Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje stoot door naar kwartfinale, maar verliest Daniëlle van de Donk

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen staan in de kwartfinale van het WK. De ploeg van Andries Jonker won in Sydney met 2-0 van Zuid-Afrika en neemt het daardoor vrijdag op tegen Spanje. Jill Roord en de teruggekeerde Lineth Beerensteyn verzorgden de doelpuntenproductie. Smet op het duel was de gele kaart voor Daniëlle van de Donk, die daardoor de confrontatie met Spanje moet missen.

Oranje ging de achtste finale met veel vertrouwen tegemoet na de recordzege op Vietnam (7-0). Het kon daarbij ook weer gebruik maken van Beerensteyn, die wegens een blessure ontbrak bij de laatste twee groepsduels. Met de speelster van Juventus schoot Oranje in Sydney uit de startblokken. Al na zes minuten stond de 1-0 op het scorebord: Roord kopte binnen nadat een kopbal van Lieke Martens-Van Leer aanvankelijk nog van de lijn was gehaald.

Roord kroonde zich daarbij tot topscorer aller tijden van de Leeuwinnen op WK's. Met haar vijf goals, verdeeld over drie eindtoernooien deed niemand het beter dan zij. Oranje mocht daarna Daphne van Domselaar danken dat het bjj 1-0 bleef. De keepster belette de continu gevaarlijke Thembi Kgatlana meermaals het scoren in de extra tijd van de eerste helft. De doelvrouw van Zuid-Afrika, Kaylin Swart, beleefde een minder fortuinlijke middag. Zij ging hopeloos in de fout bij een ogenschijnlijk houdbare poging van Beerensteyn, die ze klungelig door haar handen liet glippen: 2-0.

Dat laatste gebeurde halverwege het tweede bedrijf. Zuid-Afrika kreeg daarna nog één grote kans, maar zag Van Domselaar wederom redding brengen. Beerensteyn zag op haar beurt nog een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. De Leeuwinnen nemen het vrijdag om 3.00 uur Nederlandse tijd op tegen Spanje, dat vrijdagnacht Zwitserland met 5-1 opzijzette. Van de Donk ontbreekt dan: zij kreeg haar tweede gele kaart van het toernooi en is daarom geschorst. Dat liet haar niet onberoerd: de tranen biggelden over haar wangen na het laatste fluitsignaal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voor de vrouwen! Wedstrijd niet gezien. Op naar Spanje. Voor nu van harte!

6 augustus 2023 om 10:03

Opvallend: 1. Domselaar is wereldklasse. 2. Beerenstein is een klasse beter dan Miedema (veel sneller, veel meer dreiging, veel minder statisch, veel verrassender) waardoor team beter functioneert. 3. Van de Donk gaan ze zwaar missen tegen Spanje want die Egurolla is meer dan een klasse minder, veel te traag. 4. Spitse is echt een waardeloze verdediger met allemaal theater (waarom niet Kasparij). 5. Van der Gragt, Martens en Brugts fantastisch. Maar zonder vaste kracht Van de Donk wordt het een zware dobber tegen Spanje.

6 augustus 2023 om 10:26

Een klasse beter dan Miedema? Pardon? Miedema is één van de beste spitsen van de wereld. Die is in zo'n beetje alles beter dan Beerenstein, al is die laatste inderdaad sneller en daarmee gevaarlijk in de counter. Net hoe je als team voetbalt natuurlijk. Narsingh zal in sommige situaties ook gevaarlijker zijn dan Lewandowski.

6 augustus 2023 om 10:45

Ja je kunt Beerenstein ook met Usain Bolt vergelijken maar ze kan gelukkig behalve haar snelheid ook gewoon heel goed voetballen. Miedema is klinischer inderdaad. Een soort Huntelaar. Maar vooral gevaarlijk in de zestien. Daarbuiten heb je er weinig aan. Met Beerenstein kun je constant uit de druk voetballen van de tegenstander. En doordat ze overal aanspeelbaar is functioneert het team gewoon veel beter. Het is geen verrassing dat er zonder Miedema beter wordt gevoetbald en veel meer gecreeerd en gescoord. Met Miedema is het spel voorspelbaar en ouderwets. Gemakkelijk te verdedigen voor de tegenstander. Nu komt het gevaar werkelijk van alle kanten. Dit is dus wat ik bedoel. Beerenstein een veel veelzijdigere aanvaller dan Miedema die het team veel beter maakt.

6 augustus 2023 om 11:20

Beresteijn beter dan Miedema. Laat me niet lachen. Die verprutst alles omdat ze geen bal past

Mooie overwinning van de dames, knappe 1-0, en ook een hele mooie assist bij de 2-0, maar dat was natuurlijk ook een blunder van de keeper. Jammer van de tijden. Straks 03.00 is wel erg vroeg.

6 augustus 2023 om 08:34

Keepsters maakten het verschil vandaag. Van Domselaar goede en belangrijke reddingen en die van Zuid Afrika maakt 2 blunders.

6 augustus 2023 om 09:18

In principe ook gewoon slecht van Beresteijn. In het midden loopt iemand helemaal vrij. Die bal had gewoon naar rechts gespeeld moeten worden. Oogkleppen en een zwak schotje verprutsen deze megakans. Totday de keeper blunderd. Maar sls trainer kun je hier niet blij mee zijn. De volgende keer doet de keeper haar werk en kost het je de wedstrijd.

6 augustus 2023 om 09:25

Je hebt helemaal gelijk , al kan je bij deze matige keepers van 1,60 gewoon schieten op goed geluk. Maar dat dit rollertje erin gaat is schandalig.

6 augustus 2023 om 09:45

Ik vraag me sowieso af of er echt niks beters op de bank zit dan Beresteijn. Die heeft echt 0,0 oog voor welke medespeelster dan ook.

6 augustus 2023 om 10:33

Dat is precies wat ik meteen zei toen beresteijn dat slappe schot recht op de keeper deed. Waarom? Geluk dat ze zo blunderde.

6 augustus 2023 om 15:04

Of heel laat, hoe je het maar wil zien.

Speciaal mijn wekker gezet voor deze wedstrijd tot groot ongenoegen van mijn vriend. Maar gelukkig zijn we door naar de volgende ronde.

Dat Van de Donk er niet bij is vind ik wel een groot gemis. Zij is toch wel van belangrijke waarde voor ons team. Maar ik heb nog steeds vertrouwen dat wij de finale bereiken.

Hup Holland Hup!

6 augustus 2023 om 08:06

Errugola, de vervanger van vd Donk is ook een goeie speelster, eigenlijk te goed voor de bank. Met al die grote landen die al naar huis zijn moet NL eigenlijk wereld kampioen worden !

6 augustus 2023 om 08:10

Ik denk zelfs dat NL er op vooruit gaat met Errugola ipv van der Donk. Zeker tegen Spanje, met haar achtergrond en voetballend vermogen

6 augustus 2023 om 08:27

Naar huis? Frankrijk en Engeland zitten aan de andere kant van het schema. De VS of Zweden tref je mogelijk in de halve finale. Nederland is er nog lang niet.

6 augustus 2023 om 08:40

Ik zeg ook niet alle grote landen maar Brazilië, Noorwegen, Duitsland, en VS of Zweden kom je ook niet tegen. Dat zijn toch een hoop top landen die je ontloopt.

6 augustus 2023 om 08:43

Lees hierboven en bekijk het schema goedemorgen!

6 augustus 2023 om 10:28

@Niels; Usa of Zweden kom je juist wel tegen. Daarnaast behoorden Brazilië, Noorwegen en Duitsland ook niet tot de topfavorieten. Net als Oranje trouwens.

6 augustus 2023 om 10:36

Een van de twee kom je tegen inderdaad(ervan uitgaande dat Spanje gewonnen wordt), dan is er dus een van die twee al naar huis. En dat zeg ik nu voor de derde keer. Brazilië is de nr 8 van de wereld, Duitsland de nr 2, dat zijn toch top landen ? Noorwegen dan iets minder maar zeker een top land in het vrouwen voetbal.

6 augustus 2023 om 10:28

Kwartfinale is exit voor dit oranje.

Bijna twee uur na de wedstrijd besteed Voetbalzone er ook een berichtje aan, jammer. Goede prestatie van Nederland ondanks dat het geen beste wedstrijd was, Gelukkig hebben we een goede keeper. Op naar Spanje!

6 augustus 2023 om 08:03

Iemand midden in de nacht inzetten kost misschien heel wat centjes. Het is niet zo dat er gek veel interesse is voor die wedstrijd toch? De meeste mensen worden rond dit tijdstip wakker en lezen het alsnog.

6 augustus 2023 om 11:22

Gewoon een keuze van VZ om dit niet te doen. Als ze een vrijwillige vacature hier open hadden gezet om artikelen te posten over het vrouwen WK dan had je zo 25 reacties gekregen van mensen die hun wekker zeker zetten voor deze pot. Dan gaat het niet om centjes meer: op vrijwillige basis gaat het om maximaal tientjes per wedstrijd.

6 augustus 2023 om 08:04

VZ heeft nooit 'nachtdienst' toch?

6 augustus 2023 om 08:39

Nope, tussen 00.00 en 07.00 nooit nieuwe berichten tenzij er een echt belangrijke wedstrijd is, daar valt vrouwenvoetbal nog niet onder en je kunt ze geen ongelijk geven gezien de belangstelling

6 augustus 2023 om 08:59

Vorige wedstrijd werd om 9-00 uur sochtends door meer dan miljoen mensen bekeken in Nederland. Dat is niet weinig toch?

6 augustus 2023 om 09:03

De wedstrijd tegen de VS daarentegen door 350.000 mensen. Nog best veel hoor, maar niet genoeg om nou een artikel te wijden eraan om 5 uur 's nachts toch?

6 augustus 2023 om 10:31

Om 9:00 uur is nagenoeg heel Nederland wakker, om 4:00 nagenoeg niemand. Dat is een heel verschil. Al vallen de kijkcijfers me inderdaad niet tegen. Maar zolang een artikel over de nieuwe vriendin van Sneijder nog meer clicks oplevert dan een artikel over de knock-out fase van een Wk vrouwen waarin Oranje door bekert, kan ik het VZ niet kwalijk nemen dat ze een paar uurtjes wachten.

6 augustus 2023 om 08:41

Want de behoefte aan een bericht direct na de wedstrijd om kwart voor 6 ‘s ochtends op een zondag is natuurlijk erg groot. Dit is het eerste wat ze vandaag gepost hebben en mooi op tijd voor wakker wordend Nederland. Lekker zeuren om het zeuren.

6 augustus 2023 om 10:47

Nou heel eerlijk was ik erg benieuwd naar de uitslag toen ik vanochtend wakker werd. Ik vind het vreemd dat er dan op algemene nieuwssites meerdere artikelen en filmpjes te vinden zijn en op een speciaal voor voetbal nieuwssite niet. Maar dat zal wel aan mij liggen.

6 augustus 2023 om 10:55

Je hebt daar handige apps voor die de score bijhouden. Zoals flashscore. Die houden 24/7 de score bij. Alle nieuws sites hebben geen nachtdienst. Waardoor de info pas rond 7 uur komt.

Fijn dat deze wedstrijd in het weekend was, vrijdagochtend maar een paar uur vrij nemen om in de nacht de kwartfinale te kijken!

Prima wedstrijd weer. Bijna de gehele wedstrijd gecontroleerd. Ja ZA kreeg kansen, maar Nederland ook (2 afgekeurde goals). Jammer voor van den Donk, vond het geen geel. Hield keurig haar benen in, dit in tegenstelling van sommige ZA speelsters.

Hup naar Spanje en verder

Zonde dat het 3 uur in de ochtend was... net als de volgende pot...
Terwijl letterlijk alle andere knock-out wedstrijden later in de ochtend zijn 9 uur, 11 uur, half 1 etc...
Ze hadden natuurlijk United States als eerste in de poule verwacht...

De Nederlandse keeper was erg goed, hield veel ballen eruit.
Beerensteyn blijf ik wel matig vinden... ondanks de goal waarbij ze geluk had

Het was niet om aan te gluren, des te mooier is het dat ze door zijn. Eerste echte test volgt nu tegen Spanje. De juiste keuzes maken en uitvoeren blijkt toch heel erg lastig te zijn.

6 augustus 2023 om 09:27

Ik heb niet gekeken en je kan gelijk hebben. Maar in het algemeen verbaas ik mij over het nivo. Nederlandsa competitie en het vorig wk is/was te genant voor woorden, maar nu zie ik veel meer wedstrijden die er mee door kunnen. Nog steeds niet super, maar de progressie is duidelijk.

6 augustus 2023 om 09:56

Je kunt ook overdrijven en de eerste echte test hebben ze al gehad. Ze hebben notabene de huidige wereldkampioen achter zich weten te laten. En niet met mazzel.

6 augustus 2023 om 21:11

Ja zo kun je het ook bekijken maar een wedstrijd in de groepsfase is natuurlijk wel wat anders dan een wedstrijd in de KO fase van een WK. Blij dat ze door zijn maar het moet echt beter, Spanje heeft toch wat meer kwaliteit dan dit Zuid Afrika.

Ik vond die 2-0 echt typisch weer zo’n geval van zet hem voor en het is 2-0 maar nee ze schiet weer vanuit een onmogelijke positie met een slap schot recht op de keeper af. En dan laat die keeper hem nog door ook. Mooi voor haar maar wat een ontzettende blunder was dat zeg. Terwijl die keepster verder echt veel ballen uit de lucht plukte. Van domselaar stond ook weer uitstekend te keepen. Wat een talent. Zuid Afrika heeft zich goed laten zien. Kwamen er steeds razendsnel uit en konden ook gewoon goed voetballen. Hele lastige tegenstander maar in de 2e helft wist jonker de zwakke plekken te vinden om er toch beter doorheen te voetballen. Ja ik heb m’n wekker gezet en heb me zowaar gewoon vermaakt. Goed gedaan dames

6 augustus 2023 om 09:50

Precies dat... Dacht daar gaat berenstyn weer voor eigen succes... Wat ze vaker doet... En het wordt nog beloond ook

6 augustus 2023 om 10:34

Als ze nou in een goede positie stond zou ik zeggen ja ok, Eigen succes prima. Maar dit was zo’n rare actie. Wie schiet er nou zo op doel als er geen enkele ruimte is om te scoren.

6 augustus 2023 om 15:33

Berenstyn is gewoon slecht en dat heeft niets met mannen of vrouwenvoetbal te maken. Vrouwen kunnen op het veld ook gewoon de juiste keuze maken en Berenstyn kan dat blijkbaar niet. Ze is wel snel en heeft wel de dreiging om diep te gaan waar een tegenstander rekening mee moet houden maar de keuze bij het doelpunt is dramatisch met een speelster helemaal vrij in het midden.

Heb alleen de samenvatting gezien, maar de keeper van Oranje is echt goed. Zowel op de lijn als 1 tegen 1. Maakt toch wel flink verschil, zeker als je de 2-0 ziet aan de andere kant.

6 augustus 2023 om 09:05

Daphne is echt een verademing vergeleken met die vorige. Ze staat haar vrouwtje en is inderdaad in veel situaties de baas in de zestien. Kan daar wel van genieten want ze is ook nog hartstikke jong en kan nog wel even mee. Het blijft eeuwig zonde dat je in dit toernooi het zonder Miedema moet doen. Als je die nog erbij gehad had, was de kans nog veel groter tegen Spanje.

6 augustus 2023 om 09:08

Ik vind Spitse wel echt dramatisch. Wordt aan alle kanten gepasseerd en dan gemaakt schreeuwen naar haar team dat zij fouten maken.

6 augustus 2023 om 15:30

Mee eens. Bij Spitse krijg je wel het idee dat ze zoveel aan het schreeuwen is en duidelijk de leider wil zijn omdat ze als voetballer gewoon echt niet goed genoeg is. Probeert zichzelf onmisbaar of belangrijk voor het team te maken als leider ipv als voetballer. Het werkt wel, nu weet ik niet of er verder betere spelers zijn maar buiten een corner of vrije trap is ze wel heel matig. Heel erg langzaam en in de samenvatting constant uitgespeeld door haar tegenstander.

Ik heb haar net even gegoogled omdat ik dacht dat ze al wel richting de 40 ging. Als je haar zo ziet op het veld en omdat ik haar naam ken van vorige WKs of Ek's dacht ik dat maar ze is slechts 33.

Jammer van de onmogelijke tijden van dit toernooi. Je krijgt er zo vrij weinig van mee, op de lange NOS samenvatting na.

Je ziet wel dat het vrouwenvoetbal met rasse schreden vooruit gaat. Waar het de afgelopen 4 jaar niet om aan te gluren was, hebben ze nu met enige regelmaat prachtige pases en dynamisch voetbal. Hopelijk zet deze trend zich door.

6 augustus 2023 om 10:36

Die tijden van nu hebben vooral te maken met dat ze dachten dat Amerika aan die kant van het schema zouden staan. Schandalig dat ze daarop de tijden hebben aangepast. Nu zie je wat er kan gebeuren.

Zuid Afrika had wel een vliegensvlugge counter, maar gelukkig maakten vooral de keepsters het verschil. De blunder van de Zuid Afrikaanse bij de 2-0 en aan de andere kant een heel sterke Van Domselaar.
Het vrouwenvoetbal maakt mooie stappen. Tuurlijk is het verschil met mannen groot, maar een enorm verschil met zo'n 8 jaar terug. Het hield mij zelfs op deze tijden wakker.

En de volgende pot is om 03:00 ‘s nachts… Zo kan zo een toernooi toch nooit populair worden in Nederland? Zeker omdat vrouwenvoetbal heel veel bioscoopsupporters aantrekt. Bij mannen zie je nog fanatiekelingen die de wekker zetten, vrouwenvoetbal wordt toch ook vooral beleefd door naar school gaande kinderen en gezinnetjes. Die gaan echt niet hun wekker zetten om 3 uur ‘s nachts

6 augustus 2023 om 10:31

Het is niet zo dat de KNVB hiervoor kiest... Dat is het nadeel van een toernooi aan de andere kant van de wereld.

Lekker bezig meiden! Wat wel een beetje vreemd is dat je met 5goals topscorer aller tijden bent
Zal hopelijk snel worden verbroken. Als in, over 4 jaar.

Je bent toch niet helemaal goed als je hiervoor gaat op staan???verschrikkelijk kleutervoetbal...

6 augustus 2023 om 11:31

Hoe waardeloos ben je dan wel niet als je een topic opent en ook nog reageert op iets waar je niks omgeeft.

Tsjah dan zie je zo’n tweede doelpunt en dan ben ik toch weer blij dat ik niet de gehele wedstrijd heb gezien. Bij Spanje ook weer zo’n moment. De keepers zijn echt hetgeen wat het vrouwenvoetbal helaas nog steeds lachwekkend maakt in mijn ogen. Wellicht de goals wat kleiner of een kleiner speelveld om het niveau omhoog te krijgen. Wel leuk dat we wereldkampioen worden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren