Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RKC haalt overbodige Ajacied binnen: ‘Een logische vervolgstap’

Laatste update:

Na een seizoen met Jong Ajax in de Jupiler League gespeeld te hebben, maakt Derwin Martina de oversteek naar RKC Waalwijk. De negentienjarige rechtsback heeft zich woensdag voor twee jaar verbonden aan de degradant, met daarbij de optie op een derde seizoen. RKC kon Martina goed gebruiken na het vertrek van Mitch Apau en Michael Lamey.

Martina begon in Amsterdam als rechtsbuiten, maar debuteerde uiteindelijk rechts achterin. In het shirt van de Ajax-beloften kwam hij tot zeventien optredens in het team van Alfons Groenendijk. Nu zal hij proberen RKC Waalwijk weer terug te laten in de Eredivisie. Dat moet gebeuren onder leiding van de nieuwe trainer, Martin Koopman.

Verschillende clubs wilden Martina aan zich binden, maar RKC gaat met hem aan de haal. “RKC staat bekend als een club waar talenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Het afgelopen seizoen heb ik met Jong Ajax al wedstrijden gespeeld in de Jupiler League en dit smaakte naar meer. Het is daarom een logische vervolgstap om mijn carrière te vervolgen bij RKC”, stelt Martina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax heeft echt een stuk of 50 van dit soort spelers rondlopen volgens mij. Wel goed voor het algemene niveau in NL, die spelers zijn vrijwel allemaal goed opgeleid natuurlijk. Kan wel eens een nuttige speler voor RKC zijn.

25 juni 2014 om 14:10

Dat zie je inderdaad wel vaak, dat een speler uit de Ajax of Feyenoord opleiding altijd ergens aan de slag kan.

Soms ontwikkelen deze spelers zich door en dan is ajax vroeger blind geweest toen ze deze spelr weg stuurden. Bijvoorbeeld Narsing of Elia.. maarja dat is de andere kant van het verhaal

25 juni 2014 om 14:32

Je begrijpt wat ik bedoel toch. Het is altijd lastig inschatten hoe een speler zich ontwikkelt tussen zijn 17-20ste levensjaar. Deze jaren zijn cruciaal en sommige spelrs lijken deze stap niet te gaan maken, maar doen dat vervolgens toch in de Jupiler leage (zoals bijvorbeeld huntelaar) of bij een kleinere club in de eredivisie.

Natuurlijk is het dan een fout dat ze hem hebben laten gaan, maar wij weten natuurlijk nooit hoe je zo'n spele moet beoordelen. Mischien was hij wel net zo goed als de huidige spits van fc ijselmeervogels. Zoiets beoordelen blijft natuurlijk erg lastig.

25 juni 2014 om 14:56

Elia is samen met Lens en Amrabat bij Ajax weggestuurd vanwege mentale problemen, absoluut niet vanwege gebrek aan talent of potentie.

25 juni 2014 om 18:05

daarom vind ik het ook niet echt een fout.
en je kan ok niet elk jaar 10 jeugdspelers een contract aan bieden.

25 juni 2014 om 14:19

Gelukkig heeft Ajax niet 50 van dit soort spelers in de opleiding. deze jongen is echt een verschrikking. Kan totaal niet verdedigen, staat altijd verkeerd, rent blind een kant op en heeft de balcontrole van een kleuter. Heb echt nooit gesnapt wat Ajax in hem zag. Veruit de slechtste speler die ik ooit in het Ajax shirt heb gezien.

25 juni 2014 om 14:26

De slechtste weet ik zo net nog niet, Stanley Aborah en Javier Martina waren nou bepaald ook geen pareltjes..

25 juni 2014 om 14:34

Ivan Gabrich was anders ook wel kandidaat voor de slechte in een ajax shirt.

25 juni 2014 om 15:36

Luque, Collin, charisteas, urzaiz, kaffour( of je het ook mag schrijven), Sulejmani, de mul, Sonck, taainino ofzo iets die onder jol kwam, toivomaki. Ik zal er vast nog wel paar vergeten zijn.

25 juni 2014 om 18:01

Suk 's invalbeurt tegen Rpda JC nog eens terug gekeken... Prachtig om te zien, maar voetballend erg slecht.

25 juni 2014 om 18:11

Tainio was een prima voetballer die kwalitatief niets tekort kwam. Hij kreeg alleen mede alle hoon over zich heen, omdat hij nu eenmaal een aankoop was van Jol, net als Mido.

met dit team verwacht ik niet dat RKC direct promoveert, verwacht volgend jaar wel gelijk promotie voor de andere twee degradanten NEC en Roda

Kijk, een realistische jongen die zich ondanks een Ajax opleiding niet te groot voelt om een contract te tekenen bij RKC voor twee seizoenen. Prima voor beide partijen.

25 juni 2014 om 14:09

Ik denk dat Martina in z'n handjes mag knijpen met een dergelijke club als Rkc. Hij kon het niveau van de Jupiler League nooit aan in mijn ogen. Toch wens ik hem veel succes en hoop het allerbeste voor hem.

25 juni 2014 om 14:28

Inderdaad, ik denk dat het weinig met realisme te maken heeft, maar dat RKC gewoon de meest interessante optie voor hem was. Een tijd geleden werd nog gemeld dat er 'interesse' was van Eredivisieclubs, maar dat is nooit concreet geworden.

Dan hoop ik voor RKC dat ze hem niet als rechtsback gaan opstellen. Rechtsbuiten zie ik nog wel goed komen, maar deze jongen komt verdedigend, fysiek en inzicht tekort voor veel clubs. Staat z'n man gegarandeerd aan de verkeerde kant te dekken bij elke voorzet en doet vooral aanvallend 'aardig' mee.

Matige speler, werd puur als opvulling gebruikt bij Jong Ajax. Ik denk dat RKC een stapje te hoog gegrepen is.

Wie weet zal Martina zich goed ontwikkelen als buitenspeler( Boerrigter) en keert hij nog een keer terug in de Arena.

Veel succes met Rkc.

Maakte in de meeste wedstrijden wel een redelijk indruk op mij, deed weinig bijzonders maar maakte ook niet erg veel fouten en zette zich altijd voor de volle 100% in.

Off: Urby Emanuelson gespot op de toekomst!

Ik dacht dat het over Lukoki ging. Als ik die verhalen hierboven zie is het geen versterking voor Rkc, we zullen zien!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren