Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RKC dankzij gangmaker Chevalier ruim voorbij subtopper FC Utrecht

Laatste update:

Teddy Chevalier kan voorlopig niet stuk bij de aanhang van RKC Waalwijk. De Fransman scoorde zaterdagavond in het thuisduel met FC Utrecht één keer en bereidde twee doelpunten voor en zodoende won de ploeg van Erwin Koeman voor het eerst na acht duels weer een Eredivisiewedstrijd (4-0). Chevalier is nu de eerste RKC’er sinds Youri Petrov in 1995 die na zijn eerste twaalf duels zeven keer heeft weten te scoren.

/

RKC won op 24 augustus ook voor het laatst een duel op eigen grond, maar het thuispubliek werd zaterdagavond zeker in de beginfase verwend. Al na 44 seconden kwamen de Noord-Brabanders bijna op voorsprong; Teddy Chevalier draaide zich knap vrij en legde breed op Florian Jozefzoon, die met een diagonale knal de vuisten van Robbin Ruiter testte. De thuisploeg genoot in de beginfase het balbezit en na vijf minuten was het wél raak. Chevalier zette de aanval op en schoof de bal op aangeven van Jozefzoon in de verre hoek: 1-0.

FC Utrecht had één minuten later echter alweer op voorsprong kunnen komen. Na een solo van Tommy Oar schampte Alexander Gerndt de bal in kansrijke positie en Cuco Martina werkte de bal nog bijna in eigen doel. Aan de andere kant verraste Nourdin Boukhari keeper Ruiter bijna met een vlammend schot in de korte hoek, maar na het kwartier kwamen de bezoekers iets beter in de wedstrijd. Zo schoot Gerndt in de handen van Zoet en mikte Anouar Kali van afstand net naast.

/

Het publiek in het Mandemakers Stadion leek na twintig minuten opnieuw te kunnen juichen. Na een vloeiende aanval legde de bedrijvige Chevalier de bal af op Robert Braber, die na een schijnschot de bal maar net naast plaatste. Na deze enorme kans ging de storm liggen en voor de pauze loste alleen nog Imad Najah een gevaarlijk schot, die een prooi bleek voor Ruiter. De Marokkaan was na een uur opnieuw dichtbij een treffer, maar een indraaiende vrije trap tikte Ruiter over de lat.

In dat eerste kwartier na de rust domineerde Utrecht, maar aanvallend was de ploeg van Jan Wouters tandeloos Enkel Jacob Mulenga loste een gevaarlijk schot, maar Jeroen Zoet strekte zich goed. In een tijdsbestek van twee minuten gooide RKC in het laatste kwartier de wedstrijd op slot. Op aangeven van Chevalier schoot Jozefzoon de 2-0 binnen en twee minuten later bediende de Franse spits ook ploeggenoot Najah, die met een rollertje voor de 3-0 zorgde. Als kers op de taart knalde Sander Duits er via een vrije trap nog de 4-0 binnen. FC Utrecht verloor zodoende voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd.

RKC Waalwijk eindigt dit seizoen in het...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knappe overwinning van Rkc! Ze speelden ook leuk voetbal! Verrassend!

Van het ene uiterste ( 5-1 vorige week ) tot het andere uitsterte ( 4-0 vandaar tegen RKC ) Tja Utrecht staat weer met beide benen op de grond... Stukje onderschatting of een totale offday? RKC speelde i.i.g gewoon goed en heeft dik verdiend gewonnen! En die Chevallier, wat een leuke spits is dat toch!!

Leuke wedstrijd van Rck. Utrecht viel wel wat tegen. De afgelopen jaren kwakkelde RKC tussen de eredivisie en eerste divisie, maar ze bewijzen nu dat ze in de eredivisie thuishoren. Ze bewijzen ook dat ze met verstandig financieel beleid, net als bijvoorbeeld Heracles, goed meekunnen met de subtoppers in de eredivisie. Alle clubs in de eerste divisie kunnen een voorbeeld nemen aan Rkc. Respect.

Hier zakt je broek ook weer vanaf. Dacht dat Utrecht bezig was ons te verassen. Maar RKC is een mooi aanvallend en te respecteren clubje

Zo, weer met beide benen op de grond!

Toch wel respect voor Utrecht dat ze zo hoog staan!!

Zo, ik zet mn toto in op utrecht en ze spelen de slechtste wedstrijd van het seizoen (en vorige week toto ingezet op az, verliezen ze van vvv, gaat lekker ;p). Maarja, voor Ajax wel beter dat Utrecht heeft verloren en het was ook terecht.

Wat heeft utrecht toch een aantal trieste supporters!
eerste helft, geen enkele aanleiding, gaan ze nordin boukhari uitmaken voor "vieze vuile k*** jood"
En dat alleen maar omdat die jonge ooit voor ajax heeft gespeeld?
ongelofelijk wat een triest volk, zulke mensen zouden ze een levenslang stadionverbod moeten geven!

overigens rkc dik verdiend gewonnen, utrecht weer met beide beentjes op de grond

10 november 2012 om 20:56

oh echt waar? niet gehoord maar idd diep triest.

10 november 2012 om 21:09

Zat in het stadion maar heb het niet gehoord! Wel triest maar ja de haat naar Ajax zit diep!

10 november 2012 om 21:20

Ik zat voor de tv en hoorde het op de achtergrond maar het was duidelijk verstaanbaar deze tekst. ongeveer 37 ste minuut

10 november 2012 om 23:03

Gemakshalve vergeten die domme mensen maar ff waar jan wouters een leuk deel van zijn carriere heeft volbracht.

10 november 2012 om 21:14

Nou, in Enschede zijn we daar inmiddels ook wel achter hoor.

11 november 2012 om 13:44

In in de Europa League (uit) bij Liverpool, zeiden ze dat precies het zelfde over Ryan Babel des tijds. idd triest van de Utrecht-aanhang.

11 november 2012 om 22:30

Ik zat in het uitvak en ik kan je vertelen, dat waren maar een paar jongens en nog niet eens lang. En klopt, schande. Ik schaam me voor mensen die alleen maar met k***** schelden en elke wedstrijd anti joden nummers gaan zingen. Ik praat niks goed, maar het waren maar een aantal jongens.

De rest zong; Al is je oma nog zo snel, Boukhari pakt je tasje wel. Boukhari tastjesdief.

Geweldige wedstrijd gezien! En wat een sfeertje! Deze overwinning hadden we nodig hopelijk geeft dit vertrouwen aan de spelers!

Hoe speelde Boukhari eigenlijk?
Vindt het meestal wel een van leuke spelers in een team.

10 november 2012 om 21:08

Boukhari speelde best redelijk! Maar vind dat hijnog beter kan!

10 november 2012 om 21:32

Boekhari speelde naar mijn mening een hele goede wedstrijd. Draaide telkens goed weg bij zijn tegenstander om een lepe bal naar voren te geven. Toonde vandaag dat Sneijder zijn best moet doen voor een plek in de basis, want op deze manier speelt Boukhari beter. Maar dat verschilt natuurlijk per week wel..

Ging naar het stadion met de gedachten dat het weer een zaad wedstrijd zou gaan worden. maar ben volkomen verrast. hopelijk pak rkc de weg naar boven weer op.

10 november 2012 om 21:16

Ik weet niet waarom maar ik ging met een goed gevoel naar het stadion! En dat gevoel werd beloont!

10 november 2012 om 23:19

Ik ga altijd met een goed gevoel naar het stadion, maar de laatste tijd ging ik met een rot gevoel weer naar huis.
Zo niet vanavond, hopen dat we deze vorm vast kunnen houden.

Wat speelde Utreg slecht! Ineens, ja hoor, komen de lange ballen weer, is er geen diepgang, wordt er niet bewogen, wordt er slecht gepassed, hoe kan dit nou???

En Bulthuis weet verdedigend weer waar hij staat, goeiemorgen, die heeft een héééél nare avond gehad.
Kom op Utreg, herpak je, volgende week twente!!!!!

Mooi dat fc utrecht punten heeft laten liggen in waalwijk. Wie weet kan ajax morgen dichterbijer, dus.. wordt vervolgd. Oja, feliciteerd rkc!

10 november 2012 om 22:49

Hoop dat we eindelijk weer eens winnen. Maar Zwolle zal ook wel alles geven na de resultaten van vanavond. Denk wel dat we winnen maar verwacht geen makkelijke pot.

Nou, zou eens tijd worden dat Utrecht gewoon weer met beide beentjes op de grond kwam te staan. Kan ik nu eindelijk eens zeggen dat Utrecht een zeer matig elftal heeft, zonder dat iedereen over me heen valt met de tekst dat ze wel winnen... Ja het heeft mee gezeten en ze hebben het prima, zelfs boven verwachting, gedaan. Maar Fc Utrecht gaat nog wat plekjes zakken, dat kan bijna niet anders gezien het materiaal dat ze hebben.
RKC heeft het verder uitstekend gedaan, die Chevalier blijft toch een heel aardig spelertje om te zien hoor.

11 november 2012 om 01:52

Echt he, irriteerde me er ook al aan. Utrecht heeft kwalitatief een slecht elftal, gewoon rechterrijtje niveau.
Ze hebben niks te zoeken in de sub top, zelfde geldt voor nec nu. Al is het natuurlijk leuk voor die supporters, dat ze een x boven ajax en feyenoord kunnen staan.

Mja dit krijg je als dit seizoen de gehele middenmoot van de eredivisie geen zak meer voorstelt, meeste clubs laten tegen iedereen wel random punten liggen. Hier voor had je clubs als grun, heerenveen, heracles en roda die bovenaan de middenmoot redelijk stabiel zaten. Maar al die clubs zijn nu bagger dus dan krijg je ineens 2 zeer beperkte clubjes die toevallig verzeild raken in de sub top. -_-

Hopelijk zullen die 2 clubs verder wegzakken zodat er een vaste top 5 komt op gepaste afstand van de rest.

11 november 2012 om 15:21

Blijkbaar hebben we er toch wel wat te zoeken, je wint niet zomaar uit bij Heerenveen, Groningen en AZ. Maar wees niet bang hoor, we gaan nog wel wat plekken zakken dus jouw gedroomde top 5 komt er wel!

11 november 2012 om 20:03

Die 3 ploegen die je noemt zijn ook heel erg uit vorm en/of hebben heel veel kwaliteit ingeleverd sinds vorig seizoen. Winnen van die clubs zegt dus niet zoveel aangezien ze dramatisch voetballen zoals iedereen elke week wel kan zien.

Jullie gaan ook wel zakken ja, hopelijk begint dat volgende week al als jullie naar arnhem komen!

11 november 2012 om 09:14

Wat een onzin reactie! Nu is het ineens een matig elftal, omdat er voor het eerst sinds weken een keer slecht gespeeld is tegen een ploeg die wel de overtuiging had..... Utrecht is normaliter gewoon een subtopper en kwaliteiten heeft men wel degelijk. Mensen die dat ontkennen, onderschatten Utrecht of kennen de club amper. Zo matig ploegje is het echt niet en zo'n matige ploeg heeft het echt niet zoveel wedstrijden mee gehad om nu nog op de 4e plek te staan!

Heb me gister naast het voetbal van Utrecht, ook weer verschrikkelijk geërgerd aan het commentaar op edl. In de voorbeschouwing roepen dat Gernd een goede spits is en moet groeien, maar na de wedstrijd roepen dat hieruit blijkt dat hij toch tekort komt.... En dan die Leo Driessen, die verpest gewoon je hele wedstrijd met z'n commentaar!

11 november 2012 om 10:33

Joh ik roep al weken, zo niet maanden dat Utrecht dit seizoen echt een matig ploegje heeft. Daar is ook niks mis mee, want er is nogal veel vertrokken de afgelopen jaren. Ze hebben echter een niet te zwaar programma gehad en in de pittige wedstrijden hebben ze prima gespeeld, dat mag ook gezegd worden.
Dit Utrecht heeft echter geen subtopploeg en zal ergens tussen de 8e en 12e plek eindigen gok ik.

Zeet terechte overwinning RKC . Mijn cluppie was niks vanavond...ik ga de spelersbus opwachten ze verneuken het kampioenschap pfff .Ow en de toto van Ajaxxgirl dat moeten we niet willen

rkc heeft goede zaken gedaan, hopen voor hun dat ze deze tendens doorzetten en doorstromen naar een plek voor de playoff voor europees voetbal, daar doe je het voor. Voorlopig zijn ze voorbij AZ. Heel knap gedaan, ga zo de samenvatting bekijken van deze wedstrijd.

Ach ja, we verliezen ook weer eens een keer. Maar goed, we hadden van elke ploeg in de Eredivisie verloren vandaag, was gewoon echt niet goed genoeg...maar RKC gefeliciteerd, weer wat verder bij de streep vandaan!

Ai, deze komt hard aan. Kan ik een keer een wedstrijd van FCU niet bekijken, verliezen ze. Je kon eigenlijk ook niets anders verwachten, want met die vierde plek zaten ze te zweven. Nu weer met beide benen op de grond en gaan voor de hoogst mogelijke klassering.

Scoort die Chevalier toch weer! Weet iemand f die vent is gehuurd of gekocht? Lijkt me namelijk wel wat voor NEC misschien volgend jaar

Verdiende overwinning van Rkc. Utrecht speelde te voorspelbaar. RKC stelde zich in hoe Utrecht de afgelopen weken speelde en dan is Utrecht helaas kwetsbaar. Ze hebben totaal geen creatieve speler die een actie in huis heeft om de wedstrijd dat beetje extra te geven, al vind ik Badjeck ideale speler daar voor maar Wouters liet hem in Utrecht helaas.

Sfeer zat er goed in bij het uitvak en thuis publiek. Kwamen alleen niet over ons (uitvak) heen op de meeste momenten. Vanaf minuutje 45 tot aan de 0-2 en 0-3 waren wij continu aan het zingen, daarna was het logische dat het klaar met gezang. Spelers wel bedankt, zoals het hoort. Op een paar etters na die het weer niet kunnen laten met k***** te gaan zingen, triest volk. Hopelijk komen die niet meer naar uitwedstrijden, dat verziekt de sfeer en ook in de bus.

Op naar Twente-thuis en weer met 200% er in en de steun van het publiek hopen op een strijd avond!

Hopelijk blijven er veel mensen komen naar uitwedstrijden van FCU en niet weer maar 150-200 zoals normaal. Come on Fcu!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren