Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Shane Kluivert treedt in voetsporen vader en tekent profcontract bij Barça

Laatste update:

Shane Kluivert heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Barcelona. Dat maakt het zestienjarige zoontje van Patrick Kluivert zelf bekend via Instagram. Daarmee treedt Shane in de voetsporen van zijn vader. Kluivert senior kwam in zijn actieve carrière tussen 1998 en 2004 257 keer uit voor los Azulgrana en scoorde daarin 122 doelpunten.

"Ik ben erg trots en vereerd dat ik mijn eerste profcontract heb getekend bij FC Barcelona. Bedankt voor het vertrouwen", schrijft Shane. Kluivert tekent, zoals gebruikelijk bij jeugdspelers, een contract voor drie seizoen. Dat is de maximale contractduur bij het tekenen van een eerste profcontract. Daarmee ligt de Nederlander tot en met medio 2026 vast in Catalonië.

In 2016 maakte Kluivert junior de stap van het amateurvoetbal naar het profvoetbal. Hij verruilde destijds amateurploeg Buitenveldert voor Paris Saint-German, waar Patrick aan de slag ging als technisch directeur. Een jaar later verkaste de zestienjarige aanvaller de Franse ploeg voor FC Barcelona. De linksbuiten tekende reeds een sponsorcontract bij Nike en staat te boek als een groot talent.

De familie Kluivert staat bol van het voetbaltalent. Vader Patrick, die zelf als coach aan het roer staat bij Adana Demirspor, heeft naast Shane nog twee zoons actief in het profvoetbal. Justin Kluivert verdient zijn strepen bij Bournemouth, waar hij afgelopen zondag nog in de basis startte in het met 3-1 verloren duel met Brighton & Hove Albion. Ruben Kluivert is actief namens FC Dordrecht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je brengt hem wel zo thuis he.

Leuk voor hem. Is het een groot talent?

25 september 2023 om 14:11

@feyenoord01

Ik vind het oprecht mooi dat hij betekent,

Hij is niet zo groot talent als een Lamine Yamal ofzo, Maar ik zie echt iets in hem.

Mooi dat Shane Kluivert bijtekent, Ik zie in hem wel wat en hoop dat hij een grote voetballer wordt in de toekomst.

25 september 2023 om 14:14

Goed om te lezen dat er ook mensen op dit forum de wedstrijden van Barcelona u16 kijken. Kun je wat meer over hem vertellen qua positie, sterke en zwakke punten? Ik ken hem alleen van de instagram filmpjes.

25 september 2023 om 14:20



@ninjakong

Ik kijk heel regelmatig naar Barcelona u16, Maar kan zeker wat vertellen over Shane.

Zijn favoriete positie is Linksbuiten. heeft wel een goede dribbel in huis en schiet altijd met rechts.

Ik ken Shane al sinds 2017 toen hij kook videos maakte op Youtube haha

25 september 2023 om 15:16

Haha Messi, die kook video's waren zo schattig. Doet hij dat nog? 😁

25 september 2023 om 16:07



@sulejmanii

Haha ja he jonge jonge was die daar, en nog echt schattig ook idd.

Nee hij doet dat niet meer helaas, is al een tijdje geleden gestopt helaas

Enige wat ik ooit van hem heb meegekregen is dat hij een aardige following heeft op social media omdat hij (voor zijn leeftijd toen) best wel leuke content daarop plaatste. Maar kan iemand hier voetbalinhoudelijk iets over hem vertellen? Is het de volgende Xavi Simons?

Geen talent van het kaliber Lamine Yamal, maar toch heel talentvol. Vele vonden Xavi Simons ook een “insta voetballer” in het verleden maar die kan toch echt goed voetballen. Hopelijk Shane Kluivert het zelfde verhaal.

25 september 2023 om 14:21

@ei_guaje7

Ja mee eens, Ik zie echt iets speciaals in Shane,

En ik hoop dat hij over een paar jaar kan aansluiten bij de eerste selectie.

25 september 2023 om 14:38

Zo'n grote achterban vanaf jonge leeftijd kan natuurlijk op als voordeel werken. Zo'n jongen zal zich niet snel gek laten maken door de grote menigte en ik denk dat de financiële noodzaak ook wat minder is als je miljoenen volgers op insta hebt. Dit neemt naast financiële druk ook een op financieel gebaseerde keuze weg in je carrière.

Komt fysiek nog veel tekort en is praktisch de minste voetballer van zijn team. Moet gezegd worden dat Barcelona O16 ook wel bol staat van het talent. Wordt dus afwachten hoe hij er richting volwassenheid voorstaat maar heeft op zich wel het talent.

25 september 2023 om 22:53

Speelt in de 018

Er lopen een paar behoorlijk grote talenten rond in de 2007 lichting. Pau Cubarsi, marco Bernal en Lamine Yamal zijn de grootste talenten van deze lichting. Lamine is ondertussen bekend bij het brede publiek, maar Cubarsi en Bernal zijn ook talenten om in de gaten te houden. Beiden spelen op hun 16e wekelijks mee bij Barca Atletic. Shane Kluivert staat ook te boek als een groot talent, ben benieuwd hoe die zich gaat ontwikkelen.

25 september 2023 om 18:10

ik weet de naam niet meer, maar uit de lichting van Xavi Simons werd er een speler bij Barca als zeer groots gemarkeerd. Dat ik zijn naam niet meer weet zegt denk ik al genoeg. Te hopen voor deze talenten en Barca dat ze van die situatie des tijds hebben geleerd, want zijn enkele goede spelers verkwanselt voor 1 speler.

Zo kunnen we al aardig wat voetbalnazaten volgen op de velden. Justin Kluivert, Xavi Simons, Ruben van Bommel, Thomas Van Bommel, Sydney Van Hooijdonk, Shane Kluivert, Damian Van der Vaart, Jessey Sneijder en nog een flink aantal anderen vermoed ik. Sneijder junior is overigens een kleine (1,70m) aanvallende middenvelder die eerder bij DHSC Utrecht speelde waar vader Wesley overigens technisch adviseur schijnt te zijn. Jessey speelt sinds 1-7-2023 bij FC Utrecht O18.

25 september 2023 om 15:06

Van Persie zijn zoon!

25 september 2023 om 15:10

Sorry, Shaqueel was ik inderdaad vergeten en vast nog wel een paar.

25 september 2023 om 16:38

Zoon van Vennegoor of Hesselink speelt in de onder 18 van Twente. Alleen voor de naam op het shirt, moet je zo'n gozer al laten doorbreken natuurlijk. Volgens mij zijn er nog wel meer zonen van (oud) profs bij voetbalclubs.

Ben van mening dat je pas echt kan zien hoe talentvol iemand is tussen de leeftijd van 16 en 21 alles wat hij daarvoor heeft gepresteerd in jeugd teams zegt mij heel weinig. Voornamelijk fysiek en mentaal begint de onwikkeling dan pas echt. Alle facetten gaan dan een rol spelen, binnen en buiten het veld moet dan blijken of een talent gemaakt is voor topsport. Het is dan ook belangrijk dat jongen jongens zoals shane zich realiseren dat speelminuten hierin één van de belangrijkste factoren is. en dan vooral op het niveau waar zijn talent momenteel bij past. Lamal is natuurlijk een ras voetballer en ik geloof best dan Shane dit ook kan zijn maar het is natuurlijk onmogelijk voor een topclub die op het aller hoogste niveau mee wil doen om te prijzen met meerdere jeugd spelers te spelen. Hopelijk kan zijn vader hem goed adviseren en als de tijd rijp is te verhuren om dan niet stil te komen staan in zijn ontwikkeling

25 september 2023 om 18:06

Vaak genoeg redden de top jeugd spelers, waarvan gezegd word dat die een hele grote gaat worden, het niet. Eerder de spelers, die hard hebben moeten knokken elke jaar weer. Daarnaast speelt factor geluk, en keuzes ook mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren