Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Riyad Mahrez gaat miljoen per week verdienen na vertrek bij Manchester City

Laatste update:

Riyad Mahrez is gepresenteerd bij Al-Ahli. De Algerijn had al een persoonlijk akkoord bereikt met de Saudische club en heeft nu definitief de overstap gemaakt naar het Midden-Oosten. De club uit Jeddah, die eerder deze zomer Édouard Mendy en Roberto Firmino al haalde, betaalt dertig miljoen euro aan Manchester City, exclusief vijf miljoen aan bonussen. De vleugelspeler tekent een contract tot medio 2027.

De rechtsbuiten, die nog tot 2025 onder contract stond in Manchester, gaat exclusief bonussen ruim een miljoen euro per week verdienen bij de Saudische club. De 33-jarige aanvaller kwam in 2018 over van Leicester City. The Foxes ontvingen destijds een kleine zeventig miljoen voor de diensten van de Algerijn. "Het was een eer om voor City te spelen', zegt Mahrez op de clubsite. 'Ik heb hier vijf geweldige jaren gehad en mogen samenwerken met ongelooflijke spelers, geweldige supporters en de beste manager van de wereld."

City hield ook al sterk rekening met een transfer, daar het Mahrez buiten zijn selectie liet voor de oefentrip in Japan. 25 spelers stapten op het vliegtuig, maar daar zat de Noord-Afrikaan niet bij. City speurt de transfermarkt inmiddels al af in de zoektocht naar een vervanger voor Mahrez. Bernardo Silva, die het afgelopen seizoen in belangrijke wedstrijden de voorkeur kreeg op de rechtsbuitenpositie, staat ondertussen in de nadrukkelijke belangstelling van het eveneens Saudische Al-Hilal. City wil de Portugees echter onder geen beding laten gaan.

City won vorig seizoen de treble, maar het aandeel van Mahrez daarin bleef relatief beperkt. De linksvoetige rechtsbuiten kwam in het Champions League-tweeluik met Bayern München (4-1 winst) geen enkele minuut in actie en ook in de twee halve finales tegen Real Madrid (5-1 winst) speelde hij slechts elf minuten. In de FA Cup-finale tegen stadsrivaal Manchester United (2-1 winst) moest Mahrez negentig minuten vanaf de bank toekijken, net als in de Champions League-finale tegen Internazionale (1-0). Mede dankzij zijn 22 basisplaatsen in de Premier League kwam hij het afgelopen seizoen nog wel tot 47 duels, waarin hij goed was voor 15 goals en 13 assists. Naast de Champions League afgelopen seizoen won Mahrez onder meer vier keer de Premier League met de hemelblauwe club uit Manchester.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie voetballer, jammer dat die daar heen gaat. Had hem graag bij milan bijv. Gezien, maar die kan en gaat niet zo salaris neerleggen. Jammer!

28 juli 2023 om 14:23

Dit is wel een ding, ook voor Nederland.
We kunnen het financieel al niet bolwerken tegen de Europese top, maar als de PL het al niet redt tegen dit soort landen, houden we straks de C-garnituur over in Nederland

28 juli 2023 om 14:40

DNSDKR. Dit is een tijdelijke piek. Over een jaartje of 4 is de competitie weer terug bij af. China heeft hetzelfde lot ondergaan. Spelers gaan daar op 50% spelen en de kijkcijfers zullen niet stabiel hoog blijfen, als zij überhaupt al hoog worden. De echte top blijft en zal Europa blijven. En daarin zal Nederland een ideale plaats blijven als springplank voor de top

28 juli 2023 om 14:50

Verschil is dat China geen oneindige geldkraan had...

28 juli 2023 om 15:02

SA ook niet. China kan ten minste nog leunen op een markt van 1,4 miljard mensen. Commercieel waren die uitgaves nog enigzins te rechtvaardigen omdat er hoop was dat het voetbal in eigen land een boost zou krijgen. Wat SA betreft heb ik echt geen idee wie die competitie allemaal gaat volgen? Er zullen weliswaar veel kijkers in de Arabische wereld zijn, maar qua welvaart kunnen mensen in die landen nooit concurreren met Westerse/aziatische landen. Dus hoeveel zullen televisierechten opbrengen? Het is dus gewoon totaal niet duurzaam wat ze daar in SA bezig zijn.

28 juli 2023 om 15:10

De reden dat het in China stopte is omdat er een Max kwam van aantal buitenlandse spelers per team. Dat zal bij SA niet gebeuren. Daarnaast
hebben die geld zat om door te blijven gaan

28 juli 2023 om 15:30

@ducktaildo ik weet niet of het zo simpel is.
In China zat er vanuit de overheid een ander doel achter, die wilden het voetbal in China naar een hoger niveau brengen om uiteindelijk wereldkampioen te worden. Daarvoor wilden ze geld in de sport stoppen. De clubs pompten vervolgens echter vooral geld in dure spelers uit Europa en dat was niet de bedoeling waardoor ze daar mee zijn gestopt.

Het doel van de saoedis en het Public Investment Fund is om een competitie neer te zetten die veel bekeken wordt. Die willen een nieuw export product neer zetten.

Er zijn wel andere voorbeelden te vinden van sporten en competities waarin iets soortgelijks is gedaan waar het nu niet meer weg te denken is. Redelijk recent in het Golf (ook met geld van het Public Investment Fund). Een ander aardig voorbeeld is de IPL (indian Premier League in het cricket) die buiten alle reguliere competities en in eerste instantie tot groot ongenoegen van alle bonden een competitie op hebben gezet met veel geld en overal de beste spelers vandaan hebben getrokken. 15 jaar later zijn die TV rechten na de grote Amerikaanse sporten en de PL wereldwijd het meeste waard (per wedstrijd denk ik dat ze zelfs al veruit het meeste vangen). Het Public Investment Fund heeft in iedergeval zulke diepe zakken dat ze dit ook zo lang vol kunnen houden.

28 juli 2023 om 15:34

Nee maar wel 20% van de wereldbevolking. Als die al geen kijkcijfers bij elkaar gesprokkeld kregen wat gaat een landje met 35M inwoners dan doen?

28 juli 2023 om 15:35

Die max kwam er nadat de regering doorhad dat het aantrekken van die high profile spelers niet opleverde wat ze op voorhand dachten/hoopten. Dat zullen ze in SA ook ontdekken, of ze dan inderdaad een limiet plaatsen of niet is verder irrelevant.

28 juli 2023 om 15:37

Ik vraag mij af hoe vol de stadions gaan zitten. De eerste divisie in nederland heeft ongeveer dezelfde toeschouwersaantallen. Daarbij is het daar een beetje te warm om topvoetbal te spelen. Ik ben eerder bang dat dit een opmaat is voor een globale competitie wat heel slecht gaat zijn voor alle kleine voetballanden. SA doet dit met een reden en ik denk dat zij iets weten wat wij niet weten.

28 juli 2023 om 15:49

Laat die dertigers daar lekker heen gaan. Maakt echt niet uit voor alle competities in Europa hoor. Staan allemaal op hun laatste benen. Ik zou zeggen het is nog lekker cashen voor al die oudjes. Voor de Europese clubs juist mooi.

28 juli 2023 om 16:29

@littlelebowski ik geloof niet dat ze het gaan doen voor de lokale toeschouwersaantallen. Daar zit, als ze dit ooit een winstgevend product willen maken sowieso het geld niet. Die bedragen zijn voor Nederlandse clubs belangrijk, internationaal gaat het veel meer om de TV rechten.

Ik denk dat ze zich richten op internationale TV kijkers, en dan waarschijnlijk in eerste instantie nog vooral die buiten Europa ook, bijvoorbeeld in Azie, waar het ze veel minder uit maakt in welk shirt Ronaldo, Mahrez of Benzema lopen.

28 juli 2023 om 19:20

Er zitten in China nog steeds 5 buitenlanders per team, dat was niet het issue.

29 juli 2023 om 13:20

Nee joh, de echte goede spelers blijven toch echt in Europa. Meer dan geld hebben ze niet te bieden. Komt goed en de grote clubs krijgen weer een financiële pijplijn. Daarmee kunnen ze weer investeren bij opleidingslanden als Nederland Portugal etc. Komt allemaal goed en is gewoon een influx aan geld. Prima niks mis mee.

Op deze manier moet de Europese top wel snel doorselecteren zeg! Bij Liverpool trekt de captain bijvoorbeeld ook al de deur achter zich dicht, alhoewel Henderson natuurlijk in het niet valt bij een voetballer als Mahrez..

Gaat City hem nog vervangen?

19 juli 2023 om 18:45

Zal haast wel moeten, gezien ze buiten Bernardo nu geen rechtsbuiten meer hebben.

19 juli 2023 om 18:49

Onze aanvoerder valt in het niet bij een bankzitten van City, jij snapt het.

19 juli 2023 om 18:58

Mahrez is toch gewoon een betere speler dan Henderson?

19 juli 2023 om 19:09

Je bedoelt "jullie" aanvoerder die zelf ook regelmatig op t bankje zit..

19 juli 2023 om 19:10

Een aanvaller vergelijken met een defensief ingestelde middenvelder. Ja jij begrijpt er heel veel van.

19 juli 2023 om 21:57

Rare vergelijking, totaal andere spelers met verschillende kwaliteiten. Ik denk dat Henderson moeilijker te vervangen is. Zijn leiderschap en voorbeeld binnen de club zullen gemist worden.

22 juli 2023 om 19:19

Grappig dat je Mahrez een bankzitter noemt terwijl Mahrez dit seizoen bijna 3100 minuten heeft gespeeld terwijl Henderson er maar 2500 heeft gespeeld. En dat terwijl de een concureert met Bernardo silva en Julian Alvarez in een treble winning team en de ander concureert met Curtis Jones en Bajcetic in een falend team.

22 juli 2023 om 19:20

Als je Henderson oprecht moeilijker te vervangen vindt dan Mahrez ben je volledig de weg kwijt. Of heb je echt een extreem rode bril op.

28 juli 2023 om 14:13

@feyenoorddude, volgens mij snap jij niet helemaal wat Dutchred bedoeld. Tuurlijk is Mahrez een beter voetballer als Henderson, maar Henderson is een voorbeeldprof, een aanjager, groepsmens en captain van Liverpool. Hij jaagt de boel op de bank en in het kleedlokaal ook aan wat Mahrez (naar alle waarschijnlijkheid) veel minder zal doen.

Mocht je nog meer uitleg willen, mij niet bellen...

19 juli 2023 om 19:04

Ze hebben schijnbaar geïnformeerd naar Raphinha van Barcelona.

19 juli 2023 om 19:25

Vaak wachten clubs daar toch te lang mee. Dus dat komt niet eens zo slecht uit. Krijgen er ook nog eens een mooie som geld voor.

Dat vindt Pep niet erg, kan hij een nieuwe diamant binnenhalen.

19 juli 2023 om 18:58

Zoals wie? En die moet zich eerst nog maar eens bewijzen. Mahrez is gewoon een zekerheidje op rechts.

19 juli 2023 om 19:04

Het enige gerucht dat ik kan vinden is Raphinha. Met Grealish-Haaland-Foden heb je een uitstekende basis om wat backup voor te vinden.

19 juli 2023 om 19:09

Mahrez was afgelopen seizoen al geen basisspeler meer. Bernardo Silva vulde die positie in op rechts.

City verliest wel aardig wat kwaliteit spelers die ook goed waren voor de breedte van de selectie. Gündogan en dus Mahrez weg. En ook Walker gaat hoogstwaarschijnlijk de stap maken naar Bayern. Ben benieuwd wie de vervanger van Mahrez gaat worden. Met alleen Bernardo Silva is het niet goed genoeg.

19 juli 2023 om 19:20

Is dat niet net de kracht van City? Tijdig doorselecteren?

Want wie vertrekt er: 32-jarige Gundogan, 30-jarige (bankzitter) Mahrez en 31(?)-jarige Walker.

Met Walker en Gündogan halen ze waarschijnlijk 50 miljoen op, die ze kunnen investeren in jongere spelers.

19 juli 2023 om 19:27

Mahrez is ook al 32.
Lijkt me een prima situatie voor City. Krijgen er nog een mooie som geld voor.

19 juli 2023 om 20:26

Gundogan is transfervrij weggegaan dus zou knap zijn als ze daar nog een euro voor zouden krijgen. Walker en Mahrez samen zou wel 50 op kunnen leveren.

19 juli 2023 om 21:35

City moet doorselecteren, maar dat is toch telkens weer een risico dat de opvolgers niet zo goed zijn als de successpelers van de afgelopen 10 jaar. Spelers van het kaliber Mahrez groeien niet aan elke willekeurige struik.

De topgeneratie van Aguero, Toure en Kompany is weliswaar goed vervangen, maar dat is geen garantie voor de volgende ronde. Dit is een gelegenheid voor de concurrentie om wat dichterbij te kruipen.

28 juli 2023 om 14:19

Hallo meneer open deur . Het is toch altijd zo dat het geen garantie geeft voor de volgende ronde ?

19 juli 2023 om 19:27

En ik zie Bernardo Silva nog wel richting PSG gaan als Mbappe daar toch zou vertrekken.

Dit doet Man City wel goed hoor doorselecteren spelers wat alles gewonnen hebben verkopen voor nieuwe hongerige spelers. Daarom blijft City ook bovenin meedraaien en hebben ze niet zo'n groot verval als andere topclubs in de Premier League.
Mahrez heeft toch veel laten zien bij Man City had niet verwacht dat hij nadat hij van LeicesterCity overkwam dit niveau vol zou kunnen houden maar hij heeft mij positief verrast. Nu even nog meer cashen in het middenoosten en kan gaan genieten van het leven na zijn carriere

Het is wel Saudi Arabië en nog eens Saudi Arabië. Benieuwd wie er nog meer gaan volgen qua (sub)toppers.

28 juli 2023 om 14:20

Ja, maar geeft ook wel weer ruimte voor nieuwe spelers overal in Europa. Qua sfeer een passie blijft het gewoon hetzelfde, alleen met wat minder (oudere) spelers en wat meer nieuwe talenten.

Mahrez gaat net als Gundo gemist worden. City zal nu een vervanger moeten vinden met hopelijk potentie om door te groeien. Dit zal ook betekenen dat Bernardo waarschijnlijk blijft. Ik ben benieuwd wie City nog zal aantrekken

Als de transferwindow zo blijft, is Arsenal toch echt de grote winnaar en de grootste favoriet voor de titel als je het mij vraagt…

28 juli 2023 om 14:27

Dat is wel heel voorbarig zeg. City heeft alleen als basisspeler Gündogan verloren. Alleen in de breedte zullen ze een jasje uit doen. Maar daar hebben ze ook al Kovacic voor gehaald. Gvardiol gaan ze misschien ook nog halen. Ook voor deze Mahrez zullen ze vast en zeker een vervanger halen.

28 juli 2023 om 14:47

Mee eens. Maar voorin zou ik als City zijnde wel nog eentje erbij halen.

Gvardiol waarschijnlijk ipv Laporte, die nog weg mag. Dan gaat City er niet op achteruit in ieder geval...

Kovacic ipv Gundogan, tsja. Gundogan heeft waarschijnlijk wat meer rendement, maar Kovacic is wel een speler die past bij City in mijn ogen. Prima opvolger zo.

Ze moeten wel zorgen bij City dat zo'n Walker blijft en ik zou als ik hun was ook nog wel een back halen. Of ze moeten Cancelo opeens weer in genade aannemen en laten starten...

Dan heb je met Walker, Lewis, Cancelo & Aké voldoende backs. En in dat nieuwe systeem zou een Gvardiol ook nog wel richting links kunnen spelen. Idem dito voor een Akanji.

City is er volgend seizoen gewoon weer hoor. Prima geraamte dat er al staat.

Tsja. Weer een arabische speler die ''op leeftijd'' naar Saudie gaat.
Natuurlijk is Mahrez nog een klasbak, maar afgelopen jaar speelde hij al stukken minder onder Guardiola en dat vreet natuurlijk aan hem.

Gaat op een absoluut hoogtepunt ook weg met een treble. Daarnaast gaat hij op een respectabele leeftijd nog even lekker een aantal jaar cashen in een Arabisch land, iets wat hem denk ik wel erg aanstaat (gok ik zo).

Zijn goed recht. 1 miljoen euro per week, alles gewonnen wat er te winnen valt op clubniveau (bij City dan) en een prachtjaar bij Leicester gehad.

Heerlijke speler. Benieuwd wie er nog gaan volgen deze market naar SA!

28 juli 2023 om 15:42

Algerije ligt bijna even ver van Arabie als Nederland. Hoezo Arabische speler?

28 juli 2023 om 16:06

Algerije is een land met Arabisch-Islamitische cultuur. De voertaal is daarnaast Arabisch. Ik snap wel waarom Glenn hem een Arabische speler noemt. Los van de afstand naar Arabië.

28 juli 2023 om 16:37

Een Islamitisch land waar een groot gedeelte van de bevolking Arabisch spreekt. Net als Canada een protestants land is waar een groot gedeelte van de bevolking Engels spreekt. Maakt de inwoners nog niet Engels?

Dat maakt Canadese voetballers wellicht wel meer geneigd om naar Engeland te trekken en daar aan de slag te gaan, net als Argentijnen, Mexicanen etc graag naar Spanje trekken etc. Net als hier dus het geval is bij Mahrez. Maakt hem nog geen Arabier.

29 juli 2023 om 10:41

Engels is itt Arabisch geen cultuur. Canada is wel een Westers land, terwijl Engeland ook een Westers land is en het 6000 kilometer uit elkaar ligt. De Arabische cultuur heeft zich net als andere culturen ook verspreid door verovering en migratie. Als er wat veldslagen anders waren afgelopen was het Iberisch schiereiland ook Arabisch geweest.

Wat is het verdienmodel van clubs zoals Al-Ahli? Een miljoen per week is veel en ik zie niet hoe ze dat terug willen verdienen. Gaan er meer mensen naar deze competitie kijken? Lijkt me stug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren