Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pijnlijk advies voor Mislintat-aankoop: ‘Moet lekker in Jong Ajax gaan spelen’

Laatste update:

Anton Gaaei is nog niet klaar voor een rol in de hoofdmacht van Ajax, zo oordeelt analist Kees Luijckx vrijdagavond in Voetbalpraat op ESPN. Volgens de voormalig verdediger moeten de Amsterdammers de 21-jarige Gaaei voorlopig opstellen in Jong Ajax. Luijckx denkt dat het goed is voor de jonge Deen om hem even in de luwte te houden na een teleurstellend begin van zijn dienstverband in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax speelt zaterdagavond om 18:45 uur in eigen huis tegen directe concurrent Sparta Rotterdam. Luijckx ziet dat er nog veel moet gebeuren bij het elftal van trainer John van 't Schip, maar denkt wel dat de Nederlandse recordkampioen de Kasteelheren kan verslaan. “Ajax heeft natuurlijk nog steeds veel meer individuele kwaliteiten dan Sparta. Daarnaast vind ik dat Ajax steeds beter op elkaar in gespeeld raakt.”

Volgens Luijckx is het belangrijk dat Josip Sutalo weer terug is na een korte periode waarin hij geblesseerd was. De Kroaat moest de duels met Vitesse (5-0 winst) en Olympique Marseille (4-3 nederlaag) laten schieten. “Daardoor kan Ajax gewoon een fatsoenlijke rechtsback opstellen”, doelt de analist op Devyne Rensch, die bij afwezigheid van Sutalo centraal achterin speelde.

Waar Luijckx fan is van Sutalo, is hij minder te spreken over Gaaei. “Die is er gewoon niet klaar voor. Hij moet lekker in Jong Ajax gaan spelen. Dat is niet om hem nu een schop onder zijn kont te geven, maar even een stapje terug in een rustige omgeving.” Luijckx is overigens niet van mening dat Gaaei helemaal niets heeft laten zien sinds zijn komst van Viborg FF.

“Hij heeft echt wel aangetoond dat hij wat kan”, vervolgt Luijckx zijn betoog. “Maar Ajax 1 moet nu echt een beetje stabiele jongens hebben.” De oud-verdediger van onder meer AZ en NAC Breda verwacht hoe dan ook dat Ajax van Sparta gaat winnen. “Ajax heeft de lijn omhoog echt wel ingezet.”

De inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat betaalde afgelopen zomer liefst 4,5 miljoen euro om Gaaei los te weken bij Viborg. De achtvoudig international van Denemarken Onder 21 tekende in de Johan Cruijff ArenA tot medio 2028. Met name in de historische verloren Klassieker tegen Feyenoord (0-4) liet Gaaei een erbarmelijke indruk achter. De reeds vertrokken hoofdtrainer Maurice Steijn wisselde de zomeraankoop al na 31 minuten.

Gaaei speelde tot dusver 997 minuten voor Ajax, verdeeld over 15 optredens. Hoewel hij regelmatig complimenten krijgt over zijn offensieve drift, wist de vleugelverdediger nog geen enkele bijdrage te leveren aan doelpunten. Begin oktober speelde Gaaei eenmalig mee bij Jong Ajax, dat thuis met 3-0 won van VVV-Venlo. Luijckx is van mening dat hij vaker moet meespelen bij het beloftenelftal.

Verwacht jij dat Gaaei gaat slagen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaaei bakt er niet veel van, maar sinds wanneer is Rensch een fatsoenlijke back? Presteert al ruim 1.5 jaar ondermaats. Verdedigend altijd zijn slaapkomenten, werkt 9 van de 10 ballen half weg. Aanvallend voegt die 0.0 toe. Dat Gaaei slexlcht is betekent niet automatisch dat Rensh wel voldoet. Taylor , Rensxh en Bergwijn zijn al anderhalf jaar de grootste ergeenissen bij dit Ajax.

9 december 2023 om 08:08

Het typeert helaas ons huidige niveau dat we alles maar 'prima' vinden. Zeg maar gerust 2,5 jaar want in het laatste seizoen van Mazraoui was het ook al 10x niks met Rensch als hij als vervanger van mocht aantreden. Wil Ajax weer een topclub worden dan moet het echt harde beslissingen gaan nemen rondom eigen jeugd die niet voldoen. Taylor en Rensch kunnen leuk meedoen zodra je tegen het rechterrijtje domineert maar zullen je nooit terug naar de nationale top helpen, laat staan Europees.

Sorry maar ik zie amper verschil tussen Rensch en gaaei. Maar Rensch hoor je ze niet over. Gaaei ging juist steeds een stapje beter spelen. Op de laatste wedstrijd na. Deze jongen heeft nog veel te leren maar sinds wanneer schrijven we spelers meteen al na een aantal wedstrijden af. Mogen jonge spelers niet meer groeien.

9 december 2023 om 08:22

Rensch is 20, Gaaei is 21. Dus als Gaaei nog veel te leren heeft en blijkbaar een aparte behandeling krijgt, waarom een eigen jeugdspeler dan niet? Rensch heb ik trouwens ook in het centrum klasses beter zien spelen dan Gaaei dit seizoen. Hij verzorgt in ieder geval wél een goede opbouw en dat heeft Ajax nodig. Maar Rensch is de nieuwe Blind, onder de negatieve vergrootglas.

9 december 2023 om 08:29

Precies wat je zegt. Kijken naar wat rensch wel goed kan, vind hem best aardig spelen in het centrum dit seizoen, op rb echter is hij gigantisch aan het zwemmen. Dus als vervanger van Gaaei vind ik hem geen goede optie. Overigens ook met je eens dat jongens Rensch en Taylor al voorafgaand aan de wedstrijd niks goed kunnen doen in de ogen van sommige supporters.

9 december 2023 om 08:43

@myvision Over welke wedstrijden in het centrum met Rensch heb je het dan precies, want dit seizoen zijn het er welgeteld 3?
Vitesse thuis, nec uit en marseille...
Hield allemaal niet over toch met 5 tegendoelpunten, tegen Vitesse wel maar komop...

Ik kan zelf Twente thuis en NEC uit herrineren van vorig seizoen dit jaar. Die speelden we letterlijk gelijk door Rensch als CV (rood en knuppelig verdedigen). Die gast kan er gewoon helemaal niks van

9 december 2023 om 09:50

Omdat de aankopen van Mislintat allemaal een speciale behandeling behoren te krijgen. Heel veel kansen behoren te krijgen. Terwijl een Martha wel al na een paar wedstrijden word afgeschreven.

9 december 2023 om 10:56

@mrmischa de enige speciale behandeling die ze krijgen is dat ze continue 'de aankopen van Mislintat' genoemd worden. Er zijn altijd uilskuikens die spelers meteen afschrijven, of ze nou door Mislintat, Overmars of Pipo de Clown zijn gekocht.

9 december 2023 om 11:10

Blind is echt veel beter dan Rensch. Nou is het afwachten hoeveel groei er nog in Rensch zit en gezien z'n jonge leeftijd is afserveren misschien nog voorbarig, maar die is nog wel minstens een huurjaar verwijderd van Ajax. Zowel Rensch als Gaaei mogen de maatstaf niet zijn.

9 december 2023 om 11:24

@krovikan

Wat een domme comment zeg. Tegen NEC uit speelde hij gewoon sterk. Ook tegen Marseille was hij prima en tegen Vitesse vond ik hem persoonlijk de beste man. Die 5 tegendoelpunten had hij weinig mee te maken. Kijk je dan alleen maar naar statistieken van een team om een individu te beoordelen?

9 december 2023 om 11:38

Er is helemaal niks doms aan zijn comment. Hij slaat de spijker oo zn kop. Meneer speelt 2 aardige wedstrijden in het centrum en meteen is het hossana, terwijl die jongen al 1.5 jaar er niks van bakt. Je hoeft niet naar statistieken te kijken maar gewoon naar de wedstrijden. Daarin stelt Rensch keer op keer teleur, op een enkele wedstrijd na. Daarnaast is hij in de lucht erg kwetsbaar, wat me ook niet echt handig lijkt centraal.

9 december 2023 om 12:11

@ajax12321
Daarom geef ik ook precies 2 voorbeelden aan van eerder dit seizoen waarin Rensch ook centraal speelde, en hij ons gigantisch benadeelde.
Ik kan in een kleine comment niet 210 minuten gaan analyseren, maar we hoeven ook niet de polonaise te gaan lopen omdat meneer 2x oke heeft gespeeld tegen de nummer 12 (nipt gewonnen doelpunt tegen) en 17 van de competitie.

Ik kan overigens echt niet iemand in de verdediging gaan complimenteren in een wedstrijd waarin we 4 doelpunten tegenkrijgen, en vooral de manier waarop. We kregen een paar seizoenen geleden bijna 4 goals tegen in een half seizoen. We hebben nu misschien 4 cleansheets. Rensch heeft dit seizoen (en vorig seizoen) genoeg gespeeld allicht niet centraal, om te beoordelen dat hij door de mand valt.

Dus ik vind eerlijk gezegd eerder jouw comment dom.

Sowieso snap ik de discussie niet, als Sutalo weer fit is, gaat die gewoon weer CV basis staan, naast Hato.
Zeker omdat wat @mickey12 al zegt, Rensch ondanks zijn redelijke lengte enorm kwetsbaar is in de lucht.

9 december 2023 om 14:35

Omdat hij een tijd minder heeft gespeeld (op rechtsback ook nog) kan hij er ineens niks meer van? Die jaren daarvoor voetbalde hij niet zeker? Gewoon een talentvolle speler die veel te vroeg wordt afgeschreven door velen die niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is.

9 december 2023 om 14:40

Hij heeft dit seizoen nog helemaal niet eerder centraal gespeeld dan deze wedstrijden? Jij hebt het over wedstrijden van vorig seizoen onder Schreuder. Waarin hij in een instabiel team ineens weer centraal moet staan en ja hij maakte toen een fout door een rode kaart te pakken. Je moet wel naar de context kijken. Jij gaat totaal niet in op de details, een individu in een minder goede verdediging kan nog steeds goed spelen. Dan is de discussie inderdaad zinloos.

Tuurlijk vind je mijn comment eerder dom omdat je zelf niet ziet waarom het gewoon best vreemd is hoe jij hem beoordeelt.

9 december 2023 om 14:57

@myvision

Leeftijd zegt niet alles, Gaaei is pas anderhalf jaar rechtsback, Rensch 3,5 jaar. Helaas zie je bij Rensch niet de groeicurve die je hoopt dat een speler maakt in de loop der jaren, in feite heeft hij zich amper doorontwikkeld als back tov zijn 1e wedstrijd. Ik heb niet voor niets al die 3,5 jaar geroepen dat hij een CV is die zelfs op 6 beter tot zn recht komt dan aan de flank. Gaaei heeft veel meer potentie om zich door te ontwikkelen, die heeft alleen in dit halve jaar al meer groei laten zien dan Rensch imo. Het zijn ook totaal andere types, Gaaei is oud-aanvaller en Rensch oud-CV. Dat zie je ook heel duidelijk terug in hun spel. Een Berghuis lijkt zich veel meer te kunne profileren met een Gaaei-type achter zich dan met een Rensch-type. Voor Forbs geld dat eigenlijk andersom.

Dat gezegd hebbende, Ajax zit nu gewoon even niet in een periode dat we jonge spelers even de tijd kunnen geven zich te ontwikkelen, die aansluiting met de top 5 is te belangrijk. Helaas hebben we gewoon niet een iets minder talentvolle, maar wel stabielere rechtsback, dat had je enkele jaren geleden wel met een Klaiber (ja, ook niet goed genoeg, maar stabiel genoeg om niet door de ondergrens te zakken in de ED), dus het blijft kiezen uit 2 kwaden. Ik zou persoonlijk graag op zoek gaan naar een rechtsback die wel op dergelijk niveau (en graag wat hoger dan Klaiber) en Rensch zich laten focussen op 6 als concurrent van Tahirovic (en Vos) en als backup van Sutalo (want vind hem beter daar dan Medic).

9 december 2023 om 10:05

Ben ik met je eens Soccerfan, met dien verstande dat Rensch rustiger aan de bal is als er opgebouwd moet worden terwijl Gaaei dynamischer is omdat hij in de omschakeling veel sneller terug is dan de trage Rensch. Persoonlijk zie ik liever Gaaei spelen, maar die fouten moeten er wel snel uit en hij moet wat rustiger leren spelen. Ik ben met je eens dat dit nog te leren is. Het is de vraag of Rensch in zijn spel meer startsnelheid en loopvermogen zou kunnen krijgen. Met de juiste conditie trainer wel, maar ik zie het helaas nog steeds niet bij hem terug.

Dit is een leuke speler voor een Atalanta of Roma op termijn. Veel beter systeem voor de wingback (mocht dat nog zo zijn). Kan die eerst in italie echt leren verdedigen

9 december 2023 om 08:55

Helemaal mee eens. Lekker over de flank walsen met genoeg zekerheid in je rug. Je ziet aan Gaaei dat er echt wel voetbal en drive in zit, alleen zo onzeker als een puber op z’n eerste schoolfeest. Zowel Gaaei als Rensch heeft heel goede rugdekking nodig om aan te kunnen vallen en sterker te worden. Dat is iets wat langzaam beter gaat bij Ajax maar nog niet voldoende is, er staat nog geen verdediging om op te kunnen bouwen.

Met Gaaei hebben we gewoon de nieuwe Rasmus Kristensen gehaald (die nu overigens bij Roma speelt). Zulke spelers zijn op zich prima op de helft van de tegenstanders, maar die moet je niet de opdracht geven om te verdedigen of de voetballende oplossing te zoeken. We zijn natuurlijk verwend geraakt met 3 jaar Mazraoui die vrijwel alles redelijk tot goed beheerste en daarnaast voetballend misschien wel een van de beste backs is.

Gaaei (en ook Sosa) is een ideale speler voor een 5-3-2. Maar goed, we weten inmiddels dat Mislintat meer bezig was met het wanhopig zoeken naar een nieuwe parel dan daadwerkelijk voetballers die passen bij Ajax.

9 december 2023 om 10:59

Maar Maz was ook geen geweldenaar vanaf minuut 1 toch? Een stabiele club om beter te worden, een goede klik met de speler voor je (ziyech, Neres), een middenvelder waar je zonder na te denken de bal bij kan inleveren (de Jong, Schöne) en een dijk van een verdediger om je rugdekking te geven (de Ligt, Timber) maken echt een wereld van verschil. Tuurlijk is de een beter dan de ander, maar de omgeving is o zo belangrijk.

9 december 2023 om 11:12

Mwa, Mazraoui hield zich al staande in de CL en dat had niet per se iets met andere spelers te maken. Hij had gewoon het niveau al. Dat is bij Gaaei (en Rensch) nog absoluut niet het geval.

Rensch is niveau Ajax. De rest wordt verkocht voor enorme prijzen of ‘gedumpt’ tegen een fooi. Dan blijven er altijd paar jongens over. Zou mooi zijn als Rensch lekker blijft. Die jongens heb je ook nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren