "Ze hebben nog een spits aangetrokken (Taty Castellanos, red.), omdat ze denk ik vonden dat ze vorig jaar, bijvoorbeeld in De Kuip, Immobile ook misten en daar niet direct een vervanger voor hadden", vervolgt Slot.

"Ze hebben Sergej-Milinkovic-Savic vervangen door twee hele goede spelers aan te trekken", gaat Slot zijn opsomming verder. "Een Japanse middenvelder die in heel Europa behoorlijk gewaardeerd werd (Daichi Kamada, red.) en Matteo Guendouzi, die ik zelf nog bij Marseille heb zien spelen."

"Wij hebben ook een behoorlijk nieuwe selectie, maar maken wel indruk in de Nederlandse competitie en in de vorige wedstrijden tegen Atlético Madrid en Celtic", stelt Slot. Feyenoord zag Orkun Kökcü, Marcus Pederson en Danilo vertrekken, waar de komst van onder meer Luka Ivanusec, Calvin Stengs, Bart Nieuwkoop, Ramiz Zerrouki en Ayase Ueda tegenover stond.

"Het is altijd een spelletje tussen Nederlandse journalisten die de eerstvolgende tegenstander zo klein mogelijk proberen te maken en trainers die proberen de tegenstander zo groot mogelijk te maken", lacht Slot. "Ik denk dat het fifty-fifty is eerlijk gezegd", luidt zijn conclusie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk ook wel dat het 50 / 50 is hoor. Feyenoord zit wel in een goede flow en hebben nu hun topscorer er weer bij. Idem dito voor een zeer gevaarlijke speler met Ivanusec.

Jammer dat Trauner er niet bij is, maar het duo Hancko - Geertruida vind ik zowaar nog beter dan het duo Trauner - Hancko.
Bart Nieuwkoop doet het ook aardig, maar ben ik toch niet helemaal van overtuigd. We gaan het zien.

Verder jammer dat Minteh er niet bij is. Goede, jeugdige speler die het momenteel vooral van zijn jeugdigheid i.c.m. diepgang en snelheid moet hebben. Relatief egoïstisch en met oogkleppen op, maar hij is nog jong. Jammer dat je die mist om in de laatste minuten nog wat roering in de tent te brengen... Maar Ivanusec er weer bij is een fikse meevaller!

Lazio heeft een aardig team, maar niet veel beter dan vorig jaar in mijn ogen. Feyenoord moet kunnen winnen, maar kan ook zomaar verliezen. Eigenlijk wel goed samengevat van Slot.

24 oktober 2023 om 16:33

Die rechtsbackpositir blijft een achilleshiel. Ik had de hoop dat dat na het vertrek na Pedersen opgelost zou zijn, maar niks blijkt minder waar. Op de overige 10 posities staan allemaal spelers die makkelijk mee zouden moeten kunnen op dit niveau.

24 oktober 2023 om 16:51

marocberkane normaalgesproken speelt geertruida daar toch heel sterk. En ook nieuwkoop lijkt het er redelijk te doen. Klein nadeel is natuurlijk dat geertruida op cv ook iets sterker is dan trauner, maar toch vind ik het geen achilleshiel.

25 oktober 2023 om 08:53

Volledig mee eens. Maar Geertruida - Trauner - Hancko - Hartman is de beste defensie uit de Benelux hoor. Heel erg sterk.

Geertruida heeft ook wel uitstekende snelheid en motoriek om op de back te spelen, maar alsnog vind ik hem centraal nog beter. Als hij die slordigheden uit zijn spel gaat krijgen (met name aan de bal soms, zoals je bij Oranje zag) dan komt het helemaal goed met hem.

Veel Fransen Cv's en dergelijke worden enorm gewaardeerd/gehyped, maar in mijn ogen zou een Geertruida dat ook verdienen hoor! Wat een speler!

Ik denk eerlijk gezegd dat Feyenoord ‘gewoon’ favoriet is. Ondanks dat Nederlandse clubs het traditioneel lastig hebben tegen Italiaanse tegenstanders. Lazio is geen ‘typische’ Italiaanse ploeg natuurlijk. Daarnaast heeft Lazio een heel vreemd en onrustig seizoen, staat Sarri onder grote druk en spelen ze heel vaak, ver onder hun kunnen dit seizoen. Dit terwijl Feyenoord bij vlagen weer geweldig voetbal op de mat legt.

24 oktober 2023 om 16:41

Feyenoord thuis tegen Italiaanse tegenstanders. 10 keer gespeeld. 5 gewonnen, 3 gelijk, 2 verloren.

25 oktober 2023 om 08:59

Druk en Feyenoord dat juist wil voetballen. Misschien wel ideaal voor Lazio. Nisk te verliezen. Ook nog eens uit in de Kuip, wat een lastig verhaal is...

Lazio is misschien niet top begonnen, blijft een sluwe Italiaanse ploeg. En daarnaast vind ik wel dat ze veel kwaliteiten in de selectie hebben.

Achterin met Casale, Romagnoli en ook ervaren kracht als Hysaj bijvoorbeeld.
Middenveld is sterk met Alberto, Guendouzi, Kamada en ervaren man als Vecino.

Voorin vooral erg sterk met Immobile, Zaccagni, Lazzari (al staat die vgm ook veel (wing)back) en Felipe Anderson. En dan hebben ze voorin nog die nieuwe jongen Isaksen en Castellanos, maar ook nog Pedro die oude rot!



Ben een fan van Slot. Zowel hoe hij zijn ploegen laat voetballen maar ook hoe hij in de media overkomt. Ik acht hem een grotere potentie toe op het gebied van trainerschap dan Ten Hag. Ja de prestaties van Ten Hag waren op basis van 2018/2019 iets indrukwekkender, maar dat zegt me weinig. Ik heb van Slot een hogere pet op.

24 oktober 2023 om 16:24

Groot fan van EtH, met name vanwege zijn gedrag en gebrek aan kapsones. Maar ik dicht Slot ook een grotere toekomst toe, omdat hij flexibeler en een betere in-game tacticus is

24 oktober 2023 om 16:53

Iets indrukwekender op een haar na finale cl… stuk indrukwekender.

24 oktober 2023 om 17:07



Vooral door de selectie destijds. Uitzonderlijke talenten i.c.m. ervaren routiniers. Alle omstandigheden vielen uitstekend in elkaar. Dat geluk moet je ook hebben. Bij United kan hij ongelimiteerd geld uitgeven maar zowel de prestaties alsmede het spel zien er niet uit imo. Slot laat met beperkte middelen continue zijn teams boven zichzelf uitstijgen lijkt het wel. Je ziet overduidelijk zijn hand en tactische skills.

24 oktober 2023 om 17:36

Zo, bagatelliseert hij even de prestatie van Ajax 18/19 en de hand van Ten Hag daarin. Ook nog een seizoen ongeslagen in de groepsfase waar je Dortmund wegtikte.

Je vergeet even dat Ten Hag ook bij Utrecht goed presteerde met beperkte spelers. Slot had bij AZ gewoon de beschikking over Koopmeiners, Wijndal, Svensson, Stengs, Idrissi, Karlsson en Boadu.

Dat Slot Feyenoord de afgelopen twee jaar boven zich uit liet stijgen, dat kan ik je in vinden. Enkele spelers van middelmaat haalden een dergelijk hoog niveau, maar verder had ie ook gewoon goede spelers tot zijn beschikking. Als Ajax verzaakt, dan moeten zowel Feyenoord als PSV het kampioenschap binnenhalen. En Feyenoord heeft dat gewoon zeer goed gedaan.

24 oktober 2023 om 18:05

Jij overhyped ten Hag op jouw beurt weer. Natuurlijk is het terecht om te wijzen naar de spelers van Ajax dat seizoen. Dat was toch ook een uitzonderlijk goeie selectie, met jongens als FDJ, de Ligt, Ziyech, Tadic in zn prime, Maz, Onana etc. Bij Slot wel wijzen naar zijn materiaal maar dan bij Ten Hag het in de wind slaan is een beetje krom niet? Overigens vind ik dat Slot nog beter is in het beter maken ban spelers, zoveel jongens die onder hem onwijs groeien als spelers.

24 oktober 2023 om 18:40

Het slechtste dat Slot Europees gedaan heeft tot op heden is een kwartfinale. Ook best indrukwekkend.

24 oktober 2023 om 21:42

Aah een Europese kwartfinale op een lager niveau. Is beetje appel en peer verhaal.

25 oktober 2023 om 09:58

@Jogo Bonito


Slot is dan ook trainer van Feyenoord niet van Manchester United. Lijkt me een stuk makkelijker coachen. Dat hij bij United ongelimiteerd geld kan uitgeven betekent niks, want zijn concurrenten kunnen dat ook en veel spelers zijn gewoon niet happig naar United te gaan de laatste seizoenen ook voor Ten Hag en verkiezen dus vaker hun concurrenten.

Ze presteren ook helemaal niet zo slecht. 7 punten achter op de eerste plaats Tottenham en maar 5 op de 2de plaats City en dat is met die enorme lijst aan blessures die ze dit seizoen gehad hebben.

25 oktober 2023 om 10:02

@FR.

Ziyech werd voor Ten Hag nog steevast de deur uit gesproken door kijkers, Tadic was 'oké' en begon een bankspeler te worden in het buitenland en heeft niet bij Twente als in het buitenland ook maar een beetje zo gespeeld als bij Ajax en laten we helemaal niet beginnen over Mazraoui die tot het laatste half jaar tot hij tegen topteams domineerde enkel kritiek kreeg, omdat het een matige speler zou zijn die gewoon meegaat in het niveau.

Naderhand klinkt dit leuk, maar ik kan me hele andere meningen herinneren tot Ajax nucleair ging Europees.

25 oktober 2023 om 17:17

@FR-Berend - even beter lezen, vriendelijke vriend.

Ik geef juist aan dat Ten Hag bij FC Utrecht ook een selectie had met beperkte middelen en daar toch prestaties neer heeft gezet. Slot had bij AZ een selectie die vele malen beter was, waar Joga zegt dat Slot het altijd met middelmaat moest doen. Ook heeft Slot bij Feyenoord ook gewoon flinke bedragen uitgegeven de afgelopen jaren, voor Feyenoords doen.

En Ten Hag heeft die spelers bij Ajax toch ook flink beter gemaakt? Het waren niet allemaal gearriveerde spelers?

Dit moet Feyenoord kunnen winnen. Lazio is niet veel dit jaar. Feyenoord heeft alles mee, zeker nu Gimenez weer terug is. Ben wel benieuwd of het vertrek van Pusic nog effect zal hebben als klankbord van Slot, maar denk het niet.

Lazio is niet echt sterker dan vorig jaar toch? Zijn die Milinkovic-Savic kwijt en best matig begonnen. Ik denk dat we thuis gewoon favoriet zijn, maar goed, moeten we wel waarmaken.

24 oktober 2023 om 17:23

Lazio heeft een pittig programma gehad tot dusver:
Napoli uit gewonnen
Milan uit verloren
Juve uit verloren
Atalanta thuis gewonnen

Ben het wel eens met Slot, thuis 50/50. Feyenoord moet zorgen dat ze uit de tweeluik met Lazio 4 punten pakken.

25 oktober 2023 om 09:38

Ja het blijft ook een beetje een vreemde ploeg, vooral in Europa. Zo wisselvallig. Laatste twee potjes hebben ze ook weer gewonnen toch?

25 oktober 2023 om 17:09

Ja, Atalanta was 1 van die 2 overwinningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren