Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC legt Ogawa definitief vast en schept duidelijkheid over nóg 12 spelers

Laatste update:

Koki Ogawa verdedigt ook de komende jaren de clubkleuren van NEC. De Nijmeegse club maakt donderdag bekend dat de Japanse spits definitief van Yokohama FC wordt overgenomen. Naar verluidt betaalt NEC enkele tonnen voor Ogawa, die tot medio 2027 tekent in het Goffertstadion.

Begin deze maand werd al bekend dat weldra over Ogawa besloten zou worden. Nu wendt NEC de eerste dag van de lente aan voor het heuglijke nieuws. Ogawa tekent tot medio 2027, waarmee de club zich voor de komende jaren van doelpunten verzekert. De 26-jarige spits maakte er al twaalf in zijn eerste 28 wedstrijden voor de Nijmegenaren.

"We zijn heel blij dat we Koki kunnen behouden", laat technisch directeur Carlos Aalbers optekenen. "Deze optie was ook prijstechnisch gezien een goede deal voor ons als club."

"Koki doet het goed in zijn eerste seizoen en toont wekelijks zijn waarde op het veld. Daarnaast is het voor Koki fijn dat we hem duidelijkheid hebben verschaft, omdat hij binnenkort zijn tweede kindje verwacht en zich dus kan voorbereiden op een verlengde periode in Nijmegen.” Japan is na twee duels nog foutloos in de WK-kwalificatie.

Ogawa's vorm werd vorige week ook al op fraaie wijze beloond. De nog altijd enkelvoudig Japans international werd voor het eerst in vijf jaar opgeroepen voor het Japanse nationale team, dat donderdag aantreedt tegen Noord-Korea in de WK-kwalificatie.

In zijn eerste interland was Ogawa direct goed voor een hattrick. Dat moment dateert van december 2019, toen Japan met 5-0 won van Hongkong.

Ogawa moet donderdag overigens wel genoegen nemen met een plek op de bank. Feyenoorder Ayase Ueda krijgt de voorkeur in de punt bij Japan. Ook AZ'er Yukinari Sugawara en voormalig Eredivisionisten Ritsu Doan en Ko Itakura hebben een basisplaats bij Samurai Blue. Japan is na twee duels nog altijd foutloos in de WK-kwalificatie.

Ook Verdonk en Pereira langer in Nijmegen


NEC bevestigt tevens dat de verbintenissen van Calvin Verdonk en Brayann Pereira zijn verlengd. Die van Verdonk – de speler met de meeste minuten voor de Nijmegenaren dit seizoen – is met één jaar opengebroken. Pereira werd gehuurd van AJ Auxerre en is nu definitief overgenomen. Net als Ogawa tekent de vleugelverdediger tot medio 2027.

Verder wordt er op een later moment beslist over Rober González, op wie NEC ook een koopoptie heeft. Hetzelfde geldt voor het verlengen met Sylla Sow. Youri Baas, Tjaronn Chery, Yvandro Borges en Mathias Ross keren in principe terug bij hun eigenlijke broodheer. Met Lasse Schöne gaat de club nog in gesprek.

NEC maakt verder kenbaar niet verder te gaan met Guus Gertsen en Nils Rossen. Laatstgenoemde houdt echter de optie op een langer verblijf, mocht er schot in zijn ontwikkeling komen. Het verlengen met Bas Dost hangt af van diens gezondheidssituatie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hele goede zaken in Nijmegen! Doet het erg goed en draagt veel bij aan het huidige successeizoen van NEC. Daarnaast voor een paar ton (?!) kunnen overnemen, voor een Japans international is dat een bizar koopje en zie hem wel voor een paar miljoen vertrekken in de toekomst.

21 maart 2024 om 12:46

Inderdaad! Last ook dat ze verdonk een jaar verlengd hebben, ze hebben een optie in zijn contract gelicht en ook Pereira zijn koop optie is gelicht.

Carlos topper! hele goede zet.
Eigenlijk de eerste echte spits in jaren bij NEC die ook echt meevoetballend iets toevoegt.
In het begin van het seizoen nog twijfels of Koki niet te licht was voor de eredivisie maar hij heeft het echt laten zien.

De Japanners bevallen sowieso heel goed in het algemeen, werken heel hard en laten echt zien dat Japan een heel interessant land is om in te scouten.
Kodai Sano ligt ook lang vast, ik schat die zelfs nog hoger in dan Koki, hopelijk kan hij ook zijn ontwikkeling doorzetten en het transferrecord van Mattsson nog een keer verbreken in de komende jaren.

Leuk om zijn spelers te zien slagen uit landen die hier normaal niet zoveel spelen.
De Japanners doen het toch zeer verdienstelijk in de Eredivisie, met deze jongen en die 2 behendige spelers van Sparta zijn dat toch echt wel verrijkingen voor onze Eredivisie.

21 maart 2024 om 12:41

En wat ik ervan begrijp wordt er bij NEC eigenlijk nog meer van zijn landgenoot Sano verwacht dan van deze speler.

Zeer goede zet. Altijd al fan geweest van Aziatische voetballers. Als kleine jongen zag ik Nakata op tv, Park en Lee bij PSV en sindsdien altijd zwak gehad voor de spelers.

Zou vaker gescout moeten worden, zijn gedisciplineerd en weten dit te combineren met een zeer functionele techniek.
Ook de 2 van sparta vind ik erg goed en Sugawara is voor mij de beste (pure) rechtsback van de Eredivisie.

21 maart 2024 om 12:39

Park was echt een genot om naar te kijken. God, echt 1 van de allerbeste stofzuigers die er was. Wat een discipline.

Goede zet van NEC. Lijken aardig beleid te voeren daar. De trainer ben ik nog niet een heel groot fan van, maar goed de resultaten liegen er niet om. Zaak is vooral om een uitloop te voorkomen aankomende zomer of op zijn minst de huid duur te verkopen als er clubs langskomen.

Haha eigenlijk moet die man het gewoon bij 1 interland houden...geweldige statistieken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren