Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schreuder wilde Feyenoord-uitblinker naar Ajax halen: ‘We hebben gepusht’

Laatste update:

Alfred Schreuder heeft vorig seizoen een poging gewaagd om Thomas Beelen naar Ajax te halen, zo zegt hij in gesprek met Voetbal International. De 22-jarige verdediger van Feyenoord was in beeld toen hij nog bij PEC Zwolle speelde. Ook Tottenham Hotspur-revelatie Micky van de Ven, destijds verdediger van VfL Wolfsburg, stond op het lijstje, maar de Oranje-international bleek uiteindelijk te duur.

Ahmetcan Kaplan maakte afgelopen zondag tegen AZ (2-0 nederlaag) pas zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Ajax. Schreuder pikte hem als trainer van de Amsterdammers in de zomer van 2022 voor 10 miljoen euro op bij Trabzonspor.

Schreuder weet nog goed waarom hij Kaplan wilde hebben. “Hij was en is een groot talent waar toen veel interesse in was. We haalden hem voor de toekomst omdat we in Calvin Bassey een speler zagen die snel voor veel geld verkocht kon worden aan een club in de Premier League.”

Kaplan was echter niet de enige verdediger die op Schreuders lijstje stond. “We wilden Kaplan halen voor de toekomst, net als Thomas Beelen. Die konden we in de winterstop overnemen van PEC Zwolle omdat de kans groot was dat Jurriën Timber weg zou gaan. We hebben gepusht voor Thomas, maar uiteindelijk is dat niet gelukt.” Beelen maakte de afgelopen weken indruk in de defensie van Feyenoord.

Ajax was gedurende het tijdperk van Schreuder geïnteresseerd in meerdere verdedigers, maar Kaplan bleek op financieel vlak de beste optie. “Andere opties waren toen niet beschikbaar voor ons. We hadden bijvoorbeeld interesse in Micky van de Ven, maar die bleek te duur.”

Razendsnelle ontwikkeling


Inmiddels speelt Beelen in De Kuip, waar hij de afgelopen weken een razendsnelle ontwikkeling doormaakte. Feyenoord tikte afgelopen zomer 2,7 miljoen euro neer voor de diensten van de centrumverdediger. In Rotterdam-Zuid ligt hij nog tot medio 2027 vast.

Met Beelen lijkt Feyenoord de opvolger van aanvoerder Gernot Trauner reeds in huis te hebben. Tot dusver speelde de mandekker 771 minuten in de hoofdmacht van Feyenoord, verdeeld over 14 officiële optredens. In de wedstrijden die Beelen speelde, had hij slechts drie overtredingen nodig.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zowel Beelen als Kaplan mogen lekker rustig aan doen en hopen dat de media niet een of ander hype gaat creëren. Eerst maar eens een basisplaats afdwingen en meters maken. Zeker in een zwalkende ploeg als Ajax is dat moeilijk genoeg, zelfs voor toptalent Hato



Beelen voor mij op dit moment de openbaring.
Hopen dat hij de vele wedstrijden aankan maar het lijkt hem vrij makkelijk af te gaan.
Slot kennende zal Trauner als die fit is weer opstellen, maar ik zie een vaste waarde voor aankomend seizoen

Zoals altijd vliegt de media erop tot ze een foute pass geven en dan kunnen ze er niks meer van. Geef onze talenten de ruimte om te ontwikkelen en fouten te maken zonder ze gelijk af te maken

28 februari 2024 om 10:07

Ik ben het helemaal eens met je laatste alinea alleen is Beelen wel "al" 22. Dat is niet een leeftijd dat je jezelf nog kan verschuilen achter alleen talent zijn.

28 februari 2024 om 10:45

Talent is een relatief begrip.
De ene is een laatkomer en de ander doet het sneller.
Deze man breekt nu door en valt onder de noemer "laatbloeier" en waarom mag je hem dan geen talent noemen?

Wat maakt iemand een talent?

Wat zijn talenten? Een talent is kort gezegd het vermogen iets goed te kunnen. We spreken vaak van een aangeboren talent, maar er zijn ook genoeg talenten die je op latere leeftijd kunt aanleren.

28 februari 2024 om 10:53

Tuurlijk is het wel een talent. Geen jong talent,maar wel een talent

28 februari 2024 om 11:30

Zoals al gezegd is talent niet volledig leeftijdsafhankelijk. Daarnaast (en belangrijker): als je in een jaar van KKD naar Champions league gaat heb je wat mij betreft voldoende om je achter te verschuilen

Alles is beter dan wat er nu staat achterin bij Ajax.

Als ik deze man zie, dan wordt ik ontzettend verdrietig. Samen met Maurice Steijn kunnen ze uitvechten wie de slechtste trainer ooit is van Ajax.

28 februari 2024 om 10:05

Maar toen dit speelde stond ene Timber nog bij Ajax RCV. Beelen had die, zelfs onder Schreuder, nooit uit de basis gespeeld.

28 februari 2024 om 12:56

En bij Feyenoord heb je nu Trauner, Geertruida en Hancko. Maar dat betekent niet dat je niet mag investeren in de toekomst. Je ziet bij Beelen hoeveel hij is gegroeid tov preseason en dat is dan nog voornamelijk in de trainingen.

28 februari 2024 om 17:28

Timber had ook nog rechtsback kunnen spelen ipv Rensch

28 februari 2024 om 10:10

Steijn was veel slechter. Die strijd is reeds gestreden, komaan. Het voetbal onder Schreuder was werelds vergeleken met Steijn.

28 februari 2024 om 10:11

Ik vraag dat mij af. Beelen maakt een grote ontwikkeling door, maar dat kan je denk ik niet los zien dat hij een toptrainer heeft, dagelijks traint met Trauner, Geertruida, Hancko, etc. Daar staat een zeer stabiele verdediging, en er is rust.

Ik denk als Beelen bij Ajax had gespeeld, denk ik dat het Gooijer scenario voor hem klaar lag; 2 wedstrijden leuk en vrij spelen en potentie tonen, daarna komt een onvermijdelijk foutje, en je krijgt van iedereen de volle laag. Vertrouwen weg, gaat nog wat foutjes maken en je komt in een neerwaartse spiraal.

Dit achteraf praten slaat imo echt totaal nergens op, de omgeving waarin je terecht komt, bepaald in grote lijnen wat je kansen zijn qua ontwikkeling. Het percentage spelers voor wie het niet uitmaakt, als ze maar spelen, is heel erg klein. Dan denk ik aan een talent uit de categorie Xavi Simons of een Hato, al loopt die nog lichtjaren achter qua ontwikkeling / qua niveau. Is ook logisch als je 17 bent.

Aantal jaar terug heeft Mazraoui op deze manier zich ook goed en in rust tot een ongekend niveau weten door te ontwikkelen, dat was nooit een echt toptalent. Ik ben er van overtuigd dat de omstandigheden van het snel stijgende niveau destijds bij Ajax perfect getimed waren voor hem. Denk als hij 3 jaar eerder of later was doorgekomen, dat hij een hele andere carriere had gehad. Van de Beek, Ziyech, etc. zo waren er meer voorbeelden.

Dat zie je nu ook bij Feyenoord, als je ziet wat de ontwikkeling van het elftal ingezet onder Slot heeft betekent voor Geertruida, Malacia, Kokcu en nu Hartman, en zo zijn er nog meer voorbeelden, dat is geen klein bier.

28 februari 2024 om 10:13

Kijk even waar je stond onder Schreuder in de winterstop. Hij heeft het niet geweldig gedaan, zie ook de casus Blind, maar de huidige staat van ajax maakt wel duidelijk dat hij het ook zeker niet heel slecht heeft gedaan. Speelde gelijk tegen Feyenoord, draaide nog redelijk bovenin mee (hoger dan nu).

28 februari 2024 om 12:11

Maar wat had Schreuder gepresteerd met het campingelftal dat er nu staat? Ajax heeft nogal wat kwaliteit ingeleverd.

Drie overtredingen in 14 (gedeeltelijke) optredens en dat voor een centrumverdediger ... dat is behoorlijk opmerkelijk.

28 februari 2024 om 10:55

Remco Balk heeft dit seizoen in hetzelfde aantal wedstrijden 8 gele kaarten gepakt ..als rechtsbuiten in de kkd

28 februari 2024 om 11:31

Ja, maar die heeft grinta!

3 overtredingen in 771 minuten en daarvan 2 duels met verlenging tegen Lukaku. Wat een statistieken. Ontzettend blij dat die bij ons speelt. Vraag me nu al af hoelang nog?

Tsja, met die had voor Ajax kunnen spelen verhalen kan ik niet zoveel. Schreuder had een team Timber, Blind, Alvarez, Tadic, Bergwijn, Kudus, Brobbey en Berghuis tot zijn beschikking maar zorgde ondanks dat voor de grootste Europese schande in Ajax' rijke geschiedenis: de 1-6 tegen Napoli. Dan doe je als coach toch echt iets totaal niet goed. Dat team was klasses beter dan het huidige Ajax, maar toch wist hij een negatief record van 7 wedstrijden op rij niet winnen te evenaren. Hij heeft nooit de juiste sfeer kunnen creeeren waardoor ook spelers als Ocampos brandhout waren, terwijl na terugkeer die toch belangrijk was voor Sevilla.

Om heel eerlijk te zijn durf ik eigenlijk wel te stellen dat Beelen misschien we de revelatie van dit seizoen is? Als je iemand als Trauner zo stil en geruisloos eigenlijk perfect kan vervangen en maar 3 overtredingen nodig hebt gehad of moeten maken is dat behoorlijk indrukwekkend.

Wanneer Beelen dit bij Ajax had gepresteerd zo snel was deze jongen al naar de wereldtop en Oranje gepraat ala Hato en zijn voorgangers.

28 februari 2024 om 10:13

Klopt, al is de grote vraag; zou Beelen dit bij Ajax presteren.
Het is natuurlijk lekker ballen naast Hancko als jonge speler die net een stap omhoog heeft gedaan. Een stuk lekkerder dan naast een zwalkende Sutalo of Hato, die nog veel te veel met zichzelf bezig zijn

28 februari 2024 om 10:55

Klopt maar je ziet dat hij in zijn eentje al zijn mannetje staat.
Denk juist dat die hele verdediging van Ajax hem zou kunnen gebruiken.
Kan die hato ook weer terug naar het jeugdelftal want die moet echt nog behoorlijk wat bijleren zeg , en die heeft gewoon al een wedstrijd voor het ned elftal gespeeld…

Ik hoop dat Beelen deze vorm kan doortrekken, maar laten we oppassen om weer jonge gasten helemaal de wereld in te prijzen zodat we ze na 1 mindere wedstrijd weer lekker kapot kunnen maken met zijn allen. Ik baal in ieder geval wel dat mijn clubje hem niet heeft opgepikt voor zo'n bedrag.

Volgens mij brengen sommige coaches namen naar buiten van spelers die het inmiddels prima doen bij diverse clubs. Maar ik zou van diezelfde coaches ook graag de namen willen horen van die spelers welke niet zijn doorgebroken, maar alleen maar geld hebben gekost. Dat brengt de zaak een beetje in evenwicht. En Schreuder had ondanks het missen van onder meer Beelen en van de Ven, nog een behoorlijke selectie staan. Alleen mee door het ijs gezakt. Dus kunnen we Alfredo als mislukt bij Ajax noteren….

Da’s toevallig. Maandenlang hoor je hem er niet over, maar net nu Beelen een geweldige maand heeft gehad en Kaplan een leuk debuut achter de rug heeft komt hij even zijn gram halen.

Had dit vier maanden terug gezegd, dan was het iets waard.

28 februari 2024 om 11:11

Toen was het een stuk minder relevant. Je gaat niet out of the blue wat namen droppen.

28 februari 2024 om 11:18

Toen was het juist nog relevanter omdat bij de vorige blessure (of oververmoeidheid) van Trauner er nog vaak werd gekozen om Geertruida naar het centrum te halen en Nieuwkoop RB te zetten.

Als jij dan zegt dat je dit niet snapt omdat ze een prima een op een vervanger hebben met Beelen en vier maanden later komt het uit betekenen die woorden iets. Zelfde met Kaplan.

Een centraal duo met Beelen en vd Ven zou wel echt 30 klasses beter zijn dan Sutalo en Hato haha.

Maar ben heel blij dat Beelen nu bjj Feyenoord zit. Trauner zie je toch langzaam aftakelen en zijn vervanger hebben we al binnen.

28 februari 2024 om 11:33

Dat zou een centraal duo zijn dat net zo goed mee kan doen op de Olympische 100m sprinten.

Volgens mij zei z'n broer Dick vorige week dat hij Beelen aanraadde bij Alfred toen die bij Ajax zat, maar hij het niet wilde. In ieder geval blij dat hij bij Feyenoord speelt; dit volgens mijn glazen bol een grote meneer.

Beelen zou natuurlijk nooit zo goed zijn als dat hij nu is bij Feyenoord. Die hebben een trainer die spelers echt beter kan maken. Bij Ajax is precies het tegenovergestelde. Die stellen al jarenlang een matige trainer aan met Schreuder, Heitinga, Steijn en nu Van t'schip. Daar worden spelers niet beter van. De keuze voor Feyenoord is een juiste geweest en mooi dat hij nu daar aan het excelleren is.

Altijd mooi zulke berichten op het moment dat een speler goede momenten heeft. Ik ben benieuwd wie hem nog meer wilde halen.

In Thomas heb ik altijd al veel vertrouwen gehad en ik irriteerde me af en toe op deze site dat hij door sommige al als miskoop werd benoemd na zijn eerste optreden en dat er te veel voor hem betaald was. In mijn ogen was dit een koopje en gaat hij zeker nog een leuk bedrag opleveren voor Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren