Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe onthulling maakt terugkeer Schreuder bij Brugge nog onwaarschijnlijker

Laatste update:

In België worden serieuze vraagtekens gezet bij de mogelijke komst van Alfred Schreuder naar Club Brugge. De eind januari bij Ajax ontslagen oefenmeester is in beeld om Scott Parker op te volgen, maar kan het vooralsnog niet eens worden over de contractvoorwaarden. Schreuder wil een meerjarige verbintenis, waar Brugge vanwege een aantal mismatchen aan een contract voor onbepaalde tijd denkt. Bovendien zou er sprake zijn van een verzuurde relatie met algemeen directeur Vincent Mannaert.

Schreuder staat er bij de spelers goed op in Brugge. Hij nam in januari 2022 het stokje over van de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement en was een half jaar later kampioen. Toen Ajax zich vervolgens meldde, besloot Schreuder de deur van het Jan Breydel achter zich dicht te trekken. Twee trainers en een flinke achterstand in de Pro League verder denkt Blauw-Zwart opnieuw aan het aantrekken van Schreuder. Zijn ontslag bij Ajax eind januari heeft ervoor gezorgd dat de geruchtenmolen opnieuw is gaan draaien.

Sporza-verslaggever Peter Vandenbempt stelt dat Brugge er nu slechter aan toe is dan onder Carl Hoefkens, die eerder dit seizoen werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. "Het is te makkelijk om achteraf te stellen dat Brugge te snel gehandeld heeft met het aanstellen van Parker. Er zal wel veel meer unanimiteit geweest zijn over zijn ontslag", aldus Vandenbempt. "Hij heeft Club immers op geen enkel vlak doen vooruitgaan. Niet qua beleving, niet qua voetbal en al helemaal niet qua resultaten. Het bestuur was al langer een volgende stap aan het voorbereiden, met een nieuwe coach of een interim-coach."

Belgische media wierpen al snel de naam van Schreuder op. De vijftigjarige Barnevelder wil echter meer zekerheid op de lange termijn. De eerder dit jaar bij Ajax ontslagen oefenmeester gaat niet opnieuw akkoord met een contract voor een paar maanden. De spelers zien Schreuder graag komen, daar hij stabiliteit, een plan en resultaten met zich meebrengt. Volgens Vandenbempt is er echter sprake van een verzuurde relatie met Mannaert. De algemeen directeur lag niet altijd op één lijn met Schreuder, wat geregeld tot frictie leidde.

Vandenbempt weet dat de moeizame relatie tussen Schreuder en het bestuur aan de basis stond van de breuk vorig jaar zomer. "Het verbaast mij dus dat ze opnieuw voor Schreuder zouden kiezen, ook al zat de Nederlander de voorbije thuismatchen van Club Brugge telkens in de tribune", stelt Vandenbempt. "Voor de korte termijn zou het in ieder geval een goeie keuze zijn, want ze hebben nood aan iemand die een minimum aan aanpassing nodig heeft om nog snel iets recht te kunnen trekken." Brugge werd dinsdag door Benfica uitgeschakeld in de Champions League en heeft in de competitie een achterstand van 21 punten op KRC Genk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop oprecht dat die gast überhaupt nooit meer werkzaam gaat zijn inde voetballerij, heeft Ajax gewoon deels lopen slopen. En dat lekken er ook nog bij, echt een engnek.

9 maart 2023 om 08:15

Rancune helpt je echt niet verder in het leven hoor, veel sterkte ermee. Deze man heeft niet aan je moeder gezeten ofzo he, het is maar een voetbaltrainer die ook zijn best heeft gedaan. Uiteraard was zijn best niet genoeg maar zo'n reactie plaatsen is vrij triestig.

9 maart 2023 om 08:17

Ja heeft inderdaad zijn best gedaan om Ajax kapot te maken. Eens een Feyenoorder, altijd een Feyenoorder blijkt maar weer.

9 maart 2023 om 08:20

En dit weekend weer luid juichen voor twee Feyenoorders in de basis?

9 maart 2023 om 08:22

"H2" in combinatie met Sar hebben dit seizoen meer schade aangericht bij Ajax dan Schreuder hoor. Bergwijn is de grootste miskoop in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal, Wijndal is een totale grap, met Bassey kun je nooit goed opbouwend voor de dag komen en Brobbey terughalen voor de bank is ook een giller. Dat is dan in totaal zo'n 83 miljoen euro door de plee geflikkerd. In elk normaal bedrijf word je daarvoor meteen ontslagen.

9 maart 2023 om 08:22

Net zoals Peter Bosz Arie? Of Berghuis.

9 maart 2023 om 08:24

Haha misschien weet Arie niet dat de grote Johan Cruijff voor de club uit Rotterdam-Zuid heeft gespeeld..?

9 maart 2023 om 08:27

Dat hij er voor heeft gespeeld betekend nog niet dat het een Feyenoorder is, iedereen weet dat Johan een Ajacied was. Van Schreuder is daarentegen algemeen bekend dat hij een Feyenoorder in hart en nieren is.

9 maart 2023 om 08:41

Consy

"bergwijn is de grootste miskoop in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal, Wijndal is een totale grap, met Bassey kun je nooit goed opbouwend voor de dag komen en Brobbey terughalen voor de bank is ook een giller. "

Ik ben het met je eens dat Edwin groot schuld heeft aan het kapot maken van Ajax. Blunder na blunder.

Maar de 3 spelers die jij opnoemt, hier was Overmars ook mee bezig. Voor velen is Overmars de beste TD-er uit NL. Volgens mij ook zijn beleid (of van RVC) om zoveel mogelijk (potentiele) Oranje spelers in de selectie te hebben.
Als Overmars er nog was, had hij ook deze 3 spelers gehaald.

Bassey kwam uit de koker van de trainer. Lijkt op dit moment een fors bedrag, maar als hij zo doorgaat, haal je dit minimaal ook op met verkoop aan een Engelse club.

"dat is dan in totaal zo'n 83 miljoen euro door de plee geflikkerd. In elk normaal bedrijf word je daarvoor meteen ontslagen."

Dit is eenzijdig, want er is voor veel meer verkocht. Alleen al Antony was meer dan dit bedrag.

9 maart 2023 om 08:43

Arie, je spreekt jezelf weer eens enorm tegen. "Eens een Feyenoorder altijd een Feyenoorder" en "dat hij er voor heeft gespeeld betekend (sic) nog niet dat het een Feyenoorder is".

9 maart 2023 om 09:53

Wat een gelul Consy. De selectie is inderdaad in onbalans, maar wat Schreuder heeft gedaan is ongekend. Zelfs een prutser als Heitinga laat dit elftal structureel winnen, dus er zit voldoende potentie in. Kudus niet of nauwelijks laten spelen is pure onkunde, dat je er nog een draai aan wil geven toont in mijn optiek aan dat je geen voetbalverstand hebt.

9 maart 2023 om 09:56

Vind toch altijd vreemd dat reacties als hierboven altijd blijven staan.
Heeft weinig te maken met artikel en is alleen maar kortzichtige rancune.

9 maart 2023 om 08:16

Tuurlijk, het ligt altijd en alleen maar aan de trainer. Heeft niks met een wk in november te maken. Heeft niks te maken met het niet aantrekken van een opvolger voor Overmars. Heeft niks te maken met het aantrekken van niet goed gescoute spelers etc. Nee, het is allemaal de schuld van Schreuder..

9 maart 2023 om 08:20

Schreuder had destijds bij Twente ook al bewezen dat hij meer kapot maakt dan je lief is, vraag het de Tukkertjes maar. Het is misschien niet alléén zijn schuld, maar hij heeft wel de grootste vinger in de pap gehad. Daarnaast een clubicoon als Daley Blind de club uitgejaagd.

9 maart 2023 om 08:27

Die clubicoon, die volgens het gros van de Ajaxsupporters niets te zoeken had in de basis

9 maart 2023 om 09:07

Het is Tukkers, niet tukkertjes. En ja, bij Ajax waren ze dom en arrogant om niet te luisteren naar ons. Er is hier nog nooit een trainer zou uitgespuugd als Schreuder. Ik weet nog dat bij de aanstelling van Schreuder er flinke discussies waren tussen ajacieden en Twentesupporters. Achteraf blijkt Schreuder dus gewoon weer dezelfde trainer te zijn geweest.

9 maart 2023 om 10:01

Het ging toch echt al slecht voor het WK. Dat valt niet te ontkennen lijkt mij. Natuurlijk waren de randvoorwaarden voor Schreuder verre van ideaal. Het ontbreken van een TM, laat nog transfers van spelers helpt niet mee. Maar waar je Schreuder wel voor 100% verantwoordelijk voor kunt houden is zijn gebrek aan tactisch vermogen om tijdens een wedstrijd te schakelen, gebrek aan richting en structuur richting de selectie, zijn wisselvalligheid in de opstelling, het opstellen van spelers op een niet gebruikelijke positie en de stuitende arrogantie dat hij als enige het spelletje doorziet. Dat kun je hem zeker kwalijk nemen. Die duidelijkheid geeft Heitinga wel en daarmee is er ook draagvlak bij de achterban.

9 maart 2023 om 10:03

@oenieboy, die flinke discussie heb ik dan gemist. Voor mijn gevoel waren hier de meningen toch redelijk helder. De Ajax supporters wilden Schreuder niet of waren zeer sceptisch.

9 maart 2023 om 10:56

@4fredondo: Kunnen we het er niet over eens zijn dat je als trainer minimaal 2 dingen moet doen: 1. Spelers op de juiste positie zetten. 2. Vastigheid creeren door tenminste met een vast elftal te spelen.

Schreuder is in beide gefaald.

9 maart 2023 om 11:20

Dit dus. Schreuder presteerde zo slecht en maakte echt een potje van zijn kerntaken als trainer dat alle andere randzaken of aspecten waar hij nauwelijks invloed op had, gewoon overbodig waren.
Letterlijk al zijn primaire taken als trainer haalde hij een dikke onvoldoende.

Ik hoop dat Schreuder heel erg snel een club gaat vinden.

Ik hoop dat alleen maar omdat ik bang ben dat Feyenoord zomaar ineens bij hem terecht kan komen mocht Slot opstappen

9 maart 2023 om 08:59

Hij heeft wel gewoon een kampioenschap met Brugge gehaald. Natuurlijk ging het niet lekker bij Ajax maar toegegeven het moment is ook niet echt lekker. Ten Hag heeft de potentie om uit te groeien tot een van de betere trainers naar mijn mening, als hij dat al niet is. Werkelijk iedere speler was vorig jaar gewoon beter. Ook de selectie bij Ajax is niet makkelijk zie ze maar is allemaal tevreden te houden, want er zitten ooit grote spelers op de bank voor Nederlandse begrippen.

Ook bij Feyenoord gaat een keer zo'n moment komen, Slot blijft niet eeuwig en ook zo'n man opvolgen zal niet gemakkelijk worden. Waarschijnlijk wordt het heel lastig om dan hetzelfde te presteren of er moet flink geïnvesteerd worden.

9 maart 2023 om 12:22

Ja knap gedaan bij Brugge. Zit natuurlijk wel een beetje mee met die punten halvering na het reguliere seizoen, want Brugge finishte niet als 1.

Verder heeft hij er toch weinig van gebakken bij Ajax en Twente. Ik snap wel dat Ajax fors aan kwaliteit had ingeleverd, maar dan nog kun je wel je vraagtekens stellen bij zijn tactiek en opstelling. Heitinga zet het iets logischer neer en Ajax haalt sindsdien meer punten. En ik denk niet dat Heitinga een toptrainer in wording is.

Hij wil een meerjarig contract (dus bepaalde tijd) en Brugge een contract voor onbepaalde tijd omdat ze veel mismatchen hebben gehad de laatste tijd.
De normale mensenwereld. Alleen dan precies andersom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren