Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oud-doelman zet vraagtekens bij Bijlow: ‘Hoe kun je zo geblesseerd raken?’

Laatste update:

Joop Hiele begrijpt niets van de blessure van Feyenoord-doelman Justin Bijlow, zo laat de oud-keeper van de regerend landskampioen weten in gesprek met ESPN. Ook Ed de Goeij en Edwin Zoetebier laten hun licht schijnen over de lastige situatie rondom de 26-jarige doelman.

Dinsdag werd duidelijk dat Bijlow de komende twee maanden niet inzetbaar is voor Feyenoord. De achtvoudig international van Oranje kampt met een kuitblessure, waardoor hij voor de zoveelste keer in zijn carrière moet toekijken. Zoetebier is van mening dat de medische staf van Feyenoord actie moet ondernemen na het gewonnen duel bij AZ (0-1).

“Al ga ik ervan uit dat er al met man en macht aan gewerkt wordt”, aldus Zoetebier. “Maar ze moeten nu wel goed gaan onderzoeken waar al die blessures vandaan komen. Is de manier waarop hij traint wel de juiste? Ze moeten zijn belastbaarheid wel echt onder de loep gaan nemen en kijken of er een trend zichtbaar is in zijn blessurehistorie.”

De Goeij noemt de situatie zorgwekkend, maar volgens de Gouwenaar speelt ook een andere factor een rol. ‘Ik ga er nog steeds vanuit dat het pech kan zijn. Hij wordt bij Feyenoord natuurlijk door en door getest. Ze kijken dagelijks hoe fit hij is.”

Hiele sluit zich meer aan bij Zoetebier. “Je moet nu echt gaan onderzoeken of er medische aanleidingen zijn waarom hij zo vaak geblesseerd raakt. Ik snap dat dat lastig is, maar ze hebben genoeg experts rondlopen op Varkenoord. Je vraagt je ook af, hoe kan je zo geblesseerd raken bij het inspelen van je back?”

Timon Wellenreuther


De drie oud-keepers zijn het erover eens dat Timon Wellenreuther een uitstekende reservedoelman is voor Feyenoord. Toch zou Zoetebier vasthouden aan Bijlow. “Wellenreuther is een goede vervanger, maar wat mij betreft is Bijlow, mits fit, de onbetwiste nummer één. Hij heeft in principe alles wat een goede keeper nodig heeft, behalve zijn fitheid.”

Volgens De Goeij draait het puur om de gemaakte afspraken. “Als de afspraak is dat Justin altijd de nummer 1 is, moeten ze zich daar vanzelfsprekend aan houden. Maar als er geen afspraken zijn, en Wellenreuther doet het goed, dan kunnen ze overwegen om hem te laten staan. Dan moeten ze in de zomer weer om de tafel om te kijken hoe ze het volgend jaar gaan doen.”

De 28-jarige Wellenreuther staat woensdagavond in ieder geval weer onder de lat bij Feyenoord. Voor de Duitse goalie wordt het zijn 25ste officiële wedstrijd in dienst van de Stadionclub. Kostas Lamprou is voorlopig tweede doelman. Talent Mikki van Sas (19) wordt als derde keeper verwacht op de bank in De Kuip.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me fantastisch achter hem te staan als tweede keeper. Dan ben je eigenlijk 1,5 e keeper want je speelt veel. Wellenreuther is gewoon echt goed. Ik denk bijna gelijkwaardig.

7 februari 2024 om 10:57

Dit is gewoon simpelweg niet waar. Dit is gewoon een verhaaltje dat door iemand de wereld ingeslingerd is die toevallig Wellenreuther tegen Ajax een geweldige redding heeft zien maken. Bijlow is voor Feyenoord gewoon echt een hele goede keeper met geweldige reflexen en die echt heel goed is in de 1 tegen 1. Ja ook hij maakt weleens een foutje net als bijna elke keeper. Wellenreuther is in vergelijking met Bijlow gewoon een bron van onrust en keept echt niet altijd even stabiel, al moet ik zeggen dat voor een tweede keeper je waarschijnlijk geen betere gaat vinden. Maar dat chronische downplayen van Bijlow vind ik altijd wel een beetje jammer, als die jongen niet zoveel pech had gehad dan had hij zeker niet meer bij ons gevoetbald.

7 februari 2024 om 11:02

Ik snap je verhaal maar ALS telt niet in topsport. I WR regelmatig zien keepen die gozer is echt niet slecht en in tegenstelling tot Bijlow staat hij er bijna altijd. De carriere van bijlow gaat er als volgt uitzien: hij wordt voor 10m opgepikt en als tweede keeper in de PL gestald. Vanuit dienrol kan hij groeien en zien of hij zijn potentie waar kan maken.

7 februari 2024 om 11:29

Er is geen club die hem voor 10 mil gaat aankopen met zoon blessurehistorie.
Wat hem nu gebeurde op t veld, kan ook op de training gebeuren. Je kan er niet op bouwen als ploeg zijnde.

7 februari 2024 om 11:31

Ik reageerde met name op jouw claim dat Bijlow en Wellenreuther nagenoeg gelijkwaardig zouden zijn. Dit is niet waar en vind ik dan ook altijd een beetje raar om te lezen.

7 februari 2024 om 11:10

Wellenreuther is niet zo een speciale doelman. Niet slecht, integendeel maar een topteam moet veel hoger mikken. Het zegt bijvoorbeeld genoeg dat Anderlecht hem heeft doorgestuurd als eerste doelman.

Vorige week nog een topic geantwoord waarin iemand pleitte dat het wel meeviel met de blessures van Bijlow, dat het allemaal overdreven werd.....
Nog nooit een keeper gezien die zo vaak geblesseerd is, maar achja, je kan maar ergens in uitblinken, toch?

7 februari 2024 om 10:15

We gaan hem er nog maar een keer ingooien: “Hij is toch helemaal niet blessuregevoelig, hij heeft gewoon een beetje pech dat hij de afgelopen 4 seizoenen bijna de helft van de wedstrijden niet heeft kunnen spelen!”

Het lijkt allemaal gewoon botte pech, maar het heeft ook wel een beetje met zijn speelstijl te maken. Gros van de blessures komt voort uit heldhaftig op een bal duiken, of uitkomen alsof je leven ervan afhangt. Hier trapt hij de bal wat vreemd/laconiek weg waardoor er spanning op zn standbeen komt.

Hij gaat wel weer een jasje uitdoen denk ik, die blessures zetten je aan het denken, hij zal minder vrij in zijn hoofd zijn.

7 februari 2024 om 10:02

De eerste blessures leken echt door zijn manier van keepen te komen, echter als je zie hoeveel blessures hij steeds heeft en als je daarbij ook afzet tegen toch een voorzichtigere stijl lijkt er toch meer aan de hand te zijn.

inzake deze blessure schiet het niet in zijn standbeen maar in de been waarmee hij schiet.

7 februari 2024 om 11:09

Het is een combinatie van factoren waarschijnlijk. Zijn stijl is inderdaad aan het begin een punt geweest, nog steeds zijn er weinig keepers die zoveel voorzetten plukken en zo vaak een op een de bal pakken, daar zit zijn kracht ook wel. Maar het is ook een risico op vaker fysiek contact. Ook is hij tegenwoordig onder Slot een essentiële pylon in de opbouw, hij krijgt veel de bal, wacht lang, speelt moeilijkere ballen. Je ziet ook direct dat met Wellenreuther dit punt minder soepel loopt. Ook dat zal ongetwijfeld intensiever zijn. En dan heb je pech (iets breken, ongelukkig botsen) en gestel (snel iets scheuren etc.).

En ik denk dat het feit dat zijn gestel altijd onderwerp van discussie is een zelfversterkend probleem wordt. Ben je bang voor een blessure dan loop je die sneller op.

De pech-factor was een paar blessures geleden al ongeloofwaardig, hoe hard het ook is. Het blijft wel een moeilijke situatie voor m'n club. Bijlow ga je nooit verkopen of anders voor heel weinig. Heeft net zijn contract verlengd en zal een aardig salaris vangen, aangezien hij al lang mee loopt. En met een keeper die minstens 10-15 wedstrijden per seizoen mist, heb je eigenlijk 2 1ste keepers nodig en een goede 2e keeper. Ook dat zal een aardig budget gaan kosten. Ik zou het als Feyenoord ook niet weten wat te doen, maar het ziet er naar uit dat we zo jaren blijven door hobbelen. Maar eigenlijk moet dat geschuif op het doel afgelopen zijn. We hadden geluk dat Wellenreuther er zondag wel gelijk stond, dat is ook weleens anders geweest.

7 februari 2024 om 10:21

Hoe hard het ook is: van de hand doen. Je kunt er niet op bouwen. Zoals je zegt heb je eigenlijk twee eerste keepers, en een goede tweede keeper nodig. Een hoop geld voor de achterste linie. Komt zijn salaris inderdaad nog bij.

7 februari 2024 om 10:28

Maar laat je hem dan transfervrij gaan? Doe je ook niet. Maar er zal geen club kopen die geld gaat neerleggen voor een blessuregevoelige doelman.

7 februari 2024 om 11:13

Ik zou hem juist altijd houden, als hij fit is dan heb je de ideale keeper voor jouw speelstijl en de top van de eredivisie. Je slaat ook geen pleefiguur in Europa met hem.

Je hebt wel een goede tweede keeper nodig, dat is dan maar zo. Die zijn gelukkig talrijk, die kan je gewoon in de eredivisie vinden. Een Olij of Vaessen bijvoorbeeld zal vroeg of laat wel eens in de top van de eredivisie willen keepen. En met het vooruitzicht op speeltijd is het een extra interessante plek.

7 februari 2024 om 11:38

Met alle respect zou Vaessen een goede 2e doelman zijn. Maar als je hem minstens 10-15 wedstrijden in een jaar nodig hebt vind ik het al minder. Een club als Feyenoord zou minstens 30 wedstrijden per seizoen op een beroep moeten kunnen doen van het niveau Bijlow. In de eredivisie zal het geen ramp zijn maar op Europees niveau moet je op volle sterkte zijn.

Het is zo ver. De komende twee weken gaan we een hele batterij aan doelmannen bij ESPN de revue zien passeren die allemaal hun verbazing uitspreken over Bijlow’s blessuregevoeligheid.

Verhalen over dat dit in hun tijd amper gebeurde omdat zij anders op het veld stonden, namelijk meer met de bal van de voet op het gras ipv op de tenen zoals Bijlow dat doet. Dat zij een steak aten 30 minuten voor de wedstrijd die ze zelf uit het rund hebben gesneden wat ze een uur daarvoor zelf hebben gevangen, dàt was pas training. Dit maakte hun botten sterker en hun spieren wendbaarder. Bijlow zou dat ook moeten doen, dan weten ze zeker dat dit niet meer voor zal komen.

Jan-Joost neemt het uiterst serieus, Aletha vraagt hoe je je dan voelt na zo’n blessure, Borst zegt dat hij deze trainingen persoonlijk heeft gezien en de speren aangaf bij die trainingen voor het vangen van de rund. Orthopedische speren welteverstaan.

Zucht.

7 februari 2024 om 10:11

Dat zeker, maar het blijft wel een feit dat Bijlow voor een doelman belachelijk vaak geblesseerd is. En dan is het niet gek dat je daarover discussieert. Deze mannen zeggen hier weinig geks in mijn optiek. Natuurlijk heeft Feyenoord een goede medische staf en apparatuur etc. Echter, dat betekent niet dat zij alles weten en altijd alles goed doen. Dat zie je bij grotere clubs dan Feyenoord net zo. Kijk naar een Real of Bayern waar een medische staf is vervangen vanwege een batterij aan blessures jarenlang.

Waar kan het bij Bijlow aan liggen? Ik denk dat er misschien wel waarde ligt in de blessures als een geheel te bekijken, in plaats van continu te zeggen: ja is pech keer op keer.

Misschien doet een kleine verandering wel wat? Je weet het maar nooit. Bijlow is een zeer getalenteerde keeper, waarvan je graag wil dat hij top wordt. Dan moeten die blessures dus vermindert zien te worden.

7 februari 2024 om 10:25

Het gaat mij meer om de mediacarrousel die nu wordt opgetuigd om dit thema nog meer op te blazen.

Die doelmannen zeggen misschien niks geks, maar wel iets ongefundeerds. Niemand weet wat de oorzaak van de blessures zijn, niemand heeft inzage in zijn medische dossiers, zelfs Slot zegt niet te weten wat anders zou moeten. Er zit namelijk ook geen patroon in, want dan is het een botbreuk, dan een spierblessure, dan een kneuzing, dan ziekte..

Het is allemaal zo leeg, zo ongefundeerd.

7 februari 2024 om 10:46

Dan kunnen we bijna alle voetbalsites en voetbal progamma;s toch afschaffen? Bijna alle opmerkingen en artikelen zijn daar ongefundeerd en eigenlijk alleen meningen van bepaalde personen.
Als bepaalde voetballers wat vaker geblesseerd zijn dan gaan mensen er toch meer achter zoeken, niet vreemd om dan wat Oud-doelman naar meningen te vragen.

7 februari 2024 om 11:47

Onzin, een blessure verleden is compleet iets anders dan geruchten over transfers, het analyseren van een wedstrijd, een interne machtsstrijd bij club X waarbij altijd iets lekt, opstellingen voor een topper, het verval van speler X - dat zijn onderwerpen waar het merendeels over gaat in programma’s.

Maar hier heb je het over een medisch dossier waar je van toeten noch blazen weet, dat is compleet iets anders en maakt bij voorbaat iedere mening ongefundeerd.

7 februari 2024 om 14:00

@zanazanyan
18/19 21 dagen knie blessure
18/19 207 dagen voetblessure
19/20 31 dagen elleboog blessure
19/20 4 dagen lichte blessure
20/21 7 dagen bovenbeen blessure
20/21 7 dagen knie blessure
20/21 95 dagen teen blessure
20/21 14 dagen knie blessure
20/21 7 dagen knie blessure
20/21 14 dagen knie blessure
21/22 3 dagen lies blessure
21/22 71 dagen operatie aan de voet
22/23 68 dagen gebroken pols
23/24 53 dagen gebroken pols
23/24 56 dagen kuit blessure (schatting dagen)

Je kan in ieder geval zeggen dat hij varieert?

7 februari 2024 om 14:04

Goede, duidelijke uiteenzetting Bergkamp! Je kunt wel concluderen dat hij gemiddeld zo ongeveer 1 op 1 loopt: 1 wedstrijd spelen, 1 wedstrijd geblesseerd.

7 februari 2024 om 14:12

Dat zou een juiste constatering zijn. Rest dr hamvraag: staat het in verband met elkaar en zo ja, wat is dan de onderliggende oorzaak òf is het toch botte pech?

En daar heeft (voorlopig) niemand antwoord op waardoor persoonlijke ervaringen of observaties obv bovenstaand rijtje ongefundeerd blijven.

7 februari 2024 om 15:40

Tja Zanazanyan, dat klopt. Maar dan kun je dus nooit wat zeggen? Volgens mij zeggen ook velen dat ze daar eens naar moeten gaan kijken bij Feyenoord. Of dat verband houdt. Dat is nog niet eens een conclusie trekken, maar meer een ''advies''.

En als ik dat lijstje van D-Bergkamp zo bekijk zie ik toch echt 5x een knie blessure bijvoorbeeld. Waarvan er 3 achter elkaar zijn. Het is dus niet zo dat het continu wat verschillends is geweest.

Ik neem even aan dat je Feyenoord fan bent? Aangezien ik toch redelijk wat frustratie proef in je posts hieromtrent. Ik denk dat velen het gewoon erg opvallend vinden dat de 1e keeper van Feyenoord (en een potentiële 1e keeper van Oranje) in totaal 658 dagen geblesseerd is geweest sinds het seizoen 18/19. Dat is dus bijna 2 volledige jaren in die periode. Dat is schrikbarend veel vind ik.

7 februari 2024 om 16:01

Oh nee hoor, geen frustratie hier, zo wilde ik het totaal niet laten overkomen. Eerder een hoofdschuddend betoog over de armoe van de journalistiek tegenwoordig.

Die vraagtekens kan je wel weghalen toch? Bijlow, hoe lullig dat voor hem zelf is, heeft geen lichaam dat voor topsport is gebouwd. Kan niemand wat aan doen!

Waar ik vraagtekens bij zou zetten is het handelen van Feyenoord! Als dit een aankoop was geweest, had Feyenoord en iedere club hem al de deur gewezen, maar omdat het een Rotterdamse jongen is heeft hij krediet... dat is geen topsportgedachte!

Bijlow is toevallig bijna iedere transferperiode fit! Hij had al lang voor 10 miljoen verkocht kunnen worden, nu houd je echt niets meer over.

7 februari 2024 om 11:31

Ik las net dat Bijlow zijn contract heeft bijgetekend. Zo blij zijn Feyenoord met hem.

10 miljoen voor een keeper die niet eens uitzonderlijke kwaliteiten bezit vind ik veel. Had hetzelfde pad kunnen bewandeld als Tim Krul. Mits altijd fit gewoon een degelijke keeper.

7 februari 2024 om 11:38

Op zich weet je dat niet. Het kan ook ongepaste aanname zijn van de technische staf, in de zin van: one size doesn't always fits all. Misschien heeft Bijlow wel een aangepast programma nodig, een spieropbouw die afwijkt van 'normaal' en daar anders mee om moet gaan qua belasting, training en of voeding.

Ik heb hier niet heel veel verstand van, maar ik kan me niet voorstellen dat het alleen maar "pure pech" is. Zo moest ik denken aan het verhaal van Seedorf, die door de Milan Lab verzocht werd zijn verstandkiezen te laten trekken. Dat had blijkbaar effect op hoe je gebit staat, dat weer effect had op zenuwen en dat dat weer doortrok naar de spieren.

Lijkt me een goed idee dat Feyenoord nu niet alleen zijn blessure onderzoekt, maar ook gewoon het hele lichaam (als dat al niet gebeurt). Zeer jammer dit, want ondanks al die blessures is het een geweldige keeper

8-voudig international? Jeetje.. ik heb echt het idee dat hij al vele jaren wordt uitverkozen voor oranje. Treurig om te zien dat je door blessureleed dan niet verder komt tot dusver dan slechts 8 interlands (zeker op een positie waar de concurrentie niet bepaald moordend is)

7 februari 2024 om 11:08

Nou vele jaren niet echt, hij was er in september 2021 voor het eerst bij en was toen ook eventjes eerste doelman gelijk tijdens die zes WK kwalificatie wedstrijden eind 2021. Daarna ontbrak hij weer tot aan de Nations League van 2023 (twee wedstrijden) en gelijk daarna raakte hij wederom geblesseerd. De interlandperiode(s) voor zijn debuut was hij overigens ook al nadrukkelijk in beeld maar je raadt het al: geblesseerd.

7 februari 2024 om 12:06

2021 valt dan inderdaad mee. Voor mijn gevoel was het langer, maar dat zal dan ook komen dat hij al in beeld was. Erg sneu natuurlijk.

Een van de weinige verstandige uitspraken die ik hierover heb gehoord: “ Het kan ook pech zijn”.

Mensen onderschatten de aanwezigheid van toeval in het leven. Van alle honderden keepers in het hoogste competities van het betaald voetbal zal er ook minstens één bij zijn die heel veel pech heeft.

Net zoals het ook al eens is voorgekomen dat iemand twee keer de loterij heeft gewonnen. Toeval bestaat.

7 februari 2024 om 10:19

Wow, je hebt mijn ogen geopend! Bij deze rectificeer ik de uitspraken die ik in het verleden over Robben heb gedaan! Ik riep altijd dat het ‘een man van glas’ was. Bij deze neem ik die woorden terug en nuanceer ik het naar ‘een man van heeeeeeeeeeeeeel veel pech’.

7 februari 2024 om 10:25

Je hebt sarcasme nog niet onder de knie. Ligt er té dik bovenop. Iets subtieler is grappiger.

Robben had vaak dezelfde spierblessures. Daar zat een patroon in. Bij Bijlow zijn het verschillende type blessures. Daar kan ik nog geen patroon in ontdekken.

7 februari 2024 om 10:38

Het patroon is dat Bijlow echt van glas is aangezien hij inmiddels op alle plekken waar hij zich kan blesseren inmiddels ook al gebleseerd is geraakt. Bij Robben kan je nog zeggen dat alleen een specifiek deel van hem van glas is.

7 februari 2024 om 10:41

Het patroon zit hem wat dat betreft alleen in de blessures zelf. Het patroon is dat iedere keer na enkele maanden weer geblesseerd raakt. Weliswaar niet steeds aan dezelfde spiergroep of iets dergelijks.

Wat er ook weer waarschijnlijk weer voor zorgt dat sommige mensen denken, of vooral hopen, dat het toch door pech komt. Maar dat lijkt al enige tijd uitgesloten.

Toch hoop ik ieder seizoen weer dat hij het eens voor een seizoen volhoudt, of er in ieder geval vooruitgang zit in zijn mate van blessures. Kom toch iedere keer bedrogen uit. Vind het persoonlijk ontzettend jammer want ik vind hem voor Feyenoord gewoon een erg goede keeper. Als persoon mag ik hem heel graag, ook nog eens een jongen uit de opleiding. Zou als tweede keeper mogelijk beter uit de verf komen. Maar ik vermoed dat Bijlow een wat hoog salaris heeft voor een tweede keeper van Feyenoord

7 februari 2024 om 11:41

Als je telkens dezelfde blessures hebt, heb je blijkbaar een of enkele zwakke plekken. Bij Bijlow zit het blijkbaar een stuk dieper, als hij of allerlei plekken snel geblesseerd raakt. Lijkt me erger dan bij Robben.

7 februari 2024 om 13:50

@alphazero, Bij Bijlow is er ook een patroon. Namelijk dat hij elk seizoen door meer dan 1 blessure bijna de helft van de wedstrijden mist. Dat het elke keer een andere blessure is, betekent niet dat het automatisch pech is.

Dus als ik in één sector bij 5 werkgevers ontslagen wordt dan ligt het aan mij. Als ik in 5 verschillende sectoren 1 keer ontslagen wordt dan heeft het niets met mij te maken en is het gewoon 'pech'?

7 februari 2024 om 14:02

@mearte,

Voorop gesteld vind ik Bijlow een onwijs goede keeper die veel talent heeft. Hij staat alleen een beetje stil in zijn ontwikkeling omdat hij elk seizoen een groot gedeelte afwezig is door uiteenlopende blessures en weer een paar stappen terug moet doen. Daarom snap ik dat Feyenoorders, met een goede 2e keeper achter de hand, blij zijn met Bijlow omdat hij een goed niveau laat zien op de momenten dat hij niet geblesseerd is.

De andere kant is ook wel dat hij denk niet meer bij Feyenoord gespeeld zou hebben als hij niet zoveel blessures gehad zou hebben. Als hij 2 jaar alles gespeeld zou hebben dan ben ik ervan overtuigd dat hij vaste eerste keeper bij het Nederlands elftal zou zijn én een grotere club/competitie al lang gekocht zou hebben.

Natuurlijk is het ook afhankelijk van Bijlow wat hij wil, maar ik zou Bijlow gewoon als eerste keeper houden. Belangrijk is wel dat je een goede, betrouwbare tweede keeper daarachter nodig hebt omdat het verleden inmiddels heeft uitgewezen dat hij elk seizoen heel wat wedstrijden mist.

Tja. Ik zei pak m beet een jaar geleden nog dat hij de nummer 1 moet zijn van Oranje, omdat hij dan de meeste potentie heeft. Toch al weer 26, en ondanks dat dat voor keepers nog niet heel oud is, is hij verre van een talent meer. Hij is gewoon door in ieder geval Flekken en vooral Verbruggen voorbij gestreefd. Daarnaast gaat hij die potentie echt nooit meer waarmaken. Bij de Avondshow met Arjen Lubach kwam naar voren dat hij sinds zijn debuut slechts 52% heeft kunnen spelen, de rest was hij geblesseerd. En altijd onbetwist 1e doelman geweest. Tja, dan ga je ook nooit in vorm raken, stel je bent weer eens pak m beet 15 wedstrijden op rij fit. Dan moet Koeman toch ook denken: 'We moeten verder bij Oranje?'

Heb sterk het gevoel dat Bijlow de onbetwiste nummer 1 steeds wordt genoemd omdat hij een hoge likeability factor heeft vanwege het zijn van een kind van de club en een echte feyenoorder. Maar ik heb hem nooit echt geweldig gevonden. Ik zie Bijlow geen bijzondere dingen doen, die Wellenreuther niet kan. Het is puur sentiment dat iedereen hem zo blijft pushen als absolute nummer 1. Begrijp me niet verkeerd, geen slechte keeper maar ook geen talent wat er met kop en schouders bovenuit steekt. Ik schat Bijlow even hoog in als een Unnerstal bijvoorbeeld.

7 februari 2024 om 10:26

Persoonlijk vind ik het geen puur sentiment, zie altijd wel verschil in beide. Wellenreuther doet het vaak prima maar als Bijlow vaak terug komt merk ik wel dat hij een stap beter is. Helpt zijn verdediging meer met hoge ballen, wat gewoon meer rust geeft. Aan de bal is Wellenreuther niet zo goed, is Bijlow veel sterker in en word dan ook vaak gebruikt bij de opbouw om aanvallers te lokken.

7 februari 2024 om 10:51

@s_tahamata. Ben het op zich wel met je eens, alleen jammer dat je dan Unnerstall als argument gebruikt. Naar mijn mening echt een onderschatte keeper, al jaren de beste, en zeker meest constante, keeper van de Eredivisie.
Jammer voor Bijlow, maar hij doet inderdaad geen bijzondere dingen en redt niet zo vaak de punten voor Feyenoord. Denk wel dat dat er zonder blessures in had kunnen zitten, maar als je maar 52% van de tijd fit bent, kan je jezelf natuurlijk ook gewoonweg niet optimaal ontwikkelen. Helaas, maar anderen ontwikkelen zich wel. Heeft hij nog geluk dat we bij Oranje niet zo breed zitten in de keepers als in de verdedigers.

7 februari 2024 om 11:34

Unnerstal is toch een uitstekende keeper? Dat vind ik een prima niveau om in geschat te worden. Bijlow is toch ook geen echte topkeeper of iets dergelijks? Misschien als ie nooit geblesseerd zou zijn, zou hij een goed niveau in het buitenland kunnen aantikken, maar het is geen Van der Sar of Buffon, dat denk ook niemand volgens mij. Hij is natuurlijk wel veel beter dan Wellenreuther. Veel sterker in de lucht, beter in de 1 op 1 en heel veel beter met de voeten. Wellenreuther is wel goed op een degelijke manier. Doet geen rare dingen. Bijlow kan nog weleens kortsluiting krijgen en dom uitkomen oid, maar Wellenreuther is wel een niveau of 2 lager vind ik.

Vanaf de start van zijn carriere elk seizoen minimaal 2 maanden eruit liggen wegens blessures is geen botte pech meer, hij is gewoon zo. Hoe goed hij ook is, zijn lichaam is niet gemaakt om langdurig basis te staan en voor veel clubs een reden om hem te vermijden. Denk uiteindelijk dat zijn potentie ligt bij het zijn van een van de betere reserve doelmannen.

Vroeger had hij in de regio Rotterdam wel het imago dat hij niet echt professioneel was in zijn manier van hoe om te gaan met de sport.
Ik kom zelf uit Rotterdam ( zou je niet zeggen ) maar hij deed ook vaak mee met tournooitjes bij amateur vereniging Slikkeveer waar die ook gewoon biertjes weg zat te tikken als dat afgelopen was.
Wil niet zeggen dat dit nog steeds zo is, maar met zoveel blessures ga je toch wel afvragen hoe het toch mogelijk is.

Blessuregevoeligheid is altijd dempend voor een carrière. Wellenreuther is een goede, wellicht minder blessuregevoelige keeper en die continuïteit is belangrijker dan de beschreven situatie en discussie Bijlow

Een ieder verwijst maar weer naar de blessures die deze jongen/man heeft opgelopen de laatste jaren.
Het is niet dezelfde blessure. Hij heeft gewoon boerepech en dat is verschrikkelijk voor hem
Ik vraag me alleen wel af of de laatste blessure, die een spierblessure is toch?, niet veroorzaakt is door de staf in de ruimste zin van het woord. Dus inspanningsfysiologen, maar ook de trainers die te veel eisten zowel in hun eis tot meer en meer training alsook het blijven inpraten dat meer en meer mogelijk is. Je kan en mag nooit teveel eisen van je mensen.
Hopelijk kan Bijlow zich afsluiten van negatief commentaar en verloopt zijn herstel voorspoedig

Dit kan voor feyenoord nog wel eens negatief gaan uitwerken, Wellenreuther neemt nu elke keer op een goede manier de taak over, die zal op een gegeven moment ook vinden dat hij het verdient om eerste keeper te worden. En terecht ook, het is niet dat Bijlow een type van der Sar/gomes is.

Zonde voor die jongen zeg. Is toch rot sws dat je zo blessuregevoelig bent. Dat gaat ook in je kop zitten he. Vind het heel jammer voor hem en voor Feyenoord. Is gewoon een goede doelman, volgens vele de belofte van het keepersgilde in Nederland, maar zo ga je dat nooit waar maken. Ach wie weet. Arjen Robben is ook van glas gemaakt en die heeft een bizar mooie carriere op wereld top niveau gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren