Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar ontloopt nieuwe sanctie; onduidelijkheid over incident met Sakai

Laatste update:

Neymar en Álvaro González krijgen geen aanvullende straf naar aanleiding van hun onderlinge ruzie in de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille (0-1) van zondag 13 september. Een onderzoek van de tuchtcommissie van competitieorganisator LFP heeft niet voldoende bewijs opgeleverd om de aanvaller van PSG en de verdediger van Olympique Marseille te straffen, schrijft de LFP in een statement.

Vorige week maakte de LFP al bekend dat deze woensdag een oordeel zou volgen over Neymar en Álvaro. Vanwege de complexiteit van de zaak had de tuchtcommissie meer tijd nodig om het onderzoek af te ronden. Vorige week werd Ángel Di María al wel geschorst voor vier wedstrijden voor spugen in de richting van Álvaro. Van die schorsing heeft de Argentijn één duel uitgezeten. Hij was de vijfde speler die een schorsing overhield aan de tumultueuze wedstrijd in de Ligue 1, die in de blessuretijd ontaardde in een massale vechtpartij.

Layvin Kurzawa werd, als spil in de gevechten die in de blessuretijd ontstonden, het zwaarst bestraft met een schorsing van zes duels. Daar heeft hij er inmiddels al drie van uitgezeten. Andere spelers die een schorsing overhielden aan het duel waren Jordan Amavi (drie duels), Neymar (twee duels), Leandro Paredes (twee duels) en Darío Benedetto (één duel). Alle schorsingen zijn inmiddels uitgezeten door de desbetreffende spelers. Het lijkt er daarom op dat Neymar vrijdag zijn rentree kan maken in het duel met Angers.

Bekijk hier beelden van de ruzie in 'le Classique'.

Neymar betichtte Álvaro ervan hem tijdens de wedstrijd een 'mono hijo de puta', wat iets betekent als 'aap klootzak', te hebben genoemd. Het Spaanse televisienetwerk Gol meldde vorige week dat Neymar zelf een homofobe opmerking had gemaakt richting Álvaro. Men kwam na bestudering van de videobeelden tot de conclusie dat hij 'puto maricon' riep, wat zoiets betekent als 'vuile flikker'. De LFP heeft echter onvoldoende bewijs om straffen uit te delen naar aanleiding van het incident tussen de twee spelers.

In het statement van de competitieorganisator wordt met geen woord gerept over een andere aantijging richting Neymar. De Braziliaan werd ervan beschuldigd zoiets als 'schijtchinees' te hebben geroepen naar Hiroki Sakai, de Japanse rechtsback van Olympique Marseille. Het is onduidelijk of de LFP zich in een later stadium ook gaat buigen over die kwestie, of dat de aantijging niet is meegenomen in het onderzoek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je wordt toch ondertussen doodmoe van die Neymar... Deze man zal voor mij nooit de status bereiken die beide Ronaldo's, Messi of Ronaldinho hebben.

30 september 2020 om 21:59

Ik word nog vaker moe van mensen die berichtgevingen over racisme op het veld in de schoenen willen schuiven van diegene die gediscrimineerd word. Als je het hebt over zaken als duiken, provoceren, vervelen op t veld, dan snap ik dat je daar moe van word. Het is jammer dat als het gaat om racisme je nog steeds “moe” blijft.

30 september 2020 om 22:05

Dat ben ik volledig met je eens. Ik heb het dan ook over het toneelspelen op het veld, provoceren, vervelend doen op het veld etc. Racisme kan echt niet en als iemand met zo'n bereik daar wat aan kan doen vind ik dat vanzelfsprekend helemaal oke.

30 september 2020 om 22:12

Inderdaad, ik weet nog dat veel mensen hem echt een youtube voetballer vonden. Iemand die het niet waar zou gaan maken in een topcompetitie in Europa. Maar hij heeft bij Barca al gauw het tegendeel bewezen. Daarna moest hij doorpakken en de strijd aangaan met de absolute topspeler. Maar nee hoor, meneer houdt zich veel liever bezig met toneelspelen, irritant doen en tegenstanders provoceren. Zowel bij z'n club als bij z'n land. Als hij gestopt is zullen vele hem ook op negatieve manier herrineren. En dat heeft werkelijk niet bij z'n landgenoten Ronaldo, Ronaldinho en Kaka. Klasse spelers voor altijd.

30 september 2020 om 23:04

Ik zal hem iig niet op een negatieve manier herinneren. Ik vind het een geweldige voetballer. Qua talent is hij de enige die in de buurt komt bij Messi. Elke wedstrijd is weer een Neymar show. Natuurlijk is hij ook irritant, maar dat hoort erbij als je zovaak wordt neergehaald.

1 oktober 2020 om 00:39

Als het slachtoffer gelijk ook een dader is, dan heb je niets anders dan schijnheilig gehuil. Uiteindelijk lijken beide gevallen niet bewezen te kunnen worden, dus het is best onzinnig om er nog verder over door te gaan.

1 oktober 2020 om 09:06

Maar nu Neymar zelf ook beschuldigd is van racisme, mogen we dat ook gelijk veroordelen toch? Immers, waar rook is, is vuur. Gelijke monniken, gelijke kappen enzovoort enzovoort. Of kunnen we gewoon accepteren dat Neymar de dader als het slachtoffer is in deze?

Neymar is de kip met de gouden eieren voor Ligue 1. Voor Puma zou het ook pijnlijk zijn als hun boegbeeld gestraft zou worden voor het beledigen van een Aziaat. Te verwachten uitkomst dus dat ze dat niet eens onderzoeken.

Neymar ontwijkt de sancties alsof het tackles zijn. Ik snap niet waarom hij in een keer in zo veel akkefietjes buiten het veld terecht komt. Vraag me af hoe lang nog voordat hij liefde voor het spelletje verleist op deze manier

Best bizar dat racisme niet wordt aangepakt. Die alvaro had allang 10 wedstrijden schorsing moeten krijgen.

30 september 2020 om 22:03

Blijkbaar is het niet te bewijzen en is enkel neymar die aangeeft dat er iets racistisch is gezegd. Neymar is nou niet echt de persoon die ik zo maar op zijn woord geloof, mede veroorzaakt door zijn gedragingen van de afgelopen jaren. Mocht er wel.bewijs zijn dan minimaal 10 wedstrijden schorsing.

30 september 2020 om 22:05

Bewijs maar dat hij iets racistische heeft geroepen. Die Neymar kan ook van alles gaan beweren.

30 september 2020 om 22:10

Zou hij na 10 wedstrijden schorsing opeens racist af zijn, mocht hij inderdaad zoals je beweert een racist te zijn. Ik denk dat het veel beter en volwassener zou zijn als de heren in dit incident met elkaar in gesprek gaan, zonder telefoon en andere mik mak maar gewoon deze heren onder een kop thee.

30 september 2020 om 22:20

Neymar dan ook als hij die belediging tot sakai richtte neem ik aan?

30 september 2020 om 22:22

Best bizar dat jij wil dat je tegenwoordig zonder duidelijk bewijs direct schuldig bent. De regel is nog altijd onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

Wat mij het meest verbaast is Paredes maar geschorst is voor twee wedstrijden. Die verdient toch wel het hardst gestraft worden van iedereen. Hij is tenslotte diegene begonnen is met het uitdelen. Ik zou hem dan ook sturen naar 'cursus woedebeheersing' wat sommige voetballers krijgen. Wat bezielt je toch om je zo te laten gaan in een wedstrijd en vervolgens klagen bij de scheids dat je niks verkeerds hebt gedaan.

Je kan die jongens tig aantal wedstrijden schorsen, maar het allerbeste lijkt me dat Sakai en Gonzalez en Neymar en wie er nog meer is uitgescholden of heeft gescholden, samen komen in een ruimte met enkel een tafel en stoelen voor het aantal personen, op tafel thee voor iedereen en laat ze het maar uitpraten. Het is erg gevaarlijk dit niet als racisme te betitelen, wat ik zelf geneigd ben om te doen. Echter van alle drie deze heren gewoon niet subtiel gekozen woorden waar ze best over mogen reflecteren.

30 september 2020 om 22:23

Wat heeft Sakai hier gedaan dan?

1 oktober 2020 om 22:51

Verdient Sakai geen excuses? Los van of hij iets gedaan heeft of niet.

1 oktober 2020 om 23:04

Ah, op die manier, ik interpreteerde het als dat ook Sakai zijn excuses zou moeten aanbieden.

Ik blijf die grens toch moeilijk vinden hoor. Een donker persoon een aap noemen, die snap ik volledig. Maar mag je een chinees geen chinees noemen? Is “k*t braziliaan” ook racistisch? En Dus “kl*te hollander” ook?

30 september 2020 om 23:16

Zou in iedergeval wel al schelen als Sakai daadwerkelijk Chinees was.

1 oktober 2020 om 00:10

Sakai is een Japanner..... Dus het slaat nergens op om een Japanner uit te schelden voor Chinees.

Bijna knap dat je zulke extreme voetbalkwaliteiten bezit maar keer of keer de rem op jezelf zet wegens een onwerkelijk groot ego. Die man vindt zichzelf een partijtje groot en onmisbaar en hij leert er niks van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren