Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schalke 04 vestigt hoop op Amine Harit tegen doelpuntenmachine Dortmund

Laatste update:

De Bundesliga wordt zaterdag weer hervat. Na twee maanden zonder voetbal gaat de bal weer rollen in de Duitse hoogste afdeling. Schalke 04 was voor de onderbreking bezig aan een vrije val en zakte af naar de zesde plaats op de ranglijst. Borussia Dortmund was in de competitie juist op stoom en voerde de druk op koploper Bayern München op. In Dortmund komen de twee rivalen elkaar tegen. Opta beschouwt voor op de Kohlenpott-derby in het Signal Iduna Park, zaterdag vanaf 15.30 uur.

o Dit wordt de 180ste Revierderby. Borussia Dortmund won slechts een van de laatste acht ontmoetingen (2-1 in Gelsenkirchen, december 2018). De laatste derby in Dortmund eindigde in een 2-4 overwinning voor Schalke; de enige Bundesliga-thuisnederlaag onder Lucien Favre.

o Borussia Dortmund stond slechts een punt voor op Schalke voor hun eerste ontmoeting dit Bundesliga-seizoen (0-0), terwijl het gat tussen beide clubs nu veertien punten is. Sinds de winterstop heeft BVB’s Erling Haaland (9) meer dan het dubbele aantal doelpunten van Schalke (4) gemaakt.

o Schalke 04 scoorde slechts 1 keer in de laatste 387 speelminuten in de Bundesliga (Weston McKennie in de uitwedstrijd tegen TSG Hoffenheim), terwijl Dortmund 10 keer trefzeker was in die periode.

Door het coronavirus blijven de tribunes zaterdag leeg.

o Borussia Dortmund kan zaterdag zijn 800ste overwinning in de Bundesliga boeken. Schalke kan zaterdag het 2.500ste tegendoelpunt incasseren (de huidige teller staat op 2.499 tegendoelpunten).

o Borussia Dortmund won zijn laatste wedstrijd voor de coronacrisis met 1-2 op bezoek bij Borussia Mönchengladbach, wat de zevende overwinning in de laatste acht duels betekende. Het team van Favre staat voor het eerst sinds speelronde tien op de tweede plaats van de ranglijst.

o Schalke wacht al zeven wedstrijden op een overwinning: na de 2-0 zege op Gladbach op 17 januari won de club uit Gelsenkirchen geen wedstrijd meer (vier keer gelijk, drie keer verlies). Geen enkele andere Bundesliga-club wacht al zo lang op een zege als het team van trainer David Wagner.

o Schalke won al zes uitwedstrijden op rij niet (drie keer gelijk, drie keer verlies), een langere periode dan ieder andere Bundesliga-ploeg. De laatste uitoverwinning in de competitie dateert van 23 november (1-2 tegen Werder Bremen). Tussen februari en mei 2015 kende de club een langere periode zonder uitzege: 9 duels.

De indrukwekkende statistieken van Jadon Sancho bij Borussia Dortmund

o Schalke is er niet in geslaagd om te scoren in de laatste vier uitwedstrijden in de Bundesliga in 2020. De laatste keer dat dit gebeurde, was tussen september en november 2001. Tussen april en september 1998 kwam Schalke voor een langere periode niet tot scoren in wedstrijden buiten Gelsenkirchen: 5 duels.

o Jadon Sancho was direct betrokken bij minimaal een doelpunt in zijn laatste acht competitiewedstrijden voor Dortmund. Hij is vaker direct betrokken bij meer Bundesliga-goals dan welke speler dan ook in de competitie: 29 (14 goals, 15 assists).

o Schalke’s Amine Harit is vaker direct betrokken bij goals in de Bundesliga dan al zijn ploeggenoten (6 goals, 4 assists), maar was dat niet in zijn laatste negen wedstrijden (Schalke heeft geen van al die duels gewonnen). Schalke won iedere wedstrijd waarin Harit direct betrokken was bij een goal (7).

Wat verwacht jij van Borussia Dortmund - Schalke 04?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Gaat FOX dit uitzenden??

14 mei 2020 om 19:38

O jazeker. Alle bundesliga wedstrijden worden live uitgezonden aankomend weekend.

14 mei 2020 om 19:46

Want dat mag allemaal. Ondanks de problemen rond het virus.

Ondanks dat er al lang niet gevoetbald is zal het voetballen zonder publiek denk ik toch niet wennen. Geeft een totaal andere ervaring als kijker.

15 mei 2020 om 00:26

Ook als je alleen Fox eredivisie hebt? Dat kan ik op Foxsports niet vinden namelijk.

15 mei 2020 om 07:13

Het eerste halfjaar kwam het zeer regelmatig voor dat een Bundesliga wedstrijd op zender 2 of 3 werd uitgezonden. Mogelijk doen ze het weer dus!

15 mei 2020 om 08:52

FOX zend alle Bundesliga wedstrijden uit op de eredivisie kanalen. Dortmund-Schalke morgen op Fs1, veel klanten van bijv. KPN kunnen het dus gratis kijken!

Heeeeeeeeeerlijk! Jongens het vuurtje brand bij mij van binnen. Ik kijk graag naar de derby;s in de Bundesliga en dan is er eigenlijk geen een zo mooi als de koolpotderby. Nu krijgen we eindelijk weer voetbal zeg man man man wat heb ik er zin in. Wel vraag ik me af hoe de spelers op het veld staan, ze zijn niet top fit, hebben het 2 maanden op stop gezet dus de automatismes zijn ook niet zomaar terug, en de hele ambiance die toch vaak een kenmerk is van het Duitse voetbal heb je ook niet meer.dortmund zal echt de favoriet zijn en dat ook moeten laten zien, maar het is en blijft een derby en het is bijna net alsof de competitie begint.

15 mei 2020 om 11:25

Derby zonder publiek helaas. Toch een stuk minder leuk. Maar nog altijd beter dan niets.

15 mei 2020 om 13:39

Een voetbalwedstrijd zonder publiek is helemaal niks, laat staan een derby. Het gaat om geld verdienen voor de TV en ergens snap ik dat ook wel maar ik heb er zelf helemaal niks mee.

15 mei 2020 om 15:27

Zeker hoor Consy, volgens mij ben jij er altijd op tegen geweest. Ik was dat ook een beetje, maar in Duitsland doen ze het goed en ik ben eigenlijk al lang blij dat ik even een live potje voetbal kan kijken

Wordt een heerlijke pot. Leipzig - Freiburg is ook nog om die tijd dus er mogen weer 2 tv's aan.

Ik vind het gewoon gek dat er weer gevoetbald gaat worden 😱😂 beetje onwennig haha.
Heel veel zin in en ga alles kijken, heerlijk!

Ik ga het kijken via Elevensports in Portugal. Mei is gratis :D. En ja, het zal vast als een oefenwedstrijd aanvoelen in het voorseizoen waar je ineens hoort wat de spelers tegen elkaar roepen, but yeah... I couldn't care less! Ik moet voetbal zien. Ik zit nu zelfs streaming wedstrijden te kijken waar ik iemand anders Football Manager zie spelen.

Zonder publiek zie ik Schalke nog wel in staat er een puntje te pakken.

15 mei 2020 om 23:20

Ik denk dat Schalke hier zeker geen voordeel aan heeft. Het Schalke publiek, is zeker uit bij Dortmund, luid te horen. Tuurlijk het geeft Dortmund een boost met z’n gelbe wand maar ik denk dat het wel meevalt. Echter geef ik m’n clubbie een goeie kans. Schalke is altijd goed tegen Dortmund en Dortmund kan geen derby’s winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren