Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV gewaarschuwd voor vertrek Ramalho: ‘Kijk eens wat dat Ajax gebracht heeft’

Laatste update:

PSV moet niet te snel afscheid nemen van André Ramalho. Die conclusie trekt Aad de Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De voormalig trainer vindt dat de 31-jarige verdediger ‘negatief gehyped’ wordt en is van mening dat de Brabantse koploper goed moet nadenken over zijn aflopende verbintenis.

Ramalho is dit seizoen vaak de kop van Jut bij PSV. Onterecht, zo stelt De Mos. “Het is niet top top, zeker niet. Maar soms zie je dat een oud-speler iets roept en dat dan iedereen er achteraan holt. PSV heeft het dit seizoen niet zo slecht gedaan achterin, lijkt me.” De Eindhovenaren kregen in de Eredivisie pas negen doelpunten tegen.

Het contract van Ramalho loopt over ruim vier maanden af. “Als je komend seizoen een betere kunt vinden, kun je hem doorselecteren. Maar neem niet té snel afscheid”, adviseert De Mos. Ramalho kwam in de zomer van 2021 voor 2,5 miljoen euro over van RB Salzburg. Volgens Transfermarkt is de routinier nog altijd 3 miljoen euro waard.

De Mos vergelijkt de situatie van Ramalho met die van Daley Blind en Dusan Tadic bij Ajax, eind 2022. “Zij waren de ervaren mannen, waar volgens velen de sleet op zat. Kijk eens wat dat Ajax gebracht heeft.” Sinds het vertrek van het ervaren duo uit Amsterdam ging het met de recordkampioen bergafwaarts.

Huub Stevens sluit zich aan bij de mening van De Mos. “Of je André in een basisrol zou moeten houden komend seizoen? Het is aan Earnest Stewart om dat te bepalen, maar ik zelf zou niet zo snel afscheid nemen als ik niet volledig overtuigd zou zijn van de opvolging.”

Earnest Stewart


Technisch directeur Stewart wilde zich eerder deze week nog niet uitspreken over de toekomst van Ramalho bij PSV. Wel liet hij weten dat er op dit moment nog geen gesprekken lopen tussen beide partijen. Mogelijk gaat Stewart in een later stadium alsnog om tafel met de zaakwaarnemer van Ramalho.

Sinds zijn komst naar Nederland speelde Ramalho 115 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij goed was voor 5 doelpunten en 5 assists. In Eindhoven wist de mandekker beslag te leggen op vijf prijzen. Met PSV won Ramalho twee keer de TOTO KNVB Beker en driemaal de Johan Cruijff Schaal. Dit jaar stevent hij af op zijn eerste landstitel met de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ramalho is niet het niveau dat PSV moet nastreven. Echter, zit hij er nu al en een nieuwe speler aantrekken kost altijd meer geld. Gewoon een contractje voor niet te veel geld, kan hij ergens anders meer geld verdienen laat je hem gaan. Prima back-up speler.

6 februari 2024 om 10:03

Alleen verdient hij volgens salarysport.com (geen idee wat betreft betrouwbaarheid) 2.2miljoen op jaarbasis. Dat is veelste veel voor wat hij brengt en gaat brengen. Gewoon weg ermee

6 februari 2024 om 11:12

Ja hij heeft een top 5 salaris binnen de selectie. Weer zo’n meesterzet van John de Jong. Lekker afscheid nemen tenzij hij 75% in wilt leveren.

6 februari 2024 om 11:45

Precies dat. Gewoon proberen te verlengen met een jaar en als back-up houden. Ervaren kracht die altijd van pas komt. Zelfs als er straks een volwaardige centrale verdediger bij komt heb je nog steeds zo'n ervaren type nodig. Uiteraard moeten ze wel zijn salaris proberen te reduceren.

6 februari 2024 om 12:17

Dat salaris is op zich niet raar als je hem voor slechts 2,5 mln aankoopt. Dan heb je wat meer ruimte qua salaris.

6 februari 2024 om 15:24

Tevens is obispo beter dan de ligt

Geweldige vergelijking Aad. Twee mannen die alles gewonnen hebben bij ajax, allebei een leidersrol hadden en zelfs in de halve de Champions league stonden.

6 februari 2024 om 10:02

Ramalho heeft toch na dit seizoen ook alles gewonnen bij PSV en is ook een leiderstype?

Halve finale CL lijkt me niet realistisch, maar zoals Blind op 30 meter van Lucas moura aanrennen in de 90e minuut moet je zeker ook niet nastreven…

6 februari 2024 om 10:08

Een beetje flauw om Daley na die geweldige campagne af te rekenen op dat momentje

6 februari 2024 om 10:20

@doei16, dit waren spelers die een carriere achter de rug hadden in de PL, veelvoudig international, Wk's en Ek's gespeeld, etc. Die brachten Ajax vervolgens naar het niveau waar ze de halve finale CL haalden, waarbij onder leiding van hen Real Madrid op een hoop werd gespeeld in Bernabeu. Toen ze aantal jaar het elftal gedragen hadden, kwam de sleet erin en werden ze minder.

Ramalho heeft zijn hele carriere voor PSV in Oostenrijk gespeeld afgezien van een korte flopperiode in de BL. Nu PSV een echt goede trainer heeft gehaald en wat ontbrekende puzzelstukjes qua spelers, zie je dat niveau omhoog schiet, en oa Schouten, Veerman, Boscagli, De Jong, Saibari, Bakayoko, etc mee gaan in het hogere niveau. Ramalho niet, die herleeft zijn korte BL avontuur waar hij niet kan aanpikken in het niveau.

Dit is een totaal onvergelijkbare situatie. Waarmee ik niet wil zeggen dat PSV hem weg moet doen, je kan als Nederlandse topclub niet een bank vullen met spelers die goed genoeg zijn voor basis in middenmoot PL. Die willen bij PSV basis spelen, denk dus dat Ramalho als CV perfect is als 3e of 4e CV in je selectie. PSV heeft imo vooral wat pech met de blessure van Bella-Kotchap.

6 februari 2024 om 10:31

Bosz is goede trainer maar maakt het zijn verdediging heel moeilijk. Nu werkt het omdat de aanval/midden veld staat (complimenten daarvoor) maar zodra die verzaken valt het met Bosz tactiek als een kaartenhuis in elkaar. Hopelijk voor jullie heeft hij geleerd van zijn fouten. Ben benieuwd hoe hij het in de resterende CL wedstrijden gaat doen en niet weer tegen zo’n Ajax - Man Untid finale wedstrijd aanloopt. Dat was echt pijnlijk om te zien en niet eens om dat we verloren hadden maar om dat hij 0,0 antwoord had op het spel.

6 februari 2024 om 11:49

Nouja, ik verwacht eerlijk gezegd niet dat we heel veel kunnen uitrichten tegen Dortmund. Het zou mooi zijn, maar niet helemaal realistisch. Ik hoop dat Bosz volgens zijn eigen visie speelt. Misschien ligt daar juist de kracht van dit elftal. Al merk je de laatste weken dat de balans meer weg blijkt te zijn door de blessures. Maar ik snap wel wat je bedoeld hoor dat er ook een tweede plan moet zijn wanneer het echt niet loopt.

6 februari 2024 om 12:48

@Amstwrdam4: het Ajax dat de halve finale CL haalde was veel meer dan Blind en Tadic, ze toonden vooral leiderschap, maar Frenkie de Jong, Ziyech, De Ligt en Onana (die was dat seizoen vet goed) hadden veel meer impact op dat team. En Lasse Schöne mag je eigenlijk ook niet vergeten te noemen,

6 februari 2024 om 13:23

@ErnumsJung ja wat dat jij dan…dat Blind en Tadic het alleen hadden gedaan? Natuurlijk waren de andere spelers ook zeer goed. Maar het verschil tussen met en zonder ervaren spelers is bv goed te zien in wedstrijden waarin je niet beter bent maar wel wint. Ik kan mij zo B.V. een wedstrijd herinneren in de Kuip. Ajax was zeker niet beter maar sleept een overwinning over de streep. Wat dat betreft verbaasde ik mij ook wel over die 1/2 finale. Daar lukte het ondanks de de ervaren spelers niet om de voorsprong over de streep te trekken.

6 februari 2024 om 10:11

Het enige wat je nu zegt is dat die twee mannen meer succes hebben gehad. Dat heeft helemaal niets te maken met het argument van Aad.

6 februari 2024 om 10:16

Ja 4 jaar eerder. Wat heeft dat er nou weer mee te maken.. Blind was ook gewoon slecht bij Ajax de laatste maanden en toch viel er een enorm gat toen hij vertrok.. dat is de vergelijking, het gaat nergens om kwaliteit van spelers maar om een stuk ervaring dat je zo maar wegdoet. Maar goed, het is maar wat je wil lezen natuurlijk.

6 februari 2024 om 10:35

@tilburg013,

Blind was absoluut niet slecht de laatste maanden. Het enige is dat de supporters van andere clubs dat willen laten geloven.
Blind moest alleen wat snelheid langs/achter zich hebben. Denk dat 80% van de Ajacieden graag hadden gezien dat hij was gebleven, zelfde geldt voor Dusan.

6 februari 2024 om 11:13

Hahaha je had de reacties hier moeten lezen voordat Blind weg ging. Ik weet niet hoe jij aan die 80% komt maar het leek eerder alsof 80% helemaal klaar was met hem.

6 februari 2024 om 12:33

Nee hoor, ajaxcieden waren inderdaad een beetje klaar met hem in de basis. Iedereen erkende zijn ervaring maar werd aan alle kanten voorbij gelopen en maakt in de CL ook fouten. Valt te twisten dat hij in een andere rol nog succesvol had kunnen zijn maar fouten maakte hij zeker. Zijn ervaring en positie in de kleedkamer had zeker nog van waarde kunnen zijn maar dan vaker vanaf de bank.

6 februari 2024 om 16:30

@Psv-er! Als je op social media reacties afgaat wellicht wel ja. Dan moet je wel meenemen dat de schreeuwende minderheid altijd 10x luider klinkt dan de zwijgende meerderheid. Echt niet 80 procent van de Ajax fans was helemaal klaar met hem hoor, dat geloof ik echt niet.

6 februari 2024 om 10:56

Wat Aad zegt is dat PSV Ramalho niet moet weg laten gaan voordat ze zeker weten dan ze een betere vervanger hebben. En daar de vergelijking met wat er volgens hem wel bij Tadic en Blind is gebeurd, Ajax kwam er na het vertrek achter dat de vervangers zeker niet beter waren.

6 februari 2024 om 11:15

De vergelijking loopt nog verder spaak, als je bekijkt hoe Blind en Tadic een belangrijke rol hadden in het spel dat er gespeeld werd in die jaren, terwijl Ramalho vrij degelijk was maar niet echt belangrijk was voor het type spel. Als je een verdediger kan aantrekken die in dat spel past, zoals Boscagli dat wel past, dan moet je die altijd proberen te halen.

6 februari 2024 om 11:47

Spel technisch zijn ze niet te vergelijken... maar qua rol in de groep mogelijk wel. Ik denk dat hier ook op gedoeld wordt als je het artikel leest.

Als ajacied ben ik het helemaal eens met Aad wat een geweldenaar zeker houden!

6 februari 2024 om 10:21

Helemaal mee eens! PSV moet deze topper voor meerdere jaren vastleggen!

6 februari 2024 om 10:56

Achja dat riep ook elke psv'er over Blind die daarna kampioen werd met Bayern en nu fantastisch staat te ballen bij de meest verrasende ploeg van Europa.

6 februari 2024 om 11:58

Kampioen werd met Bayern als argument is onzin. Dat kon jij natuurlijk ook presteren als bankzitter. Bij Girona doet hij het dan weer wel goed inderdaad.

6 februari 2024 om 11:20

Op basis van Aad zijn eerdere voorspellingen zeg ik voor het leven vastleggen!

PSV moet gewoon een nieuwe rechtsback + rechter centrale verdediger halen. Teze voor back up en Ramalho lekker uitzwaaien 👋🏼

6 februari 2024 om 10:34

Teze speelt juist een ijzersterk seizoen als RB. Zou me niks verbazen als die een transfer maakt.

6 februari 2024 om 11:59

Teze doet het goed maar zondag vond ik het dramatisch. Leek wel slaaptekort te hebben.

Ramalho heeft kwalitatief natuurlijk absoluut nooit op het niveau van Blind of Tadic gezeten. Hij speelt over het algemeen vrij degelijk vind ik hoor, alleen de onbegrijpelijke fouten die hij af en toe maakt en zijn gebrek aan snelheid wegen gewoon zwaar. Hij verdient veel geld voor de kwaliteit die hij brengt en ik denk dat het voor psv de beste keuze is om na dit seizoen afscheid van hem te nemen.

Dit seizoen totaal 26 goals tegen gekregen(alle competities meegerekend CL, beker en competitie) is hij verantwoordelijk voor ongeveer 12 tegen goals, is gewoon teveel voor een CV van het niveau dat PSV probeert na te streven. Doorselecteren en opzouten met onze krullenbol.

Als Feyenoorder ben ik het hartgrondig met Aad eens! Man wat een vergelijking ook met Tadic en Blind, straks wil hij nog oude kaas opstellen vanwege de ervaring.

Ik ben gestopt met lezen bij de vergelijking tussen Ramalho en Tadic/Blind. Hoe krijg een zogenaamd voetbalkenner het uit z’n strot om deze spelers met elkaar te vergelijken. Los van positie en kwaliteiten heeft Ramalho bij lange na niet de ervaring van Tadic en Blind.

De ervaring van het spelen in een grote Europese competitie, trainen/spelen met de beste spelers van de wereld, deelnemen aan grote (internationale) toernooien met zowel de club als het nationale elftal etc.

Ondanks dat ik geen fan ben van de voetballer Ramalho, denk ik wel dat je een paar van dit soort spelers moet hebben. Ik zou het dan nog eerder vergelijken met een Alvarez (ook al is hij jonger). Onopvallende spelers die het vuile werk op moeten knappen en daardoor bijna alleen op een negatieve manier in het nieuws komen.

6 februari 2024 om 10:14

Misschien toch maar eens doorlezen om te begrijpen waarom hij de vergelijking maakt. Hij vergelijkt de situatie van de spelers niet de kwaliteiten of de ervaring.

6 februari 2024 om 10:21

Hij heeft het wel degelijk over de ervaring. Als hij het niet over ervaring of de kwaliteit heeft kan hij de situatie natuurlijk met elke willekeurige voetballer vergelijken..

6 februari 2024 om 10:33

@phx34, ik heb doorgelezen, en ook dat vergelijk slaat echt helemaal nergens op. Sorry.

Dat het bij Ajax weg viel had vooral te maken met wat er gehaald werd, Tadic en Blind wilden zelf vertrekken, na alles wat ze gebracht hadden gun die je een vertrek naar hun voorwaarden. Blind vind ik zelfs dat dat niet juist is gedaan.
Dan gaat het vooral wat doe je met het gat wat ze achterlaten, en Mislintat koos ervoor een verzameling getalenteerde pubers neer te zetten die als je niets doet over een jaar of 3 vast leuk mee kan doen. En dat laatste kan natuurlijk niet bij Ajax.

Als PSV nu Ramalho doorselecteert, als Bella-Kotchap fit is, je reserve-verdediger, in een selectie waar nog qua 26-plussers Boscagli, Benitez, De Jong, Van Aanholt, Schouten, Til en Lozano overblijven, is er helemaal geen gat in de selectie zoals bij Ajax.

Daarmee zeg ik overigens niet dat het slim is hem weg te doen, maar als NL-se topclub kan je niet 2 Boscagli's blij op de bank houden, dus als 3e of 4e CV in je selectie is hij denk ik prima, maar die vergelijking slaat nergens op imo.

6 februari 2024 om 11:02



De vergelijking hoeft toch ook niet perse top te zijn om een punt te kunnen snappen. Iedereen roept dan meteen he maar wacht even Blind was veel beter! Ja duh dat snapt iedereen wel, zelfs Aad snapt dat!
Daarmee is zijn punt niet meteen onwaar.
Het kan gewoon tegenvallen wanneer je de oude meuk wegdoet. Soms kom je er dan achter dat het niet zo slecht was als iedereen dacht.
Of dat zo is bij Ramalho durf ik te betwijfelen, maar het is wel verstandig advies wat hij geeft.

Punt is, de meesten kunnen gewoon niet zo goed tegen de contraire meningen van Aad en kunnen dan niet meer zo goed de kern pakken en vallen over details, omdat Aad een beetje obstinaat is in wat hij zegt.


6 februari 2024 om 11:09

@PHX34, heel knap dat je dit uit het bericht weet te halen. Ik zie letterlijk het woord ervaring staan na het volledig lezen van het bericht.

Zelfs de situatie waar jij op doelt is niet te vergelijken. Blind en Tadic werden steeds vaker bekritiseerd omdat ze vroeger een hoger niveau haalde dan op de momenten dat die opmerkingen kwamen.

Ook daarin zit een enorm verschil met Ramalho. Ramalho wordt ook regelmatig bekritiseerd. Maar dat is niet omdat hij vroeger beter was maar omdat hij niet beter kan dan dit. Ramalho was de afgelopen seizoenen niet beter dan nu. Sterker nog, ik heb juist het idee dat supporters meer blij met hem zijn dan de afgelopen jaren. Maar goed, dat kan ook met de resultaten te maken hebben.

6 februari 2024 om 11:15

@TheTwister, dat laatste stuk raakt kant noch wal. Ik (en velen met mij zo te zien) heb totaal geen problemen met de mening van de Mos. Sterker nog, ik ben het eens met de mening van de Mos. Ramalho is geen topspeler maar wel een nuttige speler die je niet te snel weg moet doen.

Ik heb vooral moeite met de argumenten die hij bij z’n mening noemt. Ramalho is in geen enkel opzicht te vergelijken met Blind of Tadic. Niet qua situatie, niet qua ervaring, niet qua prestaties, niet qua positie. Alleen qua leeftijd komen ze in de buurt. Maar dan had Aad ook mijn naam mogen gebruiken😜.

6 februari 2024 om 11:41

@ajaxfan158.......het enige wat Aad zegt is dat een andere speler beter is voor het team dan de speler waar nu veel kritiek op is. Waar de kritiek vandaan komt is niet relevant. Dat Tadic en Blind op een hoger niveau hebben gespeeld doet er niet toe.
De kritiek is en was dat deze spelers op dit moment niet het niveau hebben wat Ajax of PSV zou moeten hebben.
Aad en ook in zekere zin Huub Stevens (dat stukje heeft de redactie van Voetbalzone nog niet gekopieerd uit het Eindhovens Dagblad) zeggen alleen dat Ramalho niet top is en er zeker gekeken moet worden naar een ander. Maar onderschat niet wat hij ondanks de kritiek brengt. Een nieuw speeltjes is niet per definitie beter.

6 februari 2024 om 10:57

Volgens mij maakt hij hier gewoon een goed punt.
Jij moet dan ook vooral zelf een beetje goed kunnen lezen en nadenken.
Zijn punt draait namelijk helemaal niet om de vergelijking tussen die spelers.
Het is flauw om daar dan zo zwaar aan te tillen.
Hij stelt slechts dat het soms tegen kan vallen wanneer je niet meer blij bent met de oude spelers en nieuwe wilt aantrekken.
Jij denkt echt dat Aad niet kan zien dat Tadic en Blind op hoger niveau hebben gespeeld en meer hebben gewonnen? Kom op man...

6 februari 2024 om 11:20

TheTwister, ik kan het niet meer met je eens zijn, helaas lijkt het wel een tendens dat sommigen puur vanwege vooringenomenheid iemands mening moeilijk kunnen verdragen, en dan op zoek gaan naar een onbelangrijk detail om die vooringenomenheid te bevestigen. Iets met hoofd- en bijzaken…

6 februari 2024 om 11:28

"Zij waren de ervaren mannen, waar volgens velen de sleet op zat. En kijk wat het Ajax heeft gebracht”

Bovenstaande is letterlijk wat de Mos zegt. En die vergelijking gaat gewoon mank.

De problemen van nu bij Ajax komen niet (alleen) doordat Blind en Tadic weg zijn gegaan. Dat komt omdat er nauwelijks ervaring is (30+) die al langere tijd bij Ajax speelt (of eerder gespeeld heeft) in combinatie met een aangekocht vreemdelingenlegioen.

Ramalho hoef je niet te houden voor de ervaring want die heb je bij PSV (in tegenstelling tot Ajax) wel met de Jong, Lozano, Boscagli, van Aanholt,…

Bij Ramalho zit de sleet er ook niet in want dat zou betekenen dat hij vroeger beter was. En ook daar is geen sprake van.

Ondanks dat ik mij kan vinden in de mening van Aad, vind ik de argumenten van Aad niet kloppen.

Dat geef ik in mijn bericht ook aan. En daarbij verwijs ik niet alleen naar kwaliteit zoals jij probeert te suggereren maar verwijs ik ook naar positie, situatie, ervaring, etc.

Ook dat is lezen en nadenken Twister.

6 februari 2024 om 11:51

@ajaxfan158,

"zij waren de ervaren mannen, waar volgens velen de sleet op zat. En kijk wat het Ajax heeft gebracht”

Dan moet je het wel goed lezen. Dat was de kritiek op Blind en Tadic. Hij zegt niet dat dat de kritiek is op Ramalho. Anders zou het woordje "ook" wel ergens in de zin terugkomen. Over Ramalho zegt hij alleen dat het niet top top is, en daar zijn we het allemaal wel over eens.

De vergelijking die hij maakt gaat over de negatieve berichtgeving (negatief hypen noemt hij het).

6 februari 2024 om 12:01

Ik lees het bericht goed. Dit bericht gaat over Ramalho en er wordt een vergelijking gemaakt met Blind en Tadic. Dan is het woordje “ook” imo overbodig omdat de Mos dit als argument gebruikt om Ramalho met deze spelers te vergelijken.

Als dat laatste stuk over sleet niet over Ramalho zou gaan dan voegt het dus niets toe en heeft het geen nut om zoiets te zeggen in deze context. Dan had er net zo goed kunnen staan “zij waren de ervaren mannen die ‘s ochtends ontbeten met een dubbele espresso en wat fruit met muesli”.

6 februari 2024 om 12:20

@ajaxfan158...ik denk dat wij er niet uit gaan komen. Jij jou mening, ik de waarheid

Uiteindelijk zullen we zien of de opvolger van Ramalho inderdaad een beter is of niet.

Dat Ramalho überhaupt nog in de basis staat is al een schande, laat staan dat ze overwegen zijn contract te verlengen. Staat gewoon al 2 seizoen te schutteren. Maakt veel fouten, gaat zo min mogelijk duels aan en heeft ook gewoon nare theatrale trekjes. Kan je wel zeggen dat PSV weinig tegengoals heeft maar dat komt gewoon omdat ze aanvallend veel te dominant zijn.

Ik vind dat je Blind en Tadic onmogelijk met Ramalho kunt vergelijken, beide mannen hebben bij Ajax jarenlang een hoog niveau aan weten te tikken. Blind kon het qua snelheid misschien niet meer bijbenen maar als je daar rekening mee had gehouden kon hij nog altijd een meerwaarde zijn.

Ik ben het tot op zekere hoogte wel met de Mos eens, Ramalho is voor in de eredivisie gewoon een prima CV en zou hij als invaller absoluut van waarde kunnen zijn. Als basisspeler tegen de top 3/CL/EL komt Ramalho echter tekort en het aantrekken van een nieuwe CV had bij aanvang van dit seizoen absoluut een topprioriteit moeten zijn.

6 februari 2024 om 10:58

Zijn argument draait dan ook niet om de vergelijking tussen die spelers.
Iedereen pikt dat eruit, maar dat is niet de kern he!

6 februari 2024 om 11:34

Je kunt mensen blijven aanspreken op de verkeerde interpretatie maar je kunt misschien dan ook even kijken of je er zelf anders naar kijkt.

Als iedereen (behalve jij) dit er (volgens jou) uit pikt, zou het dan wellicht ook zo kunnen zijn dat jij een verkeerde interpretatie van het bericht hebt en de Mos wel degelijk deze spelers met elkaar wilt vergelijken OF dat het bericht dan niet duidelijk genoeg de ‘kern’ van het verhaal weergeeft?

6 februari 2024 om 11:53

Nee hoor Twister heeft gewoon gelijk.

6 februari 2024 om 12:36

Precies, ik had hetzelfde gevoel. Gaat iedereen hier nu muggenziften over of Blind beter was, terwijl het punt van Aad is dat je moet opletten dat je een bepaalde ervaring niet te makkelijk overboord gooit. Spijkers op laag water wat mij betreft.

Zijn de weinige tegengoals te danken aan ramalho of ondanks ramalho

Ik denk het 2e namelijk. Die man is een bron van onrust en ploegen spelen hierop in. Ik denk dat je die 9 tegengoals in de eredivisie eerder kan toewijzen aan de organisatie van het elftal

Schijnt dat Ramalho in de kleedkamer en op de club een belangrijke jongen is. Als hij eerste backup wil worden en een contract wil tekenen die bij die status past hou ik hem er graag bij. Ramalho doet het dit seizoen niet eens zo slecht, maar ik heb liever een verdediger die anderen beter maakt, dan eentje die zich aan anderen optrekt.

6 februari 2024 om 11:49

Ben ik het compleet mee eens. Als backup + zijn waarde binnen het team is het prima om het erbij te houden. Hij schijnt alleen vrij veel te verdienen. Daar moet een hoop vanaf om hem te behouden.

Ga er vanuit dat die deze zomer transfervrij weggaat. Ik hoop dat PSV eindelijk weer is echt gaan investeren in de verdediging. Gewoon een keer +- 10 miljoen neerleggen voor een goeie centrale verdediger. Hebben deze zomer genoeg aanvallend geïnvesteerd. En het is al jaren knullen achterin bij psv. Tijd om dat is recht te trekken!

6 februari 2024 om 12:30

Haha, hij moet inderdaad wel heel veel van Eindhoven en de club houden om met die voorwaarden akkoord te gaan, en zijn transfervrije status op te geven. Ik ga er ook vanuit dat hij gaat. Er zijn maar weinig spelers die de Eric Addo rol ambiëren.

6 februari 2024 om 14:03

Hahah precies. Dan lekker afscheid nemen en doorselecteren. Moet zeggen dat er in jong PSV op dit moment vrij weinig spelers zijn die door kunnen komen naar 1, helaas..

PSV heeft ook Europese ambities, dan kan je beter van Ramalho af maar ik als Amsterdammer zie hem graag blijven hoor

Ja dit beest moet je koste wat het kost houden pfff.
Vindt hem zo tenenkrommend slecht

Dit moet rationeel worden bekeken en dan is een jongere talentvolle verdediger een goede optie maar de toekomst toe

Je kunt Ramalho er prima bijhouden, maar in de CL moet je hoger mikken. Ook met het oog op ontwikkeling van de selectie is het belangrijk dat je een Ramalho vervangt. In de Eredivisie doet hij het wel leuk, maar in de CL verzoop hij in praktisch ieder duel, vooral in defensief opzicht.

Helemaal mee eens, Ajax had deze twee niet moeten laten gaan, máár een kanttekening is wel dat Ajax onder Schreuder met zowel Blind als Tadic in de basis ook op plek 5 stond, evenals waar wij nu in het huidige seizoen staan. Dus ook met deze twee heren ging het al berg afwaarts. Al denk ik wel dat je met die twee het tij beter en makkelijker had kunnen keren. Maar goed, als als als… We moeten het doen met wat we hebben. Manssverk speelde gister zeer verdienstelijk in jong, comfortabel aan de bal, durfde vooruit te spelen en een man uit te spelen door Frenkie achtige dribbels in te zetten (niet het niveau van Frenkie, en ook met alle respect tegen Jong FCU) maar toch, het waren mooie signalen. Ook lijkt vd Boomen weer aan te sluiten, kunnen Tahirovic en Taylor de bank gaan bezetten en het middenveld gevormd worden door Henderson/Hlynsson & Mannsverk óf vd Boomen. Taylor kan dan gebracht worden op 10, of 8 zodat hij nog zat minuten zal maken (zit namelijk gewoon potentie in). En Manssverk en vd Boomen kunnen elkaar aflossen op 8, en Tahirovic invallen voor Henderson zo nu en dan. Vos even in de luwte laten of in de beker laten spelen, (oh wacht… ). Dan zitten we alleen nog met een overbodige Fitz Jim waarvan ik echt niet snap dat hij is teruggehaald, eerst begreep ik het wel ivm de blessures maar als je ziet dat Manssverk en vd Boomen nu al aanhaken is gaat die gedachte gang ook niet meer op. Het brengt Ajax niets en ook die jongen zelf niet.

Matige vergelijking, Blind en Tadic werden door de eigen achterban op handen gedragen (en terecht). Het was meer fans van andere clubs die Blind niet in Oranje wilde (ik de laatste jaren ook niet meer als back trouwens). PSV-fans vinden Ramalho zelf volgens mij een flater. En ff eerlijk, Ramalho kan er niet zo heel erg veel van. Zodra PSV tegenstand krijgt, zie je dat bij hem het eerst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren