Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real Madrid diep onder de indruk na wedstrijdbezoek in de Premier League’

Laatste update:

William Saliba heeft zich in de kijker gespeeld bij Real Madrid, zo meldt journalist Graeme Bailey, bekend van X, namens HITC Football. De Koninklijke bekeek de 23-jarige Fransman van Arsenal in meerdere Premier League-wedstrijden en ziet in hem de ideale verdediger voor in het wereldelftal dat de Madrileense club aan het bouwen is. In het Emirates Stadium ligt Saliba nog tot medio 2027 vast.

De inkt van Saliba’s handtekening is pas net droog in Londen. Eind juni kondigden the Gunners trots een langer verblijf aan. Mogelijk gaat Real Madrid daar dus een stokje voor steken, al moet de Spaanse recordkampioen dan diep in de buidel tasten. Het Duitse Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Saliba op minstens 80 miljoen euro.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Dat is reeds 50 miljoen euro meer dan Arsenal in 2019 overmaakte aan Saint-Étienne om de boomlange stopper los te weken in Frankrijk. Na indrukwekkende uitleenbeurten aan OGC Nice en Olympique Marseille speelde Saliba zich vorig seizoen in de basiself van manager Mikel Arteta.

In korte tijd groeide Saliba uit tot international van Frankrijk, namens wie hij al dertien interlands speelde. Mogelijk kan hij komende zomer de volgende ster van les Bleus worden die bij Real Madrid aan de slag gaat. Waar Bayern München en Paris Saint-Germain vorige zomer in de markt waren voor Saliba, staat hij nu hoog op het lijstje bij de koploper van LaLiga.

De clubleiding van Real Madrid is tevreden over Antonio Rüdiger (31) en Éder Militão (26), maar wil alsnog investeren in het centrum van de defensie. Dat alles heeft te maken met het aflopende contract van Nacho Fernández (34) en de blessuregevoeligheid van David Alaba (31). Los Blancos willen een topverdediger vastleggen voor het komende decennium.

De namen van Leny Yoro (LOSC Lille) en António Silva (Benfica) passeren de revue, maar Saliba is volgens Bailey de absolute droomkandidaat. Zijn goede band met Kylian Mbappé, die komende zomer hoogstwaarschijnlijk naar Madrid komt, zou daarbij kunnen meewerken. Juli Calafat, hoofdscout van Real Madrid, zou in ieder geval ‘diep onder de indruk’ zijn geraakt van Saliba tijdens meerdere tripjes naar Premier League-wedstrijden van Arsenal.

Of de komst van Saliba komende zomer al haalbaar is, is vooralsnog onbekend. Real Madrid heeft met Endrick (voor 45 miljoen euro gekocht van Palmeiras) al een behoorlijk uitgave gedaan, terwijl Alphonso Davies moet overkomen van Bayern München. De grootste kostenpost zal echter gaan naar Mbappé, die weliswaar uit zijn contract loopt in Parijs. Juist door dat detail kan de Franse superster zich op gaan maken voor een van de absurdste contracten ooit in Madrid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou een welkome versterking zijn maar Arsenal gaat hem natuurlijk nooit verkopen. Denk dat we ons vooral moeten focussen op Yoro.

Heeft echt net zijn contract verlengd. Oftewel broodje aap verhaal

Was te verwachten maar dit zal een bedrag van dik boven de 100m worden mocht er verkocht worden. Zie niet veel betere centrale verdedigers in zijn leeftijdscategorie rondlopen. Maar paar maanden geleden z’n contract verlengd dus denk ook niet dat Saliba zelf wil vertrekken.

De focus lijkt vooralsnog te liggen op Yoro en volgens mij maken we een goede kans om hem over te nemen. Ik kijk zelden PL wedstrijden maar ik geloof Juli meteen als hij zegt dat dit een goeie is. Misschien dat we hem over een jaartje of 2 kunnen benaderen? Voor nu lijkt het me in ieder geval niet haalbaar of Arsenal moet volledig meewerken aan een vertrek, wat ik niet zie gebeuren.

80 miljoen voor een verdediger die beter is dan dat ze hebben lopen? Lachertje. Deze RR is daarnaast niet eens te koop en hij wil zelf ook absoluut niet weg.

18 april 2024 om 11:18

Beter dan Rudiger en Militao?

18 april 2024 om 11:37

Ja.

18 april 2024 om 11:46

Dat vind ik eigenlijk ook. Saliba is een absoluut pareltje

18 april 2024 om 13:15

Op basis van wat? Rudiger en Militao hebben een veel hoger niveau aangetikt.. in potentie natuurlijk wel de allerbeste.

18 april 2024 om 13:56

Op basis van wat hebben zij een veel hoger niveau aangetikt? Onderbouw het eens.

18 april 2024 om 14:30

Rudiger is dit seizoen echt wel veel beter dan Saliba. Onzin wat je nu uitkraamt Samcro, Saliba doet het uitstekend maar is nog niet waar Rudiger nu momenteel staat. Wel veel jonger uiteraard.

18 april 2024 om 14:47

Tja, ik heb nog steeds geen redenen gehoord waarom Rudiger dan beter is.

18 april 2024 om 17:18

@samcro ik hoor ook geen argumenten waarom Saliba beter is. Ik ben even in de statistieken gedoken op sofascore. Beide spelers ontlopen elkaar nauwelijks op de verdedigende aspecten. Toch leunen die in de nationale competities iets in het voordeel van Saliba. De gemiddelde ratings zijn dan wel weer nagenoeg gelijk (scheelt 0,02). In de CL heeft Rudiger dan weer een hogere gemiddelde rating. Ik zou zelf op dit moment qua type speler denk ik liever Rudiger hebben. Die heeft echt een over mijn lijk mentaliteit en is de absolute leider achterin bij Real geworden. Echter vond ik hem hiervoor eigenlijk nooit heel bijzonder. Saliba gaat wel binnen no time de top 5 binnenstormen, die heeft zich razendsnel ontwikkeld!

18 april 2024 om 17:19

Omdat ik o.a. Rudiger meerdere malen heeft laten zien Haaland te kunnen temmen, terwiijl ik Haaland al een paar keer Arsenal met top defender Saliba heb zien scheuren afgelopen seizoen. Saliba is niet zo goed, viel ook door de mand tijdens de eerste wedstrijd van Arsenal en Bayern, maar hij kan leuk zijn voor op de bank achter Eder en Rudiger.

18 april 2024 om 17:37

@jeonowit

Jij bent echt een voorbeeld waarom discussies vaak uitmonden in onzinnig over en weer geschreeuw, want jij lult maar wat in het luchtledige zonder ook maar enige kennis van zaken.

Haaland heeft juist tegen Saliba het ontzettend lastig. De laatste 3 wedstrijden van Saliba tegen Haaland heeft Haaland maar een xG van 0.49 bij elkaar geschoten met een totaal van 4 schoten die geen van allen op goal waren in alle 3 de wedstrijden. Dan kun je aardig spreken van in de broekzak zitten van Saliba (en eigenlijk ook wel Gabriel).

En eigenlijk ook tegen Bayern was Saliba redelijk goed. Niet zijn normale niveau, maar alsnog gewoon heel goed en heeft hij eigenlijk geen fouten gemaakt.

Dus aub ons een plezier en check even dat wat je zegt klopt, voordat je een reactie plaatst.

Dan over het onderwerp. Ik denk dat Saliba en Rudiger heel erg dicht bij elkaar liggen en allebei wereldtop zijn. Daarom denk ik ook dat Real Saliba niet echt nodig heeft.

18 april 2024 om 11:44

Niemand wil weg tot Real Madrid komt aankloppen.

18 april 2024 om 11:51

Hij heeft wel één zwakte, net als Gabriel, en dat werd tegen Bayern pijnlijk duidelijk. Ze hebben (nog) niet het vermogen om variatie te bieden in de opbouw. Een ideale topverdediger kan ook een hoge lange pass afleveren, zodat je af en toe het middenveld kan overslaan. Bij Gabriel en Saliba is het altijd een tikkie opzij, totdat bijvoorbeeld White, Rice of Odegaard terugzakken en het spel verplaatsen. Maar dan staan er dus al drie spelers in de opbouw en mis je spelers verderop op het veld. Voor de duidelijkheid: op alle andere aspecten is Saliba momenteel één van de beste verdedigers ter wereld.

18 april 2024 om 12:18

Eens, de enige met een fatsoenlijke crossbal van onze achterste linie is Ben. Al lijkt het er wel te vaak op dat het ook opdracht is dit niet te doen. Dan zit je als fan je op te vreten zoals gisteren, want het was traag en slordig. Je hebt geen enkel moment het idee gehad dat ze Bayern pijn konden doen.

18 april 2024 om 13:51

@gunnero

Ik denk dat wat Samcro zegt misschien ook wel het geval kan zijn hoor. Ik heb ook namelijk het idee dat het meer ligt aan de opdracht dit niet te doen. Want ik heb namelijk Gabriel dit seizoen wel zulke ballen zien geven. Daar is ook uit mijn hoofd 2x een goal uit gevallen. Hij kan het wel. Van Saliba weet ik dat niet zo, die zie ik dat inderdaad nauwelijks doen. Maar ik heb het idee dat de opbouw juist erg gestructureerd a la Pep is en dat Arteta daar ook echt op hamert. Dus dat die vrijheid er simpelweg minder is.

18 april 2024 om 13:59

Ik snap dat ook niet zo goed Jackie, want we hebben een 9 die ontzettend goed is in de lucht en waarmee je dus het middenveld over kunt slaan, maar die krijgt in de opbouw enkel hoge ballen van de backs of Rice en Jorgi, wat vaak is als het niet meer anders kan.

Het begon onwennig in het nieuwe systeem, daarna werkte het heel erg goed -met name dit kalenderjaar- en nu lijkt de schwung er weer een beetje uit. Meerdere factoren voor te bedenken, maar speelstijl is er toch zeker 1 van naast vermoeidheid in de selectie omdat er te weinig gerouleerd is.

18 april 2024 om 16:47

Maar tegen Bayern ga je toch geen lange ballen strooien? Neuer is vanuit zijn lijn erg goed en de verdedigers van Bayern stonden niet hoog op het veld.
De verdedigers van Arsenal deden het goed vond ik. De tweede linie schorte het aan. Odegaard onzichtbaar, Jorginho en Rice ook. Drie spelers die geen gebruik maken van de centrale posities op het middenveld. Je kan ze niet aanspelen, ze kunnen niet wegdraaien en dribbelen lukte ook niet. Rice heeft dit seizoen al veel gegeven maar als ze alledrie niets doen dan houd het snel op.
Ik had een type Frenkie of Zubimendi daar willen zien aangezien Arteta Vieira en Smith Rowe niet vertrouwt.

18 april 2024 om 21:52

Lange bal van achteruit betekent niet dat je hem de 16 in gooit. Als de buitenspelers breed gaan staan kun je ze van achteruit aanspelen, zeker omdat Bayern heel compact stond en daardoor de buitenspelers vrij lieten aan de zijkant.

Wat jij omschrijft als probleem is hier dus direct een gevolg van: Er moet altijd een extra man terugzakken om de opbouw te verzorgen, daardoor kom je op middenveld altijd een man tekort. Bayern stond heel compact, waardoor je er (bijna) niet doorheen kan voetballen. Dan moet je variatie aanbrengen in opbouw. Bv door middenveld over te slaan.

18 april 2024 om 12:31

Rudiger is echt wel beter dan Saliba. Op dit moment dan. Saliba heeft natuurlijk meer toekomst dan Rudiger, maar Rudiger is misschien (in mijn ogen 100%) de beste verdediger van de wereld momenteel. Absurd wat voor een niveau hij aantikt.

18 april 2024 om 13:12

Ik zou persoonlijk ook de verdediging van Milan en Leverkusen (welgeteld 17 á 19 tegengoals) willen noemen. Wie precies de uitblinkers zijn achterin bij deze twee kampioenen laat ik in het midden, maar kijk niet gek op als de statistisch best presterende verdediger van Europa daar rondloopt. In de Premier League zou ik idd zeggen Saliba of mischien 1 van de jongens @City

18 april 2024 om 15:09

Je bedoelt Inter denk ik. Bastoni, zijn ze daar altijd erg over te spreken. Maar zij spelen wel met een klassieke 3-mans verdediging, dus is wel wat lastiger om zo the vergelijken.



Saliba is wel echt een beest. Als Real Madrid echt serieus is en hem wil dan is er denk ik geen houden aan. Echter denk ik dat ze de strategie van de laatste jaren voortzetten en jong talent scouten en zelf door ontwikkelen. En dan heb ik het over talent van de absolute buitencategorie die ook meteen mee kunnen met het 1e van Real. Yoro lijkt me dan een ideale aankoop in het rijtje met Endrick.

Met Yoro, Endrick, Davies en Mbappe wordt Real op papier in ieder geval de te kloppen ploeg. Ik denk dat ze zich ook op de rechtsback positie dan nog zullen richten. Zal me niets verbazen dat Hakimi in de nabije toekomst teruggekocht wordt.
Met de juiste coach moet dit gewoon een machine a la het City en iets verder terug Liverpool worden. De ideale coaches zouden imo Xabi Alonso en Jurgen Klopp zijn.



Courtois
Hakimi
Yoro
Rudiger
Davies
Valverde
Camavinga
Bellingham
Mbappé
Endrick
Vinicius JR
18 april 2024 om 23:23

Ook als Real serieus is, gaat hij niet weg.
Net verlengd. Dan gaat het 150 miljoen of meer worden hoor.
Dat gaat Real niet betalen met de komst van Endrick, Davies en Mbappe…

Denk dat ze goor de goedkopere Yoro gaan. En die is nog eens 18(!). Nog een atuk jonger dan Saliba, kan lekker wennen en zN minuten achter Alaba Rudiger en Militao maken volgend jaar

Wel vreemd dat de handtekening pas net droog is, 10 maanden nadat hij getekend heeft. Maar saliba zie ik niet vertrekken dit seizoen. Volgend jaar zal Madrid meer kans maken als de prijzen uitblijven

80- 100 miljoen ? Dat zal real Madrid niet kunnen betalen deze aankomende transfer periode. Lijkt mij gewoon een gerucht dit. Heb het ook nergens gelezen op de real Madrid forums of bij AS en Marca . Centraal hebben ze ook al 4 man ( verwacht dat Nacho gewoon bij tekent ). Maybe het seizoen erop voor alaba ?

18 april 2024 om 13:16

80 tot 100 miljoen kan Madrid zeker wel neerleggen.

18 april 2024 om 14:00

Ik heb het over deze zomer he... mocht het waar zijn dat Davies voor ongeveer 50 komt en de kosten Mbappe ( teken geld ) dan betwijfel ik of ze dan ook nog 80 tot 100 kunnen betalen voor Saliba.
Qua uitgaande transfers zitten ze op 0 denk ik. Guler word waarschijnlijk verhuurd en modric gaat gratis weg. Voor de rest geen signalen van andere die zullen vertrekken

18 april 2024 om 14:16

Real kan dat zeker wel neerleggen. Mbappã© zijn tekengeld is inderdaad 150 miljoen, wat aardig wat is. Maar je vergeet dat Real erin heeft gezet dat ze het per jaar betalen tot 5 jaar. Dus dat zou geen probleem moeten vormen. Davies gaat Real ook niet boven de 50 miljoen voor uitgeven.

Arsenal heeft een iets mindere periode en meteen komen dit soort geruchten naar voren. De journalisten kiezen het juiste moment. Saliba is voor ieder ploeg in de wereld interessant en denk dat meer clubs op hem azen. Hij is jongs af aan een Arsenal fan en de toekomst bij Arsenal is niet eens zo slecht.

18 april 2024 om 14:04

Heeft natuurlijk ook zeer recent zijn contract nog verlengd, volgens mij max 2 maanden geleden. Dus prima dat er interesse is, logisch, maar dan moet er serieus geld op tafel komen. Zo zit de club er volgens mij ook gewoon in, dus ik heb geen angst ervoor dat Saliba vertrekt. Lijkt zelf ook gewoon gelukkig te zijn en is onbetwiste basisspeler. Prima.

Verder eens, typische timing qua geruchten. Voetbaljournalisten hebben echt één van de makkelijkste baantjes ter wereld. Alles wat je zelf verzint, kun je opschrijven als ''gerucht''.

18 april 2024 om 18:15

Heb je een bron voor die 'max 2 maanden' geleden? Want ik zie laatste verlenging juni 2023

18 april 2024 om 16:46

Je kan het ook in zijn geheel zien als een sterkere periode. Dus pakbeet de laatste 2 jaar. Hoe vaak is een Arsenal-speler nou aan Madrid gelinkt het afelopen decennium? Is juist eerder een teken dat er ergens wat goed gaat.

18 april 2024 om 18:40

Daar heb je wel gelijk in, de timing is dubieus. Vlak na een uitschakeling.
Het is wel tijdje geleden inderdaad, hopelijk blijft Saliba tot zijn 30e behouden of langer.

Is natuurlijk een geweldige verdediger bij Arsenal. Maar betwijfel of hij weg mag gaan überhaupt haha. Heeft recent ook zijn contract verlengd daar. Dus Arsenal kan hoog in de boom zitten. Mbappé zijn tekengeld is wel aardig maar goed wordt wel over 5 jaar betaald dus dat valt mee. Verder is de club ook bezig met Davies en Yoro.

Wat een fraaie titel, daar ben ik echt diep onder de indruk van. Saliba voor 100 miljoen lijkt me iets boven marktconform, maar voor een 23-jarige die gepokt en gemazeld is in de PL zeg ik: gewoon doen, als hij wil en Arsenal bereid is mee te werken. We kunnen altijd Nacho en Ceballos meesturen om het leed te verzachten?

Overigens zijn de PL ploegen allemaal weg uit Europa. Frappant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren