Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rogier Meijer krijgt pikante vraag over Feyenoord in aanloop naar bekerfinale

Laatste update:

Rogier Meijer krijgt zondag de kans om er voor het eerst in zijn trainerscarrière met een prijs vandoor te gaan. De 42-jarige oefenmeester neemt het in De Kuip in Rotterdam op tegen Feyenoord in de strijd om de TOTO KNVB Beker.

Vrijdagmiddag schoof Meijer in Zeist aan voor de persconferentie in aanloop naar die bekerfinale. De trainer van NEC kreeg een opvallende vraag voor de kiezen. "Ik hoorde in de wandelgangen dat jij Feyenoord-fan bent. Is dat zo?", vroeg Joep Schreuder namens de NOS.

"Ik weet niet in welke wandelgangen jij dat hebt opgevangen, maar nee, dat is niet zo", aldus Meijer. Schreuder ging vervolgens snel over tot de orde van de dag door te vragen of Meijer met zijn ploeg een uitwedstrijd speelt.

"Officieel gezien spelen we een uitwedstrijd, ja", aldus Meijer. "Feyenoord heeft het eigen tenue aan en zit in de eigen kleedkamer. De loting heeft ook bepaald dat het Feyenoord - NEC is en niet andersom."

Meijer beseft dat hij een lastige wedstrijd tegemoet gaat met zijn ploeg. "Wij zullen als elftal de wedstrijd van ons leven moeten spelen om daar een goed resultaat te halen. Die kansen zijn er, uiteraard, maar daarvoor ben je wel afhankelijk van de uitvoering."

Hancko


Het was niet de enige vraag van Schreuder die voor reuring zorgde tijdens de persconferentie. Ook vroeg de verslaggever van de NOS aan Dávid Hancko of hij al eens een prijs had gewonnen in zijn loopbaan. Hancko is de regerend landskampioen met Feyenoord.

Voor NEC is het de vijfde bekerfinale uit de clubgeschiedenis. De voorgaande vier gingen verloren. In 1973 was NAC Breda te sterk, in 1983 Ajax, in 1994 Feyenoord en in 2000 Roda JC. De Nijmegenaren wachten daardoor nog altijd op hun eerste grote prijs. Wel werd NEC twee keer kampioen van de eerste divisie.

Wie gaat de beker winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Die Schreuder heeft het licht ook niet uitgevonden met zn vraag aan Hancko

19 april 2024 om 23:10

Ik weet niet of het ongepast is wat ik ga schrijven maar ik zag hem vorige week op tv en hij leek heel erg moeite te hebben om zijn lichaam onder controle te houden, alsin trillingen/bewegingen. Ik heb hem altijd wel als prettige interviewer gezien, hoop niet dat de beste man ziek is of aan het worden is. Hij was een paar jaar terug voor mijn gevoel ook wel een stuk scherper.

Het zou mooi zijn dat ze de bekerfinale vanaf volgend seizoen een keer gaan aanpassen. Dat de wedstrijd op neutraal terrein gespeeld wordt. Ik zie Feyenoord hem zondag wel winnen. Nec doet het goed, maar die gaan echt niet in de kuip winnen.

19 april 2024 om 21:50

Beide clubs krijgen toch de helft aan kaarten? Als je de finale een beetje cachet wil geven moet het in De Kuip of J.C. ArenA worden gespeeld.Ik zie wel graag een verandering in de beker, namelijk in ieder geval vanaf de kwartfinale returnwedstrijden.

19 april 2024 om 21:56

Tja het is vervelend dat het qua supporters dan een probleem wordt maar idealiter speel je als Feyenoord in de finale staat en Ajax niet in de arena en andersom in de kuip. Kunnen het proberen te bagatelliseren maar het is een enorm voordeel wat Feyenoord heeft

19 april 2024 om 21:58

Volgensmij niet. Feyenoord krijgt dacht ik meer kaarten dan nec. Maar er is ook een groot gedeelte in vrije verkoop. Maar uiteindelijk blijft het nog steeds een thuiswedstrijd. Ze hadden het ook in de Phillips stadion of in de Grolsch veste kunnen spelen.

19 april 2024 om 22:08

Nou phillips stadion en grolsch veste ga je niet 1 van de grootste wedstrijden in NL houden. Dan neemt de knvb de prijs zelf ook niet serieus. Het scheelt namelijk best wel veel plaatsen. Het beste lijkt mij, de wedstrijd in rotterdam houden en als feyenoord dan in de finale speelt het in de arena houden.

19 april 2024 om 22:11

Nee, beide clubs krijgen evenveel kaarten. Dat zijn ongeveer 17 duizend kaarten. Er is echter ook een deel niet bestemt voor beide clubs. Dat soort kaarten eindigen natuurlijk sneller bij Feyenoorders. Dat heeft echter niets met de keuze voor het standion van doen.

19 april 2024 om 22:48

@fcTwenteRSD Grolsh veste? Van 48 naar 25?? Duizend man? Dat slaat natuurlijk nergens op...

19 april 2024 om 22:53

Grolsch Veste heeft geen 25, maar iets meer dan 30... Over een aantal jaar gaat het gewoon uitgebreid worden naar 40/42.

20 april 2024 om 00:03

Nog steeds een groot verschil, is nu toch geen optie lijkt me.

20 april 2024 om 07:14

Meer wedstrijden in een periode waarin ook de knock-outfase van de Europese toernooien is begonnen lijkt me echt een heel slecht idee.

19 april 2024 om 22:44

Nederland heeft ook een soort van Wembley nodig.

19 april 2024 om 22:59

voor 6 wedstrijden per jaar? Reken eens voor hoe dat rendabel kan worden uitgebaat?

19 april 2024 om 22:54

Iets wat elk jaar terug komt zodra feyenoord in de finale staat. Maar ik vind de "traditie" wel mooi. Van mij mag het zo blijven.

19 april 2024 om 23:07

Mhua, van mij had het veranderd mogen worden dat de JC schaal niet in de Arena gespeeld wordt, wat gebeurd is. De bekerfinale hoeft wat mij betreft niet in de Kuip. Het is ergens wel mooi dat het een soort van traditie is, maar dat betekent niet dat het ook klopt. Het is vrijwel een thuiswedstrijd voor Feyenoord - en dat is gewoon lullig voor de tegenstander.

Zoals hierboven om een soort Wembley in NL geroepen wordt, zou dit in NL minder van toepassing zijn. Je zou bijna zeggen het Olympisch stadion, maar dat ligt ook in Amsterdam..

20 april 2024 om 03:04

Wembley ligt toch ook in Londen, dus dat zou niets uit moeten maken. Echter is t Olympisch stadion met 22000 plaatsen natuurlijk veel te klein voor een bekerfinale

21 april 2024 om 16:09

Het is officieel gewoon neutraal terrein want andere finales zijn ook in de kuip gespeeld. Nu is het alleen feyenoord die in de finale staat.

Volgens Joepie heeft Hancko dus nog nooit een prijs gewonnen en Rogier is Feyenoorder. Volgens mij heeft Joepie zijn dag niet

19 april 2024 om 23:57

Wat spannend moet het zijn voor Hancko. Zo dichtbij zijn eerste prijs. Als je de voorgaande jaren niet meerekent natuurlijk. Ik denk dat ik maar ook journalist ga worden. Lijkt me een makkelijk baantje.

Het is wel oneerlijk dat de bekerfinale standaard in de Kuip is. Zou netter zijn dit op neutraal terrein te organiseren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren