Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo spaart bijna niemand, behalve Martínez: ‘Voorbeeldige prof’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo heeft kritiek geuit op de houding en professionaliteit van jonge spelers bij Manchester United. De Portugese sterspeler heeft in het inmiddels veelbesproken interview met Piers Morgan verteld dat veel jongelingen 'niet hetzelfde zijn' als zijn generatie. Slechts een aantal spelers, onder wie Lisandro Martínez, kunnen wel op lovende woorden rekenen van Ronaldo.

De afgelopen dagen zijn al verschillende onderwerpen aan bod gekomen rond het spraakmakende interview van Ronaldo bij TalkTV. Zo liet de Portugees zich uit over voormalig manager Ole Gunnar Solskjaer, zijn bijna overgang naar Manchester City en zei hij geen respect te hebben voor Erik ten Hag. Ditmaal uit hij zijn ongenoegen over de houding van enkele jonge spelers. "Ik denk niet dat ze geen respect hebben voor de meer ervaren spelers of de oudere spelers, maar ze leven in een ander tijdperk. Ik kan zeggen dat zij niet dezelfde mentaliteit hebben als mijn zoon van twaalf."

Ronaldo benadrukt dat het niet alleen een probleem is binnen Manchester United. "Ik zie het bij alle teams in alle competities ter wereld. Jongeren zijn niet hetzelfde als mijn generatie. Maar je kunt het ze niet kwalijk nemen, want het maakt deel uit van het leven en de nieuwe generatie, de nieuwe technologieën die hen afleiden. Hun honger is anders. Ze hebben het veel makkelijker. Ze hoeven niet te lijden en dat kan ze niet schelen. Alles wordt ze gemakkelijk gemaakt. Het verbaast me niet, maar ik vind het wel jammer."

Van Nistelrooij
De Portugees herinnert zich zijn tijd als achttienjarige bij Manchester United, toen hij opkeek tegen spelers als Ruud van Nistelrooij, Rio Ferdinand, Ryan Giggs en Roy Keane. "Dat is waarom ik een leven lang succes heb. Ik zorg voor mijn lichaam, mijn mentaliteit en mijn geestelijke gezondheid. Dat zag ik ook bij hen en dat heb ik van ze geleerd. Als je de generatie van nu iets vertelt, komt het aan de ene kant binnen en gaat het er aan de andere kant uit. Daarom hebben we twee oren. Ze luisteren wel, maar nemen het niet op. Dat is een groot verschil met hoe het toen ging."

Slechts een aantal spelers wordt gespaard door Ronaldo. Voor Casemiro, Martínez en landgenoot Diogo Dalot weet hij wel waardering op te brengen. "Diogo Dalot is misschien een voorbeeld bij de club. Ik twijfel er niet aan dat hij de top gaat halen. En nog een paar. Een daarvan is Lisandro Martínez. Jong, professioneel en vastberaden." Zelf ziet Ronaldo zich ook als een voorbeeld. "Ik ben elke ochtend waarschijnlijk de eerste die komt en de laatste die gaat. De details spreken voor zich. Daarom zeg ik: 'Ik geef graag het goede voorbeeld'."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Man wat missen we die kerel bij Ajax. Verschil tussen als een huis staan of de goals vliegen je om de oren.

17 november 2022 om 09:15

Was alleen de eerste helft van het seizoen uitstekend. 2e helft was ook dramatisch en begon het te regenen met goals. Sindsdien is het nooit meer goed gekomen.

17 november 2022 om 09:17

haha je bedoeld toen martinez afwezig was op een gevenmoment, samen met antony, mazraoui en gevenmoment zelfs gravenberch? die we nu ook missen zegmaar.

"Ik geef graag het goede voorbeeld"

Euh, dat lukt de laatste tijd alleen niet helemaal Ronnie

17 november 2022 om 09:02

volgens mij heeft hij het over inzet en elke dag proberen beter te worden...

17 november 2022 om 09:15

Hoe kan je in godsnaam jezelf het voorbeeld vinden voor inzet als je weigert in te vallen en wegloopt tijdens wedstrijden. Dan heb je echt een bord voor je kop, sorry hoor. Hij heeft uitstekend voor zichzelf gezorgd en is topfit voor zijn leeftijd, maar Cristiano speelt en speelde altijd alleen voor Cristiano.

17 november 2022 om 09:19

Inzet en elke dag beter worden? Dan moet je niet weglopen tijdens wedstrijden. Precies wat Ajaxf1 al aangeeft.

17 november 2022 om 09:24

Ja daarom heeft hij zoveel teamprijzen gewonnen. De man leverde voor het team door te zorgen dat hij topfit was. Daardoor helpt hij het team want hij maakt het verschil.

17 november 2022 om 09:28

Dat kan je doen bij een Pogba of een Sancho maar niet bij Ronaldo. Ik vind hem zelf ook een kwal 9/10 keer maar je gaat toch niet een van de beste spelers die wij ooit hebben gezien 2 minuten voor tijd laten invallen? Dan heb je totaal geen respect voor hem, sorry hoor. Ik snap dat veel mensen nu voor ETH zijn, helemaal na dit interview ook terecht.

17 november 2022 om 09:33

Want je wordt beter als je de hele dag blijft zitten tot de wedstrijd is afgelopen? Je wordt beter als je hard traint en veel traint dan word je een betere voetballer. Ik ben benieuwd naar deel 2 want deel 1 zegt die totaal niets verkeerd en eigenlijk wat de meeste United fans al zeggen. Alleen komt het nu van een huidige speler zelf. De meeste hebben het interview niet gezien verwacht ik, maar in Engeland zijn ze bijna allemaal positief over het interview.

17 november 2022 om 09:33

Wat een onzin. Omdat je hongerig bent naar goals? Dan speelt haast elke topspits dus alleen voor zichzelf.

17 november 2022 om 09:44

Ik snap vooral niet waarom je hem anders zou moeten behandelen dan zijn medespelers, om iets wat hij in het verleden heeft gepresteerd.

17 november 2022 om 10:43

Beetje goedkoop scoren. Man heeft 20 jaar lang als een prof geleefd. Altijd met zijn fysieke en mentale gezondheid bezig. Niet tot zelden geblesseerd. Als eerste op het trainingsveld en als laatste weg. Zijn werkethiek daar mag die best om geprezen worden. Dat meneer vervolgens een 2 minuten invalbeurt weigert snap ik nog wel enigsinds. Met alle respect, maar zo ga je niet met een van de allergrootste spelers ooit om.

17 november 2022 om 10:57

Ronaldo heeft zeker fouten gemaakt, maar je ziet dat Ten Hag nooit in de top heeft gewerkt in deze kwestie. Coaches als een Zidane, Hiddink, Beenhakker en Ancelotti bv hadden deze situatie heel anders aangepakt. Leuk dat je bij Ajax een talentje van 17 jaar 40 minuten voor saus laat warmlopen, maar dat ga je niet doen bij een voetballer van de statuur van Ronaldo. Of je hem nou een naar ventje vind, of je vind dat hij uit vorm is, dat doe je gewoon niet

17 november 2022 om 11:51

Als je een beetje kijkt naar hoe belangrijk Ronaldo zijn lichaam vind, fit zijn en focus is dat warm lopen juist goed voor hem.

Kom op Japie, het in den treuren Ten Hag proberen neer te halen begint een beetje bizar te worden. Ook hoe jij Ronaldo in alles schoon wilt praten. Daar veranderd een Ronaldo die totaal niet in vorm is qua warmlopen niets aan.

Beenhakker liet zich piepelen door Johan Cruijff, Hiddink kon bij Oranje Davids niet aan en besloot deze weg te sturen. Zidane was bij zijn eerste topclub geen top coach en maakte ook rare beslissingen en daar leer je van. Je posts zijn te doorzichtig Japie.

17 november 2022 om 12:15

Dat was om hele andere redenen. Die lieten die spelers niet voor niks warmlopen. Zidane was meteen al een topcoach. Die won als debuterend coach meteen drie keer op rij de CL wat nog nooit een andere coach gelukt is

17 november 2022 om 13:17

Geweldige prestatie van Zidane, laten we nu kijken hoe hij het er bij een andere club vanaf gaat brengen en of het geen one-off was.

17 november 2022 om 13:27

Oh Japie, je bent alleen geen top trainer als je Ronaldo voor niets laat warmlopen ah helder man. Je gaat toch niet een Zidane vergelijken met carriere als TH kom op zeg. Jij draait in alle bochten om maar voor jezelf gelijk te kunnen krijgen. Zidane heeft het fantastisch gedaan maar elke trainer maakt fouten, leert ervan en de een wordt beter en de ander niet. Daarbij is MAnu denk ik de moeilijkste club in deze fase om trainer van te zijn.

17 november 2022 om 11:29

Ben zeker geen Ronaldo fan overigens ook geen Messi fan. Maar als ik die interviews lees zegt hij toch niet heel veel rare dingen. Alleen over er goed uitzien, maar was eigenlijk benieuwd of dat in de vertaling scheef is gelopen en hij t over fitheid heeft. Wat mij wel verbaast is dat hij echt ook ten Hag bekritiseerd, ik had verwacht dat hij daar meer neutraal in zou staan. Moet toch iets meer gebeurd zijn dan een last minute wisseltje (wat overigens dom was van ten Hag). Dit is gewoon een top sporter die constateert dat er op dit moment in alle gelederen van de club geen topsport mentaliteit heerst.

Ronaldo ziet zichzelf als een voorbeeld. Misschien moet je dan niet als een diva om je heen slaan als het een keertje tegen zit en ook wat zelfreflectie tonen. Qua leven voor zijn sport is het inderdaad een voorbeeld, maar daar houdt het ook heel snel op.

17 november 2022 om 09:02

@weef helemaal mee eens voor de sport perfecte voorbeeld. Maar de rest is het maar een jankbal en hij heeft het nooit zelf gedaan.

17 november 2022 om 09:06

Maar met sommige delen van dit interview kan je het toch niet oneens zijn? De club United heeft gewoon stil gestaan, spelers toonden niet echt mentaliteit de afgelopen jaren. Dat hij zichzelf constant knap noemt is natuurlijk overbodig en vooral lachwekkend. Ook dat Ten Hag geen respect voor hem heeft lijkt me onzin. Had hij wel respect voor Ten Hag toen hij zich bij elke club in Europa aan bood? Sowieso had ik veel meer respect gehad voor hem als hij deze dingen zei na het weglopen bij Tottenham thuis. Nu is het gewoon een beetje zielig een breuk forceren op het moment dat je een maand vertrekt.

17 november 2022 om 09:13

Natuurlijk heeft hij met veel punten gewoon gelijk, al zijn dat niet bepaald nieuwe punten. Maar de timing is niet netjes en een beetje apart. Dat hij klaagt over de faciliteiten, dat weet hij veel beter dan ik. Maar die faciliteiten waren al zo toen hij anderhalf jaar geleden terugkwam, dus waarom roept hij daar nu pas wat over? Waarom gooit hij de knuppel in de hoenderhok bij zijn team en legt hij dit soort afleidingen neer bij Portugal vlak voor een WK? Zo kan ik door gaan, maar het antwoord lijkt me vrij duidelijk dat hij gewoon een breuk wil forceren. Allemaal prima, maar dan gaat het dus niet om de club of het verbeteren van de club en zijn al die 'goede punten' dus ook weinig waard. Ik gun Ronaldo echt heel erg een mooie club hierna waar hij zijn carriere op een hele mooie manier af kan sluiten, want ik zou het oprecht heel erg zonde vinden als 1 van de allerbeste spelers ooit met dit soort gezeur gaat eindigen.

17 november 2022 om 12:42

Over ten hag weten we nog niet echt wat ronaldo heeft gezegd. Moeten we nog even afwachten op het 2e gedeelte van de interview.

17 november 2022 om 11:08

Hier hebben toch bijna alle voetballers last van? Ook pakweg een Messi slaat om hem heen als het niet meezit. Dan is een hele bond opeens corrupt en dan geeft hij nog even zijn tegenstander een schop van achteren. Het zijn allemaal diva's. Ik ben verder wel met je eens dat Ronaldo wat meer zelfreflectie mag tonen. Ik geloof best wat hij zegt allemaal, maar je moet zelf ook gewoon meer laten zien

Wanneer laat Rolando zijn voeten weer eens spreken??? Word hier ondertussen wel moe van… wat ie zegt straalt ie al maanden uit, verongelijkt, zuur en futloos…

17 november 2022 om 09:06

Denk eerlijk gezegd dat het nu op is, maar een voorbeeld is hij zeker voor de jeugd. Dat is ook wat elke jonge speler bij united zegt dat hij ze veel meegeeft, maar ik denk echt dat het qua voetbal nu echt gewoon klaar is

17 november 2022 om 09:11

Hij doet eigenlijk precies dat gene waarom hij boos word zelf. Als Neville en Scholes iets over hem roepen word het een boze puber maar zelf wel je collega’s en ex collega’s publiek aanvallen.

17 november 2022 om 11:15

Niet genoeg gezien de afgelopen 20 jaar? Als er iemand is die kritiek mag uiten is hij dat wel in plaats van wat wij dagelijks op tv zien van al die clowns. Dat hij nu niet meer top is logisch, man is 38 jaar oud. Je verwacht toch niet dat hij er nog 50 inschiet in een seizoen?

Ik hoop ook dat Messi ooit zo een uitgebreide interview zal geven.

17 november 2022 om 12:34

Ik verwacht ook niet meer dat ie er 50 inschiet in een seizoen, ik verwacht dat ie afscheid neemt in stijl zoals een waar icoon en voorbeeld voor velen behoort te doen!

17 november 2022 om 12:04

20 jaar lang gedaan misschien je ogen openen.

17 november 2022 om 12:38

Daarom het woordje “weer” in mijn tekst. Hij moet stoppen met zeuren en weer (daar is ie weer) zijn voeten laten spreken ipv zich bezighouden met randzaken en zijn eigen frustratie op anderen uitten omdat ie uit vorm is. Hij kan dan wel 38 zijn, tijdens de medische keuringen had ie nog het lichaam van een jonge God en voetballen is hij echt niet verleert. Dit is puur mentaal en verwend gedrag.

Denk ook wel dat hij gelijk heeft dat het respect nu anders is. Dat er niet vanzelfsprekend is dat jongeren naar ervaren spelers luisteren of iets aannemen.

Wel een beest blijft het dat hij nog steeds zo een trainingsfreak is. Ongelooflijk en zo afgetraid. Sneijder, vd Vaart kijken jullie mee?

17 november 2022 om 09:08

Weet je wat het leuke is. Dit hoor je van iedere generatie. Van Basten, Rijkaart, Witsche ed. dat was de patat generatie. Die hoefden niet zo nodig. Vechten was er niet bij etc. We zijn inmiddels 2 generaties voetballers verder en je hoort precies hetzelfde.

Eigenlijk is het gewoon het aloude "vroeger was alles beter". Kennelijk een (zielige) gedachte die iedere generatie heeft. "in onze tijd...."

17 november 2022 om 09:35

De patat generatie, was de generatie de boer etc niet Van Basten en consorten.

17 november 2022 om 09:54

Volgens mij had ik ook gelezen dat juist generatie van v Basten, Rijkaard de patat generatie genoemd werd. Was het niet Leo Beenhakker? of een commentator?

17 november 2022 om 10:09

Allemaal patatgeneratie, is ook een gebruikte term die al bestond voordat Beenhakker 'm expliciet in het voetbal gebruikte. De generatie die na de Generation-X kwam, geboren na 1970.

17 november 2022 om 10:35

Ik ben van de patatgeneratie, 1970 tot en met 1984. Leo Beenhakker zei dat inderdaad en hoewel hij niet exact v/d patatgeneratie is ('69), doelde Beenhakker o.a op Richard Witsche..

17 november 2022 om 13:08

Dat wilt niet zeggen dat het niet waar is. Het wordt ook steeds elke generatie minder wat betreft respect, hard werken, zaken accepteren en in allerlei andere opzichten. Nu is het zelfs zo erg dat als je iemand een hij of een zij noemt, dat je iemand al discrimineert. Dus er zit zeker waarheid in.

17 november 2022 om 15:06

Dus je hebt nu patatgeneratie XXL zeker. -_-

17 november 2022 om 16:27

vroeger was alles beter. Houdt toch op. Wij ouderen moeten meebewegen. Er zijn zaken beter en er zijn vast ook zaken minder goed. Maar het is zoals het is en je moet mee met de tijd.
Ik weet zeker dat jij vond dat je opa er niets van begreep. Zo is het nu ook.

17 november 2022 om 16:28



@mrkrillinklopt, het was Beenhakker

17 november 2022 om 09:36

Tja, een speler die zich zo gedraagt als Ronaldo momenteel doet, zou ik ook niet serieus nemen. Dan maakt het niet uit wat diegene in het verleden gepresteerd heeft. Als je respect wilt, zul je het ook moeten geven. Ronaldo snapt duidelijk niet hoe dat werkt. Het is een trainingsbeest, maar ook een 37-jarige die z'n pubertrekjes nooit echt te boven is gekomen. Schrijnend is dat altijd.

“ ronaldo spaart bijna niemand” hij zegt gewoon de waarheid de jongeren van nu zijn niet meer als de jongeren van vroeger als je ze vergelijkt met de jonge Messi of de jonge ronaldo zit er een wereld van verschil in. Hij zegt toch ook je kan het ze niet kwalijk nemen dus hoe bedoel je hij spaart niemand?!

17 november 2022 om 09:10

Hahah je kiest dan wel 2 hele aparte gasten hoor met Messi en Ronaldo. Maar je hebt 100% gelijk. Ik ben in ieder geval blij met de jonge gastjes bij Barca want die lijken vooral lekker bezig te zijn met het voetbal. Vooral in Engeland lijken de jeugd spelers te denken dat ze het al hebben gemaakt na 2 goede wedstrijden

17 november 2022 om 09:39

Ja klopt dat Messi en Ronaldo van een ander kaliber zijn, maar de jeugd van nu houd zich nu teveel bezig met randzaken Inplaats van echt te gaan voetballen maar het is ook de tijd waar zij natuurlijk opgroeien.

17 november 2022 om 09:10

Je begrijpt dat het interview langer was dan zijn woorden over de huidige generatie? Hij spaart Rangnick en het bestuur/eigenaren niet.

17 november 2022 om 13:20

Hij zegt over Rangnick dat hij niet begrijpt dat MU een sporting director aanstelt als coach en daar heeft hij 100% gelijk in. En daarmee kun je gelijk het bestuur/eigenaren raar aankijken. Was er geen enkele coach beschikbaar op dat moment?

Ergens heeft hij natuurlijk wel gelijk. Veel jonge spelers zijn tegenwoordig ook veel met randzaken bezig, sociale media speelt een grote rol, momenteel wordt het zelfs de tiktok generatie genoemd. Jonge spelers die een paar goede wedstrijden spelen die zichzelf dan het mannetje voelen.

Hij heeft hier wel een punt, dit is ook niet alleen in het voetbal. In mijn opinie is dit sws de tendens wat betreft maatschappijen/hiërarchien van vandaag de dag.

De jongeren in het voetbal worden tegenwoordig betaald voor dat gene wat ze eventueel kunnen worden en niet meer voor wat ze nu leveren. Hele slechte ontwikkeling naar mijn idee want dan krijg je dus gastjes die na 5 wedstrijden het gevoel krijgen dat ze het al hebben gemaakt.

Ronaldo heeft helemaal gelijk over de clubleiding en de eigenaren. Hetzelfde geldt voor zijn mening over de jongeren van tegenwoordig. Echter om tenhag zo af te vallen is veradelijk.

Helemaal gelijk. Huidige generatie zijn watjes met een #metoo mentaliteit. Schuld van de zachte heelmeesters die ze hebben opgevoed.

Het is vervelend kleinzerig mannetje, altijd al geweest trouwens, met nul persoonlijke groei. Jammer voor hem.

Waar hij wel gewoon gelijk in heeft is de mentaliteit van jongere spelers. Alles is ze aan komen, zijn gepamperd door clubs en zaakwaarnemers die geld willen verdienen. Omringd door golddiggers en janikkers...
De rolmodellen van nu zijn drukker met randzaken als rappen, mode, insta, dansen etc dan met presteren. Allemaal geld gedreven. Het wordt allemaal een beetje zielig..
Een voetbalcarrière is kort en als je slim onderhandeld kun je miljoenen verdienen en toch niet presteren (*kuch* Pogba). Winnen of verliezen maakt dan niet zoveel uit want het geld blijft stromen...
Dit wereldje is zichzelf zodoende aan het uithollen...

Ja ronnie, i feel you. Loop dagelijks tegen dezelfde problemen op het werk aan. Er komt een waardeloze polariserende generatie aan. Iedere minderheid zal zijn handjes op gaan houden en de werkende mens zal bloeden

Zonde, dit is weer gewoon een goede boodschap net zoals dat de Glazers geen hart voor de zaak hebben. Ik geloof dat hij hier beide gelijk in is. Jammer dat hij dan in hetzelfde interview moet zeggen dat hij zijn manager niet respecteert en dat hij geen onsje kritiek kan hebben van Neville of Rooney. Dat verpest het interview weer. Anders was het best krachtig geweest gok ik.

17 november 2022 om 09:34

Je moet ook niet klagen over de mentaliteit van andere spelers als je zelf de grootste stoorzender van de groep bent. Dat het een puinhoop is bij United, dat wisten we allemaal allang. Daar heeft niemand Ronaldo voor nodig. Dit is geen goed onderbouwde kritiek, maar een regelrechte tirade om een transfer te forceren. Dat doet zijn geloofwaardigheid sowieso geen goed.

17 november 2022 om 10:23

Zelfs als hij die vreemde opmerkingen niet had gemaakt, zou je gezeik krijgen hier. Ronaldo heeft nou eenmaal niet die gun-factor, dat merk je wel. Het is anders dan een Messi die door velen nog steeds als het voorbeeldige schooljongetje wordt gezien ondanks dat ie ook niet altijd een lieverdje is geweest. Mainstream Nederland kijkt daar echter sneller overheen dan bij een Ronaldo merk ik.

ronaldootje heeft wel een paar goede punten.
maar ook praat hij onzin. leuk en aardig dat hij als eerste aanwezig is en als laatste weg gaat om een voorbeeld te geven. dat is mooi, die toewijding aan het continu verbeteren en op niveau blijven van je lichaam.
maar door jezelf als clown te gedragen (niet willen invallen, eerder het stadion verlaten) degradeer je jezelf wel enorm. daar sla je dan volledig de plank mis.
dus, op trainingsvlak is het een voorbeeld, maar rond het omgaan met tegenslagen is hij dat totaal niet, is gebleken in de laatse tijden.

Toch fijn om te weten als je terugkomt van het WK, je laatste WK, deze niet zal gaan winnen…. Dat je met lege handen staat en ook geen club hebt…. Of zou Sporting dit toch allemaal accepteren??

Zeker binnen het amateurvoetbal is dit iets waar je dagelijks tegen aanloopt. Niet alleen binnen het voetbal overigens, maar ook bijvoorbeeld op werk. 'jeugd van tegenwoordig' is cliché en vaak gebaseerd op nostalgie. Toch zie je nu wel echt een enorme achteruitgang op het gebied van respect en fatsoen. Doodzonde. Klote social media.

Tja, die Ronaldo staat met dit interview gewoon een transfer te forceren. Schaamteloos figuur die enkel en alleen aan zichzelf denkt en daar iedereen voor onder de bus geneigd is te gooien. Volgens mij dringt het nog niet in dat lege kopje van 'm door dat hij op deze manier de tribune warm mag gaan houden als hij niet wegkomt in de winter.

Nu heeft hij het niet eens heel erg mis, want het is inderdaad een puinhoop bij United. Echter is dit geen goed onderbouwde kritiek meer, maar een regelrechte tirade van een klein kind die z'n zin niet krijgt. Bovendien kun je niet over de inzet en mentaliteit van anderen oordelen als je zelf de grote stoorzender in de selectie bent en je club en ploeg op meerdere manieren flink benadeelt.

17 november 2022 om 10:06

Mja, ik snap dat iedereen nu goed klaar is met Ronaldo, maar dit interview is al een tijd geleden opgenomen (hij had toen al aangegeven dat het 'binnenkort' allemaal duidelijk zou worden). Verder zijn dit natuurlijk constateringen van hem die hij vorig seizoen al gedaan heeft, niet iets van de laatste weken.

Dat hij een verongelijkte narcistische reuzenbaby is, is wel duidelijk, maar dat is niets nieuws.

De eerste die komt en de laatste die gaat vind ik altijd zo'n slap iets. Het gaat uiteindelijk om effectiviteit en intensiteit, leuk dat je er het langst bent maar dat telt op zichzelf nergens voor.

Lisandro Martinez gaat de absolute top halen. Als hij nog een seizoen of 2 zo doorgaat (en United weet niet de aansluiting te vinden met de top3 van Engeland) dan verwacht ik dat een Real of Barca wel op de stoep staat

17 november 2022 om 10:54

Hij is te klein en te langzaam. Zijn inzet en grove overtredingen compenseert en camoufleert veel. Over een paar jaar misschien naar Spanje, Betis of Espanyol.

Over die instelling van de jeugd heeft ie wel gelijk.
Je ziet dat spelers die uit landen komen waar je echt moet vechten om te overleven, en om topvoetballer te worden, veel meer vechtlust en wilskracht lijken te hebben.
Die zijn het gewend dat je niet alles zomaar in je schoot geworpen krijgt als je wat talent hebt, zoals in veel westerse landen. Natuurlijk moet onze nederlandse sporters er ook wel wat voor doen, maar dat is totaal niet vergelijkbaar.
Die kracht blijft er bij dat soort mensen veelal in zitten, als ze wel de top bereiken.

17 november 2022 om 11:14

Gasten als Davy Klaassen en Donny van de Beek zijn in goede omstandigheden opgegroeid en gewend om vanaf hun 8e ofzo al in de Ajax jeugdopleiding rond te lopen waar alles top geregeld is. Daarnaast thuis vaak ook goede omstandigheden dus die zijn inderdaad weinig gewend. Dat is voor mij ook een reden waarom het bijna zeker is dat Kenneth Taylor het ook niet gaat redden in het buitenland en waarom Danjuma het bijvoorbeeld wel red

Blijft lastig om te accepteren dat je aan het eind van je carrière komt en niet meer kan brengen wat je altijd hebt gedaan.
Lekker nog een paar jaar gaan ballen in Amerika.

Hoe hier over ronaldo word gepraat is echt absurd.. beste voetballer ooit die geleeft heeft samen met messi, wie van de 2 je beter vind moet je lekker zelf weten. Ronaldo praat alleen maar feiten en is tenminste iemand die zich uitspreekt over de rotzooi die het is bij man united, en hij liegt geen woord. En maar haten hier over wat voor diva hij is… ronaldo is groter in zijn eentje dan heel united.

Hier heeft hij wel een goed punt natuurlijk. Je ziet mede door de opkomst van social media dat sommige 16-jarige talenten al denken dat ze er zijn. Honderdduizenden volgers op Instagram, contracten met Adidas of Nike, terwijl zulke talenten vaak nog ergens in een jeugdelftal spelen. Dit zorgt er voor dat er een hele andere dynamiek is dan vroeger het geval zal zijn geweest. Jonge spelers hebben veel sneller het gevoel dat ze ook al een ster zijn, waardoor er minder respect en ontzag is voor de daadwerkelijke topspelers.

Het valt overigens op hoe gepikeerd sommigen reageren op het interview van Ronaldo. Terwijl hij volgens mij toch de nodige begrijpelijke dingen zegt, waar dit weer een voorbeeld van is.

Bizar hoeveel haat CR krijgt. Ja hij is vervelend, maar heeft meer dan 700 goals gemaakt. Respect.

17 november 2022 om 10:37

Het een (veel goals maken) sluit het ander (zijn gedrag momenteel) uit? Kan best samen gaan toch?

Gaan we nu over elk interview fragement een potje staan zeiken over Ronaldo? Op die rare opmerkingen over zijn uiterlijk na, zegt hij ook in dit interview niks raars of ben ik blind? Maar omdat het Ronaldo is en het merendeel in NL anti-Ronaldo is, gaan we hem weer een potje staan afzeiken.

Kansloos volk.

17 november 2022 om 10:36

Jaja, je zou denken dat het steeds een ander interview is dat je denkt 'jemig wat kan die man veel zeiken', maar het is uiteindelijk maar 1 interview geweest.

Ja je bent misschien niet blind, maar zeker naief. Je kan niet zomaar je complete team afvallen (van de eigenaar tot de schoonmaakjuf) als je daar professioneel nog speelt. Dan creeer je gewoon een onwerkbare situatie. Om het dan ook nog te doen bij de journalist waar United het minste mee heeft, is dan op zijn minst opvallend.

17 november 2022 om 11:03

Dat kan hij zeker wel. Of het de juiste timing is, is een ander verhaal. Op die rare opmerkingen over uiterlijk na, heeft hij op elk punt aantoonbaar gelijk. Ga maar zeggen dat het niet zo is.

17 november 2022 om 11:21

Op elk punt aantoonbaar gelijk? Elk punt? Zeker weten?

17 november 2022 om 11:43

Aantoonbaar gelijk? Hij verkondigd zijn perceptie van omstandigheden als feiten. Het is niet meer dan een mening. 'die jonge gasten zijn slechte profs', er bestaat helemaal geen vastgestelde definitie van een 'ideale prof'. Alleen wat jij (of hij) vindt wat een ideale prof zou moeten zijn. Was Cruijff een ideale prof (want hij rookte nogal veel). Was Ronaldinho een ideale prof (want die feest nogal veel). Is Ibrahimovic een ideale prof (want die vecht nogal veel). Depay (rapper), Messi (oogt alsof hij sjokt), Ronaldo zelf (gezien zijn uitdragingen naar het bestuur)?

Als ik het bekijk zou alleen Frenkie de Jong een ideale prof zijn. Die hoor je ondanks kritiek nooit klagen en zet zich altijd naar zijn kunnen in.

17 november 2022 om 13:12

Dat Ten Hag geen respect voor hem heeft en hij daarom ook niet voor Ten Hag?
Ik denk dat ie daar toch echt geen gelijk heeft.
Ten Hag heeft alleen niet meer respect voor hem dan voor zijn medespelers.
Hij denkt dat op 1 of andere manier te mogen verwachten vanwege prestaties in het verleden.. en dat slaat dus totaal nergens op!
Jaja het is natuurlijk wel Ronaldo hè, die toch de aflopen decennia tot de beste 2 spelers ter wereld behoorde.
Typisch gevalletje van nou en? Dat hoeft Ten Hag toch niet te boeien, we leven in het heden.
Hij komt terug bij United en zal zich dus net als iedereen opnieuw moeten bewijzen.

17 november 2022 om 10:46

Ja hoor Steve, dat zal het idd zijn dat het merendeel anti-Ronaldo is. Niet omdat hij dingen gedaan heeft die niet door de beugel kunnen, nee allemaal omdat we jaloers zijn op hem.

17 november 2022 om 11:01

Je kan bijdehand nu gaan doen en een potje gaan ontkennen, maar het is algemeen bekend in NL dat men het niet zo heeft met Ronaldo. Is niet zo gek ook, die man is meerdere malen een plaag geweest voor zowel Oranje als Ajax.en nu valt ie ook nog eens onze Nederlandse Ten Hag af. Ja, dan kan ik moeilijk praten over objectiviteit hier.

Merendeel van de dingen die hij in dat interview heeft gezegd zijn gewoon waar en zijn door de United fans meerdere malen bevestigd de afgelopen jaren. Maar wij willen overal ergens wat van vinden en met dat vingertje gaan wijzen. Daar zijn we zo goed in.

Zoals gezegd: kansloos volk. Had Messi precies hetzelfde gezegd, dan waren de reacties een stuk milder.

17 november 2022 om 11:16

En ja hoor, daar is Messi.

Je praat onzin, want ik zie vrijwel iedereen erkennen dat zijn punten over Utd valide zijn. Hij valt (oud)collega's en zijn huidige coach af, dan maakt het niet uit of je Messi, Rutte of Ronaldo heet, dan krijg je de wind van voren.

Dat fans van Ronaldo de argumenten gebruiken die jij gebruikt is een compleet zwaktebod. Zij zouden hem ook moeten bekritiseren vanwege zijn aanval op andere mensen.

17 november 2022 om 13:18

Heeft het gros van het (kansloze) nederlandse volk een hekel aan Ronaldo? Nou dat heb ik echt nog nooit gehoord. Als je hier alleen al op de website kijkt dan zie je toch wel een 50/50 beleid, omdat het altijd gaat over Messi OF Ronaldo. Terwijl je best fan van beiden kan zijn trouwens. Ik zou nou niet direct een compleet volk anti maken, omdat er een paar wat harder schreeuwen

Haha door dit soort interviews ga ik martinez alleen nog maar meer missen. Echt een van de beste voetballende cv’s ter wereld.

Ronaldo is al jong boomer zeg. Heeft ie eigenlijk ook iets gezegd over het feit dat ie zelf flink minder aan het worden is? Of hing er geen spiegel?

17 november 2022 om 10:32

Het arbeidsleven van een voetballer loopt ff wat anders. Je kan het misschien rekenen als hondenjaren. Dan is Ronaldo praktisch gezien natuurlijk al ruim in de 65 ofwel pensioensgerechtige leeftijd. Dan kan je dat soort oubollige dingen verwachten

Ze gingen hem eerst smeken om niet naar Man City te gaan komt die hij Man U lopen ze daar 10 jaar achter zet die man bij goed team hij gaat 30 goals maken

17 november 2022 om 10:34

Punten zouden het zo meer overzichtelijk maken .

Maar: oneens. Je hebt voor Ronaldo wel een heel specifiek team nodig dat helemaal in dienst van hem (de spits) speelt. Zijn nog maar weinig clubs die dat doen. Misschien dat er een paar subtoppers rondlopen die voor 1 speler spelen. Maar de top is totaalvoetbal geworden. Dat kan Ronaldo niet meer.

Veel zaken die Ronaldo aanhaalt tijdens het interview is rechtvaardig. Manchester United heeft stilgestaan en daardoor een achterstand opgelopen in de top van het voetbal.

Jammer dat Ronaldo geen respect toont voor zijn huidige trainer en medespelers. Dat had niet gehoeven.

Zijn woorden over Ralf Ragnick had hij anders kunnen verwoorden. Maar ik geef hem daar zeker gelijk in. Ralf Ragnick is in alles een goede technisch directeur, waarom zou je hem aanstellen als trainer?

Ik denk dat Ronaldo zeker voor een ommekeer had kunnen zorgen met dit interview, als hij niets zei over EtH en zijn medespelers. Nu is het een aanval op iedereen, inclusief de mensen (zoals Ten Hag en de spelers) die hard werken om Manchester United weer op te bouwen.

Gemiste kans, erg jammer. Ook exit Ronaldo bij United. Had dat graag anders gezien.

Ronaldo komt uit dezelfde generatie als Ricardo Quaresma. Dus of het nou zoveel anders is.. In zijn tijd was Ronaldo ook een klein ettertje en werd ie ook gezien als respectloos. Dat heb je altijd dus.

17 november 2022 om 11:12

Vast wel ja. Maar ik ben het wel deels met hem eens dat het tegenwoordig bij de jeugd wel lijkt alsof alles 1 oor in gaat en de ander weer uit.
Ze kijken, volgensmij, echt minder op tegen grote spelers t.o.v. vroeger zoals hij had met o.a. een Keane etc.

17 november 2022 om 12:21

Misschien komt het omdat je pubers hebt in een volwassen wereld. Daar hoort natuurlijk ook een beetje pubergedrag bij. Gaf mij in die tijd zoveel geld en ik was onuitstaanbaar geweest hoor. De gekte had ik wel, maar niet het geld om het te laten escalleren.

Van Persie was trouwens net zo'n vervelende puber. Kuyt weer het tegenovergestelde. En Kuyt laat zn wilde haren nu pas zien. Terwijl Van Persie ze toen wel is kwijtgeraakt. Zo heeft iedere generatie wel zijn dingen.

Dat is wij van WC eend. Dalot zou vast een top prof zijn, gezien het feit ik hem ook nog nooit heb horen klagen toen hij niet speelde of uitgeleend werd aan Milan bijvoorbeeld.

Doet het nu ook best prima bij United, maar of hij de top gaat halen? Het is waarschijnlijk een vriend van Cristiano en daarnaast ook landgenoot... Dalot gaat met zijn kwaliteiten, in mijn ogen, echt niet de top halen hoor.

De top, boven United, dat is dan echt de grootheden in Spanje, Bayern, PSG en de grotere (momenteel) in Engeland... Daar zie ik hem echt nergens spelen, in mijn ogen.

17 november 2022 om 11:20

Mee eens, enkel omdat het een landgenoot is valt hij hem als jongere speler niet af. Hetzelfde met Ole, die heeft het goed gedaan....omdat hij Ronaldo de meest belangrijke speler maakte in zijn team. Rangnick deed dat niet, dus die krijgt geen lof - buiten dat het ook een waardeloze coach was natuurlijk. Ten Hag durft tegen Ronaldo in te gaan en zet hem op gelijke hoogte met de rest vd selectie, daar kan hij niet tegen omdat hij zichzelf als de grote Ronaldo ziet die sws een streepje voor heeft. Ten Hag moet Utd renoveren, dat is zijn opdracht en daar gaat hij vol mee aan de slag. Pech voor Ronaldo, hij zal zich moeten schikken. En laat schikken nou net lastig zijn voor iemand die altijd alles op een gouden dienblad aangereikt heeft gekregen.

17 november 2022 om 11:25

Eens. En Dalot doet het niet verkeerd hoor, helemaal niet. Maar de absolute top gaat die jongen in mijn ogen echt niet halen. Daar is hij defensief te kwetsbaar voor en aanvallend toch net niet goed genoeg...

Het beste is dat Ronaldo & United uit elkaar gaan. Ten Hag en hij gaat blijkbaar niet werken. Bij United en onder Ten Hag moet je gewoon als spits een Jesus hebben zoals Arsenal heeft. Iemand die de boel afjaagt en zorgt voor flink veel energie in de punt.

Antony niet genoemd? Zijn grootste fan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren