Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSG eist actie van de Ligue 1’: ‘Neymar moet iets meer respect tonen’

Laatste update:

Neymar maakte afgelopen zomer de overstap van Barcelona en Paris Saint-Germain en net als in LaLiga krijgt de Braziliaan in de Ligue 1 te maken met agressieve tegenstanders, die de aanvaller én zijn medespelers bij tijd en wijle zeer hard aanpakken. Volgens Marca is de Franse topclub dermate verbolgen van alle aanslagen op de spelers dat ze een brief hebben geschreven naar de Ligue 1.

In de 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Stade Rennes kregen Neymar en zijn ploeggenoten wederom te maken met enkele pittige tackles. PSG heeft daarom naar verluidt een brief gestuurd naar de organisatie van de Ligue 1 met het verzoek dat scheidsrechters overtredingen harder moeten bestraffen. Trainer Unai Emery zei eerder al dat zijn spelers meer moeten worden beschermd door de arbitrage.

Ook Neymar uitte zijn mening over de kwestie. De Braziliaan kreeg na het duel felle kritiek vanwege het feit dat hij naar eigen zeggen een grapje uithaalde met tegenstander Hamari Traoré, door net te doen alsof hij hem een helpende hand bood. "Ik maakte een grapje, maar wist dat het controversieel zou worden. Tegenstanders lokken mij uit, maar ik weet ook hoe ik hen uit moet lokken met de bal."

"Ik verdedig mezelf met de bal. Mensen zullen zeggen dat ik een goede speler ben en dat ik vaak andere spelers uitlok", aldus Neymar. Andrea Raggi, verdediger van AS Monaco, keurt de actie van de Braziliaan in gesprek met de Franse media af: "Ik zag het gebaar van hem. Ik vind dat een kampioen als Neymar iets meer respect moet tonen naar andere spelers. Het was respectloos. Ik vind het een onaardig gebaar."

Verwacht jij dat de spelers van Paris Saint-Germain in het vervolg meer worden beschermd?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Respect tonen lijkt voor Neymar toch een stuk lastiger dan voetballen. Als deze man het karakter had van Ronaldinho was hij door iedereen geliefd. Een fantastische frivole speler met helaas heel wat nare trekjes op het veld (en naar verluidt ook naast het veld).

Je kan niet de tegenstander blijven uitdagen en vernederen zonder dat hij iets terug doet. Vooral het handgebaar is dieptriest en laat zien wat een kleuter Neymar is. Groot voetballer, klein mens.

1 februari 2018 om 19:51

Met dat handgebaar laat hij zien een kwal te zijn. Maar: so fucking what? Er zijn eikels in het leven, neymar is er een van. Maar waarom moeten we hier zo'n groot drama van maken. Waarom moet elke mens zich altijd perfect gedragen? Laat hem doen met zijn handjes en nare trekjes, ze schoppen hem wel van het veld. Iets wat een eikel kan overkomen.

1 februari 2018 om 20:07

@rooney_10: prima, maar laat PSG dan ook niet janken over wat de gevolgen zijn. Neymar trekt al die narigheid gewoon aan omdat hij de narigheid zelve is.

1 februari 2018 om 20:11

Het is niet erg dat hij een kwal is, wel dat hij continue loopt te miepen als hij een harde tackle op zijn enkels krijgt. Als je steeds zo irritant over het veld loopt en spelers dingen probeert aan te smeren, vind ik het niet heel gek dat mensen jou graag goed onderuit schoffelen. En ik zal heerlijk zeggen dat ik dat helemaal niet erg vind. Het is een wereldklasse speler maar heeft zulke nare trekjes.

Ik begrijp het allemaal wel. Maar het verhaal heeft natuurlijk twee kanten, vanaf het begin dat Neymar in Frankrijk is wordt er van alle kanten op hem ingehakt. Het voetballertje dat Barca verliet voor het grote geld, de onbegrijpelijke keuze, werkelijk waar niets kan hij goed doen.

Tsja hij lokt het zelf ook uit hoor. Ik zag net de samenvatting van de wedstrijd van gisteren. Waar hij makkelijk de bal met zn borst kan aannemen doet hij dat met zijn rug en dat handgebaar tegen die speler heel onnodig allemaal.

1 februari 2018 om 20:34

Supporters komen om zulke acties te zien vind ik. Dat is echt geen reden om iemand onderuit te trappen. Het handgebaartje okee

Waanzinnige kwal die Neymar. En nee, ik vind ook niet dat de bond harder moet optreden, zoals hij zelf al aangeeft lokt Neymar zelf vaak zat uit. Dan vraag je erom en dan kan je hem krijgen. Je kan natuurlijk niet eerst uitlokken en vervolgens in bescherming genomen worden. Ook als je dit filmpje weer ziet, het is ook met zo'n denigrerende grimas op zijn gezicht. Hele vervelende bloedlijer die Neymar, wel een waanzinnige voetballer natuurlijk.

1 februari 2018 om 20:02

Natuurlijk zijn enorm lompe tackles met twee benen en op knie hoogte wel echt gevaarlijk. Het is natuurlijk niet zo dat als je een goede voetballer bent en iedereen wil uitspelen dat het gerechtvaardigd is om iemand de grond in te trappen. Misschien niet extra bescherming, dat is niet terecht, maar harder optreden mag wel voor tackles zonder enige intentie om de bal te spelen.

1 februari 2018 om 20:50

Regels zijn regels, of je iemand uitdaagt of niet doet er niet inderdaad niet toe. Een overtreding is een overtreding. Het gaat meer om de morele kant van het verhaal dat je niet om bescherming moet vragen als je zelf degene bent die bewust die agressie uitlokt. Het komt nu een beetje over als een klein kind die aan het pesten is en zodra hij bijna een draai om z'n oren krijgt hij snel naar de juf toerent. En ja, een tackle met twee benen of richtingen de knieën is rood of iemand nou uitdaagt of niet, dat lijkt me duidelijk.

Lekkere titel weer VZ.

Het 'probleem' van Neymar ligt niet zozeer in het vernederen van zijn directe tegenstander, het 'probleem' ligt vooral in de manier waarop hij dat doet. Het is niet voor niets dat Gerard Piqué en Sergio Busquets de Braziliaan hebben beschermd tegen een flink pak rammel van Diego Godín en Gabi in de rust tegen Atletico Madrid. Zijn spectaculaire speelstijl lijkt me niet zozeer het probleem, het gaat juist om het moment waarop hij de meest spectaculaire trucs probeert. Als Neymar met zijn ploeg op een 3-0 voorsprong staat tegen een moegestreden tegenstander gaat hij proberen om zijn directe tegenstander te vernederen. De bal achter zijn standbeen aannemen, de bal stilleggen en een handvol overstapjes doen, onnavolgbare bewegingen eruit gooien, ga zo maar even verder.

Dani Alves en Pep Guardiola gaven het eerder al treffend aan. Het is een teken van respect wanneer je probeert nog een extra doelpunt te maken op het moment dat je met 3-0 voorstaat. Met de rem erop spelen en de bal achterin rond laten gaan is dat in mindere mate. Dus nee, het is niet respectloos als je probeert nog een extra doelpunt te maken. Neymar voelt duidelijk niet aan wat het verschil is tussen het 'proberen om een extra doelpunt te maken' en het 'vernederen van je tegenstander'. En dat is zijn probleem. Natuurlijk praat ik de belachelijke overtredingen op Neymar niet goed, maar hij lokt dat soort overtredingen wel af door zijn slechte timing wanneer hij zijn meest spectaculaire trucs probeert. Spelers met klasse hebben dat niet nodig, zij verslaan hun directe tegenstander voordat ze moegestreden zijn.

Houdt steeds mijn hart vast op het moment dat Neymar weer aan het 'vernederen' slaat. Denk dat hij echt moet oppassen dat hij het wereldkampioenschap mist door een belachelijke tackle van één van die fysiek sterke verdedigers in de Ligue 1.

Tja, neem Neymar het maar kwalijk zich zo te gedragen. Die jongen weet niet beter. Die wordt al vanaf zijn jonge tienerjaren op handen gedragen en overal waar hij komt gaan de deuren wagenwijd open en wordt hij aanbeden. Natuurlijk praat ik zijn gedrag niet goed, maar hoe zou jij je gedragen als je al jaren wordt aanbeden door zoveel mensen... je moet erg nuchter en down to earth zijn wil je gedrag daar niet (negatief) door beinvloed worden..

Overigens zijn de Spaanse kranten lekker aan het stoken. Marca heeft kennelijk de opdracht gekregen lekker te bashen vanuit Madrid, terwijl de catalaanse kranten ook geen mogelijkheid onbenut laten..

Toch een beetje het jongetje van de schoolplein met z'n vieze streken dat door iedereen gehaat wordt. En dan kun je zeggen dat het "maar een grapje" was, maar alsnog hoor je dan respect te hebben voor de tegenstander en niet zo'n neerbuigende actie doen tegenover je collega's.

Natuurlijk is het zo flauw van Neymar, maar zijn we het niet een klein beetje aan het overdrijven? Dit krijgt een platform op het digitale front alsof hij net een raket gelanceerd heeft naar Syrie.

Ik zelf vindt dit prachtig om te zien. Elkaar een beetje stangen en zorgen dat je tegenstander gefrustreerd raakt. Zulk soort grapjes zie je overigens ook veel in de NBA. Vind dat je dit gewoon mag doen maar daar tegenover zit wel dat ze niet moeten janken als er een flinke tackle op hun wordt gemaakt. Scheids bepaalt in mijn ogen altijd nog of het überhaupt een overtreding is of niet, en niet de spelers of de coach..

1 februari 2018 om 20:36

Overigens vind het opmerkelijk dat iedereen zo loopt te haten op deze actie van neymar. Je zou eens moeten weten wat je favoriete speler allemaal tegen de scheidsrechter loopt te schreeuwen in een wedstrijd...

Ik vind het wel sneu van Neymar... Zijn handeling Tegenover de speler van Rennes goed te praten... Respect dwingt je af van anderen... Maar zo een attitude aan de dag leggen Zoekt alleen maar problemen... Heel Goede voetballer.. Maar een heel Slechte attitude.. Veels te arrogant...

Door neymar kijk ik weer psg en ben blij dat hij laat zien waar voor hij betaald woord goed en mooi voetbal jammer dat voetbal spelers boos worden om dat ze niet zo goed zijn als hem dat ze maar gaan schopen waarom gaan ze dan niet op kickboxen haters

1 februari 2018 om 23:55

Klopt ik ben met jou mee eens😉
Laat Neymar met rusten

1 februari 2018 om 23:55

Klopt ik ben met jou mee eens😉
Laat Neymar met rusten

Blá blá blá... voetbal is zo saai geworden affx... jij mag dat niet doen en dat ook niet, want jij moet respect tonen en bla bla bla.
Dat is echt zo saai afff
Laat Neymar doen wat hij zelf wilt, want jullie zijn zo perfect en bla bla bla ....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren