Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ola Toivonen (36) hakt knoop door en kondigt afscheid als profvoetballer aan

Laatste update:

Ola Toivonen is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De middenvelder annex aanvaller van Malmö FF beschikt over een aflopend contract en gaat dit niet verlengen. Toivonen is om die reden met zijn laatste seizoen bezig. De voormalig PSV'er gaat in een afscheidsvideo in op zijn besluit om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. "Ik heb nog wel de motivatie, maar mijn lichaam kan niet alles meer aan", aldus de Zweed.

Toivonen is in Nederland vooral bekend van zijn tijd bij PSV. De aanvallende middenvelder met de bekende blonde lok droeg tussen 2009 en 2014 het shirt van de Eindhovenaren. Toivonen kwam in totaal 199 keer in actie voor PSV, waarin hij goed was voor 78 doelpunten en 32 keer als aangever fungeerde. De Zweed won met PSV de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Uiteindelijk verkocht de club hem in 2014 voor zo'n 2,5 miljoen euro aan Stade Rennes. Toivonen raakte korte tijd in conflict met PSV over een transfer naar Norwich City, die nooit doorgang vond.

Toivonen werd vorig jaar getroffen door een zware knieblessure en had het daar bijzonder moeilijk mee. Desondanks viel zijn comeback niet tegen. "Ik heb me toen teruggevochten en mijn terugkeer ging beter dan verwacht", vertelt hij in gesprek met het clubkanaal van Malmö. "Ik had de hoop dat het goed zou gaan tot aan de herfst, maar de resultaten en het aantal minuten dat ik maak valt tegen voor zowel de ploeg als voor mij. Ik voel dat de tijd nu is gekomen. Ik heb nog wel de motivatie, maar mijn lichaam kan niet alles meer aan."

Naast PSV en Rennes speelde Toivonen onder meer voor Sunderland, Toulouse en enkele clubs in zijn thuisland. "Ik stel iedere dag eisen aan mezelf en er heerst bij de club een wil om te winnen. Toen ik bij Malmö kwam (in 2020, red.) zei ik dat het mooi zou zijn om kampioen te worden. Dat is tweemaal gelukt, we hebben de beker gewonnen en we spelen in de groepsfase van de Europa League. Ik heb niets om over te klagen. Er waren niet veel mensen die wisten dat ik zou stoppen. Eigenlijk alleen mijn moeder, vader en vrouw. Het voelt prettig om het nu bekend te kunnen maken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Typisch zo'n speler die je haat als hij bij de tegenstanders voetbalt, maar heel graag in je eigen team hebt. Persoonlijk vond ik hem geen geweldenaar, maar wat kon hij tegenstanders uit de wedstrijd halen met zijn narigheden haha.

20 oktober 2022 om 10:05

Precies dit dus! Man wat had ik een hekel aan hem als Ajacied zijnde. Maar (zeker achteraf) kan ik wel van hem genieten. Ajax had dat ook toen met Poulsen en eerder met Suarez. Heerlijk zo’n karakter in je team. Vreselijk om er tegen te spelen.

20 oktober 2022 om 13:58

verschrikkelijk zo'n figuur in je team.

rijtje:
Suarez - Lothar Matthaus - Frankie Vercauteren - Ola Toivonen

in die volgorde ook
waren spelers die het bloed onder je nagels vandaan haalden. Het is ook daarom dat ik Suarez nooit meer terug wil zien in een Ajax - shirt (of welk ander shirt ook had voor het leven geschorst moeten worden).
En vaak zelf ook zeiken bij de scheids.

20 oktober 2022 om 10:19

Man dat middenveld met toivonen, van bommel en strootman... dat was gewoon crimineel, 3 van die viezeriken. Huilen, zeiken, simuleren en wel zelf regelmatig vol over de schreef gaan. Blij dat die tijd voorbij is.

20 oktober 2022 om 10:22

Wat zaten ze te simuleren dan? Fifa career mode?

20 oktober 2022 om 10:29

Simuleren betekent o.a. "doen alsof" of "veinzen". Misschien begrijp je het nu beter?

20 oktober 2022 om 10:29

Een middenveld om van te genieten. Hopelijk dat het de komende jaren hier weer naar toe gaat groeien. Kunnen we wel gebruiken in de Eredivisie.het niveau is helaas niet meer wat het ooit is geweest.

20 oktober 2022 om 10:54

En dan moet je nagaan dat Suarez in die tijd ook nog actief was in de eredivisie.

20 oktober 2022 om 11:25

@ajaxaddict, beetje overtrokken reactie in mijn ogen, maar dat is wel met PSV bril natuurlijk. Zo'n middenvelder is alles wat PSV op dit moment juist nodig heeft. Leiderschap, aanjagen, spelers neerzetten en elke wedstrijd alles doen om te winnen. Dit is wat Tadic bijvoorbeeld in mijn ogen bij Ajax doet afgelopen jaren. Zeuren, miepen, kaarten aannaaien, rollen, eigen spelers omduwen. Maar hij geeft altijd 100% en staat er voor Ajax.

20 oktober 2022 om 15:19

Als er een ding was dat dit middenveld niet deed, dan was dat simuleren. Deze jongens zeurden juist nooit. Ja, uitdelen konden ze, voetballen en zeiken ook. Maar nooit simuleren.

20 oktober 2022 om 10:35

Toivonen staat inderdaad in mijn top 5 van vreselijke spelers. Wat een ontzettende kwal was dat. Ik denk dat hij het record op zijn naam heeft in Nederland van wegkomen zonder een rode kaart. Bij bijna ieder kopduel zat zijn elleboog in het gezicht van de tegenstander. Hier gaan we niets aan missen wat mij betreft.

20 oktober 2022 om 12:12

"typisch zo'n speler die je haat als hij bij de tegenstanders voetbalt, maar heel graag in je eigen team hebt."

Ik ben als PSV-supporter eigenlijk nooit een fan geweest van Toivonen. De smerige trucjes van Van Bommel kon ik altijd wel hebben, omdat het bij hem uit een bijna ziekelijk fanatisme kwam. Bij Toivonen had ik dat minder, bij hem had ik altijd meer het idee dat hij gewoon een etterbak was.

36 jaar alweer... wat was ik als Feyenoord fan jaloers op PSV. Een van mijn lievelingspelers die ik heb zien voetballen. Mooie stijl van voetballen, apart karakter. Was hem al even uit het oog.

20 oktober 2022 om 12:54

Nee joh. In die tijd speelde Balasz Dzsudzsak (hoop op correcte spelling 😂) ook bij PSV, die was pas mooi om maar te kijken. Goede trap en techniek, ook heel snel. Zeg ik als Ajacied. Maar goed, Toivonen irritante speler. Leuk in je eigen team, om je aan te ergeren als tegenstander. Maar zo zijn er tal voorbeelden.

"naast PSV en Rennes speelde Toivonen onder meer voor Sunderland, Toulouse en enkele clubs in zijn thuisland"

Hij speelde ook, succesvol, voor Melbourne Victory.

Geweldige speler om in je team te hebben, maar ook iemand met smerige trekjes. Kon als Psv'er wel van hem genieten, want hij wou ten koste van alles winnen. Soms werkte dat tegen hem, maar verder altijd een correcte kerel volgens mij.

Het ga je goed Ola.

Oef wat had ik een gruwelijke hekel aan deze voetballer, maar het moet toch voor PSV supporters vaak lekker zijn geweest om zo'n speler in je ploeg te hebben.

20 oktober 2022 om 09:48

Beetje vergelijkbaar met Tadic nu

20 oktober 2022 om 09:52

Deels vergelijkbaar met Tadic, maar Tadic kun je niet echt betrappen op gemene overtredingen toch? Misschien af en toe een los handje maar Toivonen deelde structureel ellebogen uit en maakte af en toe vreselijke tackles. Meen destijds in de bekerfinale nog bij die jongen van Heracles. Daarnaast kon hij zich ook nog eens vreselijk aanstellen. Dat is dan wel weer een overeenkomst met Tadic 😉

20 oktober 2022 om 10:03

Klopt inderdaad Fossen, Ola was nog wel een (paar) tandje(s) erger dan Tadic, wat kon die gozer hard uitdelen zeg, hahah! Maar ach, zonder een paar klootzakken in je basiself is er weinig eer te behalen ook vaak, hoort er allemaal bij.

20 oktober 2022 om 10:14

Hij mag de veters van Tadic nog niet eens strikken.
Qua irritant zijn, zijn het wel vergelijkbare types, qua voetballend vermogen komt hij echt niet in de buurt van Dusan.

20 oktober 2022 om 10:16

Meh, een klootzak ertussen hebben lopen is wel lekker (Lozano, Guardado bijvoorbeeld), Toivonen ging wel structureel te ver vind ik. Hele goede voetballer maar heeft daardoor nooit echt de gunfactor gehad in Eindhoven onder de supporters. Zonde, had ie helemaal niet nodig namelijk!

20 oktober 2022 om 10:17

@jeroentje, niemand vergelijkt ze toch voetballend........?

20 oktober 2022 om 10:24

Lijkt me sowieso wel lastig, de veters van Tadic strikken, die gaat meteen kermend naar de grond.

20 oktober 2022 om 13:28

Tadic is een ster op een ander gebied...en dat is toneel spelen ! Wat een vervelende speler is dat.....
Altijd maar zeuren en zaniken en zelfs medespelers op de grond gooien als toneelspel. (Ja ik haal het er weer bij).

20 oktober 2022 om 15:16

Nee, Tadic is erger. Veel geniepiger, smeriger, constant dat gezeik. Toivonen is meer als Keane, gewoon bikkelhard, alles mag. Die zou nooit zoiets doen als Tadic bij Anthony deed tegen Feyenoord.

Ola Toivonen een echte PSV legend. Wat was het verschrikkelijk om hem tegenover je te hebben als tegenstander. Misschien zien we hem terug als trainer bij Jong PSV of Malmö

20 oktober 2022 om 10:12

Jeetje, het woord legend is flink aan inflatie onderhevig geloof ik.

20 oktober 2022 om 12:59

Legends zijn Ronaldo, Romario, Van Nistelrooij, Robben en Gullit. Toivonen was een oke speler.

20 oktober 2022 om 13:14

Dat zijn absolute legends maar gasten als Edison Mendez, Gomes, Alex, Toivonen, Dzudszak zijn voor mij ook kleine legends

20 oktober 2022 om 14:06

Ik snap dat het op persoonlijke titel is. Ik denk dat als je de historie verder terug trekt dat er zo 100 betere en/of meer invloedrijke spelers zijn geweest bij psv

Toivonen is een van mijn favoriete PSV spelers ooit. Hij had wat nare trekjes maar was een erg goede speler voor PSV. Op zich geen verkeerde carriere gehad ook.

20 oktober 2022 om 10:17

Neem aan dat jij de tijden van o.a. van Nistelrooij, Nilis, Ronaldo, Robben etc. niet hebt meegemaakt, anders vind ik het raar dat het je favoriete speler is. Dan zou je misschien een andere sport moeten gaan volgen. Want de bovengenoemde spelers waren echt top. Toivonen was 'oke'

20 oktober 2022 om 10:22

Was een opmerkelijk goede kopper. Verder voor een middenvelder veel scorend vermogen. Wel een gluiperd.

20 oktober 2022 om 11:26

He... Ik zie je nu al 2x best gechargeerd reageren.
Had je een hekel aan Toivonen?
Dat iemand een favoriete speler aanwijst, betekent toch niet dat hij dat ook de beste speler ooit vond?
Mijn favoriete speler ooit is Toornstra, dat maakt hem niet de beste Feyenoorder ooit....

20 oktober 2022 om 12:03

Jeroentje ik weet niet hoe goed jouw woordenschat is maar voor zo ver ik weet betekent favoriete spelers niet hetzelfde als beste spelers.

20 oktober 2022 om 12:18

@benzema,

Ik zeg ook niet dat het niet je favoriet kan zijn, ik zeg alleen dat ik het raar vind.
Vaak is een favoriete voetballer toch wel iemand die een club groot heeft gemaakt, die bij de beste hoorde. Niet iemand die vooral op de grond lag te rollen als hij niet geraakt werd, om 5 minuten later iemand een doodschop te geven en net te doen alsof er niets was.

20 oktober 2022 om 13:52

Nee. Een favoriete speler is iemands persoonlijke voorkeur.

Vreselijk persoon, maar echt een behoorlijk onderschatte voetballer. Zeker bij PSV. Had in principe alles: lengte, fysiek, techniek, enorm goed schot, goede kopper ook. Als hij gewoon normaal had gedaan had hij een publiekslieveling kunnen worden in Eindhoven, nu vindt iedereen het toch een beetje een rare eikel. Kon op een gegeven moment voor een heel mooi bedrag naar Liverpool maar PSV wilde hem niet kwijt. Benieuwd of hij daar nog pissig over is 😂

Toivonen kun je wel een beetje vergelijken met de Tadic van nu. Geweldige speler die altijd alles geeft maar door zijn rare fratsen tegelijkertijd de meest vervelende speler van de eredivisie

20 oktober 2022 om 10:11

Met dat verschil dat Tadic zich vooral bloedirritant gedraagt, en Toivonen regelmatig doodschoppen en ellebogen uitdeelde. Maar beide een plaag voor de tegenstander.

Voor mij was Toivonen samen met Dzsudzsak de speler die er in de matige Rutten-jaren voor zorgde dat PSV altijd de moeite van het kijken waard was. Toch wel een klein beetje een PSV legend voor mij. Nog altijd jammer dat hij PSV uiteindelijk via de achterdeur heeft moeten verlaten. Dat heeft PSV niet goed aangepakt

20 oktober 2022 om 10:29

Dzsudzsak was ook zo vreselijk goed, een van de beste wingers die we gehad hebben. Die had echt alles. Die vrije trap die hij van 35 meter tegen Ajax even grandioos in de kruising schoot. Wat een voetballer.

20 oktober 2022 om 10:49

Pff die gast had echt een idiote vrije trap in de benen inderdaad. Die streep die jij noemt inderdaad, maar kan me ook nog een vrije trap van hem herinneren tijdens PSV-Ajax (ergens rond 2010 ofzo toen Suarez ook nog bij Ajax speelde) die hij bijna vanaf de zijlijn in de verre kruising lepelde over Stekelenburg. Edit: even teruggekeken en deze twee vrije trappen bleken in dezelfde wedstrijd te zijn zelfs hahah, dat wist ik dan weer niet meer. De wedstrijd PSV 4 - 3 Ajax in augustus 2009 was het. Aardige topper was dat zeg, jammer van de uitslag

Toivonen, leuke voetballer maar een verschrikkelijke etterbak. Ik kan me nog goed herinneren dat Poulsen in de beginfase van PSV-Ajax meteen Toivonen en vbommel op de kast had gejaagd, hilarisch.

20 oktober 2022 om 10:46

Zo, die Poulsen deelde toen na een seconde of 3 een 'gele kaart-waardige' beuk uit. Ontzettend vervelend, maar oh zo belangrijk. Na luttele seconden direct in het hoofd van de tegenstander zitten, wordt nog wel eens onderschat.

Jammer voor hem. Gun elke sporter in ieder geval een gezonde carriere.
Fijn voor de ogen van supporters van tegenstanders. Behalve ellebogen, trappen en kaarten aannaaien, kan ik me ook nog acties herinneren die nergens op sloegen. Heb hem bijvoorbeeld ook vaak verdedigers op hielen zien trappen voordat hij een loop actie maakt. Denk dat hij met VAR veel minder succesvol zou zijn bij PSV

Dit is misschien wel de grootste rat die ik ooit in het voetbal gezien heb

20 oktober 2022 om 10:47

Hij en Ballasz Snoepzak. Konden er allebei wat van.

20 oktober 2022 om 13:30

Tagliafico ?

20 oktober 2022 om 14:24

Bobo25 Mwah, ik vond Tagliafico wel een beetje een theatermaker, maar verder vooral hard. Terwijl ik Toivonen meer geniepig vond

Ik vond het juist heel mooi om Toivonen bij PSV te zien. Juist zijn manier van voetballen vond ik fijn. Hij kende tenminste zijn sterke en zwakke punten. Dribbelen op 10 zag je hem bijna niet doen. Deze man speelde bijna alles in 1 keer door om het tempo lekker hoog te houden. En bij een voorzet had je een extra kopper. Heerlijk!

Het ga je goed Ola!

het ga je goed. deze man heeft altijd alles eruit gehaald voor ons psv.

Vreselijke voetballer. Off: tering wat een mooie shirts waren die rode van op de foto. Een van de best gemaakte shirts ooit.

De Elleboog king. Had een gruwelijke hekel aan toovonen maar voetballen kon hij best goed.

Favoriete voetballer ooit. Geweldenaar.

Wel opvallend dat hij precies in de periode bij psv speelde dat ze geen kampioen werden. 2008 psv kampioen, toivonen 2009-2014 geen kampioen, 2015 psv kampioen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren