Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mancini vindt twee weken na vertrek bij Italië nieuwe klus als trainer

Laatste update:

Roberto Mancini gaat aan de slag als bondscoach van Saudi-Arabië, dat heeft de voetbalbond van dat land bevestigd via de officiële kanalen. Mancini vetrok pas twee weken geleden bij de nationale ploeg van Italië, waar een te grote kloof zou zijn ontstaan tussen de technische leiding van de bond en de nationale ploeg. Hij gaat een contract voor vier jaar tekenen en een nettosalaris van 25 miljoen euro per jaar opstrijken bij zijn nieuwe werkgever.

Zijn vertrek bij de nationale ploeg van Italië kwam als een verrassing. In gesprek met La Repubblica wijst Mancini met de beschuldigende vinger in de richting van Bondsvoorzitter Gabriele Gravina. "Ik vertelde hem dat ik in deze maanden steun en rust nodig had, maar dat gunde hij mij niet en dus heb ik ontslag genomen", aldus Mancini. "Hij had mij kunnen houden als hij dat wilde, maar hij heeft een jaar lang geprobeerd om een revolutie teweeg te brengen in mijn staf." Gravina wilde naar verluidt Leonardo Bonucci toevoegen aan de technische staf van Mancini. Luciano Spaletti, voormalig succescoach van Napoli, volgt Mancini op bij Italië.

Mancini volgt bij Saudi-Arabië Hervé Renard op. De Franse coach was met de golfstaat actief op het WK in Qatar, waar hij met 2-1 won van latere wereldkampioen Argentinië. Inmiddels is Renard, die ook een tijd lang bondscoach was van Marokko, trainer van het vrouwenelftal van Frankrijk. Naar verwachting wordt Mancini maandag door de Saudi-Arabische voetbalbond in Riyadh aan het publiek getoond.


Mancini begon zijn trainerscarrière bij Fiorentina, alvorens hij een jaar later werd weggehaald door Lazio Roma. Bij Lazio maakte hij zoveel indruk dat hij in 2004 een contract mocht tekenen bij Internazionale. Vervolgens was Mancini nog trainer van Manchester City, Galatasaray en Zenit Saint-Petersburg. In 2018 werd hij aangesteld als bondscoach van Italië. Met zijn land legde hij in 2021 beslag op het Europees kampioenschap.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stap voor de ambitie

28 augustus 2023 om 01:58

Goed presteren met S-A is toch wel ambitieus te noemen...

Had het niet gedaan voor 25 miljoen netto per jaar. Een beetje weinig...

Je kan hem geen ongelijk geven voor dat bedrag tjonge waar gaat de wereld naar toe

27 augustus 2023 om 21:51

Naar Saudie-Arabië.

25 miljoen per jaar voor 4 jaar lang, en je kan bijna niks fout doen.. Ik geef hem groot gelijk! Al z'n kinderen zullen er warmpjes bijzitten en z'n kleinkinderen zullen ook zeker niet te klagen hebben

27 augustus 2023 om 21:49

Zijn kinderen en kleinkinderen zijn al lang verzekerd van een rijke leven, daarvoor heeft hij die baan niet nodig

27 augustus 2023 om 22:02

Dat weet ik ook wel. Zoveel mogelijk genereren voor het nageslacht, waarom zou hij het anders doen? Hij heeft voor zichzelf immers meer dan genoeg. Het is trouwens rijk leven

27 augustus 2023 om 22:03

Nee maar langs andere kant welke Europese topper zit nog op Mancini te wachten

28 augustus 2023 om 01:07

Ik denk dat je hem serieus onderschat, heeft 2 jaar geleden nog het EK gewonnen. Overal kampioen gespeeld en dwingt altijd respect af bij de spelers. Ik denk dat er genoeg clubs hem als coach zouden willen, maar voorlopig valt er niet te concurreren met die Arabieren.

28 augustus 2023 om 17:08

Valt allemaal wel mee de laatste jaren hoor. Italie dat het EK won was knap maar ook wel altijd met de hakken over de sloot. Oostenrijk na verlengingen, Spanje en Engeland na penaltys.
Daarbij het WK niet kunnen halen is toch wel matig?
Zijn laatste succes als club coach was bij Gala met een beker.
Bij City was het ook niet al te best herinner ik me nog.

27 augustus 2023 om 21:59

de grootste misconceptie bestaat dat je een fortuin kan veilig stellen voor vele generaties. dat is echt zeer fout, je kan het enkel en alleen veilig stellen voor de eerstvolgende generatie thats it!
en dan zal het aan hun zijn om daar slimme of domme dingen mee te doen.

en ja hoor gigantische fortuinen worden dus wel degelijk compleet verbrast hoor in de handen van onkundige mensen



Als ik echt heel eerlijk mag zijn heeft het mij enorm verbaasd hoe goed hij Italie op het EK heeft laten voetballen. Bij City en Inter (tweede periode) was het voetbal onder Mancini toch werkelijk niet om aan te zien. Zeker bij City heeft hij achteraf toch echt een wanprestatie geleverd. Ja hij is kampioen geworden, maar die Europese campagnes waren onder zijn leiding gewoon echt slecht. Weten we nog die wedstrijden tegen Ajax?

Dit werd toen hij ontslag nam toch al gelijk geopperd, dat dit zijn volgende baan zou worden. Net als al die voetballers die daar gaan voetballen doet hij het ook echt niet voor het geld hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren