Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italië schakelt razendsnel en strikt succescoach als opvolger Mancini

Laatste update:

Luciano Spalletti is de nieuwe bondscoach van de Italiaanse nationale ploeg, zo brengt de voetbalbond vrijdag officieel naar buiten. De eerder deze zomer bij landskampioen Napoli vertrokken trainer zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een contract tot medio 2026 bij de regerend Europees kampioen. Spalletti is de opvolger van de onlangs opgestapte Roberto Mancini.

Spalletti (64) begint officieel op 1 september met zijn werkzaamheden als bondscoach. Zijn presentatie zal plaatsvinden tijdens het trainingskamp voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Macedonië en Oekraïne van later die maand. Bondsvoorzitter Gabriele Gravina is blij met de komst van Spalletti. "Het nationale team had een geweldige coach nodig en daarom is het zo mooi dat Luciano nu aan het roer staat. Zijn enthousiasme en expertise zijn van cruciaal belang voor de veranderingen die Italië de komende maanden te wachten staat."

Mancini
Mancini stapte zondag op omdat er een 'te grote kloof' zou zijn ontstaan tussen de technische leiding van de bond en de nationale ploeg. De breuk kwam tien maanden voor de start van het EK in 2024 tot stand. De opgestapte bondscoach lag naar verluidt niet langer op één lijn met de technische leiding. Mancini werd in 2018 aangesteld en loodste de Italianen drie jaar later naar de Europese titel. De Europees kampioen wist zich vervolgens niet te plaatsen voor het WK in Qatar.

Volgens Mancini was Gravina de reden van zijn plotselinge vertrek. "Ik vertelde hem dat ik in deze maanden steun en rust nodig had, maar dat gunde hij mij niet en dus heb ik ontslag genomen", aldus Mancini in gesprek met La Repubblica. "Hij had mij kunnen houden als hij dat wilde, maar hij heeft een jaar lang geprobeerd om een revolutie teweeg te brengen in mijn staf." Gravina wilde naar verluidt Leonardo Bonucci toevoegen aan de technische staf van Mancini.

Luciano Spalletti loodste Napoli naar de eerste landstitel sinds 1990.

Spalletti
Na het behalen van de titel met Napoli, de eerste sinds 1990, wilde Spalletti eigenlijk een sabbatical van een jaar nemen als trainer. Enkele maanden later begint hij als bondscoach echter aan een nieuwe trainersklus. De zeer ervaren Spalletti was eerder als oefenmeester verbonden aan onder meer Sampdoria, AS Roma, Zenit Sint-Petersburg en Internazionale.

Goede keuze van de Italiaanse bond?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Top keuze. Die gaat er weer een team van smeden! Veel succes!

Topkeuze! Italië gaat weer mooi voetbal laten zien. Mijns inziens een top-5 coach van de wereld, op dit moment.

Blijft jammer dat hij Napels verlaten heeft en we nu opgescheept zitten met Garcia.

18 augustus 2023 om 20:09

Maar heeft de bond nou gewoon die 3miljoen afgetikt. Want dat staat niet duidelijk in de tekst (voor nu). En ik kan me niet voorstellen dat ADL af ziet van die 3 miljoen

18 augustus 2023 om 20:23

Dat weet ik ook niet zeker. Lijkt me inderdaad sterk dat AdL, de zakenman die hij is, die drie miljoen euro maar laat schieten.

Dat is nog is geweldig nieuws voor het nationale team van Italië zeg. Die speelde echt uitstekend voetbal met Napoli.

Echt een uitstekende keuze. Italië heeft echt wel een leuk elftal met genoeg potentieel.

Donnaruma, Scalvini, Bastoni, Di Marco, Frattesi, Tonali, Barella en Chiesa zijn gewoon spelers waar je een heel sterke as op kan bouwen die ook nog eens voetbal kan brengen waar Spaletti voor staat.

Goed nieuws. Hopelijk dat spaletti zijn verstand gebruikt en weer een hecht team gaat bouwen. Zonder elke keer te wisselen van spelers.

Hele goede keuze, het verbaast me eerlijk gezegd best dat hij niet wacht tot een topclub zijn trainer ontslaat. Hij zou ten alle tijden 1 van de topkandidaten zijn lijkt me! Ik ben er wel heel erg blij mee dat hij het geworden is, de keuze zal tussen hem en Conte geweest zijn lijkt me.

Eindelijk werd tijd spalletti is beter zie ze straks wel beter voetbal spelen weer alleen ze mogen wel meer jeugd gebruiken echt

Woow! Dit is wel een leuke keuze! Forza Italia!

Heb er goeie hoop op dat dit een goeie combinatie zal zijn en dat Spalletti goed verzorgd en resultaten gaat behalen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren