Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe naam zingt rond in De Kuip als opvolger van Frank Arnesen

Laatste update:

De naam van Earnest Stewart zingt rond in De Kuip als nieuwe technisch directeur, zo schrijft Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam in Voetbal International. Momenteel voert algemeen directeur Dennis te Kloese het technische beleid uit, maar die situatie is niet ideaal. Zodoende is de 53-jarige algemeen directeur van de Amerikaanse voetbalbond in beeld gekomen in Rotterdam.

Krabbendam weet dat Stewart in beeld is bij Feyenoord, maar vraagt zich af of de rol van technisch directeur ooit nog terugkeert zoals het van oudsher gebruikelijk was in De Kuip. “De naam van Earnest Stewart wordt heel zachtjes gefluisterd in en rond De Kuip, maar de kans is groter dat Feyenoord geen technisch directeur meer aanstelt. Wel een manager technische zaken die verantwoordelijkheid aflegt bij de directeur: Dennis te Kloese.” Tussen 2010 en 2015 was Stewart actief als technisch directeur bij AZ. Daarna vertrok hij naar de Verenigde Staten.

Te Kloese zelf kan nog geen duidelijkheid geven over de huidige situatie bij Feyenoord op het gebied van technisch beleid. “Je ziet de ontwikkelingen bij andere clubs. De structuren verschuiven. Ik weet niet wat ideaal is. We hebben natuurlijk al veel besluiten genomen. De scouting is geïnstalleerd, er zijn veel spelers gehaald en de trainer heeft zijn contract verlengd. Nu zouden we wat andere initiatieven willen ontplooien, zoals buiten de landsgrenzen betere relaties opbouwen, dus zoeken we iemand die dat ook kan managen.”

Te Kloese vindt het belangrijk dat de nieuwe hoofdverantwoordelijke voor het technische beleid bij de spel- en werkwijze van hoofdtrainer Arne Slot past. Afgelopen zomer was de algemeen directeur zelf verantwoordelijk voor het transferbeleid bij Feyenoord. Feyenoord verkocht deze zomer voor bijna zeventig miljoen euro aan spelers, waaronder de uitgaande recordtransfer van Luis Sinisterra naar Leeds United. De Colombiaan leverde Feyenoord een vaste transfersom van 25 miljoen euro op, terwijl dat bedrag door middel van bonussen nog kan oplopen tot dertig miljoen euro.

Zou Earnest Stewart een goede opvolger kunnen zijn van Frank Arnesen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet je wat nou geinig zou zijn. Als wij opeens Overmars halen.

18 oktober 2022 om 13:17

Daar zat ik dus ook aan te denken, maar dan voor PSV. Al denk ik dat die daar niet helemaal past, maar zou misschien juist daarom wel goed zijn. Alleen denk ik niet dat Overmars naar PSV of Feyenoord zal gaan omdat er bij Antwerp misschien wel meer mogelijk is met die eigenaar.

18 oktober 2022 om 13:29

Ik mag toch hopen dat die gek er bij Feyenoord en PSV niet in komt. Al was ie de beste TD van de wereld

18 oktober 2022 om 13:47

Hij heeft fouten gemaakt, maar moet hij daar tot in lengte van dagen op veroordeeld worden? Volkert van der G loopt ook gewoon weer vrij rond, en heeft toch gewoon een politieke moord op zijn geweten.

18 oktober 2022 om 14:01

Zo'n viespeuk is wat mij betreft absoluut niet welkom in Eindhoven. Ongeacht hoe goed hij is.

18 oktober 2022 om 17:16

Kan hij nog wel aan de slag bij Psv of Feyenoord dan? Het was toch een schande wat hij allemaal had geflikt? Raar om hem dan te opperen bij je eigen club. Heel raar zelfs!

18 oktober 2022 om 13:18

Hilarisch inderdaad. Misschien ook een belletje doen naar Mason Greenwood en Mo Ihattaren?

18 oktober 2022 om 13:20

Vergeet Mendy niet.

18 oktober 2022 om 14:38

Zijn die vergrijpen uit dezelfde caterogie/zwaarte? Waar ligt de grens of kunnen Taghi ook bellen?

18 oktober 2022 om 15:31

Snap niet waarom Ihattaren bij een mishandelaar en een verkrachter in het rijtje wordt geplaatst. De beste man is nergens voor veroordeeld. Sterker nog hij is pas getrouwd. Zijn voetbalmentaliteit is niet gelijk aan criminaliteit

18 oktober 2022 om 15:47

@jsmooth, ah ik heb blijkbaar de veroordeling van Overmars gemist dan. Mo heeft genoeg bewijzen dat hij connecties heeft met de onderwereld, net als Promes.

18 oktober 2022 om 14:30

Nee mag niet. De publieke opinie weegt zwaarder dan de daad. Mensen doen alsof ie iemand vermoord heeft.

18 oktober 2022 om 21:14

Dat is een no go.

Stewart lijkt me een uitstekende keuze. Heeft al prima samengewerkt met Slot

18 oktober 2022 om 13:16

Slot kwam in 2017 naar AZ en Stewart vertrok in 2015. Die twee hebben nooit samengewerkt?

18 oktober 2022 om 13:19

Misschien wel samen gespeeld bij NAC?

18 oktober 2022 om 13:24

Een jaartje samen gespeeld bij NAC maar ik weet niet of ik dat zou omschrijven als "prettig samenwerken".

Wou zeggen probeer die van az nou eens, maar die kunnen slot en pusic hun bloed nog wel drinken denk ik!

18 oktober 2022 om 14:00

'die van Az' is Huiberts en die breekt zonder Billie Beane ook geen potten.

Lijkt me dat periode van Te Kloese bij LA Galaxy deze connectie logisch maakt. Zal vast toen bekender zijn geworden ook met werk van Ernest bij de voetbalbond.

Zijn naam klinkt mij bekend. Ik heb alleen niet helder staan wat hij bij AZ gepresteerd heeft. Wat zijn bijvoorbeeld zijn beste aankopen geweest?

18 oktober 2022 om 16:05

Even een quote:

Onder Stewart wist AZ enkele prima transfers te bewerkstelligen. Recordverkoop is Jozi Altidore die voor tien miljoen euro naar het Engelse Sunderland toog. Maar ook Adam Maher (psv, acht miljoen euro), Steven Berghuis (watford, 6,5 miljoen euro) of Nemanja Gudelj (ajax, zes miljoen euro) staan hoog op de lijst. Dure aankopen deed Stewart niet. De duurste was Gudelj voor drie miljoen euro, die overkwam van NAC Breda. Het zorgde er mede voor dat AZ goed uit de financiele malaise kwam waarin het was beland na de val van Dirk Scheringa.

18 oktober 2022 om 16:39

Dat zijn prima palmares! Toch voor die tijd veel geld gepakt op spelers die allemaal geflopt zijn bij hun volgende club, dan ben je een echte.

Maar zonder dollen, dat klinkt wel als vergelijkbaar met afgelopen seizoen bij Feyenoord; creatief scouten met af en toe een Eredivisiespeler ertussen en voor veel geld verkopen. Als hij daarnaast Dennis te Kloese al kent lijkt Feyenoord goed op weg en begin ik daar als Psv'er zelfs behoorlijk jaloers naar te kijken. Nu er eindelijk sprake is van beleid in Rotterdam voelt PSV ze al direct in de nek hijgen.

Het lijkt wel of Feyenoord echt op AZ wil lijken. Ik gok dat de volgende trainer van Feyenoord Pascal Jansen wordt. Misschien Kansino als volgende sponsor.

18 oktober 2022 om 19:44

We willen compleet Jong AZ overnemen zodat we direct in de KKD spelen.

Ik dacht dat die gozer die afgelopen transferperiode al met scouting mee had geholpen doorgeschoven naar technisch manager zou worden. Ben ff z'n naam vergeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren