Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heraclied loopt dubbele beenbreuk op: ‘Wat een schandalig slecht kloteveld’

Laatste update:

John Lammers is woest na de 4-1 oefennederlaag van Heracles Almelo tegen Schalke 04. Niet vanwege de uitslag, wel vanwege het veld waarop het duel werd afgewerkt. De oefenwedstrijd werd gespeeld in het nostalgische Parkstadion, waar de faciliteiten nogal achterhaald zijn. Spits Diego van Oorschot (18) liep uiteindelijk een dubbele beenbreuk op nadat hij bleef hangen in de erbarmelijke grasmat.

In de stromende regen kwam Heracles op een 0-1 voorsprong dankzij aanvaller Lasse Wehmeyer, waarna Schalke de overhand nam. Doelpunten van Bryan Lasme, Simon Terodde, Kenan Karaman en Sebastian Polter zorgden voor een 4-1 tussenstand, toen plots het noodlot toesloeg voor Van Oorschot.

De Almeloër bleef volgens de TC Tubantia met zijn voet in het zachte grasveld hangen, terwijl de rest van zijn lichaam nog in beweging was. Een fractie later lag Van Oorschot schreeuwend op de grond. Teamgenoten en tegenstanders keken expres weg om niets van de zichtbare schade mee te krijgen. De gevolgen: een dubbele beenbreuk en maanden uit de roulatie.

Van Oorschots trainer is kapot van de blessure van zijn pupil, maar ook woest over het veld. “Twee minuten eerder zei Emiel (fysiotherapeut Bolscher, red.) nog dat het een wonder was dat er geen enkels gebroken waren op dit veld. Echt waar. Wat een schandalig slecht veld. Dan kun je wel pinnen onder je schoenen hebben, maar die helpen hierop niets. Het is een kloteveld. En gevaarlijk”, aldus Lammers in gesprek met journalist Ralph Blijlevens.

Via Instagram reageert Van Oorschot zelf strijdvaardig. “Ik heb vandaag een dubbele beenbreuk opgelopen. Ik zorg dat ik beter en sterker terug kom.” Het jeugdproduct kwam tot dusver vijf keer in actie voor Heracles, waarin hij nog niet wist te scoren en geen assists afleverde. In Almelo ligt Van Oorschot nog tot medio 2025 vast.

Heracles - Twente
Ondanks de nederlaag en beenbreuk van Van Oorschot, is Lammers blij dat hij andere jongens in actie heeft gezien. “Sommige spelers hebben het mij makkelijk gemaakt. Met de derby ben ik nog helemaal niet bezig, dit was puur een oefenwedstrijd. Als technische staf zien we de jongens altijd bezig op de trainingen, nu konden ze het in een wedstrijd laten zien.”

Lammers kijkt uit naar de derby, in eigen huis tegen FC Twente. “Volgende week staat er een elftal dat de tegenstander op wil vreten. We gaan er alles aan doen om die wedstrijd in ons eigen stadion te winnen.” De wedstrijd tussen Heracles en Twente wordt op zondag 22 oktober om 14:30 uur afgewerkt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk ontzettend balen voor zo'n jongen en zijn club, maar bijzonder om te klagen over een slechte grasmat na jaren op blessure-opwekkend kunstgras te spelen.

13 oktober 2023 om 17:09

Precies dat, je zou zeggen eerst naar jezelf kijken en dan pas naar een ander. Hoeveel spelers hadden al niet aangegeven niet meer te willen spelen op kunstgras met kans op blessures

13 oktober 2023 om 19:06

Wat een onzin en al helemaal van een mede Groninger. Wij hebben jaren lang het slechtste grasveld van Nederland gehad. Er zit gewoon verschil tussen een goed grasveld en slecht grasveld. Zelfde geldt voor goed onderhouden kunstgras en slecht onderhouden. Heracles stond volgens mij nooit onderaan de clubs slechte kunstgras van Nederland.

13 oktober 2023 om 17:19

Er zijn natuurlijk ook wel echt hele slechte grasmatten. Denk aan die foto's van die Ado grasmat, zo'n 10 jaar geleden. Dat was echt bizar. Daar zou een zichzelf respecterende koe nog vanaf stappen.

13 oktober 2023 om 17:49

Sorry, maar ik word soms zo moe van dit soort opmerkingen.
Kijk ik voetbal ook niet op kunstgras ivm versleten knieën, neemt niet weg dat kunstgras op dat moment en voor veel amateutverenigingeb een financiële oplossing was.

Als een Nederlands bedrijf geen hybride gras had uitgevonden, dan had er in de Arena en misschien ook wel in de Grolsch Veste kunstgras gelegen.

Het uitschuifbare veld in GelreDome heeft daar oa mee te maken. Men heeft nauwkeurig bij de Arena gekeken en geconstateerd wat er fout was. Zou Ziggodome en hybride gras er al zijn geweest, dan denk ik niet dat de GelreDome een uitschuifbaar veld gehad zou hebben.

13 oktober 2023 om 18:14

Wat heeft het ermee te maken dat een Nederlands bedrijf het hybride veld heeft uitgevonden? In alle grote competities spelen de clubs op gewoon gras. Dat het voor amateurverenigingen beter betaalbaar is om op kunstgras te spelen snap ik nog wel en is ook zeer begrijpelijk. Heracles is echter gewoon een Bvo van formaat in Nederland en dan slaat het nergens op dat ze nog kunstgras hebben liggen. Dan maken ze het zelf nog wat bonter door over andermans grasveld te klagen.

13 oktober 2023 om 18:27

ManU Real zijn een paar voorbeelden van clubs met een hybride veld.

13 oktober 2023 om 18:05

Ik vind het slap te wijzen naar kunstgras. Ook Heracles gaat gewoon weer op gras spelen. Economische keuze was het kunstgras destijds en tevens was het een sponsor. Ik snapte het economische motief wel van de clubs. Maar wat ik niet snap is dat men door speelt. Als je al aangeeft dat het je verbaasd dat er nog geen enkel gebroken is, ga je dus niet zitten wachten tot er daadwerkelijk bot breuken ontstaan maar ga je in overleg met de tegenstander en stop je ermee

vrij bijzonder als je 17 wedstrijden van de competitie op kunstgras speelt. Eerst naar jezelf kijken want er zijn handenvol mensen uitgevallen op dat kunstgras in Erve Asito…

13 oktober 2023 om 19:06

Noem eens de namen dan?
Of een onderzoek ipv dom in de ruimte te praten.

13 oktober 2023 om 21:46

Laursen, Hansson, Azzoui, Bakis, Hoogma ( nog deze voorbereiding ). En kijk eens naar de blessures in het degradatie jaar. En het is niet voor niets dat een aantal spelers ( als het niet Peres hoeft ) gewoon niet op kunstgras mee willen spelen.

Tja, zo schandalig was het veld in eerste instantie niet. Gevolg van ontzettend veel regenval voornamelijk gedurende de wedstrijd. Daarnaast zijn zulke jongens door het kunstgras zoiets niet gewend.
Zeer sneu voor die jongen. Voor Heracles is er verder veel werk aan de winkel. Was tegen Schalke en heel erg slecht.

Heel veel sterkte en goed herstel toegewenst

Laten ze eerst na hun eigen kunstgrasveld kijken voordat ze klagen over een ander

13 oktober 2023 om 19:07

Zwolle die jarenlang ook op kunstgras gevoetbald heeft lachwekkend...

Wat een drogreden dit zeg. Als het aan veld gelegen had dan heb je ieder weekend 250 beenbreuken op de amateurvelden. Je moet eens bij ons op veld 4 komen lopen na 3 dagen regen. Freek Vonk zou de slangen en krokodillen zo uit het moeras trekken hier.
Het is gewoon ongelukkig, kan gebeuren. Neemt niet weg dat het sneu voor die jongen is. Sterkte!

Teamgenoten en tegenstanders keken expres weg om de zichtbare schade niet te hoeven zien. De gevolgen: een dubbele beenbreuk...

Het is natuurlijk erg sneu voor die jongen, laat ik dat voorop stellen. Maar mijn eerste gedachte was: heeft die jongen nu een dubbele beenbreuk opgelopen om de teamgenoten en tegenstanders wegkeken?

Ik snap wel dat het niet zo bedoeld is, maar door de zin met de gevolgen direct te laten volgen op de zin over het wegkijken, lijkt het zinstechnisch er wel op.

Veel sterkte en een spoedig herstel gewenst!

Als je die foto ziet bij dit artikel zou je denken dat het over het veld in de Arena ging of die van de Toekomst

Iedereen zit hier wel te roepen dat Heracles niet mag klagen vanwege het kunstgras wat ze hebben. Maar wat mij het meest verbaast is dat ze nu er een zware blessure is ze klagen over het schandalig slechte veld. Dat zouden ze niet hebben gedaan wanneer alles goed was afgelopen. Waarom trap je af in zo'n oefenwedstrijd als je het veld te gevaarlijk vindt?? Heracles mag ook zelf in de spiegel kijken

13 oktober 2023 om 19:09

Dat is toch altijd zo ook als clubs verliezen ligt aan kunstgras enz excuses verzinnen...

Als je toch vooraf al ziet dat het zo'n slecht en gevaarlijk veld is, dan speel je er toch niet op? Het is nota bene een oefenpotje om Piet Keijzers baard!!
Eigenlijk onbegrijpelijk dat wanneer je dit je weet, je je werknemers zo in gevaar brengt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren