Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederland wil Marokko aftroeven: ‘Nigel de Jong sprak met Eredivisie-speler’

Laatste update:

De KNVB heeft onlangs gesproken met Couhaib Driouech, de 21-jarige buitenspeler van Excelsior. Dat nieuws onthult journalist Mike Verweij van De Telegraaf vrijdagmiddag in de voetbalpodcast Kick-off. Waar directeur Nigel de Jong op een aantal vlakken nalatigheid wordt verweten, zou de Nederlandse voetbalbond recentelijk wel hebben gesproken met Driouech.

De in Haarlem geboren Driouech, die als smaakmaker van Excelsior afgelopen winter hevig werd gelinkt aan Feyenoord en PSV, kwam tot dusver enkel uit voor Marokko Onder 23. Met het hoogste beloftenelftal van de Atlasleeuwen won de buitenspeler afgelopen zomer de jeugdeditie van de Afrika Cup.

Inmiddels staat de teller voor Driouech op negen jeugdinterlands namens Marokko Onder 23, waarin hij eenmaal fungeerde als aangever. Volgens Verweij heeft de rechtsbenige buitenspeler contact gehad met De Jong. “Hij schijnt een gesprek te hebben gehad.” Waar en wanneer dat gesprek heeft plaatsgevonden wordt verder niet duidelijk in de podcast.

Collega-journalist Valentijn Driessen reageert kritisch op het nieuwtje. “Dat is een speler van Excelsior. Gaan we nu met spelers van Excelsior praten?” Verweij heeft meer begrip voor het contact tussen de KNVB en Driouech. “Over een jaar is hij misschien speler van PSV.” Driessen komt razendsnel met een veelzeggend antwoord. “Bankzitter bij PSV dan.”

Driouech, die volgens Transfermarkt 3 miljoen euro waard is, lijkt bezig aan zijn laatste maanden bij Excelsior. Sinds augustus 2021 speelde de watervlugge vleugelspits 93 wedstrijden namens de Kralingers, waarin hij goed was voor 12 doelpunten en 13 assists. In het Van Donge & De Roo Stadion ligt Driouech nog tot medio 2025 vast. Na Feyenoord en PSV lijkt ook de KNVB hem inmiddels op de korrel te hebben.

De Jong


Driessen is overigens nog niet onder de indruk van De Jong, die begin 2023 werd aangesteld als sportief directeur bij de KNVB. “Als je een grote mond hebt en zegt dat Nederland voor de top gaat en het hoogst haalbare, dan moet je als directeur zelf ook wel leveren. Al wordt bij de KNVB nooit iemand afgerekend op wat hij of zij wel of niet doet. Tot dusver heeft Nigel de Jong heel weinig succes geboekt.”

De journalist noemt een aantal zaken die momenteel minder gaan bij de KNVB, waaronder de Oranje Leeuwinnen. “Op het WK zei hij dat die vrouwen voor de finale gingen, maar de volgende ronde lagen ze eruit. Nu gaan ze ook niet mee naar de Olympische Spelen. Het Nederlands elftal werd zoek getikt in de Nations League, Onder 17 en Onder 19 gaan niet naar het EK. Dean Huijsen kiest voor Spanje, Lily Yohannes voor Amerika. Dat zijn wel allemaal zaken die op het bordje van De Jong liggen, dat zijn zijn dossiers", besluit Driessen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jezus, het word triester en triester....r
Het feit dat vrouwelijk nederland de finale niet heeft gehaald komt op conto van Nigel? Het feit dat Huijssen, die sinds zn 10e uit nederland is, voor spanje heeft gekozen komt op conto van de Jong? Het feit dat een jonge vrouwelijke speler, die overigens nog geen nederlands paspoort heeft, niet voor nl uit komt is ook zijn schuld?
Het is echt triest gesteld......

Ik vind t goed dat Nigel heeft gesproken met driouech heeft gesproken, je kan er beter een jaar te vroeg mee beginnen dan een jaar te laat. Het is ook niet dat we om komen in kwaliteit op de vleugels, dan is het goed om een eventuele kwaliteitsspeler nu alvast warm te maken....

Onbegonnen zaak. Jongen heeft al de Afrika Cup Onder 23 gewonnen en doet hoogstwaarschijnlijk aankomende zomer mee met de Olympische Spelen namens Marokko. Die komt niet meer naar oranje

29 maart 2024 om 19:31

Scheelt dat we hem ook niet nodig hebben. Speelt ok bij nota bene excelsior...

29 maart 2024 om 19:41

Diezelfde arrogantie is ook de reden dat NL niks internationaal voorstelt

29 maart 2024 om 19:58

Haha als niet Nederlander wil ik graag serieus reageren! Daarom wil de EK organisator ook heel graag oefenen tegen Nederland. Spelen de spelers in top-4 competities! Verloor NL na penalties van de wereldkampioen! Omdat we er helemaal niets van kunnen! We zijn te arrogant! Dat is ook dezelfde reden dat jaylen bij slimste namen van Nederland hoort, omdat die zo goed kan denken en typen! Oh en grappig denkt te zijn!

On: zou goed zijn als een van de Marokkaanse voetballers zich verkiesbaar maakt. Voldoende talent heeft zeker ook potentie. Helpt de integratie ook nog eens.

29 maart 2024 om 20:01

Hij is maar 21 jaar he niet voor niks dat psv en feyenoord hem willen het is iemand voor de toekomst al hoop ik en denk ik dat hij voor Marokko blijft spelen nu dat die op het Olympische spelen gaat spelen

29 maart 2024 om 20:02

Ben nu even heel benieuwd naar de definitie van internationaal iets voorstellen, Jaylen. Even zien hoe je spartelt om je hier uit te redden.

29 maart 2024 om 20:05

Nee diezelfde arrogantie is helemaal niet de reden dat Nederland internationaal niks voorstelt, of dacht dat je dat die Fransen heel hard lobbyen bij elke speler die ook voor een ander land mag uitkomen?

Ze willen of ze willen niet. De beste speler die voor Nederland had kunnen spelen en niet voor Nederland speelt is Ziyech (en misschien in de toekomst Huijsen maar die heeft natuurlijk gewoon een strategische keuze gemaakt en niet omdat Nederland hem links liet liggen) en daar is de Knvb/bondscoach destijds niet goed mee omgesprongen, maar zelfs die missen we niet heel erg als je kijkt hoe hij het de laatste tijd doet.

Onze aanval is niet goed genoeg om internationaal echt veel voor te stellen en we hebben gewoon geen geweldige bondscoaches gehad de laatste jaren (op Van Gaal na), niet omdat we spelers van het niveau Driouech links hebben laten liggen, wat neemt overigens niet weg dat ik het prima vind dat Nigel de Jong eens een babbeltje met hem gemaakt heeft



29 maart 2024 om 20:08

Je kan er heel gepikeerd op reageren Daei, maar hij heeft wel een punt. De tijd dat NL kan zeggen, je speelt niet bij een topclub dus we roepen je niet op is een beetje voorbij. Zeker op bepaalde posities.

Als je erin staat zoals Kuna, dan is dat wel een beetje arrogant. Kon vroeger misschien, maar je moet wel realistisch kijken naar de kwaliteit van nu.

29 maart 2024 om 20:09

Arrogantie? Het is een leuke clubspeler bij excelsior... 🤣

29 maart 2024 om 20:12

Zit geen potentie in denk je? En nee ik weet dat je dat niet hebt gezegd, maar dat is mijn vraag

29 maart 2024 om 20:20

@jaylen2005 - Toch heeft hij/zij wel een punt. Hij presteert ook niet per se indrukwekkend voor Excelsior-begrippen. Genoeg spelers met een hoger rendement dan Driouech die niet zo gehyped worden. Ik vind het ook allemaal maar wat overdreven. Dat heeft niets met arrogantie te maken en alles met zijn prestaties. Ik vraag me af of hij wel veel zou spelen bij een Nederlandse topclub, laat staan in Oranje. Daar is die jongen nog helemaal niet klaar voor.

29 maart 2024 om 20:29

Had niet veel gescheeld of hij zat bij PSV nu. Dan had je anders gepiept

29 maart 2024 om 20:32

Zou best kunnen, dat weet je natuurlijk nooit. Wie weet maakt hij nog grote stappen, maar in alle eerlijkheid daar ziet het nu gewoon niet naar uit.

29 maart 2024 om 20:52

@jaylen2005

Mee eens, ik vind persoonlijk ook dat Marokko veel beter hun spelers aanmoedigt om voor het nationale elftal te kiezen waar hun ouders bijvoorbeeld vandaan komen.

Kan zo een paar spelers opnoemen.

29 maart 2024 om 21:43

@Soccer81 ik was geïrriteerd omdat de opmerking in mijn ogen zo dom is dat Nederland internationaal niets voorstelt, wat stellen dan 200 andere FIFA landen behalve Brazilië, Argentinië, Frankrijk voor?

Dat de opmerking van Mila beetje snobistisch overkomt daarbij kan ik je overigens prima volgen.

29 maart 2024 om 19:32

In oranje zou ik ook niemand willen zien die twijfelt. Of je wil graag in oranje of niet.

29 maart 2024 om 19:46

Het is toch ook niet gek dat je twijfelt,denk niet dat de spelers het respectloos bedoelen,als suriname een groot voetballand zou zijn,dan zouden heel veel van de surinaamse spelers in oranje denk ik ook twijfelen..

Jullie mogen hem hebben. Op zijn positie hebben we al Adli en Ben Seghir. Kans is minimaal dat hij die twee voorbijstreeft

29 maart 2024 om 20:15

Ik wil hem er zeker wel bij houden. Klinkt ook wel ondankbaar over een jongen die nu al voor Marokko kiest: jullie mogen hem hebben. Je hebt een Ben Seghir, Adli, Abdesamad en Akhomach nog. Maar tot 2 weken geleden was het heel karig op de linksbuiten positie. Je weet ook niet hoe de rest zich ontwikkelt en Driouech kan op best veel posities uit de voeten.

29 maart 2024 om 23:02

Met alle respect, maar deze jongen was enkele weken terug nog aan het roepen dat hij zeker openstaat voor het Nederlands elftal. Dus nu al voor Marokko kiest is voorbarig. Meer een gevalletje “het komt goed uit, want oranje gaat geen speler van Excelsior oproepen”. Bovendien is hij zelfs in de onder 23 geen basisspeler als alle spelers aanwezig zijn.

Ik ben hier nooit zo'n fan van. Je mag zo'n speler best polsen over z'n intenties, maar dat hele gepush; daar heb ik niets mee. Je wilt voor het nationale elftal uitkomen of je wilt het niet.

Los daarvan vraag ik me overigens af of men deze Driouech niet enorm aan het ophypen is. Z'n cijfers zijn slechter dan die van Daan Rots en dat is ook zeker niet het grootste talent. Nou snap ik wel dat het als aanvaller moeilijker is bij een Excelsior, maar ik kan genoeg spelers opnoemen die het beter gedaan hebben bij clubs uit het rechter rijtje. Ik vind het allemaal maar wat overdreven.

29 maart 2024 om 20:26

Het kan toch alleen polsen zijn? Misschien speelt hij wel voor Marokko omdat hij bij oranje nooit in beeld is geweest. Boulahrouz in het verleden koos voor Nederland omdat zij hem als eerste vroegen, en toen was Marokko aanzienlijk minder dan nu.

Dit gaat niet gebeuren Dit is wat hij een tijdje terug zei na geselecteerd te zijn voor Marokko: " Het is uiteraard een enorme eer om voor je land te spelen. Daar fantaseerde ik als kind al van. Toen ik afgelopen WK naar Marokko keek droomde ik er natuurlijk ook van om daar ooit voor te spelen. Dat blijft een grote droom."

Dit is de eerste keer dat ik iets negatiefs lees over de werkethiek van De Jong. Eigenlijk hoor ik vooral wat betrokkenheid betreft alleen maar positieve geluiden en is Nigel een verademing. Maarja, Valentijn heeft hier wel heel sterke argumenten kuchkuchkuch dus het zal wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren