Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Volgens mij is de intentie van beide kanten dat ik wegga bij Ajax’

Laatste update:

De selectie van Jong Ajax ziet er vanaf komend seizoen naar waarschijnlijkheid heel anders uit. In navolging van Branco van den Boomen, Emran Barakzai en waarschijnlijk ook Derwin Martina hebben ook Jordi Bitter en Maurits Schmitz geen toekomst in Amsterdam. De aanvaller en doelman uit Jong Ajax komen niet in aanmerking voor contractverlenging en mogen vertrekken.

Bitter kampte de afgelopen jaren met divers blessureleed en daar baalt hij van. “Helaas heb ik mezelf te weinig kunnen laten zien”, vertelt de aanvaller aan Ajax Showtime. “Ik werd topscorer bij AZ, Haarlem en Ajax, maar na het WK Onder-17 in Mexico ging het helaas wat minder. We hebben van Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) te horen gekregen dat ze onvoldoende zicht op mijn kwaliteiten hebben om tot verlenging over te gaan.” Bitter hoopt op een Eredivisieclub met een tweede elftal, zodat hij weer wekelijks in actie kan komen.

Schmitz heeft voorlopig nog niets officieels gehoord. “Maar de intentie is, en volgens mij is die intentie er van beide kanten, dat ik wegga bij Ajax. Dat lijkt me voor mijzelf ook de beste oplossing, omdat ik wedstrijden wil gaan spelen.” Norbert Alblas, Nick de Bondt en Sheraldo Becker beschikken eveneens over een aflopend contract en moeten afwachten. Het is nog onduidelijk of Ajax de opties in de contracten van Abdelhak El Hasnaoui en Stanislav Lobotka licht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

S. de Jong, De Sa, Mike vd Hoorn, Vincent Vermeij en Bojan kan je net zo goed erbij als vertrekkende spelers.

28 maart 2014 om 09:47

Van der Hoorn vertrekt echt nog niet. Die mag zich de komende jaren nog gaan bewijzen. Siem de Jong heeft een klote seizoen gehad, dus hopelijk verlengd hij zijn contract. De Sa kan Ajax ook nog wel een jaartje erbij houden voor de breedte. Hij heeft niet het niveau dat Ajax nastreeft, maar als hij speelt doet hij het met veel inzet en zijn voorzetten zijn ook redelijk goed. Zolang we niks beters hebben zou ik De Sa erbij houden.

28 maart 2014 om 12:38

De Sa is nog zo jong, dat hij zich nog enorm kan verbeteren. Hij heeft alles wat een vleugelaanvaller moet hebben: snelheid, een passeerbeweging, een goed schot en overzicht. Bij Jong Ajax heeft hij zich regelmatig onderscheiden en ik ben van mening dat als hij zichzelf verbetert, hij dat in de toekomst ook bij Ajax 1 kan laten zien.

28 maart 2014 om 09:49

Siem de Jong tekent misschien nog wel bij en De Sa en vd Hoorn staan gewoon nog onder contract. En Vermeij is in januari al vertrokken naar De Graafschap. vd Hoorn heeft gewoon nog even tijd nodig, maar die komt er echt wel. Je kan niet iemand na 1 jaar al afschrijven. Blind was ook al afgeschreven maar is nu gewoon een van de belangrijkste spelers van Ajax.

28 maart 2014 om 09:54

Blind, Anita, Serero, Cillessen.. Allemaal ooit (deels) afgeschreven, omdat ze een of twee jaar niks presteerde bij Ajax en uiteindelijk basisspeler geworden. Dus ja, Van der Hoorn krijgt ook meer tijd.

28 maart 2014 om 10:11

Inderdaad zijn er veel meer die eerder zijn afgeschreven en het toch gered hebben. Hopelijk kan Van der Hoorn het ook redden. Ik schrijf hem in ieder geval nog niet af.

28 maart 2014 om 10:44

Ajax-verdediger Veltman stapelt fout op fout, maar krijgt het voordeel van de twijfel. Nieuweling Van der Hoorn heeft ongelukkige momenten en wordt vrijwel direct afgeschreven. Wat in feite vreemd is, want laatstgenoemde heeft tijdens zijn periode bij FC Utrecht aangetoond over veel potentie te beschikken.

28 maart 2014 om 11:35

Verschil is dat vd Hoorn bij Utrecht prima speelde, maar bij Ajax nog niet heeft laten zien dat hij het niveau aankan, Veltman heeft in oktober en november zéér goed gespeeld (beter dan vd Hoorn bij Utrecht ook), die heeft het dus wél laten zien bij Ajax. Ja nu speelt Veltman minder en maakt hij fouten, maar zowel zijn ondergrens als zijn bovengrens hebben dit seizoen hoger gelegen dan vd Hoorn. Ik schrijf Mike nog niet af, maar hij heeft nog niet bewezen dat hij beter is dan Veltman, dus de hiërarchie is gewoon logisch. Daarnaast is Veltman een voetballende verdediger is vd Hoorn niet, speelt ook een grote rol..

28 maart 2014 om 11:39

Cillessen toch nooit afgeschreven? Volgens mij kreeg hij geen kans omdat hij simpelweg niet beter was dan de toenmalige basiskeeper Vermeer. Pas toen die minder ging keepen kreeg hij echt de kans zich te laten zien.

Anita zou ik ook niet meteen "geslaagd" willen noemen. Blind vind ik eigenlijk uit jouw rijtje het enige goede voorbeeld, maar ook meteen een hele duidelijke! Hoe vaak is die jongen afgeschreven, verguist en weg getransfereerd door supporters? Heel knap zich staande weten te houden. Al merk ik als buitenstaander nog steeds dat bij mindere partijen van Ajax, hij nog altijd opmerkelijk vaak de gebeten hond lijkt.

Van der Hoorn gaat nog kansen krijgen. Hij heeft er al een paar gehad en niet gepakt. Maar hij gaat er zeker weer krijgen, al was het alleen al om de miljoenen te rechtvaardigen. Maar als hij ze volgend jaar niet pakt, dan zal ajax voor zijn positie echt wel gaan reageren.

28 maart 2014 om 12:20

Het klopt dat Veltman al heel wat foutjes gemaakt heeft dit seizoen. Maar dit zijn mijn beleving meer domme foutjes die jeugdige spelers (kunnen) maken. In potentie zijn Veldman en ook Denswil ideale Ajax-verdedigers die zeer compleet zijn in zowel opbouw, positiespel als verdedigend. Ze hebben alleen vlieguren nodig om alle stommiteiten eruit te halen.

Ik denk dat het bij Mike van de Hoorn 'n ander verhaal is. Z'n positiespel, balbehandeling en spelhervatting is te traag voor het spel wat Ajax voor ogen hebt. Die aspecten zijn ook niet 1,2,3 aan te leren. Met v.d. Hoorn staat er wel iemand die fysiek sterk is en z'n mannentje staat. Persoonlijk vind ik hem beter bij Feyenoord passen als een type "vlaar".
Lullig dus voor van de Hoorn maar ik denk dat hij onder F. de Boer nooit echt 'n basisplek zal krijgen. (slecht gescout dus van technisch staf).

28 maart 2014 om 09:50

Ben ik niet echt met je eens.
Aanvoerder De Jong moet je proberen te behouden, Mike vd Hoorn zou ik nog niet afschrijven nu na een jaar gewend aan het systeem maar Moisander en Veltman zijn gewoon beter en zelden tot nooit geblesseerd.
Vermeij oke, die is namelijk al weg. En Bojan….. tsja Bojan. Je ziet dat hij meer voetbal in zijn kleine teen heeft dan de rest van de selectie, maar hij is gewoon geen linksbuiten. Bojan is wel een goeie voetballer. Ik wil hem er nog wel een jaar bij.
Lesley de Sa is zeker te licht, maar ook nog jong. Misschien even een jaartje elders laten buurten in de eredivisie?

Van bovengenoemd rijtje vind ik alles wel prima en logisch. Alleen Banco van den Boomen had ik zeker behouden.
Ik volg hem al vanaf de B junioren. Goede jongen. Ik zeg verlengen en verhuren.

28 maart 2014 om 10:01

Helemaal mee eens, op Bojan en De Sa na. Bojan is een leuk spelertje, maar 0,0 rendement en ik heb ook nog niks gezien dat op een winnaarsmentaliteit lijkt. De Sa die werkt tenminste als hij speelt, vecht voor zijn kans en heeft minimaal zoveel rendement. Ook houdt De Sa zich wel aan de tactische taken (veld breedt houden). Bojan kwam hier als absolute sterspeler binnen, kost een miljoen per jaar en het lijkt hem niks te doen dat spelers als Kishna en De Sa hem ingehaald zijn (kortom, Bojan heeft een slappe mentaliteit, anders laat een speler met zijn kwaliteiten zich niet zo makkelijk uit de basis spelen door jeugdspelers).

28 maart 2014 om 11:26

Als je winnaarsmentaliteit wil zien bij Bojan raad ik je aan zijn goal terug te kijken tegen Feyenoord in in de beker. En dan met name het juichen van Bojan. Daar spat de gedrevenheid van af. Hij heeft ook dit seizoen weer veel pech gehad met blessures waardoor hij wederom niet in een ritme heeft kunnen komen.

28 maart 2014 om 09:54

Vermeij is in januari al vertrokken, transfervrij naar De Graafschap. Van den Hoorn krijgt nog wel een kans en ik verwacht dat De Jong bijtekent. Daar zal niet veel belangstelling voor zijn. De Sa is ook prima voor de breedte. En wat betreft de namen in het artikel: veel halen het gewoon niet, mogen hopen op een Jupiler Leagueclub.

28 maart 2014 om 09:54

Op basis waarvan denk je dat? Dr jong heeft na zijn laatste blessure aangegeven open te staan voor verlenging, de sa is de boer volgens mij gecharmeerd van (waarom weet ik niet, maar maakt toch nog redelijk wa minuten) en vd hoorn is afgelopen zomer pas gekocht, dus die gaat echt nog niet weg

28 maart 2014 om 10:00

Als je de Sa af en toe ziet spelen in de Jupiler League dan snap ik juist wel waarom De Boer hem speeltijd geeft. Hij is onberekenbaar en heeft een redelijke voorzet. Als Sigthorsson nou eens in de 16 zijn kopduels gaat winnen dan moet het goed komen.

Twente heeft in haar achterhoede 2 geschorste spelers, een snelle linksbuiten kan daar van profiteren. Ik denk dat Kishna 70 minuten gaat pakken zondag en dat de Sa dan gaat invallen.

28 maart 2014 om 10:11

De Sa juist berekenbaar en zeker op rechts. Gaat altijd buitenom en geeft pas de voorzet vanaf de achterlijn. Makkelijker verdedigen is er niet. En ik heb echt op hem gelet, maar vind het helemaal niks. Ook zijn voorzet is altijd blind gegeven, vaak achter, vaak over alles en iedereen heeft.

Gisteren was ook echt de eerste keer dat hij vanaf links speelde en daar was het al tig-malen beter dan op rechts, dat moet ik toegeven.

28 maart 2014 om 10:26

Dat is het verschil, in de jupiler league kan ik best genieten van de sa, maar in de eredivisie lijkt hij totaal niet meer op die jongen die ik eerder in de jupiler league zag spelen.

28 maart 2014 om 09:56

Haha niemand is het eens met De Jong weg. Maar ik ben het helemaal met je eens! Ben nooit kapot van hem geweest en op dit moment is hij dramatisch gewoon. Veel te sloom in zn balhandelingen en verliest daardooor veel te vaak de bal. Die anderen mogen van mij ook een strik omheen, en Van Rhijn ook overschatte voetballer die elke wedstrijd een 5 of lager haalt in mijn ogen..

28 maart 2014 om 10:03

En wie zetten we er dan in? Ligeon en Hoesen? Spelers als Van Rhijn en De Jong zijn onder normale omstandigheden de beste spelers die Ajax op die posities heeft. Gooi nooit oude schoenen weg voordat je nieuwe heb.

28 maart 2014 om 10:23

Liever Hoesen dan Siggi, Siggi kan niets, geen bal vasthouden, niet kaatsen, heeft geen individuele actie in huis, zijn looplijnen in de 16 zijn dramatisch, net als zijn ruimtelijk inzicht, dat zie je bij zijn kopduels waar hij standaard een halve meter onder de bal door gaat.. V Rhijn zou ik behouden, maar ik zou wel beginnen met het inpassen van Tete zodat die het seizoen erop het over kan nemen..

28 maart 2014 om 10:28

Van Rhijn speelt met de week beter, gisteren op een paar foutjes na gewoon goed gespeeld.
Dit seizoen kan je sowieso niet over siem oordelen, begon redelijk goed maar geraakte daarna niet meer in vorm.
Mede door al zijn blessures, eerst klaplong waardoor hij weken miste, daarna dacht ik een bovenbeen iets, en daarna zijn hamstring.

Siem snapt zelf dondersgoed dat hij dit jaar alleen maar geld heeft gekost en niets heeft kunnen laten zien, er zullen geen clubs voor hem in de rij staan.
voor beide kan het goed zijn als hij verlengt.

Zoals elk jaar een leegloop bij Jong Ajax. Normaal niet zo in het nieuws, maar door Jong Ajax dit jaar dus wel..

Voor elke jeugdspeler die het haalt zijn er honderd die het niet halen. Geen schande!

Spijtig dat bitter zoveel geblesseerd was, logisch ook dat Ajax hem laat gaan. Maar als hij nu niet meer vaak geblesseerd raakt is dit niet het laatste wat we van hem horen denk ik.

Denk dat Becker wel blijft, die doet het volgens mij prima.

28 maart 2014 om 10:25

Ja, ik moest wel ff schrikken toen ik dat las. Ajax moet zijn contact sws verlengen.

28 maart 2014 om 10:56

Inderdaad, mag hopen dat Becker blijft, die jongen heeft genoeg potentie..!

Kishna, Zivkovic, Klaassen, cillissen, Blind, Boilesen, Andersen, van Rhijn, Veltman dit moet de kern gaan worden. Deze spelers zouden een paar jaar bij Ajax moet spelen, dan kun je eindelijk een keer gaan bouwen aan ook een Europese succesperiode.

28 maart 2014 om 10:36

Van Rhijn vind ik schril afsteken ten opzichte van de rest die je noemt, ik zou Tete volgend seizoen al beginnen in te passen, daarachter zit ook nog Owusu die er aan komt. Verder kun je de talenten uit de A1 gebruiken om het plaatje aan te vullen, vooral de B junioren die daar furore maken, vd Beek en Nouri, daarnaast de reeds genoemde rechtsback Owusu, CVM El Mahdioui en, maar dat ligt aan de stappen die hij nu moet maken, Cerny en ik hoop ook dat Dekker er vlug aan komt. Ik zie over 3 jaar dan een hele mooie selectie gevormd worden. Wel moeten we op zoek naar een linksback met genoeg potentie voor in de bovenbouw, liefst iemand die 2e jaars A junior is volgend seizoen, zodat we met 2 jaartjes Dijks als backup voor Boilesen kunnen spelen en er dan iemand klaar staat die écht concurrentie kan geven.. Ook zou ik de opties lichten op El Hasnaoui en Lobotka..

28 maart 2014 om 10:50

Dan vraag ik me af wat mensen verwachten van vrhijn? Ook gister had hij Beerens weer in zijn zak en met al geel (onterecht) op zak na 5 minuten. Noem mij 1 buitenspeler in de eredivisie die hem dit seizoen weg heeft gespeeld? Precies niemand! Hij heeft van Promes tot Depay ze allemaal goed verdedigd. Maar ja dat zijn vast dezelfde mensen die om Ligeon riepen..

Tete ben ik het wel over eens, die moet volgend seizoen echt regelmatig bij het eerste komen en is de ideale backup voor vrhijn, veel beter als Ligeon en Owusu is er ook nog lang niet. Talenten zijn leuk hoor, en die jij ook noemt zitten 'zekerheidjes' tussen maar echt een enkeling zal het halen als ze voor de leeuwen worden gegooid de meeste zijn gebaat bij een geleidelijkere weg naar het eerste..

28 maart 2014 om 11:14

Lees eens goed, ik heb het over de aankomende 3 jaar.. Tijd genoeg om 16/17 jarigen klaar te stomen via de A1 en Jong.. Ik zeg nergens dat ze zondag in de basis moeten staan..

V Rhijn, tja, verdedigend gaat het aardig, maar in balbezit is het drama, speelt van alle spelers in de eredivisie het meest terug op de keeper, combinaties stranden vaak bij hem, een 1-2 over 2 meter speelt hij een meter achter de ontvanger en zijn voorzetten..... Dat doet een gemiddelde 5e klasse zaterdagamateur nog beter.. Dus ja, ik roep om iedere rechtsback binnen Ajax, behalve Martina, omdat v Rhijn het niveau gewoon (nog) niet heeft en ik vrees dat hij die ook nooit gaat krijgen..

28 maart 2014 om 12:22

In dat geval had ik het meer over Tete, en over talenten was meer algemeen niet op jou gericht, er word over het algemeen zo makkelijk gesproken over talenten en 'oude' spelers als vrhijn al moeten vervangen, je hebt over Owusu komt al achter Tete, je hebt over A1 spelers gaatjes opvullen. het is wat je zegt hoe ze zich verder in de ontwikkelen in de aankomende 3 jaar.

Mij gaat het er meer om dat vrhijn zo slecht nog niet is, en het lijkt wel net als met Blind toen alsof mensen zelfs wanneer hij wel goed speelt het niet willen zien. Vorige wedstrijd tegen Az speelde hij ook goed met zelfs een assist. Ja en dat moet vaker goed maar hij heeft het verdedigend onder controle weer en dan komt het aanvallende vanzelf wel weer. Ligeon kan lekker ballen maar is verdedigend niet goed genoeg, linksbuitens zijn vaak gevaarlijk dus als vrhijn Boetius, Depay, Promes, tadic etc. etc. uitschakelt dan heeft hij zijn plek verdiend.

Ja als Tete zo doorgaat verwacht ik dat hij verdedigend net zo goed is en aanvallend vele malen beter maar daar zal hij een jaar eredivisie voor nodig hebben oftewel wees blij met vrhijn want je hebt niks beters, vdwiel werd ook zo snel ingeruild voor vrhijn...

28 maart 2014 om 12:44

Van Rhijn is momenteel de beste rechtsback van de Eredivisie, Boetius, Neymar, Depay, hij had ze allemaal in zijn zak en aanmvallend brengt hij ook het een en ander. Om een of andere reden is er een hetze tegen hem aan de gang, die je kan vergelijken met de hetze die er ruim een jaar geleden was tegen Daley Blind. Ik ben tevreden met van Rhijn en ik zou graag zien dat hij verlengt.

Een week of drie terug had van Halst bij FOX een item over van Rhijn waaruit bleek dat van Rhijn niet minder presteerde dan Janmaat. Hij kwam tot de conclusie dat de beeldvorming van Rhijn dwars zat. Hij constateerde dat ook bij hemzelf. Dat item staat als het goed is bij de videos op de FOX site.

28 maart 2014 om 12:55

Uiteraard ben ik ook op de hoogte van het aankomend talent. Maar ik wil eerst zien wie er debuteert voordat we conclusies gaan trekken. Meleg, Bazoer, El gahzi vind ik heerlijke spelers om naar te kijken. Maar om dit team ook door de moeilijke wedstrijden heen te slepen hebben we ervaring nodig. Van Der Vaart, Maduro, Vermaelen, Emanuelson. Huntelaar ik zou het fantastisch vinden als een van deze spelers terug zouden komen.

Norbert Alblas al bijgetekend!

Wtf Becker moet bijtekenen! Hij kan op elke positie spelen voorin en speelt vrij goed de afgelopen weken.

De bondt aub zowieso weg. Meerdere keren zien spelen. Die kan echt niet voetballen!

Stop eens met het bashen van van Rhijn mensen, hij speelt de laatste tijd juist erg goed.

Een goede back-up voor de linksback positie is van belang. Volgens mij loopt er voorlopig in de jeugd nog niks wat er direct kan staan. Ik had poulsen van AZ wel een goede optie gevonden als back-up. Weet iemand of hij tot de zomer heeft getekend bij AZ?

Ik ga er vanuit dat het contract van Sheraldo Becker verlengd word. Hij doet het heel goed. Hij heeft op z'n 16de zijn eerste contract getekend omdat het een groot talent is. Geweldige buitenspeler.

Becker zal uiteraard blijven, hij is pas 19, international bij Oranje onder 19 en speelde nog 90 minuten tegen Fortuna Sittard vijf dagen terug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren