Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Polter slaat terug naar voormalig werkgever: ‘Ben neergezet als een geldwolf’

Laatste update:

Sebastian Polter schoot 1. FC Union Berlin vorig seizoen hoogstpersoonlijk naar de overwinning in de stadsderby tegen Hertha BSC (1-0 winst), maar de aanvaller werd niet door iedereen geliefd bij zijn voormalig werkgever. De spits van Fortuna Sittard weigerde mee te werken aan een loonoffer als gevolg van de coronapandemie. Daarmee was hij de enige speler in de selectie van de Berlijnse promovendus, wat hem bepaald niet in dank werd afgenomen.

De derby ontbrandde toen Polter Union Berlin drie minuten voor tijd vanaf de strafschopstip op voorsprong zette. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, waarna de lange Duitser voor even op handen werd gedragen. Na afloop van het duel werd vanuit het vak met de meegereisde Hertha-supporters vuurwerk in de richting van de thuissupporters geschoten. “Mijn vriendin en mijn twee kinderen waren ook bij de wedstrijd”, vertelt Polter in een uitgebreid interview met Voetbal International. “Eén vuurpijl sloeg nog geen vijf meter naast hen in. Ze hadden de schrik van hun leven.”

Voor Polter liep het afscheid van Union Berlin medio 2020 niet zoals gepland. De Duitser eiste dat er contractuele aanpassingen zouden komen tegenover een loonoffer. Dat gebeurde niet, waarna Polter als enige selectiespeler niet besloot in te stemmen met het inleveren van zijn salaris. “Ik heb ervoor getekend dat ik me niet negatief zal uitlaten over Union. Maar ik kan wél zeggen dat de club deze situatie met mij anders had moeten aanpakken. Ik ben neergezet als iemand die ik niet bén. Een egoïst, een geldwolf. En ik ben juist een heel sociale en zorgzame jongen.”

Het ging Polter niet om het geld, gaf hij meerdere keren aan. "Ik zei gelijk, en ben daarna blijven herhalen, dat ik het geen probleem vond salaris in te leveren, dat ik net zoveel wilde afstaan als de rest. Maar bij de manier waarop de club het aanpakte, plaatste ik vraagtekens. Ik vond dat daar bepaalde contractuele aanpassingen tegenover moesten staan. Het werd een principekwestie. Een groep ploeggenoten had dezelfde mening als ik, maar uiteindelijk kwam ik alleen te staan."

En dus besloot Polter zijn heil elders te zoeken. De 29-jarige aanvaller kwam in contact met toenmalig trainer Kevin Hofland, die hem wist te overtuigen om naar Fortuna te komen. “Een club en een competitie boeien mij niet zoveel, ik wil voelen dat een coach mij wil”, aldus Polter. “En dat gevoel gaf Kevin me direct. Hij schetste ook een duidelijk beeld van de plannen van Fortuna en mijn rol in het geheel. Ik besloot niet langer te wachten, geen andere gesprekken meer aan te gaan en mijn gevoel te volgen naar Sittard. Daar heb ik geen spijt van gekregen.” Mede dankzij de 8 doelpunten van Polter in 21 competitieduels is Fortuna opgeklommen naar de fraaie negende plaats in de Eredivisie. Zondag gaat de ploeg van trainer Sjors Ultee op bezoek bij FC Groningen.

Vind jij Sebastian Polter een aanwinst voor Fortuna Sittard?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen probleem om geld in te leveren? Der Poltergeist vocht voor iedere cent! Dat mag, maar kom dan niet met mooie praatjes. Daar trapt deze jongen niet in.

26 februari 2021 om 17:15

Bovendien verdient hij naar verluid bij Fortuna ook een behoorlijk salaris. FC Twente kon/wou 'm niet eens betalen, dus het salaris van deze Polter komt ongetwijfeld in de buurt van een subtop-salaris.

26 februari 2021 om 17:34

Er zit natuurlijk wel wat Turks geld in Sittard. Dat is prima, mits je er goed mee omgaat. Dat zit bij Fortuna wel goed. Blijft toch ook een beetje de spits waar je vrijwel niks over hoort. Hij schiet er nog wel wat ballen in.

26 februari 2021 om 18:00

Het hoeft daar niets mee te maken te hebben. Een dergelijk salaris zal vast niet iedereen daar verdienen. Ik denk dat de meeste clubs in het rechter rijtje wel een paar spelers hebben waarbij het salaris de subtop wel aantikt. Echter is deze Polter ongetwijfeld 1 van de grootverdieners bij Fortuna.

26 februari 2021 om 18:52

Als een Fortuna Sittard zo gestoord is om dat aan te bieden, waarom zou hij dan zeggen: 'nou, met de helft kan ik ook prima leven'. Sommige jongens in het voetbal zijn, geheel terecht, ook gewoon broodvoetballers. Zeuren vanaf de zijlijn is makkelijk als je geen keuze hoeft te maken.

26 februari 2021 om 18:57

Wat sta jij te bazelen? Nergens zeg ik dat deze jongen iets fout doet. Ik heb er geen problemen mee als voetballers voor het geld voetballen. Ik werk ook enkel voor de centen...

27 februari 2021 om 13:21

Sirius wat een domme praat, dat heeft er alles mee te maken. De Turkse investeerder zorgt voor een groter budget met dito salarissen. Zo moeilijk is het niet toch?

27 februari 2021 om 23:35

En in welk opzicht vertel jij iets heel anders dan wat ik verkondig?

Onderweg naar 15 treffers als hij dit tempo volhoudt. Topaankoop voor Fortuna die Polter.

26 februari 2021 om 18:32

Moeten ze toch goed tegen hem op blijven schieten want het is voetballend een drama

26 februari 2021 om 18:35

Fortuna heeft voldoende voetballend vermogen in de ploeg, daar hoeft hij niet voor te zorgen. Hij schiet ze er in, daar heb je een spits voor. Beetje minachtende reactie van je Casual, jammer.

26 februari 2021 om 18:59

Nee maar als die zelf een bal kon aannemen en kan doorspelen naar de goeie kleur helpt dat wel. Heeft niks met minachting te maken. Puur een constatering. Is een beer van een vent maar veel te lief in de duels.

27 februari 2021 om 14:50

In het begin was ik met je eens. Echter sinds Januari klopt het niet meer wat je zegt, Casual. Polter is gewoon van grote waarde voor Fortuna. 10 goals en veel assists.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren