Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ramos vervangt Ronaldo weergaloos en schiet Portugal naar kwartfinale

Laatste update:

Portugal had dinsdagavond geen kind aan Zwitserland en is de tegenstander van Marokko in de kwartfinale op het WK. De EK-winnaar van 2016 was met 6-1 te sterk voor de Zwitsers en had die overwinning grotendeels te danken aan Gonçalo Ramos. De jonge spits, die Cristiano Ronaldo verving in de punt van de aanval, maakte een hattrick en schreef daarmee geschiedenis. Pepe, Raphaël Guerreiro en Rafael Leão maakten de andere Portugese doelpunten, terwijl Manuel Akanji de eretreffer voor zijn rekening nam.

Bondscoach Fernando Santos verraste dinsdagavond en begon met Ronaldo op de bank. De ster en aanvoerder van de ploeg, die na het WK naar verluidt een monstercontract gaat tekenen bij Al-Nassr in Saudi-Arabië, werd in het groepsduel met Zuid-Korea (2-1 verlies) gewisseld en was daar zichtbaar gefrustreerd over. Santos werd sinds dat moment bijna dagelijks gevraagd naar diens relatie met Ronaldo en besloot om de vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar op de bank te zetten tegen Zwitserland. Daardoor kwam er een einde aan een reeks van 31 wedstrijden waarin Ronaldo op een eindtoernooi in de basis startte. Ramos was zijn vervanger in de punt van de aanval.

De winnende trainer heeft altijd gelijk, zo bleek ook dinsdagavond maar weer. Het was namelijk dezelfde Ramos die de score opende voor Portugal na een geweldige treffer. João Félix zocht de combinatie met de doelpuntenmaker, maar de jonge spits besloot om vanuit de draai snoeihard op doel te schieten. Ramos werkte vervolgens in de linkerbovenhoek achter Yann Sommer binnen, schoot zijn land daardoor op voorsprong én werd de jongste Portugese doelpuntenmaker ooit (21 jaar) in de knock-outfase van een WK: 1-0. Niet veel later tekende Pepe voor de tweede treffer. De centrale verdediger van FC Porto kopte een afgemeten hoekschop van Bruno Fernandes tegen de touwen: 2-0.

Zwitserland, dat tot dat moment nauwelijks grote mogelijkheden had gecreëerd, kwam enkele minuten vóór rust dicht bij de aansluitingstreffer. Diogo Costa bokste een voorzet van Edimilson Fernandes richting Remo Freuler, waarna de middenvelder van Nottingham Forest de doelman verschalkte. Freuler zag de bal tot zijn ongenoegen echter van de lijn worden gehaald door Diogo Dalot. Niet veel later hield Sommer zijn ploeg op de been na een knappe redding op een schot van Ramos, die de marge daardoor bijna uitbreidde naar drie vóór rust. Na vijf minuten in het tweede bedrijf deed de spits van het Benfica van Roger Schmidt dat wél. Dalot pikte een afgevallen voorzet op de rechterflank op, schakelde Rubén Vargas uit en gaf hard en laag voor op Ramos, die bij de eerste paal alleen maar tegen de bal aan hoefde te lopen: 3-0.

Nog geen vijf minuten later tekende Guerreiro voor de vierde Portugese treffer. De linksback van Borussia Dortmund was het eindstation van een snel opgezette aanval en schoot in het dak van het doel raak: 4-0. Een kwartier na rust moesten Santos en zijn ploeg een treffer incasseren. Ramos probeerde een Zwitserse hoekschop weg te koppen, maar toucheerde de bal op zo’n manier dat hij op de voeten van Akanji belandde. De centrale verdediger kon vervolgens in het lege doel binnentikken: 4-1.

Twintig minuten voor tijd maakte Ramos zijn ‘foutje’ goed en voltooide hij zijn hattrick. Bernardo Silva liet de bal van zijn voet springen, waarna Félix kon oppikken. De aanvaller van Atlético Madrid gaf vervolgens mee aan Ramos, die met een fijn lobje de 5-1 op het scorebord zette. Niet veel later maakte Ronaldo zijn opwachting als vervanger van Félix en dat werd met luid gejuich ontvangen vanaf de tribunes. De supporters in het Lusail Iconic Stadium scandeerden lange tijd de naam van de superster en konden hem een kwartier lang aan het werk zien. Ronaldo leek in de 83ste minuut te scoren, maar hij werd afgefloten wegens buitenspel. Leão zette in de absolute slotfase de eindstand op het bord na een knappe individuele actie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Genoten van Portugal tot aan de 72e minuut, toen kwam Ronaldo er namelijk in en was het weer het saaie spel van de eerste paar wedstrijden. Portugal zónder Ronaldo is een grote kanshebber voor de titel, met Ronaldo helaas niet. Ik snap dat het moeilijk is om te accepteren als die jongen altijd je grote voorbeeld is geweest, maar kom op, iedereen die een beetje objectief is ziet dat dit puur vergane glorie is. Goed dat de trainer ook inziet dat het echt niet meer kan, want je benadeeld je eigen ploeg door hem op te blijven stellen.

6 december 2022 om 21:57

Jaa klopt en het heeft niks te maken met de stand van toen en met het feit dat portugal niet meer hoefde.

6 december 2022 om 22:00

Slimmeshady, Ronaldo is echt op zijn retour. De eerste wedstrijden speelden ze veel minder goed met hem in de basis. Heeft niet zoveel te maken met vandaag toen ie er in kwam, meer met de vorige wedstrijden. Portugal leek verlost. Portugal zonder Ronaldo is veel dynamischer en minder voorspelbaar.

6 december 2022 om 22:39

Pijnlijk he slimmeshady om je grote liefde zo achteruit te zien gaan. Tip voor je, je kunt maar beter accepteren dat het vergane glorie is.

6 december 2022 om 21:57

De beste man scoorde vorig jaar nog 18 goals voor Manchester United. Hij is niet meer de oude Ronaldo, maar heeft echt nog steeds kwaliteiten. Alleen Ronaldo heeft hetzelfde probleem als Messi: het is fysiek een stuk minder geworden. Met balverlies speel je dan met tien man. Je moet dan afwegen of de voordelen van een speler dan nog opwegen tegen de nadelen en bij Ronaldo valt die afweging de verkeerde kant op, omdat hij bijvoorbeeld in het spel te weinig toevoegt. En met hem er wat diepgang ontbreekt. Dat heeft Messi toch voor op hem: die is een doelpuntenmaker en een spelmaker.

6 december 2022 om 22:03

Het verschil is dat rasechte voetballers als Messi zijn niet te afhankelijk van hun fysiek. Voetballend (waar het om gaat) behoort Messi nog steeds in de top3. Bij ronaldo is alles gewoon weg. Geen fysiek en geen voetbalvermogen meer.

6 december 2022 om 22:07

De kern van je verhaal is uiteraard waar. Maar de Messi van 37 zal ook echt niet meer de Messi van 35 zijn. Op dat vlak kun je ze moeilijk vergelijken momenteel.

6 december 2022 om 22:08

Messi is ook wel afhankelijk van zijn fysiek. Hij is een stuk minder snel en kan door zijn verminderde fysiek maar een paar momenten per wedstrijden voluit sprinten. Alleen het is inderdaad de verfijnde techniek, het spelinzicht en de passing die dan ervoor zorgen dat Messi op zijn oude dag meer "heeft" dan Ronaldo.

6 december 2022 om 22:10

Sorry, maar met Messi speel je bij balverlies toch al 10 jaar met 10 man? Als we toch gaan vergelijken. Ik vind het geweldig dat ze er allebei nog zijn. 37 jaar...en ja, een stuk minder dan voorheen, maar ze hebben dan ook een bizar niveau aangetikt

6 december 2022 om 22:13

Ben het daarmee oneens. In de gloriejaren 2009-2012 deed Messi fanatiek mee aan het pressingsvoetbal van Barcelona. Dat verminderde enigszins in de periode 2012-2017, maar het was zeker niet zo dat je met tien man speelde. Vervolgens vertrok Neymar en introduceerde Valverde een 4-4-2 waarbij Messi geen meter hoefde te lopen. Sindsdien speel je met Messi inderdaad defensief met tien man.

6 december 2022 om 22:24

Eens, 27 versus 29 is wat anders dan 35 versus 37. Je moet deze Messi vergelijken met de Ronaldo van 2 jaar geleden.

6 december 2022 om 22:36

@suarez, 2009-2012 is inmiddels meer dan die 10 jaar geleden. Daarna is het wel degelijk zo dat hij minimaal mee verdedigde bij balverlies, feitelijk speelde je dan met 10 man

6 december 2022 om 22:39

In 2014 had je een duel tegen Atletico waarin Barca werd uitgeschakeld en Messi met een lichte blessure speelde en bekritiseerd werd om de geringe gelopen afstanden. Maar in de seizoenen daarna droeg hij wel degelijk defensief zijn steentje bij. Het Barca van MSN was geen pressingsmachine als het team tussen 2008 en 2012, maar de aanvallers lieten het verre van lopen. Pas na die aanpassing van Valverde vind ik dat je echt kan zeggen dat hij niks tot nauwelijks iets deed.

6 december 2022 om 23:22

Messi is in ieder geval veel minder afhankelijk van van zijn ploeggenoten om te presteren dan Ronaldo.
Als Ronaldo niet scoort, heb je niks aan hem. Je ziet hem ook niet 2-3 man passeren of een briljante steekpass geven. De dingen die ik opnoem zijn toch hetgene wat het publiek wilt zien. Lust voor het oog.

7 december 2022 om 09:00

Lierse1997

Dit geldt voor zowat elke persoon. Maar weet je waar ik nog steeds om moet lachen? Dat Ronaldofans zeiden dat Messi veel sneller dan Ronaldo zal slijten. Dat Messi na zijn 30ste zou afbouwen en Ronaldo makkelijk tot aan z'n 40ste zou vlammen...omdat Ronaldo zgn de ultieme atleet was en zichtbare buikspieren ofzo had.

Hoe Messi op dit moment speelt zal hij op z'n 37ste (over minder dan 2 jaar) makkelijk kunnen meedoen op de hoogste niveau: CL en WK.

7 december 2022 om 11:46

mvvfan...

Nope, het publiek wilt blijkbaar de einde resultaten op de teletekst. Tegenwoordig dit is wat lust voor de ogen inhoudt: statistieken

6 december 2022 om 21:58

Opvallend dat 1 van de 3 invallers absoluut de reden is van het mindere spel daarna. Als je wil zoeken dan vind je altijd wel iets natuurlijk.

Wel duidelijk dat Ramos er gewoon in moet.

6 december 2022 om 22:00

Heb Portugal echt niet zo goed zien spelen tijdens de groepfase, een outsider voor titel als ze dit niveau kunnen vasthouden. Die coach gewoon Ronaldo laten banken en het pakt gewoon goed uit.

6 december 2022 om 22:01

Waarom een outsider, portugal heeft samen met brazilie en frankrijk gewoon de beste selectie. Dus lijkt me geen outsider.

6 december 2022 om 22:00

Dan kijk je niet objectief naar de hele wedstrijd. De wedstrijd zijn de laatste minuten natuurlijk minder aantrekkelijk, maar als je met Ronaldo aan het begint van de wedstrijd was gestart had je dezelfde wedstrijd. Een prachtig debuut van Ramos op het WK, maar het waren goals die ook Ronaldo had kunnen maken. Verder is het vrij logisch dat spelers na driekwart wedstrijd op zijn en niet meer alles kunnen geven in de laatste minuten. Ik ben maak geen keuze in wie ‘the goat’ is, maar het is overduidelijk dat jij dat wel doet.

Zo jammer om te zien dat sommige reacties anti-Ronaldo zijn puur voor de likes of oprechte afgunst. Ik kan gewoon niet begrijpen waarom mensen niet oprecht van spelers kunnen genieten zonder constant zwart maken van Ronaldo en/of Messi. Ik zag het bij @Arie_AFCA al in de live voorbij komen.

Los hiervan een topwedstrijd gezien, ook na de 72e minuut.

6 december 2022 om 22:04

Deze had Ronaldo zeker niet gemaakt, te traag voor deze looplijnen, had er een hoop van afstand geprobeerd in te schieten

6 december 2022 om 22:05

@liverpool-038: Nou, die eerste maken niet veel mensen, Ronaldo waarschijnlijk ook niet hoor

6 december 2022 om 22:07

Fout, ik ben absoluut geen Messi groupie. Sterker nog, ik vind Messi ook vergane glorie.

Kan je wel met een heleboel dooddoeners aankomen zoals "het eind van de wedstrijd is minder aantrekkelijk" gap, ik weet niet of je dit WK een beetje hebt gevolgd, maar het einde van de wedstrijd zijn bijna altijd de leukste gedeeltes dit WK dus je kletst uit je nek. En ook zeggen dat de wedstrijd precies hetzelfde was gelopen met Ronaldo basis... tja, hebben we de vorige wedstrijden idd kunnen zien, not.

6 december 2022 om 22:13

"..maar het einde van de wedstrijd zijn bijna altijd de leukste gedeeltes dit WK dus je kletst uit je nek."

Ja, maar niet als je al met 5-1 voor staat in een knock-out fase he, slimpim!

6 december 2022 om 22:19

@Arie_afca als je leest geef ik ook een redenatie waarom DEZE wedstrijd minder aantrekkelijk is in de laatste spelminuten. Spelers zijn uitgeput, het staat al 5-1, ja dan ga je mindere minuten tegemoet dan dat je voorheen hebt gezien. Dat is volkomen logisch en een onderbouwing. Daarnaast ben ik niet je ‘gap’ en zijn het geen dooddoeners.

Verder heb ik nergens gezegd dat je geen Messi groupie bent, dus geen idee waar je dat vandaan haalt😅😂

6 december 2022 om 22:26

Dat loop je toch duidelijk te insinueren in dat tweede gedeelte van je post, dus nu niet de vermoorde onschuld gaan lopen spelen.

Je hebt idd een punt over die 5-1, bravo. Maar dan blijft je uitspraak dat de wedstrijd hetzelfde gelopen was met Ronaldo in de basis natuurlijk lachwekkend... ook nog zeggen dat Ronaldo al die goals van Ramos makkelijk had gemaakt. Waarom heeft hij dat de vorige wedstrijden niet laten zien dan? Je bent echt niet wijs hoor.

6 december 2022 om 22:43

@arie_afca ik insinueer helemaal niks. Ik constateer dat je geen fan bent van Ronaldo door de opmerkingen die je plaatst. Misschien had Ronaldo niet alle goals gemaakt die Ramos maakte (uitzonderlijke prestatie van Ramos natuurlijk), maar je kan ook niet ontkennen dat Ronaldo die niet zou maken. Los daarvan wil ik daar geen woorden meer aan vuil maken.

Vervelend om te lezen dat jij insinueert dat ik niet wijs ben, maar toch voeren we een discussie.

6 december 2022 om 22:48

Realiseren jullie je allebei niet dat je online op een forumpje modder aan het gooien bent?

6 december 2022 om 22:02

Dat hij vanaf dat hij erin kwam steeds z’n teamgenoten naar voren probeerde te dirigeren zodat hij nog kan scoren lijkt me ook niet nuttig voor z’n ploeg, die ploeg moet de wedstrijd gewoon lekker uittikken en geen onnodige risico’s meer nemen. Ook bijzonder om z’n reactie te zien bij die goal van Leao, draait gefrustreerd de andere kant op in plaats van direct mee te vieren.

Geweldige speler geweest, maar toch een behoorlijk giftig persoon binnen zo’n groep, dat merk je aan alles

6 december 2022 om 22:33

Heeft het alleen met de kwaliteiten (of verminderde kwaliteiten). Denk ook vooral zijn houding en hoe andere maar hem schikken.

Nu hij meer problemen onderweg tegen lijkt te komen veranderd er ook hoe we naar hem (op) gekeken wordt

Prachtige pot van Portugal gezien, maar wat heb ik mij geërgerd aan die commentator. Het was echt heel goed te merken dat hij absoluut geen fan van Cristiano Ronaldo. Jammer dat een commentator niet neutraal kan zijn op dit vlak.

6 december 2022 om 21:55

Inderdaad heel irritant. Kan niet als commentator zijnde.

6 december 2022 om 22:04

Het was tenenkrommend inderdaad. Van der Vaart gaf een uitstekende uitleg trouwens. Beetje respect. Het is misschien wel tijd om te stoppen voor Ronaldo, maar ik heb heel erg het gevoel dat alle kritiek op de persoon Ronaldo is. Nu hebben ze eindelijk een stok om mee te slaan. Aan de andere kant; het was Ronaldo vanaf 2006 die nog iets maakte van het Portugese elftal, ze hebben zeer slechte lichtingen gehad de afgelopen jaren. Nu staat er eindelijk een goed team en ben je ineens niets meer waard. Lijkt me zeer frustrerend

6 december 2022 om 22:21

Porutgal leeft ook pas sinds hij er is. Toen hij in de EK finale speelde had Portugal slechts 2 WK deelnames op haar naam in de gehele geschiedenis. (waaronder echter wel die van 2002)

Toen kwam hij en ze haalden de halve finale, achtste finale, poulefase ( dat jaar was pijnlijk maar die lichting was ook wel een drama ), achtste finale en nu minimaal de kwart.

6 december 2022 om 22:26

Een paar weken terug was ten Hag nog een idioot om Ronaldo niet op te stellen, nu is het misschien wel tijd om te stoppen. De realiteit begint eindelijk in te dalen bij de fanboys

6 december 2022 om 22:33

Het één heeft natuurlijk met het ander te maken. Een seizoen waarin je zo bekritiseerd wordt, je basisplek kwijtraakt, bijna geen speeltijd krijgt heeft invloed op zijn huidige vorm. Daarbij is hij niet meer de jongste en scoort hij minder.
We kunnen allemaal wel leuk kritiek geven nu, maar die man is 37 en gaat de boeken in als 1 van de beste voetballers van de wereld.

6 december 2022 om 22:16

Tot aan het momend dat hij erin kwam, toen werd Ronaldo ineens elke tweede zin genoemd.

6 december 2022 om 22:20

VZ zelf is volgens mij ook niet echt fan. Na de eerste goal waren ze er als de kippen bij om beelden te delen van een ‘niet-juichende’ ronaldo. Toen hij echter die 2de goal van Pepe uitbundig meevierde waren alle beelden ineens net zo snel verdwenen…

6 december 2022 om 22:23

Was hij toevallig niet een lid van voetbalzone? De coach laat 3 "sterkhouders" op de bank, maar mensen praten alleen maar over Ronaldo.
Ik vond het ook super vervelend (en ik heb niks met Ronaldo).

6 december 2022 om 23:25

Mee eens v.w.b. Frank Wiellaart, de commentator. Hij was vaker met Ronaldo bezig dan met de wedstrijd.

Maar wat een elftal heeft Portugal zeg; om van te smullen! Voor het eerst dat ik ze zo goed zie spelen, chapeau.

Dit gaat Marokko nooit winnen, dat staat vast.

6 december 2022 om 23:40

Relax abi, Marokko gaat afmaken. Portugal gaat met God's Wil eruit. Dima Maghreb

7 december 2022 om 00:29

Ik hoop van harte dat ik ongelijk zal krijgen!

Dit Portugal zonder Ronaldo was echt waanzinnig hoor. Zwitserland helemaal vernederd gewoon. Die Goncalo Ramos heeft laten zien dat hij terecht de plek van Ronaldo overneemt. Gelijk een hattrick scoren in je KO basisdebuut. Prima teamprestatie zeg en hele goeie goals waren er gescoord. Ben benieuwd wat dit Portugal gaat doen tegen Marokko.

6 december 2022 om 22:02

Portugal beschikt over wat meer facetten en kwaliteit dan Spanje. Al blijft Marokko een enorm stevige ploeg die weinig weggeeft. Uitgezonderd penalty’s verwacht ik we dat Portugal er, weliswaar minder vlot dan vandaag, overgaat. Hoop eigenlijk tegen Engeland nadien. Frankrijk is goed, maar vooral door die absolute sterkhouder Mbappe. Brazilie verwacht ik vlot voorbij Kroatie en NL-Argentinie is echt 50/50. Portugal-Brazilie lijkt op dit moment de interessantste finale.

6 december 2022 om 22:08

Dit Portugal wint vrij makkelijk van Marokko verwacht ik. Zijn echt veel dynamischer dan Spanje. En zo'n wedstrijd als vandaag redden de Marokkanen niet nog een keer denk ik.

6 december 2022 om 22:11

Ook heeft marroko aguerd en saiss verloren lijkt het vandaag die zijn geblesseerd geraakt. Toch 2 sterkhouders. En als amrabat ook niet fit is dan wint portugal wel makkelijk denk ik.

Marokko moet snel investeren in bussen.

6 december 2022 om 21:58

Haha graag dubbeldekkers en dikke ijzeren platen! ...5 keepers en wat muurliggers. 🙈

6 december 2022 om 22:01

Portugal heeft scorend vermogen maar Marokko heeft tot nu toe de beste verdediging op dit WK, 1 eigen doelpunt. Het word een mooie wedstrijd en Marokko kan weer gaan verrassen. Zou echt wat zijn mocht Marokko doorstoten naar de halve finale!

6 december 2022 om 22:06

Nee die gaan het helaas voor hun niet halen maar een hele knappe kwartfinale met lastige tegenstanders op de weg ernaar toe

6 december 2022 om 22:38

Zou idd prachtig zijn, maar ze zijn wel erg sterk die Portugezen.

6 december 2022 om 22:02

Welk land support jij als ik vragen mag Migi?

6 december 2022 om 22:14

Wild gokje: Nederland?

6 december 2022 om 22:39

Het keizerrijk Van Gaal.

6 december 2022 om 23:29

Als Portugal net zo speelt als tegen de Zwitsers, hebben de Marokkanen geen schijn van kans.

7 december 2022 om 00:15

Alles is mogelijk, net zoals jouw broeders in 2002

7 december 2022 om 00:36

Klopt maar ben bang dat het een moeilijk verhaal wordt nu ook nog de twee CV’s geblesseerd zijn geraakt. Met de strijd en passie is niets mis mee, daar zal het niet aan liggen.

Geniet ervan want ik ken het gevoel uit 2002 wel, zoals jij dat aangeeft.

Forza Marokko !

Zonder Ronaldo oogt Portugal dynamischer. Het spel was prachtig en Goncalo Ramos speelde echt uitstekend. Gunde Ronaldo wel een goal op het einde. Sneu uiteindelijk dat het team wel duidelijk beter loopt zonder zo een grootheid.

6 december 2022 om 22:02

Die goncalo zal wel weer voor 200 miljoen worden verkocht door Benfica na 1 zo’n wedstrijd. Verder vond ik Zwitserland wel erbarmelijk slecht spelen. De passie en strijd waarmee ze Frankrijk versloegen op het afgelopen EK was ver te zoeken. Marokko is wel even van een andere orde.

6 december 2022 om 23:34

Iedereen heeft het erover hoe goed die Ramos is maar ik ben van mening dat Felix de beste van allemaal was. Alles begint bij hem en hij legt die ballen moeiteloos neer waar hij ze wil hebben. Een genot om naar hem te kijken. Hoop dat Simeone eindelijk wakker is na deze wedstrijd.

Heb Portugal sinds 2006 niet zo leuk zien voetballen. Top wedstrijd.
Gaat ook een stuk beter zonder Ronaldo, dat zie je meteen.
Iedereen durft meer ipv alle ballen op Ronaldo.

6 december 2022 om 22:01

Teams van Portugal na 2006 waren ook niet van dit kaliber wees een beetje serieus. Toen was het echt cr7 of niets. Nu spelen wel mooi verzorgd voetbal na jaren vies spelen en te janken.

6 december 2022 om 22:44

Schei uit, Portugal heeft altijd hele degelijke selecties gehad.
Alleen de spits positie was altijd een probleem. Liedson , Almeida, Gomes etc.
Flanken en cv's waren altijd top, en op het middenveld zat ontzettend veel voetbal.

6 december 2022 om 22:04

Zal wel loslopen. Marokko speelt veel meer georganiseerd en strijden er veel meer voor, Dit Zwitserland was echt een inspiratieloos zooitje.

6 december 2022 om 22:06

Ja was dit serieus Zwitserland??? Totaal geen inspiratie of zin.

7 december 2022 om 00:57

Vergeet niet dat ze ook een waardeloze goalie hadden vandaag. Als de Zwitsers zonder keeper hadden gespeeld was de uitslag hetzelfde gewenst want alles wat ie kreeg liet ie door. Snap ook niet dat Yakin gewisseld heeft want die vorige keeper was 4 klassen beter.

Aanstaand wereldkampioen.

6 december 2022 om 22:05

Give the cup to Portugal…

Nou, ik weet wel wie er tegen Marokko op de bank zit en wie niet haha

Het is een feit. Portugal draait beter zonder Ronnie..

Wat een geweldige wedstrijd van Portugal. Imo het best voetballende land momenteel. Goncalo Ramos is echt een juweeltje!

6 december 2022 om 22:19

Heb je Felix gezien? Ik zou zeggen Felix-Ramos..... dat is gewoon voetbal porno.

Portugal speelt frisser en vooral zonder stress? door de druk van Ronaldo.

Eindhalte van Marokko lijkt in zicht, wat geen schande is.

6 december 2022 om 22:07

Anderzijds zou het ook wel leuker zijn om Portugal tegen Frankrijk of Engeland te zien. Zonder afbreuk te doen aan Marokko en het mooie verhaal dat ze aan het schrijven zijn, zie ik liever een team dat meer naar voor speelt. Al is het volkomen te begrijpen als je tegen op papier toplanden speelt. Maar je krijgt wat Atletico Madrid spelopvatting wat niet echt het meest interessante is als neutrale kijker.

6 december 2022 om 22:10

Klopt geen schande, maar wel een geflatteerde wedstrijd. Marokko staat organisatorisch veel sterker. Kan beide kanten op. Niets voor niets dat Kroatie, Belgie en Spanje niet van hen kon winnen.

6 december 2022 om 22:10

@CMG, veel mensen zeiden precies hetzelfde bij Spanje. De bal is rond, je weet het maar nooit. 1 ding weet ik wel zeker, dat is dat Marokko veel meer tegenstand zal bieden dan Zwitserland.

Die Ramos zou echt niet mistaan in de Premier League gok ik zo, speelt bij Benfica ook goed in CL potjes.

6 december 2022 om 21:58

Iets voor United? Hij is ook nog maar 21.

6 december 2022 om 22:06

Ja150/200 miljoen? Zou weer een passende transfer zijn.

6 december 2022 om 22:11

Dacht daar ook aan!
Maarja, transfer beleid van United is al jaaaren bagger. Hopen dat ETH heeft gekeken!

Poeh Portugal is scary. Voor mij de WK winnaar soon. Ook voor Marokko zal dit te veel zijn. Sterk van de coach om gewoon Ramos erin te gooien en hoe, 3 goals zeg, 1 assist. Sterke optreden. Niet verwacht maar Zwitserland was te zwak voor hen.

6 december 2022 om 22:08

Als de coach Ronaldo 1 wedstrijd wou straffen heeft hij zichzelf wel in een lastige situatie gezet 😂 je kan het nu niet maken van Ronaldo terug te zetten in de volgende wedstrijd. Chapeau wel van Santos!

Grote ploegen hebben vaak veel moeite met Zwitserland maar zij vielen toch wel echt zwaar tegen vanavond maar wat een elftal heeft dat Portugal toch ook en die Ramos wat een talent gaat Benfica weer veel centjes opleveren

Nou kom maar op Portugal, Marokko staat ook klaar voor jullie.

Prachtige overwinning van Portugal. Wat een heerlijk swingend elftal! Tactisch een goede keuze geweest Ronaldo te passeren. Je zag andere spelers opstaan en meer dynamiek. Toch hoopte ik nog op een goaltje na zijn inbreng, dan maar in de kwartfinale. Grote kanshebber op de titel, ze komen nu echt op stoom.

Ik had er weer eens geen verstand van maar mijn drie titelfavorieten die ik voor het WK had benoemd Brazilie, Frankrijk en Portugal spelen toch echt het beste voetbal. Al hoop ik dat Marokko heel ver gaat komen ipv Portugal

6 december 2022 om 22:00

Je gaat nu toch niet doen alsof het ook maar een beetje speciaal is dat je de drie teams met de meeste kwaliteit als topfavorieten hebt genoemd?

6 december 2022 om 22:02

Voordat het WK begon werd ik belachelijk gemaakt toen ik Frankrijk en Portugal noemde. Brazilie was iedereen het wel mee eens, maar Frankrijk zou falen met al die blessures en Portugal speelde anti voetbal en Ronaldo zou heel de selectie saboteren

6 december 2022 om 22:05

Toch die drie mensen de mond gesnoerd!

6 december 2022 om 22:07

Was jij niet een van die mensen wat betreft Frankrijk?

6 december 2022 om 22:08

Japie was jij niet de enige die juist wees naar de blessures van Frankrijk? Kan me herinneren dat iedereen hier riep dat Frankrijk niks gaat merken van die blessures. Jij roept ooo maar wat he. 😂

6 december 2022 om 22:09

Absoluut niet. Wel had ik wat twijfels omtrent hun middenveld. Maar een team met (toen nog) Mbappé en Benzema in de aanval is altijd 1 van de topfavorieten.

6 december 2022 om 22:14

@Lierse1997 Ok, dan haalde ik je door de war met andere leden van VZ. Ik praatte onzin, want de beste selectie wilde natuurlijk niet zeggen dat je het beste team hebt en Frankrijk en Portugal hadden zogenaamd geen goede teamdynamiek want teveel ego's en dat soort verhalen

6 december 2022 om 22:15

Mensen zeggen heus niet dat je er geen verstand van hebt omdat je Brazilië, Frankrijk en Portugal als favorieten bestempelt.

Dat zal eerder door je fixatie met bepaalde spelers, trainers en clubs te maken hebben.

6 december 2022 om 22:18

Je noemt Oranje nog steeds niet als kanshebber dus je hebt het nog steeds niet bepaald bij het juiste eind door je afgunst voor Frenkie 😉

6 december 2022 om 22:20

@Lierse Maar Blind speelt verdedigend weer zwak, Frenkie blinkt weer niet uit in iets wat geen oefenwedstrijd is want dat zijn de dingen waar je op doelt denk ik. En Vincent Janssen wat ik dan een draak van een spits noemde die niks in Oranje te zoeken had. Ihattaren zat ik er zwaar naast, zonder twijfek

6 december 2022 om 22:22

@PieterPost Daar heb je een goed punt 😉

7 december 2022 om 03:23

Mijn oprechte complimenten. Het is je gewoon wederom gelukt om op Blind uit te komen. Lierse noemde alleen als voorbeeld even waarom je soms niet serieus wordt genomen, terwijl je er vast verstand van zal hebben. En letterlijk je reactie daarop is zijn gelijk bewijzen door Blind te noemen...

7 december 2022 om 10:47

Dat is ook gewoon waar Lierse op doelde

6 december 2022 om 22:01

Gedurfde voorspellingen doe jij altijd he. Wacht, ik waag me ook aan 1: morgen komt de temperatuur niet boven de 10 graden.. En ik ben geen eens weerman!

6 december 2022 om 22:04

Voor het WK werd ik belachelijk gemaakt toen ik Frankrijk en Portugal noemde. Frankrijk zou zogenaamd niet eens de poule overleven door afwezigheid van hun geblesseerde spelers en Portugal zou vergald worden door Ronaldo en hun verdedigende coach en er al vroeg uitvliegen

6 december 2022 om 22:07

Frankrijk niet eens de poule overleven?! Hahaha ga weg Japie, dat heeft echt letterlijk niemand gezegd, dat kan gewoon niet. Frankrijk heeft ondanks die paar blessures alsnog 22 spelers van absolute topklasse. De algemene tendens is juist dat Frankrijk 2 of 3 elftallen op de been kan brengen die stuk voor stuk de knock out fase zouden halen.

6 december 2022 om 22:10

Er waren wel degelijk mensen die dat zeiden

6 december 2022 om 22:11

Door wie dan? Want mensen die dat zeiden, zullen dat enkel hebben gezegd om jou te jennen omdat jij Japie bent en nog wel eens gekke verhalen verteld en eraan vasthoudt als iets absoluuts.
Denk niet dat iemand schrikt van deze 3 landen als kanshebber..

6 december 2022 om 22:19

Ik ben erg benieuwd wie dan, we zien de reacties hier graag tegemoet. Kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die zoiets debiels zouden beweren. En als er al 1 gekkie was die dat wel beweerde waren er 100 die het tegenovergestelde beweerde. Maar om je dan te focussen op die ene afwijkende mening en op basis daarvan "je gelijk" te halen is wel een beetje frappant. Ik denk oprecht dat minstens 90 procent van de voetbalvolgers Frankrijk in hun pouletje tot minstens de halve finale hebben hoor.. Denk jij nou echt dat het heel uniek is om dat te voorspellen? xD

6 december 2022 om 22:24

Denk je dat ik elke reactie bij naam ga onthouden? Dan was ik hoog begaafd

6 december 2022 om 22:45

Als je beweert dat zulke dingen door meerdere mensen gezegd zijn dan lijkt het me niet zo lastig om daar een en ander over terug te vinden zou je zeggen. Maar jij en ik weten beiden dat niemand -op een enkele dronken uitschieter na wellicht- zoiets serieus beweerd heeft, laat staan meerdere mensen. Des te raarder is het om te doen alsof jij zo bijzonder was door te stellen dat Frankrijk wél een grote kanshebber is voor een finaleplek of zelfs de titel. Want laten we wel wezen, de regerend kampioen met een selectie die uitpuilt van de klasse, die ziet (vrijwel) iedereen als kanshebber.

6 december 2022 om 23:02

Ik had het niet over kanshebber want dan had ik 8 landen kunnen opnoemen. Ik had het over de drie topfavorieten

6 december 2022 om 22:02

Japie, je zou niet kijken toch ;-).

6 december 2022 om 22:03

Hahahahha knappe voorspelling!

6 december 2022 om 22:04

Mensen zullen niet snel zeggen dat u geen verstand hebt van voetbal.
Alleen hebben mensen er moeite mee dat u wekenlang zegt niet naar het WK te gaan kijken.
Maar toen het WK was begonnen, bent u meteen gaan kijken.
Daarom nemen verschillende mensen u niet meer serieus, en dat kan ik mij goed voorstellen.
Zelf ben ik een man van principes en die zal ik nooit zo snel overboord gooien.
Wanneer anderen dat wel makkelijk doen, verbaasd mij dat wel.

6 december 2022 om 22:06

In jouw reactie kan ik me voor een groot deel zeker vinden, maar dat staat los van een voorspelling

6 december 2022 om 22:05

Ik denk dat letterlijk 75 procent van alle voetbalvolgers deze landen noemt als hij een top-3 kanshebbers moest aanwijzen. En buiten die 3 werd Argentinië nog veel genoemd, dan heb je de echte favorieten wel gehad. Wat een ziener ben je toch ook he Japie 😂

6 december 2022 om 22:05

Japie ik moet zeggen dat jij een uitstekend voetbaltechnisch inzicht hebt. Alleen jammer dat elke gek die het afgelopen jaar een beetje voetbal heeft gevolgd, voor het wk precies dezelfde conclusie had getrokken als jij. Dus ik snap dat je vist naar complimentjes, maar dit is gewoon het intrappen van een open deur. Is ook een kwaliteit voor sommige mensen!

6 december 2022 om 22:09

Nou, ik heb genoeg mensen hier Duitsland, Spanje en Argentinie horen noemen als titelfavorieten

6 december 2022 om 22:22

Argentinië heb ik wel voorbij zien komen inderdaad (ook jij de bookmakers een vrij grote kanshebber). En laten we wel wezen: als ze van ons winnen zaterdag zijn ze ook gewoon halve finalist dus zo gek is dat niet lijkt me? Maar Spanje en Duitsland? Die landen heb ik echt niet of nauwelijks genoemd zien worden hoor. Er zal altijd wel een enkeling her en der zijn, maar "genoeg mensen"? Nee, dag zeker niet.

6 december 2022 om 23:12

Opzich niet super gek? Argentinie is Zuid-Amerikaans kampioen en staat in de kwartfinale met de beste speler ter wereld. Duitsland is een 4-voudig WK winnaar met een aanval en middenveld bestaande uit Gnabry, Sane, Kimmich, Muller, Musiala en Goretzka die ook samen spelen bij een absolute topclub in Europa aangevuld met kwaliteit van andere topclubs zoals Gundogan, Rudiger en Sule. Spanje wint hun eerste wedstrijd met 7-0 en heeft ook altijd veel toppers (nu misschien te jong en te oud). Dit waren op papier zeker 3 kanshebber geweest. Maar dat vinden mensen denk ik ook van Brazilie (5-voudig winnaar en beste aanval), Portugal (topselectie en Ronaldo) en Frankrijk (regerend wereldkampioen met de breedste keuze van allemaal op elke positie). Dit is een niveau voorspelling van ik zie Real Madrid, PSG en City als kanshebber en ze staan in de halve finale, maar de mensen die Bayern, Liverpool en Chelsea zeiden zijn gek want die lagen er een ronde eerder uit. En er waren 3 mensen die zeiden dat PSG en Real Madrid dit seizoen niet mee zouden doen, dus zie mij eens even gelijk hebben.

6 december 2022 om 22:36

Ach...zelfs een kapotte klok duidt tweemaal daags de juiste tijd aan.

Wat is die Ramos een verademing tov Ronaldo zeg, en dan komt die erin, al het goede voetbal weg, schiet die de 100e vrije trap weer in de muur, lopen toch wel échte vrijetrappen specialisten in dat team?
Vergane glorie deze man, kan beter als target man op de bank blijven zitten tot ze het lastig hebben..

Wel terecht naar de halve finales, mooi en sterk voetbal tot de 72e minuut!

6 december 2022 om 22:12

Vd vaart nam het gewoon weer voor Ronaldo op en zei dat ze hem gewoon nodig hebben. Affelay zei tenminste waar het op stond “ze voelden zich bevrijd”. Vd vaart is soms te veel van het verleden.

Zoals ik begin van het WK zei, Portugal speelt gewoon beter zonder Ronaldo. Bondscoach van Portugal heeft wel een probleem nu want hij kan Ramos moeilijk ernaast zetten voor de volgende wedstrijd. Toch denk ik dat Marokko echt niet met grote cijfers gaat verliezen van Portugal.

6 december 2022 om 21:59

Marokko heeft dit WK maar 1 tegendoelpunt gehad, en dat was een eigen doelpunt. Die hebben echt een solide defensie, wellicht de beste van dit toernooi. Echter heeft Portugal wel een goede aanval! Marokko moet dit lekker weer op slot gaan gooien en vol op de counter voetballen.

6 december 2022 om 22:03

1 zwaluw maakt nog geen zomer. Ramos moet het maar laten zien tegen een sterk Verdedigend teams als Marokko. Iedereen gaat gewoon mee met de hype dit is gewoon recency bias

Ben ik de enige die vooral Sommer echt enorm zwak heb zien keepen deze wedstrijd. Minimaal 3 van de 6 had die anders moeten staan. Was echt wijfelend en stond vaak verkeerd gepositioneerd. Verder zeer terechte overwinning natuurlijk. Portugal geen moment in de problemen geweest.

Portugal Brazilie finale zou je zeggen zo.

6 december 2022 om 22:05

Halve finale Frankrijk portugal waarschijnlijk, vind ik toch wel riskant 😜

6 december 2022 om 22:09

Nederland - Portugal bedoel je toch, Migi?

Marokko wacht een hels karwei af. Maar ja, als je wint van Spanje en België, en dat zonder een tegendoelpunt, dan is alles mogelijk. Marokko speelt goed vanuit de underdogpositie, en spelen daarnaast ook een thuiswedstrijd.

6 december 2022 om 22:00

Marokko gaat er kansloos af, maar dat is niet erg tegen dit Portugal, en het is knap dat de kwartfinale hebben gehaald, zeker voor zo'n voetbal dwerg.

6 december 2022 om 22:12

Dat zeiden ze bij Kroatie, Belgie en Spanje.. op een gegeven moment is dat wel goed zo. Dit Marokko zie ik zomaar winnen van hen.

6 december 2022 om 22:08

Het is mogelijk maar Portugal is nog een stuk moeilijker omdat zij op verschillende manieren kunnen spelen.
Ik heb echt hele mooie aanvallen gezien met veel beweging maar ook meer directe precieze aanvallen, dan weer goed flankspel met mooie voorzetten. Portugal kan controleren, kan goed counteren maar ook goed aanvallend positiespel laten zien met de hele goede selectie die zij hebben. Kwartfinale voor Marokko is natuurlijk al prachtig.

6 december 2022 om 22:11

Spanje en Belgie zijn beiden wel niet bij de absolute sterkhouders en hebben genoeg zwakke punten. Los daarvan heeft Marokko inderdaad niets te verliezen en is weer gebleken dat als je geen doelpunten slikt, je 50 procent kans hebt om door te gaan.

Weergaloos.. Sterk collectief zonder dat er iemand bovenuit steekt. Klinkt misschien een beetje raar wanneer iemand een hattrick heeft gemaakt, maar niets is minder waar. Nu weer nuchter naar de volgende wedstrijd kijken en opnieuw beginnen. Força Portugal!

Natuurlijk is Portugal favoriet, maar het lijkt alsof Marokko nog steeds weinig respect heeft afgedwongen. Groepswinnaar met Kroatië en België en dan Spanje verslaan. Dat is echt onvoorstelbaar. Volgens mij is er geen een land geweest met zoveel pech in tegenstanders en het toch waarmaakt.

Maar sommigen mensen zullen nog steeds roepen dat het onverdiend is.

6 december 2022 om 22:11

Boeien laat mensen maar roepen toch, tuurlijk is Portugal favoriet en ik vind ze beter dan Spanje maar ja je weet het nooit want Spanje was ook favoriet.

7 december 2022 om 10:52

Degene die dat zeggen. Hebben er geen verstand van En moet je geen aandacht geven. Hulde voor Marokko, maar ik hoop wel dat Portugal wint as zaterdag.

Belachelijk dat Affelay en Van der Vaart Ronaldo willen opstellen puur om zijn naam. Het is echt belachelijk en treurig…ze vinden het naar dat Ronaldo zo wordt behandeld. Dat is oprecht onzin, ze geven aan dat Ronaldo per se nodig is en dat is totaal niet zo. Je hebt niks aan hem.

6 december 2022 om 21:59

Deze twee zijn inderdaad echt onzin aan het lullen, vooral Van der Vaart

6 december 2022 om 22:01

Ja niet normaal, hij zegt nu dat Ramos er niet zal staan wanneer het moet. Hoe dan? Hij maakt een freaking hattrick tegen Zwitserland…wk 16e finale

6 december 2022 om 22:20

Vd vaart is sowieso vreemd soms. Pleitte nog voor Donyell Malen in de basis dit WK.

7 december 2022 om 00:48

Jemig die hele Malen is echt de grap van de eeuw. Wat werd die jongen verschrikkelijk overschat zeg. Dat laatste halfjaar bij PSV was ie al erbarmelijk slecht

6 december 2022 om 22:00

Van der Vaart riep ook al dat de 1-0 van Portugal een fout van de keeper was hahaha.

Prima pot van Portugal, maar die Zwitzers hebben het ze ook wel erg makkelijk gemaakt. Maar het heeft wel bevestigd dat Ronaldo een slechte invloed heeft op het spel. Je zag de dynamiek meteen veranderen toen hij het veld in kwam. Laat hem nog maar een pot invallen. Tegen Marocco de laatste 15 minuten, zodat hij z'n record krijgt.

Die Ramos wel een heerlijke aanvaller, begrijp wel waarom Ronaldo moest banken. Het beste is er echt af

6 december 2022 om 22:04

Dit is maar een wedstrijd tegen Zwitserland he. Vind het op een manier ook wel een beetje disrespectful als je het vergelijkt met wat Ronaldo jaren heeft gedaan voor Portugal. Gaat die Ramos het bijvoorbeeld ook doen tegen de toplanden als jonkie, ik verwacht het niet. Hij heeft het top gedaan hoor daar niet van. En toch verwacht ik dat Ronaldo nog een belangrijke goal gaat maken in zijn laatste wk.

Gewoon genieten van het laatste wk voor spelers als Ronaldo, Messi, Modric etc. Geen gezeik maar gewoon respect voor wat zij hebben gedaan al deze jaren dat kunnen heel veel spelers niet doen al maken zij 10 hattricks lol

6 december 2022 om 23:22

Precies.. wat gaan ze zeggen als Ramos 3 wedstrijden niks laat zien

7 december 2022 om 10:59

Nee bro. Dit is de realiteit. Ronaldo zal altijd op handen worden gedragen door ons volk, maar ook hij moet plaats maken voor een nieuwe generatie. Net als de generatie van Figo en rui Costa dat voor hem moesten op het WK 2004. Ronaldo heeft geen plek meer in de basiself. Onze vriend Ramos scoort ook in de cl en competitie aan de lopende band. Ik moet de trainer een compliment maken want hij haalde ook Cancelo en Neves eruit die in de groepsfase echt als een krant speelden net als Ronaldo trouwens. Ik zeg het al een tijd Portugal is veel beter zonder Cris. Iedereen lijkt ook vergeten dat Portugal de ek finale 2016 van Frankrijk won zonder cr7. Portugal is zonder CR7 Dynamischer heeft meer vechtlust en meer voetbal.

Knap wedstrijd van Portugal. Voorafgaand aan deze match dacht ik een moeizame overwinning van Portugal in de richting van 2-0 of 2-1, maar ze hebben echt ieder kans bijna benut vanavond. Laten Marokko alvast hun borsten nat maken. Waar zij 120 minuten in de benen hebben na een moeizame overwinning op Spanje (wat enorm knap is natuurlijk) kon Portugal zelfs spelers rust geven. Die zie ik echt wel halve finale bereiken.

Vandaag was de eerste echte test imo voor Portugal. En ze scoren 6 keer tegen een giganten killer genaamd Zwitserland. Echt niet normaal. Ik kom superlatieven tekort. By far de beste wedstrijd op dit WK van een team (braziliã£â« was ook goed tegen Zuid Korea, maar alleen de eerste helft).

Ik vond ze (voorafgaand het WK) een gevaarlijke outsider en geen favoriet en ik zal even uitleggen waarom: Door hoe de coach ze laat spelen.
Maar op papier hebben ze, voor mij althans, samen met Frankrijk, Braziliã£â« en Engeland de beste/compleetste selectie van dit WK.
Niet alleen zonder Ronaldo gewonnen, maar ook zonder Cancelo en Neves, niet vergeten! Uitblinker Ramos en Joao F voor mij.
Portugal schuift zich aan tafel.. Tafel van 3: Braziliã£â«, Frankrijk en Portugal (en Engeland kort daarachter).
Wat een heerlijk WK dit zeg.

6 december 2022 om 22:04

Moet wel toegeven dat Zwitserland wel ontzettend slecht was. Jezus. Die konden echt niets..

6 december 2022 om 22:05

Ik denk dat het meer door Portugal kwam dan door onkunde van Zwitserland. Zwitserland is met alle respect geen Costa Rica.

6 december 2022 om 22:07

Dat wil ik best geloven, maar Zwitserland kon echt niets ook leken echt de weg kwijt. Heeft Portugal dan met maar 3-2 gewonnen van Ghana doordat Ronaldo speelde…Ben benieuwd tegen Marokko, die hebben dit toernooi bewezen een gigantenkiller te zijn..

6 december 2022 om 22:12

“Heeft met maar 3-2 gewonnen omdat Ronaldo speelde” ahhaa alles om ronaldo te bashen he. Het stond 3-1 toen ronaldo gewisseld werd.

6 december 2022 om 22:17

Maak je een grapje? Hij speelde 88 minuten lol. Dus ja lag waarschijnlijk aan hem

6 december 2022 om 23:06

Precies dit! Zwitserland was niet slecht anders had Ramos er nog minimaal 2 gemaakt. En ze hebben ook nog wel kansen gehad. Maar Portugal domineerde op alle vlakken.

7 december 2022 om 02:10

Dus de goal die ze tegen kregen was door Ronaldo op de bank en niet door Danilo die stond te slapen centraal achterin? Oke marked

8 december 2022 om 13:21

Danilo vind ik sowieso erg matig, te traag in de omschakeling vooral bij balverlies en je merkt dat de hele verdediging onzeker van hem wordt.
Als Pepe er staat kan Dias wat meer vooruit verdedigen omdat Pepe er toch wel staat. Cancelo vind ik de laatste tij dook matig, veel fouten. Aanvallend wel een hele goeie back. Dalot vind ik daarentegen wel ontzettend in zijn rol gegroeid dus zie ik hem ook liever dan Cancelo op die plek. Alleen Nuno Mendes vind ik een aderlating. Die had ik graag erbij gehad. En William, tja geef mij maar Sanches, maar die mocht niet mee. Jammer dat Rafa niet mee wou trouwens! Jota jammer, maar met Gonçalo op dreef wordt hij niet heel erg gemist. Nu nog afwachten of Gonçalo consequent goed blijft presteren en tegen Marokko wordt het sowieso geen makkie voor hem. Maar ik denk dat hij wel een betere keus is dan Cristiano, hoe ik het hem ook gun, denk dat Cristiano makkelijker te verdedigen is dan zo een snelle bewegelijke spits. Gonçalo doet het bij Benfica ook al het hele jaar erg goed namelijk. Ben ook benieuwd hoe Antonio Silva zich gaat ontwikkelen, ook een pareltje!

Mijn voorspelling Brazilië vs Portugal finale komt dichterbij.

6 december 2022 om 22:03

Wat een finale zou dat zijn.

6 december 2022 om 22:17

Doet me gelijk denken aan die 2004(?) Reclame.. 😆

6 december 2022 om 22:18

Moet gelijk denken aan die oude joga bonito reclame zou ik echt leuk vinden eigenlijk. Heeft historisch natuurlijk lading maar ook gewoon qua voetballanden en taal/cultuur etc.

6 december 2022 om 22:21

Ja precies dat dacht ik, wat een tijden waren dat he. Nostalgie : (

6 december 2022 om 22:43

Die Nike commercial... ja fantastisch! Zo leuk. Met Ronaldinho, Ronaldo9, Figo en twee heel jonge leuke spelers: Quaresma en een zekere Cristiano Ronaldo van 19. Heb em net weer even opgezocht.

7 december 2022 om 00:51

Bedoel je die reclame met dat olee de hele tijd als ze een panda gaven ?

Medelijden met Marokko

6 december 2022 om 22:09

Voor het behalen van de laatste 8 van de wereld na een route met Kroatië, België en Spanje?

Ja heel veel medelijden inderdaad.

6 december 2022 om 22:20

Nee joh kwartfinale spelen als Afrikaans land is toch al prachtig 👍🏼

6 december 2022 om 22:34

Niet te snel tevreden Mo, zit meer in voor Marokko. Ik ga toch voor finale Nederland Marokko.

Portugal tegen Marokko wordt weer een hele andere wedstrijd he...............dit was ook pas de eerste goede wedstrijd van Portugal.

Portugal compenseerde die onzin van Marokko en Spanje prima.
Combinaties, dynamiek, steekpasses.
Hopelijk gaan ze zaterdag ook even tekeer met een nulletje of 6.

6 december 2022 om 22:16

Keep dreaming. Een land dat 1 tegengoal heeft gehad (notabene eigen goal) gaan echt geen pak slaag krijgen. Wordt weer een hele andere wedstrijd.

6 december 2022 om 22:24

Ik zeg hopelijk.
Ik verwacht een 2-0 voor Portugal.

7 december 2022 om 03:12

Zegt wel iets, maar feitelijk helemaal niets. Stel je krijgt een snelle tegengoal, dan ga je aanvallen, kans op meer doelpunten. Ik zou tegen dit Portugal niet willen spelen iig.

Heb me kapot geërgerd aan Van der Vaart en Afellay in de studio. Ronaldo ophemelen tot en met, hem op de bank zetten is respectloos, want een speler met zo'n stast van dienst moet altijd spelen, je nag niet zeggen dat ie over the hill is, etc.

Feit is in elk geval dat Portugal z'n beste wedstrijd in tijden speelde zonder hem

Nu wordt het leuk.
Oranje - Argentinië
Brazilië - Kroatië
Frankrijk - Engeland
Portugal - Marokko

Verwacht het volgende
Oranje - Brazilië
Engeland - Portugal

Oranje - Engeland
Engeland:.

6 december 2022 om 22:22

Jij durft wel ik denk Brazilië vs Portugal finale

Wat was Zwitserland zwak en wat was Portugal goed in de persoon van Goncalo Ramos! Dat wordt een hele grote speler. Marokko kan de borst nat maken.

Ongelooflijk wat een slecht Zwitserland zeg. Op deze manier verdien je het niet om op dit podium te staan.
Marokko heeft een beukwedstrijd achter de rug met spelers die er helemaal doorheen zijn en ook kampen met blessures. Portugal daarentegen zal fris en fit aan de wedstrijd starten tegen een gesloopt marokko.

Zeer mooie wedstrijd van Portugal! Droeftoeter die commentator, al zat Ronaldo op de bank, hij betrok hem in zijn opmerkingen. Van der Vaart en Afellay hadden m.i. gelijkt m.b.t wat meer respect naar Ronaldo en je kon zien dat Sjoerd van Ramhorst het niet eens was met die twee.

Ik had verwacht dat Portugal een heel ander spelbeeld op de mat zou leggen zonder Ronaldo en dat klopte, maar dat ze zoveel beter zouden zijn zonder hem, dat had ik ook niet verwacht. Het feit dat Ronaldo samen met Eusebio de grootste Portugese voetballer is, dat is eigenlijk een blok aan het been van de bondscoach geweest. Maar die heeft nu hopelijk het licht gezien, als ie het WK wil proberen te winnen.

Hopelijk is deze wedstrijd voor Ronaldo ook een eye opener. Heeft veel aan zijn land gegeven zowel qua voetbal als dat hij letterlijk nog steeds doet oa op Madeira met het ziekenhuis dat hij heeft laten bouwen, en behandelingen die hij financiert. Maar de sleet zit er op en het afbouwen lijkt begonnen. Hij was een voorbeeld dat echt met heel veel toewijding zo groot is geworden. Het blijft jammer hoe het bij zijn grote liefde united is geëindigd, maar dat ligt wel aan hem zelf.

6 december 2022 om 22:36

Het is niet erg dat hij minder goed wordt, dat is logisch. Het is jammer dat zijn karakter dat niet lijkt te kunnen handelen. Zijn karakter past alleen bij iemand die de beste is. Dat was hij lang samen met Messi, nu niet meer.

Triest hoeveel haters Ronaldo heeft.
Heeft heel zijn leven aan voetbal gegeven. Samen met Messi heeft hij 18+ jaar alleen aan top gestaan. De twee beste to ever do it. Voor de Ronaldo tijdperk was Portugal een voetbal dwerg. Hij heeft zijn land op de kaart gezet naast andere grote voetbal machten. Een beetje respect is wel op z’n plaats voor deze man.

Als die zich weet te motiveren en de coach hem vertrouwen geeft kan die over 3 wedstrijden nog heeel belangerijk worden.

Ronaldo the Clutch player !

6 december 2022 om 22:52

Met de strekking van je verhaal ben ik het eens hoor. Maar vóór het Ronaldo tijdperk was Portugal een voetbaldwerg..... euhm.... nee ik ga hier niet inhoudelijk op in. De verleiding is groot, maar ga het niet doen. Bizar....

6 december 2022 om 23:14

Mensen doen ook alsof Portugal dus door Ronaldo nu spelers als Joao Cancelo, Bernardo Silva, Ruben Dias, Joao Felix, Bruno Fernandes, Rafael Leao, Renato Sanches, Goncalo Ramos enz. heeft. Buiten Ronaldo had deze lichting ook gewoon makkelijk WK’s en EK’s gehaald. Zonder hem kunnen ze misschien zelfs de finale halen dit WK.

6 december 2022 om 23:25

Figo, Rui Costa, Deco, Maniche, Ricardo Carvalho, Nuno Gomes, João Pinto, Fernando Couto, Jorge Costa, Paulo Sousa, Pauleta, Sergio Conceição, Vitor Baia, Paulo Futre, Rui Barros, Chalana, Fernando Gomes, Eusebio, Coluna, Torres, Simões etc etc etc

7 december 2022 om 01:06

1966...Eusebio, Coluna, Torres., Simoes en een hele goeie keeep wv ik de naam.vergeten ben..ja ik weet dat nog. Zehadden toen het beste team al

6 december 2022 om 23:19

Helemaal met jou eens, Maar Portugal een voetbal dwerg. Ik ga even wat namen strooien:
Eusebio.
Coluna.
Nené
Fernando Gomes.
Paulo Futre.
Chalana.
Vito Baia.
Joao Pinto.
Fernando Couto
Nuno Gomes
Rui Costa
Luis Figo
Maniche
Nani
Ronaldo natuurlijk.

En nu, nu kan ik al helemaal met namen strooien.

Maar dat hoeft gelukkig niet meer.

Mooie pot van Portugal gezien, Marokko wordt zeker geen makkie. Stugge ploeg die voor elke bal en meter strijdt.
Portugal daarentegen kan af en toe een beetje slordig handelen achterin.

Waar ik trouwens niemand over hoor is Pepe, bijna 40 en wat een beest! Kan mij niet schelen wat met van hem zegt, maar ik ben een groot fan van deze man!

6 december 2022 om 23:34

Pure legende die Pepe! Speelt gewoon de hele wedstrijd op zijn 39e. En scoort gewoon ff. Wat een sprong. Leek ook wel alsof hij een trampoline tevoorschijn haalde uit zijn binnenzak.

7 december 2022 om 01:10

Ik bewonder hem steeds meer. Ultieme teamplayer

7 december 2022 om 00:52

Figo en Eusebio hadden Portugal allang op de kaart gezet voordat CR kwam.

7 december 2022 om 11:04

Gaat Ronaldo heeft Portugal niet op de kaart gezet. Wat een onzin. Dat hebben de jeugdopleidingen van de clubs en het doorzettingsvermogen van de bond in alle lagen gedaan. Ronnie was een ster en we zullen hem eeuwig dankbaar zijn, maar ik geloof dat we daarvoor en zullen daarna fantastische ploegen op de been brengen.

Doen doodleuk nog even voor een paar minuten de beste speler van de serie A in het veld voor de beste speler van Man U. En een zekere Cristiano mag ook nog even minuten maken. Aardige reserves..... 😅🤣

En het duo Felix - Ramos..... koekoek... pure voetbalporno! Wie vind João Felix trouwens ook zo op Kaka lijken?

Ik vind de selectie van Zwitserland sterk. En ik vond Portugal tot nu toe behoorlijk tegenvallen. Maar wat er vanavond gebeurde ging dwars tegen mijn verwachtingen in. Zwitserland is niet een team wat er zomaar 6 door laat. Dit was echt een wanprestatie van jawelste. De sterke verdediging van de Zwitsers was echt volledig onzichtbaar deze wedstrijd. Jammer

Verslaggever vs Ronaldo na afloop:
- Ronaldo, je bent toch ook blij met de 3 goals van Ramos?
--- ....pruillip...".hij speelde aardig als invaller voor mij"
- Maar Ronaldo het gaat toch om ons Portugal?
--- ....bijna huilend...." ik had ze ook gemaakt, alle 5.."
- Ronaldo, je hebt er vrede mee nu jij maar 1 uit 3 en hij 3 uit 1 heeft gescoord?
---- " dankzij mijn aanwijzingen langs de kant- zag je dat niet dan? Eiglijk maakte ik ze en dan sta ik op 1 penalty plus 1 schampkopbal plus 3 aangewezen goals, maakt 5 en ben ik topscorer"
- Ronaldo wat ga je doen na het WK als je niet meer in de basis komt?
--- " na t ontslag van die ouwe coach, word ik de coach en stel mezelf op "

Deze Ramos was afgelopen zomer nog voor 30 miljoen op te pikken volgens Portugese media. Ik noemde hem toen als potentiele versterking voor Madrid maar daar werd een beetje om gelachen door enkele mede-fans.

Als er iets bewezen is dan is het wel dat Portugal beter af is zonder Ronaldo. Dag en nacht verschil. Vanaf nu gewoon laten banken en na dit WK niet meer oproepen. Die man denkt dat hij met 40 jaar straks ook nog we beslissende factor kan zijn. Maar het is niet meer de voetballer van weleer.

Ja,jammer voor Ronaldo.Zijn tijd zit erop,en Portugal speelde de beste wedstrijd,die ik in een belangrijk toernooi heb gezien,maar je ziet die jongens terugvallen toen Ronaldo inviel,dan gaan ze automatisch weer dat Ronaldo- systeem spelen.Dat die mensen juichen als hij het veld in komt,is door de onwetendheid van buitenlandse supporters.Ik hoop dat hij zelf inziet,dat hij beter op de bank kan blijven.Nu zie je ook het verschil tussen Ronaldo,en Messi.Messi draagt klass bij tot het spel bij Argentinië maar gaat egoïstisch spelen.Ronando kon dat vroeger ook,maar moet nu de bal krijgen aangespeeld.Dat is er niet meer.Telang heeft Portugal het systeem aangepast aan Ronaldo.Toen hij niet speelde hebben ze favorietenrol gespeeld.Ik hoop dat als Portugal toevallig een prijs voor het team krijgt dat hij beseft dat hij die prijs snel aan de andere spelers moet geven.Ik hoop dat dit tot zijn hersenpan is doorgedrongen.Dat applaus wat hij krijgt zijn mensen van Kartar die zijn gekocht om voor de sterren te klappen..

Ik vond Zwitserland nogal naief spelen, hadden wat meer de kat uit de boom moeten kijken, waar ze om bekend staan, echter bleven ze maar jagen op een snellen aansluitingsstreffer.
Ik denk dat de Marrokaanse staf deze video grondig gaan bekijken, en het iets anders gaan doen denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren