Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paris Saint-Germain heeft zomeraanwinst voor 50 miljoen euro binnen

Laatste update:

Lucas Hernández heeft Bayern München ingeruild voor Paris Saint-Germain, zo maakt PSG bekend via de clubkanalen. Volgens Fabrizio Romano betaalt PSG een transfersom van 48 tot 50 miljoen euro inclusief bonussen om de 27-jarige verdediger in te lijven. Hernández tekent een contract tot medio 2028 bij de Parijzenaren.

Bayern nam Hernández in de zomer van 2019 voor maar liefst tachtig miljoen euro over van Atlético Madrid. In Beieren knokte de verdediger zich tot basisklant, maar zijn periode in de Bundesliga werd ook gekenmerkt door blessureleed. Als speler van Bayern miste hij 65 wedstrijden en moest hij in totaal 481 dagen toekijken. Tijdens het vorige seizoen, op 22 november, scheurde de onfortuinlijke Hernández op het WK tegen Australië (4-1 winst) de voorste kruisband in zijn rechterknie. De linksback werd in die wedstrijd vervangen door zijn broer Theo Hernández. Nog altijd is Lucas Hernández herstellende van zijn kwetsuur.

Zijn laatste wedstrijd voor Bayern heeft Hernández dus al gespeeld. Waar de centrale verdediger annex linksback door het vorige Bayern-bestuur nog werd gezien als 'onaantastbaar', is dat nu anders. Vanwege zijn in medio 2024 aflopende contract was het standpunt van der Rekordmeister duidelijk: verlengen of verkopen. Hernández gaf aan te willen vertrekken en raakte bovendien overtuigd van het project dat Luis Campos, de technisch directeur van PSG, hem voorlegde.

Door het vertrek van Hernández komt er een plekje vrij in de verdediging van Bayern, dat al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Napoli-verdediger Kim Min-jae. De Zuid-Koreaan komt voor 50 miljoen euro over van de Italiaanse kampioen en tekent een contract tot medio 2028. Met het transfervrije vastleggen van Raphaël Guerreiro heeft Bayern ook al voorgesorteerd op een uitgaande transfer van Hernández.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

prima speler, maar als je even snel zijn historie opent... nog nooit een vol jaar gespeeld.
kan natuurlijk pech zijn, maar zoveel pech...? 40m is dan een prima bedrag

Toch flink geld voor iemand die de afgelopen jaren zo veel geblesseerd is geweest

Hele goede speler, vooral bij Atletico was ik erg onder de indruk van hem, helaas is zijn lichaam niet gemaakt voor topsport. Ik vind zijn broertje eigenlijk beter, als je ze beide als linksback ziet. Die is sinds zijn vertrek uit Madrid opeens een van de beste linkervleugelverdedigers. Snap niet waarom hij bij Frankrijk niet de voorkeur kreeg boven zijn broer

29 juni 2023 om 17:05

Dat heeft ermee te maken dat Deschamps koos voor zijn 11 uit het WK 2018. Tijdens dit toernooi was Theo hernandez nog niet ver genoeg om basisspeler te zijn. Volgens mij ging de strijd om linksback toen tussen digne en Lucas Hernandez. Lucas Hernandez speelde toen een goed wk en vervolgens tijdens de wedstrijden van Frankrijk speelde hij steeds goed en was er geen reden hem te vervangen.

Ben het er wel mee eens trouwens dat zijn broer een betere linksback is.

29 juni 2023 om 18:14

Theo is uiteraard de betere linksback, maar Lucas is meer gemaakt voor de centrale verdediging.

Dit is toch weer zo'n typische PSG transfer? Natuurlijk is Hernandez een zeer goede verdediger maar zoals hierboven aangegeven is zijn blessuregevoeligheid toch een item? Ik vraag me dan ook af waarom PSG bij hem uitgekomen is: Franse nationaliteit en relatief goedkoop?

29 juni 2023 om 19:31

Mits fit natuurlijk een topper die je zowel als centrale verdediger en ook als linksback kan gebruiken, eigenlijk een prima aankoop. Hoe gek het ook klinkt, met het vertrek van Messi zal PSG beter worden. Voorin 3 spelers die alleen maar vooruit kunnen denken, das leuk tegen kleine clubs maar daarom gaat het in de CL iedere keer mis.

30 juni 2023 om 00:40

PSG heeft met Marquinhos en Kimpembe al twee goede basis centrumverdedigers, dan is Hernandez een goede roulatiespeler als vervanger van Ramos. Kan ook linksback rouleren met Mendes.

PSG had toch al Manuel Ugarte van Sporting overgenomen als eerste zomeraanwinst?

Totaal mislukt bij bayern, heeft geen potten kunnen breken. Begreep zijn prijskaartje zoeizo niet toen hij werd gekocht van atletico. Geen hele bijzondere speler.

29 juni 2023 om 16:42

Deed het gewoon heel goed in de wedstrijden die hij speelde vooral in de CL wedstrijd tegen PSG maakte hij de voorhoede onschadelijk. Heeft gewoon enorm veel pech met blessures, wel begrijpelijk dat je dan doorselecteert en met Min-Jae hebben ze een uitstekende vervanger. Ze hebben ook nog Upamecano en de Ligt misschien dat Tuchel weer met 3 achterop gaat spelen.

Ik vind dit echt een enorm goede verdediger. Mits fit en in vorm behoort hij tot de top 4-8 verdedigers va de wereld. Is enorm snel en zeer kundig aan de bal. Heeft bij Bayern en Frankrijk echt hele goede wedstrijden gespeeld waarin hij super dominant was als verdediger. Helaas hij hij veel blessures gehad en kon Bayern niet op hem rekenen de afgelopen jaren. Dat maakt de aankoop toen van 80? miljoen wel erg duur.

29 juni 2023 om 18:17

De aankoop toen was duur omdat Atletico niet wilde onderhandelen. Bayern heeft daardoor gewoon de clausule geactiveerd.
Uiteindelijk realiseert toch een meerwaarde met de prijs van 40 miljoen gezien op de 80 miljoen jaarlijks wordt afgeschreven naargelang de looptijd van de oorspronkelijke contractduur.

Contract tot medio 2025. Dat lijkt me nogal kort voor zo'n transfersom.
Maar ja, PSG, dus kan wel kloppen...

Goeie speler mits hij fit blijft en dat is nou het grote probleem van Lucas Hernandez. Kunnen ze eigenlijk niet gebruiken want Kimpembe was vorig seizoen ook al het hele jaar zowat geblesseerd.

Bayern München realiseert hier een meerwaarde van zo'n 24 miljoen in tegenstelling tot velen die beweren dat het verlies 40 miljoen bedraagt.
Zijn actie vind ik stank voor dank richting Bayern nadat Bayern hem hielp in 2021 en vorig seizoen bij de zware kruisbandblessure

40 miljoen en speler heeft een contract tot 2025? dus eigenlijk maar een 2 jarig contract? Kan niet waar zijn lijkt me..

9 juli 2023 om 15:31

Wat???? Ff een kleine opsomming van spelers met nog 1 jaar contract en transfersom, Hazard (100 miljoen van Chelsea naar Madrid), Sane (45 miljoen van City naar Bayern) en Kane (Tottenham vraagt minimaal 80 miljoen). Dus 50 miljoen voor een speler met 2 jaar contract is niet zo gek.

9 juli 2023 om 15:36

Declan Rice had ook 1 jaar op zijn contract. Lewandowski ging ook voor 45m naar Barcelona met nog 1 jaar te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren