Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man City denkt aan speler die zelfs Mbappé met zijn snelheid wist te verbazen

Laatste update:

Manchester City heeft Jérémy Doku aan het lijstje met transferdoelwitten toegevoegd, zo weet Fabrizio Romano dinsdag te melden. De Engelse grootmacht ziet in de Belg de ideale vervanger van de naar Al-Ahli vertrokken Riyad Mahrez. Doku heeft nog een contract tot medio 2025 bij zijn huidige werkgever Stade Rennes.

Doku is niet de enige kandidaat om Mahrez te doen vergeten. Ook Crystal Palace-middenvelder Michael Olise wordt in de gaten gehouden door de kampioen van Engeland. Voor Olise is er echter ook interesse vanuit Londen, daar Chelsea de 21-jarige spelverdeler ook graag zou willen inlijven. Olise maakte afgelopen seizoen indruk met 2 doelpunten en 11 assists in 37 wedstrijden.

Olise en Doku zijn volgens de Italiaanse journalist door City als topprioriteit aangeduid. Voor laatstgenoemde zullen the Citizens diep in de buidel moeten tasten. Doku werd in 2020 voor maar liefst 26 miljoen euro overgenomen van RSC Anderlecht en zijn contract loopt daarnaast ook nog eens twee jaar door. Afgelopen Ligue 1-seizoen maakte hij 6 doelpunten en gaf hij 2 assists in 29 optredens.

Doku’s grootste wapenfeit is zijn snelheid op de eerste meters. De in Borgerhout geboren aanvaller is zo snel, dat zelfs Kylian Mbappé ervan stond te kijken. “Vanaf de tribune keek ik eens naar Doku en ik was zeer onder de indruk: ik heb in mijn vijf jaar als profvoetballer nog nooit iemand gezien die zo snel is op de eerste meters”, zei Mbappé in 2021.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is toch een totaal ander type dan Mahrez.

Mahrez is niet bijster snel, maar technisch en qua passing erg sterk.

1 augustus 2023 om 14:14

Is meer een type Sterling inderdaad. Denk dat Grealish dan vanaf links in de Mahrezrol speelt en Doku dan vanaf rechts in de Sterlingrol. Lijkt me wel een goedwerkend duo, en een technisch verfijnde speler die naar binnen kan kappen en een speler met enorm veel diepgang. De ideale aanvoer voor Haaland.

1 augustus 2023 om 14:16

juist andere types kunnen ze dan toch gebruiken. grealish heeft weinig diepgang, net zoals bernardo of foden. Als je met Doku diepte kan toevoegen, geeft dat City nog meer smaken.

1 augustus 2023 om 14:30

Klopt ook, geeft ze zeker andere mogelijkheden. Vind het ook wel goede speler, maar omdat het als 'vervanger' wordt benoemd, vergelijk ik het met zijn voorganger

2 augustus 2023 om 00:05

Guardiola heeft ook aangegeven dat City niet per se op zoek is naar een speler met dezelfde skillset als Mahrez, maar wel op de vleugel kan spelen

Zou wel echt een sensatie kunnen worden. Een eindproduct heeft hij nog niet maar als Pep Sterling een eindproduct kan laten hebben dan zal dat met Doku ook wel lukken.

Ook wel opvallend dat er nog niets gemeld is over de Dembele saga want die is ook weer plots veranderd.

1 augustus 2023 om 14:27

@lierse1997

Ik kan je vertellen dat Dembélé quasi zeker vertrekt, alleen niet voor de clausule van 50 miljoen. Die is namelijk verlopen en het was de bedoeling van de managers van Dembélé om die clausule niet te willen activeren. In ruil voor die belofte, vroegen ze wel om te onderhandelen met PSG, want Ousmane voelt geen steun vanuit het Barça-bestuur (niet van iedereen).

Xavi zelf heeft nog gisteren hem van gedachte willen veranderen en heeft onder andere Neymar als voorbeeld gebruikt, maar het zal waarschijnlijk niet baten. Wat wel positief is , is dat Barcelona nu wel het stuur vast heeft en ze een transfersom van 75-80 kunnen vragen en dat de manager van Dembélé daar een deel van krijgt. Barcelona wil overigens dat deel naar beneden krijgen.

Doku zou ik eigenlijk nog graag willen zien als vervanger van Dembélé. Is nog jong, verdient geen miljoenen salaris en heeft dezelfde eigenschappen. Pijlsnel, heerlijke dribbel in huis, alleen wel veel onstuimiger dan Dembélé en die was ook soms onstuimig. Daarnaast lijdt Doku ook door zijn explosiviteit aan dezelfde blessures die Dembélé regelmatig heeft. Is het dan wel een goed idee om een blessuregevoelige speler te vervangen door een andere?

Wat mij betreft : high risk, high reward. Doku kan echt één van de beste spelers op die positie ter wereld worden.

1 augustus 2023 om 14:36

Romano stelt dat door maandag Barcelona te informeren er een privé-clausule gelicht is die nog steeds die 50 miljoen bedraagt (maar dus niet de la Liga 50 miljoen clausule is).

1 augustus 2023 om 14:43

@lierse1997

Vreemde constructie? Waarom zou Barcelona daar akkoord mee zijn gegaan vorig jaar? Fabrizio zit heel vaak correct en heeft een uitstekende geloofwaardigheid, alleen zou je dit dan ook terugzien in de Catalaanse sportkranten. Dit lees ik echter nergens terug.

Zou wel heel dom zijn van Barcelona om aan zoiets toe te geven.

Het laatste wat ik hiervan heb vernomen was dat Dembélé's entourage Barça wil duwen naar een onderhandeling met PSG. Ze willen niet in slechte verstandhouding vertrekken (al heeft hij wel een precedent met zijn transfer van Rennes naar Dortmund en ook van Dortmund naar Barcelona).

1 augustus 2023 om 14:48

Ik vind het ook maar een vreemd verhaal. Maar zoals je zegt heeft Romano een heel goed trackrecord.

1 augustus 2023 om 15:04

@lierse1997

Heb hier meer informatie over opgezocht. Het zit dus zo : omdat PSG gisteren een formele brief heeft gestuurd naar Barcelona hebben ze eigenlijk formeel laten weten de clausule te lichten. Omdat de intentie hiervan op 31/07 kenbaar werd gemaakt heeft PSG blijkbaar nu 5 dagen de tijd om met Barcelona een akkoord te vinden over de betaaltermijnen. Echter gaat dit geld niet naar La Liga , omdat het geld op 31/07 al bij La Liga moest gedeponeerd worden, maar gaat dat rechtstreeks naar Barcelona.

Het enige wat eigenlijk hier veranderd is , is dat de commissie voor Dembélé's manager hierbij vervalt en dat die 50 miljoen eigenlijk geen verplichting is. Het stelt nu enkel een opening tot onderhandelen met Barcelona. Barcelona is nu verplicht om met PSG om tafel te gaan. Daarnaast is Sissoko (manager van Dembele) de voorwaarden kwijt die er gesteld waren mocht PSG de 50 miljoen gedeponeerd hebben bij La Liga. Die had namelijk recht op de helft van die clausule. Nu er toch
onderhandelingen plaatsvinden, kan Barcelona heronderhandelen over die voorwaarden. Ik neem aan dat Barça dat naar beneden wil halen omdat ze ook maar 40% van die inkomsten mag hergebruiken in ofwel het inschrijven van spelers of een nieuwe speler mag halen.

Even een rekensommetje : stel dat Barcelona en PSG akkoord gaan met die 50 miljoen, waar Dembele's manager ipv de helft nu maar 10% neemt. Dan krijgt Barcelona 45 miljoen euro en mag het maar (40% x 45 miljoen = 18 miljoen) 18 miljoen daarvan hergebruiken in nieuwe spelers of het inschrijven van bvb een Gündogan/inigo Martinez.

Mocht heel dit verhaal kloppen (heb het overigens van L'equipe) , dan heeft Barcelona sowiso schijt aan de knikker want hier kan je enkel de nieuwe spelers mee inschrijven. Barcelona moet proberen het onderste uit de kan te halen, PSG loopt al jaren Barcelona te treiteren.

1 augustus 2023 om 17:59

FCBInsider1899. Ik verwacht dat Barcelona idd heel hoog gaat inzetten. Verwacht dat ze rond zijn huidige clausule van 100 miljoen gaan zitten. Hoor ergens anders dat ze met 70-80 miljoen akkoord gaan maar ik denk dat ze hoger gaan zitten. Het gaat natuurlijk ook aan de betalingsbereidheid van PSG liggen. Ik ben iig al blij dat we er geen 25 miljoen aan overhouden want dat zou een flinke domper geweest zijn.

1 augustus 2023 om 14:29

Dembele zijn clausule van 50 miljoen was maar geldig tot 31/7. Vanaf 1/8 is het 100 miljoen dus ik denk dat daar de reden ligt... als er al iets van aan was natuurlijk.

1 augustus 2023 om 14:34

Niet als we Romano mogen geloven. Die stelt dat Dembele zelf een privé-clausule van 50 miljoen heeft. Kijk maar eens naar zijn laatste post daaromtrent op Instagram.

1 augustus 2023 om 14:30

Arteta was voornamelijk intensief bezig met de buitenspelers, ook Sane is erg gegroeid toen. Wil niet zeggen dat alles aan Arteta lag, maar toch wel vrijwel alles

1 augustus 2023 om 15:05

Is Doku niet gemaakt van glas? Meende te hebben gelezen dat ie om de haverklap geblesseerd was.

1 augustus 2023 om 15:26

Helaas wel tot op heden. Zeer veel blessures.

Dit is ook weer zo een typische overschatte speler. Heel snel, maar zo wild en blind. Geloof dan ook niks van dit gerucht.

Doku is nog een jonge speler en heeft afgelopen seizoen statistieken kunnen overleggen die wel oké waren. Maar hij heeft eigenlijk een heel laag rendement op het gebied van goals en assists. Afgelopen seizoen scoorde hij 6 goals, maar in 2 wedstrijden scoorde hij 2x waardoor je al op 4 goals uitkomt en hij kan bijvoorbeeld 1 goal maken en vervolgens 15 wedstrijden geen goal of assists afleveren.

Is zo'n typische pingelaar zonder rendement. Leuk om naar te kijken, maar uiteindelijk leveren de acties weinig tot niks op. Een beetje zoals Saint Maximin heeft, maar Doku deed mij ook vaak denken aan Younes bij Ajax: meerdere spelers bezig houden en uiteindelijk niks eruit halen op enkele sporadische momenten na.

1 augustus 2023 om 14:21

Zijn tweede seizoenshelft was wel gewoon veel beter dan zijn eerste. In zijn laatste 12 wedstrijden 6 goals en twee assists. En dan had hij daartussen nog een hamstringblessure. Dus laatste 10 wedstrijden 5 goals en 2 assists. Gewoon goed.

1 augustus 2023 om 14:32

Zoals Lierse aangeeft: hij heeft enorm gesukkeld met blessures maar sinds hij eens wat langere tijd fit is gebleven zag je meteen welke kwaliteiten hij heeft. Is echt wel een groot talent hoor, alleen door zijn explosiviteit nogal blessure gevoelig.

1 augustus 2023 om 14:35

Hij kent ook nog geen gematigdheid. Elke keer als hij de bal heeft begint hij een een enorm explosieve dribbel.

Doku is linksbuiten, Mahrez rechtsbuiten. Daar gaat de vergelijking.Doku een aantal jaar geleden op de Future Cup gezien, was daar echt veruit de beste speler, zelden iemand met zoveel gemak zien passeren

1 augustus 2023 om 14:31

Doku heeft afgelopen seizoen voornamelijk als rechtsbuiten gespeeld.

Al waren zijn statistieken op de linkbuiten positie, historische gezien beter.

1 augustus 2023 om 18:13

Doku is dan ook een rechtsbuiten maar vind hem veeel beter op links

Ik kende hem nog niet maar op het WK vond ik Doku een van de lichtpuntjes van België. En dat terwijl hij misschien een kwartiertje heeft gespeeld. Dat was wel een kwartiertje vol dreiging en acties. Iemand die zoiets kan brengen lijkt me voor veel teams een meerwaarde.

Doku, 1 van de meest gehypte, maar vooral overhypte spelers die er momenteel rondlopen.
Amper rendement. Veel te veel geblesseerd.
Bij Anderlecht vertrokken, op basis van zijn talent. Dat hij nu eens begint met 1 volledig seizoen top te spelen in Frankrijk. Nu al de overstap maken naar City in een fysisch nog zwaardere competitie, met nog meer matchen, dat lijkt mij niet realistisch. Doku speelt toch liefst op links? Die kant is toch al genoeg bezet..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren