Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roberto Mancini wijst met beschuldigende vinger: ‘Hij liet mij niet met rust’

Laatste update:

Roberto Mancini heeft gereageerd op zijn plotselinge vertrek als bondscoach van Italië. De 58-jarige Italiaan shockeerde vriend en vijand door middels een e-mail zijn afscheid aan te kondigen. In de nacht van zaterdag op zondag bracht hij de Italiaanse voetbalbond op de hoogte van zijn besluit. De belangrijkste reden? Bondsvoorzitter Gabriele Gravina was achter zijn rug om met zijn opvolging bezig.

In gesprek met La Repubblica wijst Mancini met de beschuldigende vinger in de richting van Gravina. "Ik vertelde hem dat ik in deze maanden steun en rust nodig had, maar dat gunde hij mij niet en dus heb ik ontslag genomen", aldus Mancini. "Hij had mij kunnen houden als hij dat wilde, maar hij heeft een jaar lang geprobeerd om een revolutie teweeg te brengen in mijn staf." Gravina wilde naar verluidt Leonardo Bonucci toevoegen aan de technische staf van Mancini.

"Ik probeerde hem te vertellen dat hij hooguit een paar nieuwe gezichten kon toevoegen, maar het is onmogelijk om twee mensen weg te halen uit een succesvolle samenstelling. Ik zou degene moeten zijn die besluit om een lid van mijn staf te vervangen", is Mancini stellig. Onlangs werd al bekend dat Gianluigi Buffon aan de slag gaat als teammanager bij de nationale ploeg. De grote kloof tussen de technische leiding en Mancini zou uiteindelijk ten grondslag hebben gelegen aan zijn vertrek.

Opvolger
In Italië wordt ondertussen druk gespeculeerd over de opvolging van Mancini. Luciano Spalletti lijkt de belangrijkste kandidaat te zijn. De 64-jarige Italiaan liet al eerder doorschemeren graag aan de slag te gaan als bondscoach en krijgt die kans nu eerder dan verwacht. Spalletti had oorspronkelijk als plan om rustig aan te doen na zijn vertrek bij Napoli, maar sprak al met Gravina over de opvolging van Mancini en lijkt spoedig gepresenteerd te worden.

Mancini trad, na zijn vertrek bij Zenit Sint-Petersburg, in mei 2018 aan als bondscoach van Italië. De voormalig voetballer loodste het land drie jaar later naar de Europese titel, maar slaagde er niet in om zich te plaatsen voor het WK in Qatar. Afgelopen juni speelde Italië wel de Final Four van de Nations League, waar het als derde eindigde na Nederland te hebben verslagen in de troostfinale. Het land bezet momenteel de derde plek in Groep C van de EK-kwalificatie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laatste stuk is goed nieuws. Spaletti is de geschikte opvolger van Mancini. Die hopelijk weer vastigheden in het team kan smeden.

Verder goed dat de bondsvoorzitter zich er mee bemoeide. Als je ziet dat het gewoon niet goed ging.
Italiã« heeft geen wereldploeg. Maar je kan er wel een leuk team van maken die kan strijden voor elke cm van het veld. Waarmee je zeker ver kan komen in een toernooi. Er komen leuke talenten aan die het team sterker kunnen maken. In ieder geval weer zin om naar Italiã« te kijken komende tijd.

15 augustus 2023 om 09:57

Niet helemaal netjes als de bondscoach rust en steun vraagt imo. Maar ik ben meer van het open vizier dan wat de voetbalwereld gebeurt.

15 augustus 2023 om 10:15

Zeker niet netjes, maar er zullen vast gesprekken zijn geweest zijn tussen de bondscoach en Mancini. Waar niks uit gekomen is. Vandaar dat de bond in ging grijpen. Anders zie ik niet in waarom de voorzitter we zich mee bemoeide zonder te overleggen. Mancini is een vrij koppige vent die niet zomaar met alles mee wilt werken.

15 augustus 2023 om 11:51

"italiã« heeft een wereldploeg." Ik gok dat je de g bent vergeten bij een als ik de rest van je verhaal zo lees?

Op zich zou je zo inderdaad wel een aardig team op de been kunnen brengen toch. Jij als Italiã« kenner nog spelers die je anders erin zou zetten? Ze missen nog wel echt een topspits en CV mijn inziens.

Edit: opstelling lijkt niet mee gekomen:

Donnarumma
Di Lorenzo - Mancini - Bastoni - Spinazzola/dimarco
Veratti - Tonali
Barella
Berardi/politano - Raspadori - Chiesa

15 augustus 2023 om 15:47

Was vergeten om geen te noteren. Ben zeker bewust dat Italie niet bij de beste landen hoort. Maar een outsider voor eindwinst. Heb het aangepast!

15 augustus 2023 om 12:39

Ik vind dat Mancini het met het materiaal helemaal niet verkeerd heeft gedaan. Tuurlijk, niet gekwalificeerd voor het WK is een doodzonde, maar de EK winst was geweldig. Hij speelde toch regelmatig leuk voetbal en liet voornamelijk Spinazzola geweldig spelen. De man is tien keer beter dan Allegri bijvoorbeeld. Spaletti is een goede vervanger, maar van mij had Mancini niet weggehoeven. Jammer wel dat ze Allegri niet hebben genomen, maar dat zeg ik als Juventino.

15 augustus 2023 om 15:52

Ja alleen na het EK begon Manini met het selecteren van alle spelers met een Italiaanse nationaliteit. Er werd geen vastigheid meer ingebouwd. En vaak speelde hij ook met Jorghino en Veratti samen. 2 controleurs werkt natuurlijk niet samen. Dat soort keuzes waardoor je uiteindelijk het WK hebt misgelopen. En nipt 3 punten hebt behaald voor EK kwalificatie. In mijn ogen is dit een goede uitkomst.

Allegri weg bij juve had top geweest. Alleen zie het Italiaans elftal ook graag goed presteren. Geen idee of dit goed zou lopen met hem. Liever Spaletti dan. Die zie ik geen gekke dingen doen.

Sempre forza Italia! Spalletti zou mooi zijn

Dan laat ADL Spaletti gaan, omdat hij hem een sabbatical jaar gunde en dan wordt Spaletti voor de competitie start gepresenteerd bij zn nieuwe baan. Terwijl wij nu opgescheept zitten met Rudi Garcia…

15 augustus 2023 om 11:23

Adl zijn eigen schuld. Hij heeft spaletti ook geen nieuw verbeterd contract gegeven. Ook een reden van zijn vertrek. En verder heb je het niet heel druk als bondscoach zijnde.

15 augustus 2023 om 11:43

Bondscoach is natuurlijk wel een veel minder intensieve functie dan clubtrainer. Neemt niet weg dat het eeuwig zonde is voor napoli dat ze hem hebben laten gaan en nooit 100% steun hebben getoond.

Bondscoach van Italia zijn hou je ook geen jaren vol. Goed gedaan Mancini, je hebt ons naar het Europees kampioenschap geleid. Nu kan je lekker naar de zandbak om miljoenen te gaan verdienen... Spaletti blijf svp in je sabbatical en kom volgend jaar terug naar Napoli!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren