Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Razendsnelle rentree in de Ligue 1 lonkt voor clubloze Mauricio Pochettino’

Laatste update:

OGC Nice overweegt om Lucien Favre de laan uit te sturen, zo meldt Nice Matin. Les Aiglons zijn teleurstellend aan het nieuwe seizoen begonnen en naar verluidt zien de Fransen in Mauricio Pochettino een mogelijke opvolger van Favre. De Argentijnse oefenmeester zit sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain zonder club.

Nice staat momenteel op een dertiende plaats in de Ligue 1 met slechts twee overwinningen in acht wedstrijden. Afgelopen zondag werd in eigen huis tegen Angers (0-1) alweer de vierde nederlaag van het seizoen geleden. Volgens Nice Matin overweegt de club nu een trainerswissel. Favre keerde deze zomer terug bij Nice na het vertrek van Christophe Galtier naar Paris Saint-Germain.

Favre was tussen 2016 en 2018 al trainer van Nice. Hij eindigde destijds derde en zesde in de Ligue 1 en verdiende daarmee een transfer naar Borussia Dortmund, dat de 64-jarige oefenmeester in december 2020 op straat zette vanwege teleurstellende resultaten. Favre’s tweede dienstverband bij Nice kan weleens uitlopen op een deceptie, want door de slechte seizoensstart is het de vraag hoe lang hij nog voor de spelersgroep in de Zuid-Franse badplaats staat.

Nice, dat eigendom is van het Britse chemiebedrijf INEOS, zou zijn ambities kracht bij willen zetten door een Europese toptrainer aan te stellen. Daarbij is ook de naam van Pochettino gevallen. De Argentijnse oefenmeester zit zonder club sinds hij deze zomer werd ontslagen door PSG. Pochettino lag al enige tijd onder vuur bij de eliteclub en vertrok na anderhalf jaar uit Parijs. Hij schoof begin juli aan bij het bestuur van PSG om het seizoen 2021/22 te evalueren, waarna in goed overleg werd besloten om de samenwerking stop te zetten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie stad dat Nice. Ik ben er wel eens geweest en heb toen ook een citytour gedaan met een gids en bus. Lekker weer, mooie architectuur en aardige mensen. Zeker de moeite waard voor deze trainer om Nice te gaan leiden. En je bent een trainer van een club uit de hoogste divisie. Ik zal het wel weten als ik hem was.

20 september 2022 om 13:37

wel nice ja

20 september 2022 om 14:07

Alsof Sierd de Vos jouw account heeft overgenomen

20 september 2022 om 14:22

Zou toch wel geestig zijn. Vorig seizoen was Galtier de trainer van Nice en Pochettino die van PSG en dit seizoen precies andersom...

20 september 2022 om 14:29

Met alle respect maar Poch verdient wel een betere club dan Nice. Wel nice stad met nice people. Maar ik gok dat Juventus Poch gaat halen als vervanger van de huidige trainer.

20 september 2022 om 18:35

Op basis van wat zou Poch een betere club verdienen? Alvast niet op basis van zijn prestaties bij PSG. Bij Tottenham heeft ie het goed gedaan, aangezien er daar nauwelijks verwachtingen waren. Top 4 was gelijk een absoluut topseizoen. Bij Nice zou hij in een soortgelijke situatie komen: haalbare verwachtingen ( top 4), voldoende financiële slagkracht, relatief weinig druk. Kan zijn dat het Juve wordt maar die zijn kwalitatief heel wat minder dan PSG maar de verwachtingen zijn er quasi even hoog: kampioen spelen en ver komen in de CL. Zou wel bij het huidige beleid van Juve passen iemand als Poch aan te stellen: categorie net niet.

21 september 2022 om 08:18

How can I make this about me?

Ja, wat moet je hier nou van vinden? Favre is een toptrainer. Pochettino is een toptrainer. Als club die (volgens het bestuur) ondermaats presteert denk je dan als eerst aan een trainerswissel, en schijnbaar heb je dan zo een giga corp als INEOS die ook van alles eist. Eind van de dag heeft dit meer met commercie en een veeleisend management te maken dan slecht fuctionerende trainers. De staat van het huidige voetbal is korte termijn georienteerd en in de handen van het bedrijfsleven.

20 september 2022 om 14:23

Favre een toptrainer? Zou je me niet willen laten lachen alsjeblieft?

20 september 2022 om 14:30

Favre een toptrainer? Heeft echt gefaald met Dortmund en heeft echte tactieken waar van je denkt wat doe je.

20 september 2022 om 14:40

Favre is alles behalve een toptrainer. En als hij het wel is weet hij het erg goed verborgen te houden.

20 september 2022 om 20:19

Favre en Pochettino zijn allebei geen toptrainers.

Denk niet dat die het doet, Valt niet veel te behalen bij Nice. Al een paar seizoenen spreken ze de ambitie uit maar de resultaten blijven uit.

Lijkt me dat Pochettino toch wel wat hoger kan mikken. Misschien een Everton als Lampard eruit vliegt, of een Leicester City. Sevilla evt als Lopetegui het niet aan de praat krijgt.

Het heilige vuur is al lang weg bij Pochettino. Als je dan toch jezelf profileert als een ambitieuze club dan zijn er met goed scoutwerk toch veel betere trainers te vinden die er ook daadwerkelijk een bepaalde filosofie op nahouden?

Poch kan misschien wel aan de slag bij Spurs (als Conte zijn contract niet verlengd) of straks bij Juventus als Allegri wordt ontslagen. Zou eerder zo een kans afwachten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren