Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mislintat koopt er bij Ajax op los: ‘Het lijkt nu net experimenteel theater’

Laatste update:

De transfermarkt is bijna voorbij en Ajax maakt vooralsnog een wisselvallige indruk. Verslaggever Justus Dingemanse vroeg bekende voetbalcoryfeeën naar hun visie op het huidige Ajax en naar de oorzaak van de sportieve malaise. Onder meer Jack van Gelder, Ruud Gullit en Gianni Zuiverloon lieten op het jaarlijkse Gentlemen’s Dinner van Life After Football hun licht schijnen over de kwestie.

Zuiverloon is van mening dat Ajax er wellicht goed aan had gedaan om in februari 2022 geen afscheid te nemen van Marc Overmars. De vijftigjarige directeur vertrok uiteindelijk bij Ajax vanwege het versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s. “Het is heel vervelend wat er gebeurd is, alleen hij had toch wel een bepaalde magie binnen Ajax. Onder hem liep het gewoon fantastisch.”

“Ik denk dat het nu wel moeilijk voor Ajax wordt”, vervolgde Zuiverloon. “Als je kijkt welke spelers er allemaal zijn vertrokken. Nieuwe spelers hebben vaak langer de tijd nodig om zich aan te passen. Ajax heeft nu eigenlijk een heel nieuw team, met jonge jongens als Jorrel Hato en Gastón Ávila, dus het best wel moeilijk om gelijk een goed team te bouwen. Ik denk dat het best weleens nog twee of drie jaar kan duren voordat Ajax weer helemaal terug is aan de top.”

Jack van Gelder, eveneens aanwezig op het jaarlijkse Gentlemen's Dinner, maakte een vergelijking met het in Amsterdam gevestigde theater de Brakke Grond. “Daar had je heel vaak experimenteel theater, daar doet Ajax me op dit moment aan denken. Misschien wordt het allemaal fantastisch en hebben ze nu een selectie die bestaat uit een mix van spelers waar nog niemand van heeft gehoord. De kans bestaat dat het iets sensationeels wordt, maar we moeten het even afwachten.”

Ruud Gullit
“Op een gegeven moment krijg je altijd te maken met verandering”, zo begon Gullit zijn verklaring voor de teleurstellende prestaties van Ajax in het afgelopen seizoen. “AC Milan had jarenlang enorm veel succes en nu heeft het iets van twaalf jaar geduurd voor ze weer een keer kampioen werden. Manchester United won ook een tijd niks meer sinds het vertrek van Alex Ferguson, het is een golvende beweging. De concurrenten van Ajax zitten niet stil en proberen op een andere manier succesvol te zijn.”

“Ik woon in Amsterdam en al mijn vrienden zijn Ajacieden”, gaf Gullit aan. “Zij zijn nu in paniek. Ik zei: Oh, jullie waren toch de beste? Nu weet je eens hoe dat (een teleurstellend seizoen, red.) voelt! Het is weleens leuk om die Ajacieden met beide benen op de grond te zien. Natuurlijk hebben we ook een goed Ajax nodig, maar geef het nog even een kans. Menig Ajacied heeft meteen een oordeel klaar. Geen enkele aankoop is hun ogen goed. Die paniek in de ogen van mijn vrienden is wel heerlijk. Ik moet erom lachen, want voorheen maakten ze zich niet eens druk om de transferactiviteiten van andere clubs.”

Gullit verwachtte voorafgaand aan de return van Ajax tegen Ludogorets nog een eenvoudige wedstrijd voor de Amsterdammers tegen de Bulgaarse kampioen. De analist dacht zefs dat Ajax in 'het oefenpotje' stevig aan vertrouwen zou gaan tanken. De ploeg van trainer blameerde zich echter na de 4-1 zege van een week eerder door in de Johan Cruijff ArenA met 0-1 te verliezen en geen enkel schot op doel te noteren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er zijn 11 spelers weg. Tuurlijk moet je wat kopen. Je kan niet alles met jeugd opvangen

1 september 2023 om 17:01

Dat is ook zo. Maar het is wel het tweede seizoen dat er een heel nieuw elftal bij elkaar wordt gekocht voor 100 miljoen. Je zou toch ergens op een basis hopen die je kunt aanvullen. Die basis staat er niet en de aankopen leveren geen garanties op. Het is een enorme gok.

Ik snap het hoor, maar ik zou het zelf wel een beetje zorgwekkend vinden.

1 september 2023 om 17:03



Wat is er nou zorgwekkend? Helemaal niets. Mensen denken dat jeugd het doel is maar kampioen worden is het doel en jeugd komt vanzelf als het goed genoeg is. Is het niet goed genoeg, jammer dan en ga je maar door ontwikkelen in Jong of ergens anders in een huur periode. Heel simpel. En elke aankoop is een gok. Ook oranje internationals, ook eigen jeugd. Alles is een gok. Zekerheid heb je nooit.

1 september 2023 om 17:06

vorig jaar viel het toch wel mee? dat waren ook veel nederlandse jongens dacht ik... (wijndal, bergwijn oa), die uiteindelijk gewoon niet heel veel toevoegen.

dat ze nu met een mislintat wat buiten de "comfort zone" van veel nederlandse voetbalvolgers spelers halen snap ik wel.

en ik snap verder ook wel dat hier veel over gezegd en geschreven wordt.
want het is heel interessant (voor de views/clicks) om hier wat over te zeggen, want het is ajax.
dat er bij een pak um beet NEC bijwijze van 9 buitenlanders worden gehaald van overal en nergens boeit, buiten misschien de nec supporter, geen bal.

1 september 2023 om 17:07

Zie mn andere comment

1 september 2023 om 17:14

Ja enisgzins zorgwekkend is het wel, aangezien niemand een idee heeft hoe het uitpakt dit seizoen. De basis lijkt bij Feyenoord en PSV veel stabieler natuurlijk. Maar ja...ajax had ook 6 spelers minder kunnen halen - en dan? Dan was de selectie helemaal niet op orde geweest. Die 100 miljoen van vorig seizoen is totaal niet goed besteed. Gelukkig heb je door middel van verkopen een deel weer kunnen lozen en die 100 miljoen weer terugverdiend. Dan blijft het zo, indien je de jeugd nog niet goed genoeg vind, dat je dat weer moet aanvullen met nieuwe spelers.
Dat ik nu veel mensen hoor van 'het zijn allemaal onbekende namen' vind ik vrij raar. Dat doet Ajax namelijk meestal, tenzij ze uit NL competitie komen. Op Tadic, Blind en Bergwijn na dan. De aantrekkingkracht van Ajax zonder CL en zonder Tadic is namelijk heeeeel veel minder als dat het was. De hoop zal zijn door dit seizoen wel CL te halen, dat je op dat vlak misschien weer meer voorelkaar krijgt en selectie kan gaan verbeteren.

Kijk Feyenoord haalt nu die 2 jeugdspelers bij de selectie, en wat ik er van gezien heb is dat wel goede zaak. Maarrrrrr....ik denk toch echt dat Feyenoord nog 2 nieuwe spelers had gehaald als ze net zoveel geld hadden als Ajax. Het veel kansen geven van jeugdspelers hangt er vaak mee samen. Ook in de tijd Eth/overmars was er al geklaag over te weinig kansen voor de jeugd. Oke, dat niveau lag ook ietjes hoger als nu. Alleen gaat de jeugdopleiding van Ajax laatste tijd ook niet erg lekker...

1 september 2023 om 17:21

Soccerfan_1 lijkt me toch zorgwekkend dat je voor het 2e jaar op rij een vermogen uitgeeft en geen idee hebt of het geholpen heeft.
Ja ajax heeft veel geld, en ajax heeft ook veel verkocht. Maar nog zo'n seizoen als het vorige en de opbrengsten voor spelers gaan verder afnemen. Dit jaar werden verkopen van 40m gevierd, maar in vorige jaren werden biedingen van 40m op de sterspelers beledigend genoemd.

Maar hoe dan ook we gaan het zien de komende tijd. Misschien zitten er wat voltreffers tussen en gaat het lopen als een trein. Dan is er niets aan de hand.

1 september 2023 om 18:02

Zorgwekkend? Feyenoord heeft nog meer spelers gehaald dan Ajax alleen vissen die in een andere vijver.

Maar voor Feyenoord is het nog veel riskanter want Ajax heet nog een aardig eigen vermogen dat bij Feyenoord echt veel minder is.

PSV doet precies hetzelfde momenteel. Ze geven ook kapitalen uit om het elftal te versterken.

De reden is simpel, er zijn twee CL plekken te verdienen dit jaar. dus dat is waar de top drie op gokt, Cl voetbal halen aan het einde van dit seizoen.

1 september 2023 om 21:15

Dat is toch logisch in 2 jaar tijd heel het oude team weg. Dan moet je wel kopen en voor mensen die het nog steeds niet snappen. Met je eigen jeugd kom je er niet meer. Zoals er nu naar uitziet word dit jaar cel halen en hopen dat ze volgend jaar goed ingespeeld zijn. Liggen lang vast dus voorsprong voor volgend jaar.

1 september 2023 om 22:16

Overmars ook veel miskopen hoor. Wober 8 miljoen Sinkgraven 7 Kristensen 5,5 Daramy 12 Labyad 6 Cassiera 5,5 Marin 12,5 Bande 8,5 Pierie 5 Magallan 9 miljoen. Tussen 2012 en 2015 haalde overmars 38 spelers…dat is 13 spelers per jaar. Mislinat zit na een dramatisch jaar met slechte resultaten van Ajax nu op 11. Wat vinden jullie critici daar dan van? Of nog verder terug. Mike van der Hoorn Tobias Sana Danny Hoesen Cuenca Meleg Lobotka Zivcovic. Allemaal miskopen! Is van alle tijden. Overigens heeft zogenaamd supertalent Vos net als de rest van jong Ajax weer staan schutteren…

1 september 2023 om 22:27

Volgens mij heeft Feyenoord ook iets van 10+ speles gekocht? Toch raar dat je daar niemand over hoort.

2 september 2023 om 08:52

@Soccerfan wat is zorgwekken zal ik je vertellen als Ajacied. Er is nu meer als 100 miljoen uitgegeven en dat allemaal nadat de voorbereiding is gedaan en de competitie is gestart. Er is een groot blik opengetrokken met nieuwe spelers, hebben geen voorbereiding gehad bij Ajax en omdat het er veel zijn kun je weer opnieuw beginnen. Je kan namelijk niet van Steijn verwachten dat hij hier binnen 2 week even een team van maakt.

Verdere twijfels, er gaan geluiden op dat Steijn en de technische staf tegen sommige aankopen waren en graag andere spelers woude , waarom haal je ze dan? Eem trainer moet achter alle transfers staan


Het komende half jaar moet blijken Mislintat het goed heeft gedaan, of dat hij grote risico's heeft genomen en de club verder naar beneden heeft geduwd.

2 september 2023 om 10:29

Je zegt dat Feyenoord nog meer spelers had gehaald als ze het geld hadden.
Hoop dat je beseft dat Feyenoord al meer spelers dan Ajax heeft gehaald.

2 september 2023 om 11:42

@soccerfan,

Vind je het niet zorgwekkend dat er veel dragende spelers (met daarin ook een aantal leiders) vertrokken zijn en dit vervangen worden door talenten en spelers die vooral op een lager niveau gepresteerd hebben ?

1 september 2023 om 17:08

Vorig jaar 100 miljoen, toen het niet het geval was.
Dit jaar weer 100 miljoen haha. Hoeveel wil je opvangen?

1 september 2023 om 18:03

Het is al opgevangen, door de speler verkopen die nog veel hoger waren.

1 september 2023 om 18:33

2022: 113 miljoen gekocht, 217 miljoen verkocht
2023: 100 miljoen gekocht, 156 miljoen verkocht

Over twee seizoenen een positieve transferbalans van zo'n 160 miljoen euro. In context, onze positieve transbalans - dus minus alle aankopen - in deze twee jaar is groter dan wat regerend kampioen Feyenoord de laatste zes seizoenen bruto heeft verkocht..

Goh, dan moet je inderdaad eens wat opvangen. Maar dat is blijkbaar niet te begrijpen voor mensen wiens hersencapaciteiten niet verder komen dan "hahah 100 miljoen uitgegeven schandalig!!1!"

1 september 2023 om 20:36

Martijn, kijk je dan ook even aan wat ze 213 miljoen uitgegeven hebben? Daar zitten dus ook oa Brobbey, Wijndal en Bergwijn bij… investeren als je zoveel geld als Ajax ophaalt is op zich geen probleem. Maar je moet dan wel zien dat je op de gedane investeringen nadien winst kan maken… dat lijkt ondertussen al minder evident te worden, ook al blijft Ajax een goeie naam hebben natuurlijk.

1 september 2023 om 22:22

Met name vorig seizoen is er slecht ingekocht. Brobbey had je nooit terug moeten halen voor dat geld. Wijndal kostte rond de 10 miljoen, was bij AZ volgens iedereen de beste linksback van de Eredivisie en moest zelfs in Oranje. Dat die dan tegenvalt, kan gebeuren, maar echt een onlogische transfer was het niet. Een type Bergwijn was wel nodig als grote transfer, maar was toen al vrij riskant en hij heeft dat bedrag totaal niet waar gemaakt.

Maar goed, dat was onder het technisch hart waar iedereen maar wat deed. Als we kijken naar wat Mislintat heeft gedaan. Denk ik toch dat we tevreden kunnen zijn. Vijf nieuwe verdedigers wat vorig seizoen een groot probleem was. Het middenveld staat goed met Tahirovic, Van den Boomen is nuttig transfervrij en nu komt hij zelfs nog met die jongen uit Scandinavië. Je hoort ook niemand meer over Alvarez.. Wat een groot compliment is. Ik denk ik vergelijk dat PSV dat niet zo snel op gaat vangen met Sangare.

Forbs laat echt goede acties zien. En zodra zij speelgerechtigd zijn hebben we nog twee concurrenten voor Brobbey en Bergwijn.

Het kost wat, maar er is deze zomer best goed ingekocht. Het enige wat je misschien mist is een type Almada als serieuze kwaliteitsimpuls.

2 september 2023 om 11:43

Martijn R,

Je beseft dat dit bruto bedragen zijn en dat Ajax in werkelijkheid minder overhoudt dan de bedragen die je noemt !!

2 september 2023 om 14:16

En uitgave aan je bedrijf - dus spelers - mag je ook van de winst aftrekken dus betaal je uiteindelijk minder winst belasting….

1 september 2023 om 23:11

In dertien maanden zijn Antony, Martinez, Haller, Gravenberch, Schuurs, Tagliafico, Mazraoui, Onana, Blind, Tadic, Timber, Alvarez en Kudus vertrokken.

Dat is het hele succeselftal onder Ten Hag, al gingen Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Ziyech al eerder

Daarmee was echt het hele elftal waaraan jarenlang gebouwd was vertrokken. Zoals de moeder van Jan Smit zou zeggen, alles weg. De keeper weg, de verdedigers weg, de backs weg, de middenvelders weg en ook alle aanvallers weg. Alles weg.

Sven moet letterlijk een compleet nieuw elftal van de grond opbouwen in een paar maandjes. En het enige wat ik hoor, ik geklaag over hem. Alsof een ander het wel eventjes beter gedaan had.

2 september 2023 om 07:37

Dat had niet gehoeven. Hij had ook bepalende spelers kunnen behouden en verlengen ipv iedereen maar te verkopen. Het is niet zo dat Ajax om geld verlegen zit

2 september 2023 om 09:27

Je maakt een denkfout, je denkt dat Ajax ervoor kiest om spelers te verkopen. De spelers zelf hebben ook een grote stem.

Zo gingen Antony, Alvarez en Kudus verleden jaar staken om, dat Ajax geen spelers meer wilde verkopen.

Uiteindelijk ging Manchester United zover 95 miljoen euro te bieden voor Antony. Toen werd de technisch leiding overruled door de Rvc.

Met Alvarez en Kudus werd toen afgesproken dat ze echt niet meer weg konden want er was al teveel verkocht. Maar dat ze een jaar alter wel weg mochten bij een goed bod.

Onana, Mazraoui, Gravenberch weigerde nog langer te verlengen. De eerste twee vertrokken zelfs transfervrij.

Je kan als club nog zoveel willen, er ligt nog altijd heel veel macht bij de spelers.

2 september 2023 om 15:12



Pardon...behouden?

Heb je de bedragen wel gezien, wat Ajax voor ze heeft ontvangen?

Maar bij andere clubs is het wel logisch,dat spelers als Kokcu of Zirouki vertrekken, maar alleen Ajax moet denken aan behouden? Net of de spelers geen ambitie hebben....zucht!

Ongelofelijk,....sommige van jullie gaan echt ver om dingen te zoeken "waarom Ajax dit of dat had moeten doen" .... zo zinloos.

8 spelers hebben nog niet eens 1 sec. gespeeld voor Ajax.steijn heeft nog niet kunnen werken naar een vaste 11 en iedereen die geen hart heeft voor Ajax gaat los.

Maar komen niet eens met feiten, enige feit is nogsteeds dat niemand weet welke 11 uiteindelijk op het veld zullen staan.

Alles draait om voetbal, maar jullie zijn zo ongeduldig, dat jullie de feiten maar overslaan.

Gewoon even afwachten en kom over een paar maanden terug...ok?!!!


2 september 2023 om 07:17

En hoeveel van deze spelers werden min of meer gedwongen om te vertrekken. Alleen Alvarez, Kudua en Timber zijn door de voordeur vertrokken en Tadic op eigen houtje. Dat Ajax koopt is geen schande en hun goed recht. Dat je op de laatste transfersom nog een 4e linksback koopt, de dag ervoor een jonge speler op het middenveld en daarvoor eentje die ook weer op linksbuiten kan.

Al meer dan een week roep men een creatieve 10 en rechtsbuiten met diepgang. Die zijn er niet gekomen.

Koop je geen Forbs (je hebt Godts) en die Georgier, dan had je Almeida kunnen kopen en hou je nog geld over.

Daarom begrijp ik Jack van Gelder wel. Het kan fantastisch worden, maar ….

2 september 2023 om 10:31

Supporters roepen daarom ja maar sinds wanneer gaan supporters over het aankoopbeleid? Wie zegt dat Ajax nog op zoek was naar een 10 of rechtsbuiten?

2 september 2023 om 11:02

Almada was trouwens ook geen zekerheidje he. Het is ook maar een speler uit de Amerikaanse competitie. Als hij echt zo goed was dan hadden er wel meer clubs interesse. Wat denk je als blijkt dat die Argentijn er niks van kan. Nee sorry dan zie ik toch liever 3 spelers waarvan ik niet weet hoe ze het gaan doen dan 1 hele dure Argentijn waarvan we niet weten hoe die het gaat doen.

3 september 2023 om 03:14

Ik heb het over 2 spelers (1 overbodige en 1 uit de 2e Franse Ligue) en jij maakt er 3 van?

Betreft je andere comment: interview Steijn en de RVC die een transfer tegenhoudt. Maar tevens de supporters riepen om een 10 en rechtsbuiten met diepgang, verder genoeg artikelen dat voor Kudus 2 posities versterkt zouden worden.

2 september 2023 om 11:59

Ajax eindigde 3e en dat is volgens mij al jarenlang niet gebeurd. Logisch dat er dan flinke bezem doorheen gaat. Bovendien met Mislintat weet je dat je iemand binnenhaald die snel spelers kan halen in het buitenland met als oog dat ze binnen een of enkele seizoenen meer waard worden. Met een Aubameyang, Lewandowski, Kagawa, Hummels, Gundogan. Zie ik zeker potentie dat van de nieuwe spelers en minimaal 3/4 direct staan en die voor minstens 40/50 miljoen verkocht gaan worden. Als je ziet waar de spelers allemaal naartoe zijn gegaan tijdens dit transfer, Arsenal, West-Ham, Inter, Fenebarce, Dan doe je het als club erg goed. Goed reclame voor Ajax en om spelers binnen te halen. Die weten als ze presteren dat ze binnen 1/2 seizoenen naar een buitenland topclub kunnen gaan. En wees eerlijk, welke spelers uit de jeugd kan het aan om direct te staan. Fitz Jim komt denk internationaal nog wel power tekort. Vos is leuk talentje, maar om direct 50 wedstrijden te laten spelen is teveel. Hato ook veelbelovend, maar die kan ook niet alle 50 wedstrijd en spelen. Dus wees reeel en zorg dat je ervaren spelers hebt. Mocht het zwaar zijn, dan heb je een brede bank. Alleen dit seizoen is wel extreem, hoeveel spelers weg zijn gegaan. Niet zo gek als Van der Sar, Tadic en de coach weg is. Ook reiziger is vertrokken en dat waren wel de gezichten van Ajax. Ja dan wilt ineens iedereen weg.

2 september 2023 om 17:59

Versie. Feyenoord heeft ook 11 nieuwe spelers gehaald en dat is dan " normaal". Maar aan het eind van de competitie worden de prijzen verdeeld.

3 september 2023 om 11:08

Waarvan een 3e en 4e keeper, omdat de 1e keeper er lang uit ligt. Had van mij niet gehoeven.

Zerrouki ook overbodig, heb meer vertrouwen in vd Belt.

Ben blij dat de RvC voor de transfer is gaan liggen van andere speler. Nu krijgt Timber de kans op 8 (positie waar hij mijn inziens op zijn best is) met daarachter een groot talent Zechiël. Ook dat er eerst buitenspelers moeten vertrekken en dan is Walemark niet genoeg ipv 4 linksback in je selectie te hebben.

Feyenoord koopt gericht en dat is iets heel anders dan wat in Amsterdam is gebeurt.

Extra keeper, prima, maar dat had ook Vaessen, Olij of Noppert kunnen zijn. Achterhoede ook uitstekend, maar de laatste was overbodig of je moet Kaplan afschrijven en Wijndal nog aan een Russische club zien te verkopen. Die middenvelder van Roma, is die nou zoveel beter dan Vos? Geldt ook voor Manskerk. Je hebt vd Boonen, Berghuis, Taylor nog en je had Klaassen. Je koopt die gast uit de championship wat geen spits is meer een 9,5. Die Georgiër wat een spits is, maar volgens de TD een alleskunner voorin. Forbs kan rechtsbuiten volgens dezelfde man, terwijl Forbs zelf aangeeft alleen op links te kunnen waar je met Godts al een heel groot talent had gekocht.

Brobby gaat banken, Berghuis wordt dan rechtsbuiten. Man heeft een leuke indraaiende voorzet en kan goed schieten, maar geen diepgang. Bergwijn mist dat ook. Afklom (of hoe die heet) staat heel diep naast de Georgische spits. Wie op 6 of 8 is de creatieve speler, wie zorgt voor snelheid in de omschakeling? Ik baseer dit op wat ik gelezen heb (elke Ajax aankoop is uitvoerig geanalyseerd op dit platform (leuke artikelen)), ken de spelers niet, misschien heb ik het helemaal mis.

Nu nog puzzelen. Heeft Steijn nog een hoop werk. Nu kan hij laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Als andere clubs het doen hoor je niemand maar bij Ajax moet iedereen er even zn plasje er overheen doen en weten ze allemaal al hoe het af gaat lopen. Nou applaus hoor. Wij gaan lekker helemaal opnieuw beginnen met spelers die wel de drive hebben om Ajax verder te helpen. Helemaal prima. De groeten!

1 september 2023 om 17:04

Bij Feyenoord werd het vorig seizoen ook gezegd. Een vreemdelingenlegioen en het zou helemaal niks worden. Niks van aantrekken. Na 3 overwinningen slaat iedereen weer als een blad aan een boom om.

Het enige echte risico voor Ajax is dat alle dragende spelers zo'n beetje weg zijn. Berghuis en Bergwijn zijn gebleven. Maar de echte kern, met Tadic, Klaassen en Alvarez is weg. Dat is wel heel veel van t goede toch?

1 september 2023 om 17:29

Feye88

Met de 2e alinea sla je de spijker op zijn kop. Dit is nu het 2e jaar dat de belangrijkste spelers zijn verkocht.

Ik had gehoopt dat na de leegloop van vorig jaar een begin gemaakt werd aan een elftal waar we dit seizoen weer aan kunnen doorbouwen maar we moeten weer opnieuw beginnen.

Dat dit sommige fans geen zorgen baart vind ik enigzins opmerkelijk.

1 september 2023 om 17:56

@Feye_88 Bij Feyenoord hebben ze wel een flink betere coach. Die maakte vorig jaar al het verschil. PSV heeft daar van geleerd en haalde Bosz en dat werpt gelijk zijn vruchten af. Ajax experimenteert en haalt Steijn. Op een andere site hebben ze een treffende analyse gemaakt van de eerste weken van Steijn en de keuzes die hij hierbij heeft gemaakt. Steijn moet heel snel leren wat de wetten van een topclub zijn of hij is klaar. Waar ikzelf eigenlijk nu al klaar ben met Steijn, omdat ik werkelijk niets terug zie van hetgeen waar hij voor gehaald is.

1 september 2023 om 18:01

Ajax is volledig uitgehold. Geen enkele Amsterdamse branie meer, maar alleen maar projectjes van Mislintat binnen gehaald. En sinds gisteren weten we nu ook dat zelfs de trainer op de helft van die spelers helemaal niet zat te wachten. En ondertussen loopt de eigen jeugd (volgens Soccerfan niet belangrijk, maar voor elke NL club gewoon de levensader) boos weg en ook spelersmakelaars zijn er wel klaar mee. Scoutingsapparaat volledig genegeerd en de RvC zit zich te verbijten bij elke aankoop. Maar volgens sommigen hier inderdaad totaal niets om je zorgen over te maken. Wij horen ook weinig meer van Sjaak Swart moet ik zeggen.

1 september 2023 om 18:13

Welke Amsterdamsie branie Suc6magnet? Ik zie namelijk geen van der Vaart, Sneijder oid in de jeugd lopen dus welke Amsterdamse branie zien we dan niet in het elftal die er in zou moeten staan volgens jou? Steijn moet niet zo emotioneel reageren na een verlies en of de schuld willen afschuiven op de TD omdat blijkbaar sommige Nederlands sprekende spelers niet haalabar waren. Hij moet gewoon zijn werk gaan doen en de spelers op de juiste plek zetten, de wijndalletjes op de bank laten en af en toe eens sneller en effectiever gaan wisselen. Als dit voor hem te hoog is gegrepen en of de druk teveel, dan kan die het beter weer bij zijn cluppie Sparta of iets lagers gaan proberen.



1 september 2023 om 19:47

Helemaal met je eens hoor Cor, dat bedoel ik ook juist met de Amsterdamse branie. Daarmee bedoel ik dus niet alleen in het eerste elftal, maar door de hele opleiding heen. Je bevestigd precies mijn punt. En met Amsterdamse branie bedoel ik niet alleen de Amsterdamse afkomst, maar ook de bluf. Waar het team de laatste jaren vooral uitstraalde ‘wij zijn de beste’, staan er nu ineens allemaal jochies die het zelf nogal wonderlijk vinden dat ze ineens bij Ajax konden tekenen omdat ze zichzelf daar niet goed genoeg voor hadden geacht. Echt een wonderlijke ontwikkeling.

1 september 2023 om 23:15

De kern was al een jaar eerder vertrokken. Toen gingen Antony, Martinez, Haller, Gravenberch, Schuurs, Tagliafico, Mazraoui, Onana en uiteindelijk ook nog , Blind.

De aankopen van Scheuder, zijn zaakwaarnemen en H2 faalde. Schreuder weg, Haamstra weg, zelfs van de Sar weg.

En dan mag de nieuwe TD dat nu eventjes oplossen waarbij wel goldt dat Timber, Alvarez en Kudus conform eerdere afspraken mochten vertrekken.

Sven moest gewoon een compleet nieuw elftal opbouwen. En dan gaan mensen klagen, allemaal nieuwe namen, ik herken Ajax niet meer.

Als in 13 maanden je 13 beste spelers verkoopt, wat verwacht men dan?

2 september 2023 om 10:34

Ja als je alles voor waarheid aanneemt wat er in de telegraaf staat dan ziet het er slecht uit voor Ajax. Gelukkig neem ik dat krantje niet serieus en dan ziet het er allemaal een stuk positiever uit.

2 september 2023 om 17:05

Maak jij je zorgen op iets dat nog moet lopen? En als het loopt en de basis elf rendeert, want die heeft niemand nog gezien, maak je je dan nog steeds zorgen. Is het niet eerst even afwachten wat er op het veld komt te staan? Bij elk ander club, is er blijkbaar niets te zeggen over hun aankopen en is iedereen nieuwsgierig hoe de nieuwe spelers het gaan doen, maar Ajax heeft die garantie blijkbaar niet...Hoe dan leg eens uit?Maar iedereen bij Ajax moet zich zich zorgen maken?Best wel appart...maar goed!

2 september 2023 om 21:08

Spijker op zijn kop FairPlay! Dat voorbarige geneuzel en direct conclusies trekken trek ik ook slecht. Heb al paar keer gezegd, laat ze eerst eens 10 wedstrijden met elkaar spelen en heb dan de oordeel. Is het niks, prima dan is het commentaar niet mals. Maar draait het wel dan moet de media ook zo groot zijn om toe te geven dat ze er wederom finaal naast zaten.

2 september 2023 om 23:55

@speedyafc. Iets met spijkers en koppen? Het is gewoon zeiken om het zeiken, Al haalt Mislintat helemaal niks en we gaan het seizoen in met een achterhoede van Rensch - Aertsen - Hato - Salah-Eddine en we worden 5e is het schandalig dat hij niet in heeft gekocht en Ajax-onwaardig. Nu haalt hij vervangers voor spelers die ofwel het afgelopen jaar hebben staan schutteren ofwel voor spelers die vertrokken zijn (timber, Alvarez etc.) en is het niet goed omdat hij de jeugd (vos, Aertsen, Misehouy en Godts) niet de kans geeft om door te breken. Die man kan het gewoon niet goed doen. Bij Feyenoord vertrekken er weet ik veel hoeveel spelers en worden er gasten uit alle hoeken van de wereld gehaald en daar wordt gesproken van creatieve scouting. Ajax vist een keer uit een andere vijver en het is schandalig dat er spelers worden gehaald die nog nooit op het hoogste niveau hebben gepresteerd. Nogmaals. Het is zeiken om het zeiken en iedereen wil er z'n plasje over doen.

Zullen we niet even tot eind oktober wachten, dan zien we hoe de kaarten zijn geschud en dan kunnen de Bocheriefjes van VZ hun gram halen. Altijd maar van e extremen uitgaan, kap daar eens mee mensen.

1 september 2023 om 17:06

@Soccerfan_1 hahahaha Daar ben je weer Sven Sekte leider om het allemaal te verdedigen. Gisteravond na die drama wedstrijd hield je je wijselijk gedeisd. Wat men hier stelt, klopt toch gewoon. Het is een wirwar aankopen en toen Chelsea en City dit deden, had een ieder ook commentaar. Sven koopt middelmatige spelers tegen te hoge prijzen. Op het veld speelt men bagger maar dat mag weer niet gezegd worden van de Sekte. @SpeedyAFC waar blijft jouw verdediging?

1 september 2023 om 17:09

sorry hoor, maar je maakt echt een boel aannames zonder 1 van die spelers ooit gezien te hebben.

laten we nou gewoon rustig afwachten. veel van de aankopen heb je nog geen eens in een ajax shirt gezien.

dat een vd boomen en medic waren gehaald als bank was toch allang bekend?
tahirovic vind ik het persoonlijk gewoon leuk doen.
forbs tot nu toe, voor het bedrag, ondermaats... maar dat zijn van die spelers die de tijd moeten krijgen aangezien hij pas 20 is, nog nooit "mannen" voetbal gespeeld. altijd in jeugd.

of het gokken zijn? ja natuurlijk , maar dat is bij voorbaat bijna elke transfer.
vooral een sosa en sutalo zijn gewoon basisspelers van het kroatische nationale team en vind ik persoonlijk te goed voor de eredivisie. daar verwacht ik wel wat van.

1 september 2023 om 17:16

Middelmatige spelers? Heb je ze zien spelen dan? Laten we eerst een afwachten voordat we überhaupt aannames maken.

1 september 2023 om 17:22

ElMago,

Ben het absoluut helemaal met je eens eerst afwachten. Maar dat geldt andersom natuurlijk net zo. Ik lees hier op Voetbalzone sommige mensen Mislintat heilig verklaren want hij heeft 11 toppers gekocht. Laten we dat dan ook even afwachten want er zitten er ook een paar bij waar ik grote twijfels bij heb.

1 september 2023 om 17:31

Oreely, op zich heb je helemaal gelijk maar je benoemt niet dat we dit weekend de derde competitiewedstrijd gaan spelen en we totaal geen benul hebben hoe de basis eruit gaat zien. We mogen gewoon blij zijn dat we nog geen tegenstander van formaat hebben getroffen. Vandaag de loting gezien en vraag me af wat je denkt te beginnen tegen deze ploegen met een ploeg die totaal niet op elkaar is ingespeeld. We lopen zwaar achter de feiten aan met al deze late arrivals.

1 september 2023 om 17:51

Gabstra, ontgaat er nou aan jou echt het feit dat er gewoon spelers nog niet speelgerechtigd waren of nog nét bij de club aangekomen en dus nog ingepast dienen te worden? Transferwindow sluit vandaag en nu kun je dan **echt** aan je ideale 11 gaan werken nu je weet waar je mee te maken krijgt, niemand gaat meer weg of komt er nog bij. Lijkt met logisch dat met hoeveel spelers er waren vertrokken en of verkocht en nog moesten bij komen dat Ajax/steijn nog geen duidelijk lijn had met een basis 11, is dat echt zo verwonderlijk?

1 september 2023 om 23:19

@savano

Staat hierboven al. Helderder kan ik je het niet uitleggen. Ik zal het belangrijkste nog even voor je herhalen.

In dertien maanden zijn Antony, Martinez, Haller, Gravenberch, Schuurs, Tagliafico, Mazraoui, Onana, Blind, Tadic, Timber, Alvarez en Kudus vertrokken.

Sven moest van de grond af aan een nieuw elftal opbouwen en dat is wat hij gedaan heeft. Of die jongens succesvol gaan worden, we gaan het de komende maanden ontdekken. Het was in ieder geval een enorm karwei om het voor elkaar te krijgen.

Je hebt afgelopen week overigens gekeken naar een wedstrijd met zeven spelers met een verleden in de Ajax jeugd dan wel jong Ajax.

1 september 2023 om 17:10

Was dit niet vorig jaar al het geval, met de 100 miljoen toen uitgegeven?
Dus nu weer opnieuw beginnen met 100 miljoen?
En dan wellicht volgend jaar weer met 100 miljoen?

1 september 2023 om 17:12

denk dat er alleen 100 mil uitgegeven wordt als er weer 3 spelers voor meer dan 120mil vertrekken... anders is het een beetje lastig he?

1 september 2023 om 17:44

Wat verkondig je nou weer voor onzin dan? Vorig seizoen is Feyenoord meer dan 11 spelers kwijt geraakt en ook weer gekocht. Daar is toch een hele hoop over gezegd?

1 september 2023 om 17:55

Komt misschien omdat er uit Ajax oogpunt altijd gepocht word mer de jeugdopleiding en deze spelers nu stuk voor stuk worden genegeerd (op Hato na,maar die speelde vorig seizoen al).
Ook werd er altijd gewezen naar "koopclubs", belachelijk waren die clubs....en nu, Ajax heeft meer dan 12 aankopen gedaan en dan zit ik nog laag en meer dan dan de helft heeft nog niet overtuigd als ik de meningen van je mede supporters zo lees.
Helemaal opnieuw beginnen, prima, maar weet wel dat jullie "grote meester" zich meermaals heeft omgekeerd in zijn graf, want wat er de afgelopen weken is gebeurd is des ajax's.
Niet dat ik ermee zit, maar daar krijg je inderdaad kritiek op en dat is dan maar even te slikken toch.
Net als die "zware" loting....
Gisteren toch meermaals gelezen dat alle toernooien onder de CL slechts bestonden uit het uitschot van Europa.
Nou, dan moet dat voor Ajax makkelijk te doen zij toch met al die miljoenen aankopen.

1 september 2023 om 17:59

@tunus. Als AZ supporter wellicht beter even je mond houden. Hoe bagger Ajax ook speelde, plaatsing voor het hoofdtoernooi is nooit in gevaar geweest. Dat kunnen ze bij AZ niet zeggen....

1 september 2023 om 18:05

AZ had dan ook 150 miljoen euro minder op het veld staan en speelde tegen een betere tegenstander.

1 september 2023 om 19:05

Waar heb ik het over plaatsing voor het hoofdtoernooi?
Reageren prima, maar dan graag wel op de inhoud waarop je reageerd.

1 september 2023 om 23:48

AZ speelde dan ook op een lager niveau..

3 september 2023 om 09:24

Dat is natuurlijk ook de kern. Er wordt over het algemeen met het nodige dedain gekeken naar "koopclubs". Ik zelf snap dat niet, want lekker boeiend, iedereen koopt spelers, maar dat er dan nu wat meer kritiek op komt dan bijvoorbeeld bij een PSV, waar ze bij Ajax standaard over roepen dat het een stomme koopclub is, tjaaaaaaa, das logisch zou een of andere Amsterdammert zeggen.

1 september 2023 om 21:49

@soccetfan iedere andere TD van een andere club die zoveel geld uitgeeft voor spelers die nog niets hebben gepresteerd op het hoogste niveau had je voor gek verklaard. Kritiek ben je de laatste jaren niet gewend, en drive heb ik gisteren niet gezien. Misschien moet je je oogkleppen eens afzetten en eens kritisch kijken naar wat er gepresteerd word op het veld.

1 september 2023 om 22:38

Wanneer heeft een Nederlandse club ooit 12 nieuwe spelers in 1 transferperiode gehaald, meer dan 110 miljoen euro uitgegeven en dat terwijl het al een aantal goede spelers in de selectie had? Als je het breder wilt trekken, kom je op bijvoorbeeld een Chelsea uit, maar die kregen en krijgen heel wat meer kritiek te verduren dan Ajax. Je bent wel erg selectief op het moment met je argumenten...

1 september 2023 om 23:34

Volgens mij werd dit gesprek de afgelopen jaren vol over psv en Feyenoord gevoerd. Toen klaagde je als Ajax supporter ook niet dat ze plasjes over die teams moesten doen.

2 september 2023 om 11:45

Als het goed gaat wil iedereen aandacht en kunnen we niet vaak genoeg lezen dat Ajax de beste club is, maar als het niet loopt mag er niets over gezegd worden. Zo werkt het niet

2 september 2023 om 17:33

Alleen bij ajax? Misschien omdat jij alleen de artikelen van ajax aan klikt. Maar bij feyenoord vorig jaar hoorde je ook die allemaal, vreemdelingenlegioen, dat het een probleem zou worden dat ten kloese in eens in moest stoppen. Bij psv gaat het altijd weer over de verdediging en gaat het erover dat ze veel risico nemen. Lang niet alleen ajax hoor.

Word nu wel beetje moe van de voorbarigheid van buitenstaanders. Iedereen heeft er een mening over, maar er zijn maar een paar mensen (Mislintat/Steijn bijv) die echt weten hoe het zit en wat het idee is. Over een paar maanden kunnen we oordelen of Mislintat gefaald heeft of niet. Deze stroom met artikelen van wat iedereen er wel niet van vindt is gewoon een herhaling van zetten telkens.

1 september 2023 om 18:07

Steijn heeft toch inmiddels zelf aangegeven dat dit niet de spelers zijn waarop hij zat te wachten? Dat zegt mij al heel wat.

1 september 2023 om 18:31

Steijn is dan ook niet de baas en bepaald het transferbeleid niet. Dat doet onze TD in samenspraak mét de coach, scouting en RVC. Dus als meneertje Steijn hier niet op zit te wachten dan kan die beter zijn spullen pakken en vertrekken. Echt zo klaar hiermee alsof hij alles zou moeten bepalen ofzo.

1 september 2023 om 19:18

Oh onze TD bepaald zeker ook de tactiek, en welke spelers hij hier voor nodig heeft. Dit is geen Fifa he, denk je dat Guardiola of een Klop spelers door hun strot gedouwd krijgen die niet bij hun speelstijl passen, en een totaal ander type zijn dan ze willen? Stel dat Steijn een bepaalde tactiek hanteert waarbij een traditionele nummer 10 de spil is, dan is het toch bizar dat Mislintat een schaduwspits haalt voor de nummer 10 positie. De TD haalt de spelers, en de coach bepaald wat voor soort type speler hij nodig heeft. De TD kan 10 spelers halen, als de coach ze niet binnen de tactiek vindt passen zullen al deze 10 spelers gewoon buiten de boot vallen. Bij de meeste topclubs gaat het zo, de coach heeft een bepaald type speler nodig, en spreekt zijn voorkeuren uit. En de TD haalt de speler die de coach wilt, of als de speler onhaalbaar is een vergelijkbaar alternatief, in samenspraak met de technische staf. Wat er nu bij Ajax gebeurd, is de grote Mislintat show, die gewoon doet wat hij wilt, en de spelers haalt die hij wilt hebben.

1 september 2023 om 19:36

Nope, als hij het allemaal zogenaamd zelf voor het zeggen had dan was het de grote Mislintat show geweest. Dat is het nu niet aangezien de aankopen nog langs een antaal andere kanalen heen gaan alvorens er daadwerkelijk akkoord wordt afgegeven. Dus kun je niet spreken van de Mislintat show zoals in het verleden de Overmars show. Ik denk dat Steijn heus wel vergelijkbare spelers en waarschijnlijk nog betere ook heeft gekregen alleen spreken ze geen Nederlands en waren ze niet op zijn eigen aanspraak gehaald. Nou boehoe, get over it! Over de 10 positie, Akpom heeft de Championship aan gort geschoten uit die 10 positie, hangend achter de spits, iedereen zei toch dat hij geen diepe 9 is. We hebben hem allemaal niet zien spelen maar hij heeft wel het nummer 10 gekregen, zal hij dat rugnummer echt helemaal zonder reden hebben gekregen? Ik denk het niet. Nogmaals, wordt afwachten en kijken hoe die gaat presteren. Al begin ik een beetje mijn bedenkingen te krijgen bij de provicinale coach die er is aangesteld. Lijkt schijnbaar ongeschikt om hier een successvol geheel van te gaan maken. The pressure is on en Steijn staat onder druk en dat laat ie merken ook in de media, erg treurige constantering.

1 september 2023 om 23:50

De TD bepaald dit. De coach kan vragen, maar de TD bepaald alles.

2 september 2023 om 09:37

@corajax: Oh wow.je doet het gewoon echt: provinciale coach. Mind you: de beste en mooiste successen van Ajax in de laatste 26(!!) jaar waren onder de leiding van provinciaaltjes. De laatste succesvolle "ras-Amsterdammer" is ook 23 jaar geleden.
Daarnaast komt provinciaaltje Steijn uit Den Haag en zoals iedereen die buiten Amsterdam woont wel weet is dat gewoon hartje Randstad.

2 september 2023 om 10:53

Zoals je zelf zegt: in overleg met de coach. En als die ze niet wil toch kopen? Steijn moet met de aankopen gaan werken, dan is het toch logisch dat hij erin betrokken wordt. En waar staat dat Steijn het volledig wil bepalen? Dat is alleen maar een aanname

2 september 2023 om 17:20

@nick, Zo gedroeg hij zich toch? Ik kan er ook niets aan doen. Als hij zich nou niet zo liet kennen na het verlies tegen Ludogorets en dan schuld af proberen te schuiven terwijl hij toch ook zijn eigen onkunde bewees dan denk ik dat ik het woord provinciaal wel weg had gelaten. Je kunt niet stellen dat het des gentlemans was van hem om Mislintat onder de bus proberen te gooien door middel van een soort gniepiege pollitiek correcte commentaartje te maken over dat hij niet zijn zin kreeg in de vorm van Nederlands sprekende spelers. Je bent nu bij Ajax en als dat kon dan gebeuerde het, feit was dat het niet kon, en dan is het niet aan Steijn na één slecht resultaat om dan meteen een vingertje te gaan wijzen naar Mislintat na 1 wedstrijd. Dus ja ik neem hem dat degelijk kwalijk hoe hij zich daarin opstelde. Wat mij betreft begon hij goed maar maakte nu even een rare sprong in het nauw wat me niet beviel.

2 september 2023 om 17:23

@markerazzi, Ja maar het gaat om wat is beschikbaar en hoeveel tijd heb je nog tijdens de transferwindow, het was allemaal erg kortdag en ik probeer alleen maar te zeggen dat Steijn het niet alleen bepaalt. Uiteindelijk zijn er meerdere mensen zometeen verantwoordelijk voor de resultaten aan het eind van het seizoen en het feit dat Steijn nee zegt betekend niet meteen dat het verhaal niet doorgaat. Logisch toch?

Mislintat heeft zijn eigen oogappeltjes gekocht. Maar passen deze spelers bij Ajax? Zijn ze met een visie gekocht in samenspraak met de trainer? Ik denk van niet.
Het grootste probleem bij ajax zit nog tussen de oortjes. Er is een soort loomheid in geslopen onder Schreuder. Ze moeten weer lekker en gedreven gaan voetballen.

1 september 2023 om 17:11

die loomheid zoals jij het noemt is iets wat steijn en zijn staff eruit moet krijgen vind ik.
maakt niet uit welke spelers je dan hebt.
zo'n mikautadze, sutalo, avila en sosa vind ik stuk voor stuk jongens met wat pit... peper in de reet, die gaan echt wel door het vuur.
hopelijk pakken die "slappe zakken" als een bergwijn, wijndal (als die blijft), taylor en rensch dit ook op.

tahirovic vind ik ook zo'n gozer die gewoon lekker erin kletst

1 september 2023 om 19:56

Grootste probleem gaat denk ik worden dat er geen Ajax ziel meer in het team zit. 11 spelers die er allemaal voor zichzelf staan, niemand die nog enige trots bij de club voelt. Ben zeer benieuwd of Steijn hier een team van weet te maken.

Ik heb echt het idee dat het beleid van Ajax niet meer Ajax is maar FC Mislintat in deze transferperiode. Ik vind dat toch een zorgwekkende ontwikkeling dat zo’n man zo erg zijn stempel kan drukken op de selectie van de grootste voetbalclub in Nederland. Ik heb nog nooit zoveel artikelen voorbij zien komen van een TD bij Ajax op voetbalzone. Aan het interview met Steijn laatst betwijfel ik ook hoeveel van die aankopen in samenspraak zijn geweest met de trainer aangezien Steijn aangaf een voorkeur te hebben voor het aantrekken van Nederlandse spelers. Daar is weinig van terecht gekomen. En mensen kunnen wel aangeven dat er al genoeg Nederlandse jongens rondlopen zoals Bergwijn, Brobbey, Berghuis, Taylor, Hato, Rensch, van den Boomen, Gorter, Pasveer, Wijndal, Salah-Eddine en Vos. Maar ik heb het even alleen over deze transferperiode.
De enige Nederlandse speler die is aangetrokken door Mislintat is Van den Boomen, transfervrij nota bene. Sterker nog, ik denk dat sommige jongens plaats moeten gaan maken voor de aankopen van Mislintat, wat ik bijvoorbeeld jammer zou vinden van Brobbey, ik zie nog genoeg potentie in hem. Ik snap ook de opmerking van Van Basten niet heel lang geleden, wie of wat is Ajax nou? Ik vraag het mij ook af. Is Mislintat Ajax?

1 september 2023 om 17:21

Denk je dat ETH alles kreeg van Overmars wat hij wilde? Of welke andere trainer dan ook?
Mislintat zal echt wel naar Nderlanders hebben gekeken, maar blijkbaar niet haalbaar of niet goed genoeg. Zo'n Maatsen was even een idee, maar die wordt nu verhuurd met verplichte optie tot koop van meer dan 30 miljoen. Dat zal Ajax te gortig zijn.

1 september 2023 om 17:50

Nee dat klopt, maar ik vond dat interview met Steijn wel heel erg opvallend. Interviewer gaf ook terecht aan van “dat is wel een heel politiek correct antwoord”. Ik heb in ieder geval Ten Hag zich nooit zo zien uiten mbt aankopen van Overmars.

1 september 2023 om 18:03

Omdat Ten Hag zijn rol en zijn plaats kende. Ten Hag heeft ook nooit zo publiekelijk spelers afgevallen als Steijn. Steijn is in rap tempo al zijn ruiten in aan het gooien. Zonder steun van de TD is het heel snel afgelopen. En de droomkanidaat van Mislintat heeft zijn seizoen erop zitten in de winterstop......

1 september 2023 om 18:06

Ik wens Steijn ook veel success want hoe hij zich opstelde in dat interview vond ik zelf op Brobbey lijken. Een gefrustreerd mannetje die zijn zin blijkbaar niet gekregen heeft, wat nogal zorgerlijk is voor Ajax. Je moet je ook gaan afvragen of hij de juiste man op de jusite plaats is als hij alleen Nederlands sprekende spelers wou hebben bij een wereld club als Ajax. Dat kan toch gewoon niet. Als een speler niet haalbaar was dan was die niet haalbaar punt. Om dan daar ''politiek'' opmerkingje over te maken in de media vond ik van zwakte getuigen. Over mes in rug gesproken.. Erg jammer van Steijn. Daar toonde hij toch een emotie van een slechte verliezer en dan schuld af willen schuiven op de TD. Die man moet verdorie blij zijn met de aankopen die hij nu tot zijn beschikking heeft en aan het werk gaan. Hij kan het maar beter snel van zich afschudden en aan het werk gaan en als hij daar voor ongeschikt is, voor een top club als Ajax dan kan ie beter weer vertrekken naar Sparta oid.

1 september 2023 om 17:25

Welke Nederlanders hadden we moeten halen dan? De toppers kunnen niet gehaald worden en als je beetje oplet zie je al in het Nederlands elftal dat t niet overhoudt. De talenten stroom is ook niet best het hele team is letterlijk leeggelopen. De hand zat op de portemonnee. Dan moet je proberen creatief spelers te halen. Wordt beetje moe van al dat geneuzel. Ik ben eigenlijk juist wel benieuwd wat er nu gaat gebeuren. Zullen positieve en negatieve zijn. Edit: wat Ajax trouwens ook is is jonge talentvolle buitenlandse spelers halen en ze te ontwikkelen tot nieuwe sterspelers.

1 september 2023 om 17:44

Ik denk dat Lang (ipv Forbs) haalbaar was geweest voordat hij bij PSV tekende. Evenals een Schouten (ipv Tahirovic). Wellicht Spierings. Ik ben zelf wel fan van Matusiwa trouwens (ipv Manssverk). Misschien Dallinga ipv Akpom. Desnoods Blind terughalen (zit nog steeds bij het NL elftal, al ligt dat meer aan Koeman eerlijk gezegd). Dan noem ik zo al 6 namen op.

1 september 2023 om 17:56

Mbuyamba ipv Medic had ook prima gekunnen denk ik. En die Ruben van Bommel kan mij ook wel bekoren, die had je ook kunnen halen als Nederlands talent ipv Forbs.

1 september 2023 om 18:04

Olij ipv die dure 3de duitse keeper...denk dat Stijn ook onder meer hem bedoelde gisteren...

1 september 2023 om 18:32

Olij was idd ook prima geweest. Spiering had ik ook wel interessant gevonden. Misschien Lang maar vind dat nou ook geen echte topper. Los dat t een vervelend mannetje is. De rest wordt ik nou echt niet enthousiast van eerlijk gezegd.

1 september 2023 om 20:02

Lang een vervelend mannetje? Berg je maar voor Berghuis als het niet heel snel gaat lopen bij Ajax. Of voor Wijndal als hij niet genoeg gaat spelen. Brobbey is zijn oorlog inmiddels alweer begonnen. Heb echt het gevoel dat het kookpunt voor sommige spelers binnen Ajax alweer bijna bereikt is.

1 september 2023 om 23:54

Lang was geen optie, want toen was Tadic nog speler van Ajax. Schouten, Dallinga acht ik niet goed genoeg en Blind wilde zeld nog niet teurg.

Er zullen absoluut miskopen bijzitten, maar laten we kijken hoe het er over een paar weken voorstaat. Ik ben nog steeds positiever dan toen Schreuder kwam.

Even een reminder dat Feyenoord vorig jaar 16 spelers haalde.

Dit is absoluut niks tegen Feyenoord, die hebben het vorig seizoen geweldig gedaan.

1 september 2023 om 17:30

En dit jaar weer 12 spelers

1 september 2023 om 20:07

Niet te vergelijken. Het geraamte bij Feyenoord staat nog steeds. De spelers die bij Feyenoord gehaald zijn, zijn veelal breedteversterkingen. Alleen Ivanusec en Lingr voor op 10 en de buitenkant hoeven opnieuw ingepast te worden.

2 september 2023 om 06:26

Vorig jaar was wel degelijk te vergelijken: Hancko, Pedersen, Wieffer, Szymanski, Paixao, Idrissi, Gimenez en nog een handvol spelers op de bank (o.a. Danilo, Timber, Dilrosun, etc.) - allemaal waren ze nieuw aangekocht van overal en nergens. Moest ook wel want er was -net als bij Ajax nu- een stevige renovatie van de selectie nodig na het vertrek van meerdere sterkhouders. Situatie is echt super overeenkomstig met Feyenoord begin vorig seizoen.

Ajax haalt 11 spelers en is een vreemdelingenlegioen, Feyenoord haalt 12 spelers en daar hoor je niemand over.

2 september 2023 om 11:47

Maar Feyenoord roept niet dat ze een opleidingsclub zijn.

3 september 2023 om 00:12

Krijg je dit weer. Kijk eens hoeveel spelers er de afgelopen 3 wedstrijden hebben gespeeld die in een groot deel van hun jeugdopleiding hebben genoten bij Ajax. Het voortbrengen en ontwikkelen van jeugdtalenten gaat in golfbewegingen: een piek en dan weer een dal. Je zit nu duidelijk in een dal. Moet je dan geforceerd jeugdspelers die duidelijk nog niet rijp zijn voor Ajax 1 in de basis zetten wat ten koste van resultaten gaat? Dit is een retorische vraag trouwens. Als je als jeugdspeler goed genoeg bent, dan speel je gewoon. Maakt niet uit of je 14 jaar bent of 21 jaar en net doorbreekt. Hato is net 17 geworden en speelt omdat hij goed genoeg is, niet omdat hij een jeugdspeler is en er een quotum aan vast hangt. En jeugdexponenten zoals Godts en Vos zullen absoluut minuten gaan maken als ze goed genoeg zijn. Maar al kijk je naar Vos bijvoorbeeld, die laat bij Jong Ajax niet zien dat hij recht heeft op minuten in Ajax 1. Je moet het verdienen, het is geen gegeven omdat je immers ''jeugdspeler van Ajax'' bent.

3 september 2023 om 11:52

Hoeveel jeugdspelers staan dadelijk in de ideale basis opstelling ? Dat de vorige wedstrijden er zoveel me deden had er vooral me te maken dat de nieuwe spelers nog niet speelgerechtigd zijn.

Mensen die zeggen dat t onverstandig was om Overmars weg te sturen hebben wat mij betreft een totaal kapot kompas. Zo dus ook Zuiverloon. Kan hem niet meer serieus nemen.

Mislintat heeft echt lopen puin ruimen dat hou je gewoon niet voor mogelijk. Wat een heel zorgwekkende situatie was vorig jaar is nu ineens omgeslagen in een grote potentiele ommezwaai. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is de poppetjes inpassen en op de juiste plek zetten. Aan Steijn om lekker te puzzelen, en spelers daarvoor heeft ie zeker. Mislintat heeft toch voor een schappelijke prijs goede spelers uit de hoge hoed getoverd in een mum van tijd dat niemand eigenlijk voor mogelijk had geacht pak em beet 2 weken geleden nog. Er bestaat veel twijfel maar hoe zat dat dan een paar weken geleden? Toen werd er van alles gezegd en geschreven over deze man dat hij geen netwerk zou hebben, dat hij niemand zou kennen, dat hij overal gefaald was. We gaan het allemaal afwachten maar ik ben zeer positief gestemd met hoe de zaken ervoor staan dan hoe ze ervoor stonden al sinds vorig jaar. Ik zag mijn club in brand staan en niemand met kunde die er iets aan ging doen. We hadden Hamstra en Huntelaar als TD en we hebben allemaal kunnen zien wat voor ellende dat ons heeft gebracht. Ze hebben totaal geen enkele lijn erin kunnen brengen met de scouting en hun ''aankoopjes'' , terwijl ik hier Mislintat als een soort soldaat voor elke positie een goede speler zie binnen halen voor een hele goede prijs, als een echte Duitser. Laat het nieuwe seizoen maar beginnen! Ik ben er wel klaar voor.



2 september 2023 om 11:53

Heeft hij pijn geruimd ? Er zijn zeker spelers vertrokken waar je niet rouwig om moet zijn (bassey, Lucca (ondanks dat ik het wel een goede stormram vond), Sanchez, Fitz Jim, Rasmussen en nog een aantal anderen), maar er zit met o.a Bergwijn, Wijndal, Rensch en Taylor nog genoeg pijn in dit elftal.
Daarbij heeft hij Tadic niet weten te behouden en zijn ook Kudus, Alvarez en Timber vertrokken.

2 september 2023 om 15:16

Nou, hier ben ik het dus compleet mee o eens. Als hij echt zo goed puin had geruimd, hadden Wijndal, Rensch, Taylor, Bergwijn en Brobbey ook weg geweest. Dat is meer puin dan Tadic en zelfs Klaassen (die brengt tenminste nog pit, andere speelstijl en goals). Dus dat puin ruimen is magertjes gelukt. Wat een heel zorgwekkende situatie was? Welke zorgwekkende situatie? Vorig seizoen hadden we op papier een veel betere selectie dan nu; spelers waren op elkaar ingespeeld, hadden zich vaak al jarenlang bewezen op een (erg) goed niveau en/of bij onze club en een speler als Berghuis was geregeld wissel omdat we gewoon heel veel kwaliteit hadden. Dit seizoen is het te hopen dat hij fit blijft, want hij gaat cruciaal zijn in het spel van Ajax. Kortom, speler die vorig jaar moest strijden voor zijn plek is nu degene die ons seizoen moet redden. Brengt ons bij de potentiële ommezwaai, dat kan wellicht, als het verreweg grotendeels voltreffers zijn en de ploeg heel erg snel op elkaar is ingespeeld, maar vaak zitten er ook enkele misperen bij en kost het voor sommige spelers tijd. Tijd die er niet is, want we moeten direct presteren. Verder ontbreekt een rechtsbuiten en is de ploeg (zeker in de breedte) heel erg jong. Ik moet nog maar eens zien hoe deze selectie omgaat met de druk bij Ajax, zeker omdat de ploeg waar zij in komen gedomineerd wordt door mentale zwakkelingen. Ook vind ik de transfersommen vaak totaal niet schappelijk. Miljoenen voor een derde keeper, meer dan 12 miljoen voor een tweede linksbuiten, 14 miljoen voor een 10 die niet in ons systeem past, 6 miljoen voor een reserve middenvelder en bijna 20 miljoen voor een Georgiër uit de Ligue 2... En alsnog hebben we geen rechtsbuiten en hangt alle creativiteit af van de grillen van Berghuis... En dan komen we dus terug op jouw mening dat Steijn de spelers heeft om te puzzelen; daarin ontbreken dus meerdere stukjes...

2 september 2023 om 15:33

Tja als het aan jou gelegen had (en mij) dan was Mislintat nu klaar geweest, maar er is nogal een puinhoop achter gelaten door zijn voorgangers. Natuurlijk kreeg hij niet de tijd om alles in 1 window te vervangen dat is utopie. Huh moet ik je uitleggen dat het verval al voor vorig seizoen was ingezet en dat we eigenlijk vorig seizoen in diepe verval verkeerden? Ook al hadden we nog wat spelers van de oude garde over? Het team was allang niet meer wat het was , geen schim van zichzelf helaas en dat blijkt ook uit de resultaten aan het eind van het seizoen. Spelers beter op elkaar ingespeeld give me a break lol het leek totaal nergens meer op vorig jaar en zeker niet met de ''aankoopjes'' van Hamstra / Huntelaar. Kommer een kwel een heel seizoen lang was het wat jij blijkbaar alweer bent vergeten. Berghuis cruciaal in het spel van Ajax dit seizoen? Ik moet het nog maar zien, ben niet geheel overtuigd van zijn mentaliteit namelijk, heeft gerust wat kwaliteiten maar als het met zn koppie niet goed zit dan heb je ook aan Berghuis niks, dus dat wordt even afwachten hoe hij met de nieuwe spelers gaat functioneren. Ik zie de potentiele ommezwaai zeker als ik het vergelijk met wat er vorig seizoen stond en wat weg wilde allemaal en niet meer met zijn hoofd bij Ajax zat en wat er nu zit voor bedragen als 4, 8 en 12 15/20m dan zeg ik chapeau Mislintat , in plaats van gortige bedragen uitgeven waar je geen garantie hebt op een terugkeer van je investering (heb je nooit trouwens) het is altijd even afwachten hoe ze gaan presteren, dan is het risico wat Mislintat hier heeft genomen gewoon stukken minder en de spelers die hij aan heeft getrokken zeker het potentieel bezitten om dit terug te betalen, niet alleen in sportief opzicht maar ook voor de kas van Ajax (wat niemand schijnt te verwachten ofzo) De mentale zwakkelingen zijn niet de spelers die gehaald zijn dat is een ding wat zeker is , helaas was er niet genoeg tijd die te slijten maar ik zie vele plus punten het enige vraag is , ga je ze een beetje op tijd ingespeeld krijgen en dat is iets aan Dhr Steijn en of hij dit voor elkaar gaat krijgen. Hier heb ik mijn twijfels bij met zijn recente gedrag en uitspraken in de media. Hij krijgt nog het voordeel van de twijfel want hij heeft nog niet met de betere spelers kunnen aantreden maar Mislintat op een gniepige wijze onder de bus proberen te gooien was een erg lage move en blijft wat mij betreft als een vlekje aan hem hangen op dit moment. Steijn heeft vele opties, aan hem nu te laten zijn dat hij een coach is die hier een team van kan maken. Of is hij de provinciale coach die alleen met Nederlands sprekende spelers kan werken? De tijd zal het uitwijzen naar mijn mening. Maar dat we spelers hebben die mee moeten kunnen draaien ook met dit Psv/feyenoord dat staat voor mij vast. Dus om terug te komen op je eerste zinnetje, nee wij zijn het totaal oneens in onze opvatting in hoe de zaken ervoor staan momenteel.

Ik vraag me oprecht af welke Nederlanders Ajax had moeten halen ipv de “onbekende” spelers waar ze nu over vallen…? Donny van de Beek? Pascal Struijk? Crysensio Summerville? Alsjeblieft zeg

2 september 2023 om 11:54

Ik denk dat een Schouten en Lang ook prima bij Ajax hadden gepast.

2 september 2023 om 21:47

Nou nee dank je. Lang was al geen succes bij Ajax. En Schouten been ik ook nog niet van overtuigd.

2 september 2023 om 22:18

Dan zou ik wat vaker kijken wat Schouten is echt een klasbak. Lang wilt geen EL spelen dit jaar niet en volgend jaar ook niet.

Ik bereid me voor op teleurstelling. Helaas is er geen transfer geweest waar ik als supporter een euforisch gevoel van krijg. Wel van de spelers waar we lekker mee zijn gemaakt zoals Spertsyan en Almada. Gaat sowieso wel even duren voor weten welke spelers bij Ajax in de basis staan. Dat proces gaat ongetwijfeld gepaard met teleurstellingen. Hoop zeer dat ik het helemaal verkeerd zie maar een eventueel kampioenschap geloof ik voorlopig totaal niet in. PSV is zoveel verder….

Zullen we eerst eens 5 wedstrijden gaan kijken waarin de aankopen ook de kans hebben om zich te laten zien.

En dan spelen ze dit weekend de pannen van het dak en is alles hosanna.

1 september 2023 om 22:38

Die kans is heel groot

1 september 2023 om 23:43

Het kan eigenlijk maar 2 kanten op. Het gaat geweldig en al het andere is reden om moeilijk te doen. En zelfs als het geweldig gaat, dan zullen mensen een manier vinden om te zeggen dat het niet aan Mislintat of Steijn ligt, maar dat het geluk is.

Achja het genereert veel clicks kritiek hebben op Ajax. Sven Mislintat is verantwoordelijk voor scouten van toen nog onbekende spelers als Shinji Kagawa, Henrikh Mkhitaryan, Ousmane Dembélé, Pierre-Emerick Aubameyang en Robert Lewandowski. Wij hopen als Ajacieden dat hij dit nu voor ons doet. Spelers als Forbs en Tahirovic lijken goed te zijn. Rest van zijn aankopen nog niet aan het werk kunnen zien en Vd Boomen was transfervrij.

Nederlanders genoeg maar waarom die onbekende buitenlandse spelers

Ben benieuwd of schreuder er een goed functionerend collectief van kan maken. De td van ajax heeft gedaan wat ie moest doen: spelers halen.

Ik vind Ajax een heel interessant project om te volgen. Mislintat die is gecharmeerd van spelers en trainers die over presteren, daarom is hij bij Steijn uitgekomen. Dat vind ik een interessante visie want ik, denk velen met mij, zou juist een parel proberen te halen die onder presteert. Mislintat kiest daar dus niet voor en komt denk ik daardoor bij competities uit waar ik bijvoorbeeld bij voorbaat al niet zou gaan kijken. 2e divisie Duitsland en Engeland bijv.

Wat ik ook interessant vind is dat het op een afstand lijkt dat Steijn de posities heeft doorgegeven waar hij versterkingen wilt hebben maar dat Mislintat de spelers heeft gehaald en niet in overleg. Daarom weinig Nederlanders gehaald terwijl dat wel mogelijk was. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat werken qua smeden van een team, vertrouwen in de spelers en vice versa naar de technische staf.

2 september 2023 om 10:45

Ajax is altijd interessant om te volgen daarom heeft Ajax ook altijd zoveel reacties op Voetbalzone. Zelfs mensen die een hekel hebben aan Ajax zijn nieuwsgierig genoeg om dagelijks hier alles te willen weten. Schitterend altijd!

Wat had ie dan moeten doen, alle 12 spelers vervangen door jeugd en 7e eindigen?

Natuurlijk moet er gekocht worden, maar zoveel spelers en voor de bedragen?! Ik heb niks met ajax maar ik begrijp wel dat er iemand heel erg hard wordt aangepakt als er geen resultaten geboekt worden. En dan dan achteraf afvragen hoe dit heeft kunnen gebeuren

en waarom verrie zijn er 11 spelers vertrokken? volgens mij hebben die de bui al lang voelen aankomen bij ajax.waaronder ook zeker trouw gedienden die weg zijn toch.

2 september 2023 om 11:56

Maar hoeveel van deze spelers behoorden echt tot de selectie van afgelopen jaar ? Daarnaast stond Ajax erom bekend om minder te kopen dan te verkopen en dit aan te vullen met talent. Nu zijn er meer spelers gekomen dan vertrokken (hierbij ook rekening houdende met Gorter en SE die er allebei ook bijgekomen zijn).

Ajax had Overmars natuurlijk beter op een andere manier kunnen straffen. Strafbare feiten zijn er niet gepleegd, ongewenst gedrag wel. Ze hadden hem kunnen schorsen, publiekelijk zijn excuses aan laten bieden, live zijn hoofd kaal scheren en dwingen drie weken op therapie te gaan in een klooster. Dit soort stompjes zijn vervelend, maar verdwijnen vanzelf weer naar de achtergrond.

2 september 2023 om 10:41

Nou dan waren we nu niet heel veel verder geweest. Dan hadden we ook de troep van Overmars gehad en had hij misschien nog wat erbij gehaald. Bande,Magalan. Achterlijke salarissen van meer dan 6 miljoen voor Tadic. Nee het is mooi dat Overmars weg is. Eigenlijk is hij verantwoordelijk voor deze zooi. Gewoon hopen dat Mislintat het toch wel aardig gezien heeft. Maar goed dat kunnen we nu nog niet zeggen.

Ajax heeft een heel nieuw elftal erbij gekocht. Hopelijk zitten er een paar parels tussen die over een paar jaar met grote winst verkocht kunnen worden. De andere spelers hoop je dan met zo min mogelijk verlies te kunnen verkopen.

Ramaj
Gaaei
Sutalo
Sosa
Avila
Mannsverk
vd Boomen
Tahirovic
Akpom
Mikkautadze
Forbs

Alle mensen 2 augustus: “Mislintat heeft nog niemand gekocht. Waar gaat het heen met Ajax???”
Alle mensen 2 september: “Mislintat heeft 100 miljoen uitgegeven. Waar gaat het heen met Ajax???”

Zonde, Ajax jaren geld verdiend en het wordt nu verspild. Er zijn geen top spelers aangetrokken wellicht sommige met potentie maar voor al het geld wat is uitgegeven vind ik het niet waard.

12 inkomende spelers voor €108.30 miljoen
17 uitgaande spelers(5 verhuurd) €156.40 miljoen

Minder spelers gekomen dan vertrokken en €48,1 miljoen positieve eindbalans.

Je kan vraagtekens zetten bij de spelers die zijn gehaald of ze passen in het systeem die Ajax normaliter speelt. De creative middenvelder is er niet, die nummer tien is er niet, de rechtsbuiten is er niet en je hebt geen aanspeelpunt in de spits. Dat betekent niet dat de aankopen geen versterking kunnen zijn je moet als trainer een systeem bedenken die de bij de selectie past en niet omgekeerd.

---------------Brobbey---------------------
--------Bergwijn---Mikautadze--------
Sosa-------------------------------Gaaei
--------Tahirovic---Mannsverk---------
----Avila-------Hato--------Sutalo------
--------------Gorter------------------------

De voorste drie kunnen dan echt van positie verwisselen wat eigenlijk nooit gebeurt als je zo statisch aan de zijlijn staat. Bergwijn, Akpom, Mikautadze en Berghuis kunnen allemaal prima als halve tien/buitenspeler/ss spelen. Gaaei en Sosa worden in hun kracht gezet, die hebben heel veel loopvermogen, snelheid en een goede voorzet. Tahirovic en Mannsverk kunnen als complete middenvelders fungeren wat ze ook zijn ze kunnen een bal afpakken prima passen hebben een goed fysiek en loopvermogen maar het zijn geen zessen die op een euro munt om hun as kunnen draaien of de creatieve passers die een linie kunnen overslaan.

Een beetje trainer met lef en de wil om er alles uit te halen moet toch andere dingen uit proberen het hoeft niet te zijn wat ik bedenk maar ik hoop op creativiteit van de staf. Je moet alles uit je spelers halen en de concurrentie is vrij fors, Feyenoord en Psv hebben prima ploegen en Psv zelfs een bijzonder goede met een coach waarvan we weten dat hij voor magie kan zorgen.

2 september 2023 om 15:09

Je opstelling kan best, dat systeem is helemaal niet zo gek idee, maar je motivatie erachter wel. Een creatieve '10' is al decennia ongebruikelijk; de '10' is tegenwoordig meer een schaduwspits dan een spelmaker. Ik zou met 3 achterin gaan spelen, omdat Sosa en Gaaei wel erg vaak hoog staan, maar dan alleen als iemand van de drie achterin dikswijls doorschuift a la Timber. En dat moet een verdediger kunnen; Hato is nog niet zover.

Ajax kan met het oude systeem verder en Akpom of Mikautadze op '10' zetten wat betekent dat er van het trio Sosa, Avila en Hato er twee zullen spelen. Overigens heeft Steijn Berghuis ook nog, die op '10' kan spelen, al ben ik daar geen fan van; berghuis leidt te vaak een gevaarlijke counter in op '10' met zijn lichtzinnigheid. Ik zie hem het liefste op rechts, daar kan het minder kwaad dan in de as.

Ik denk dat Mislintat letterlijk de opdracht heeft gekregen om 'een elftal' te kopen dat over een jaar Champions League-waardig is en om vervolgens een coach binnen te halen die op basis van zijn staat van dienst kan aantonen dat hij snel 'een team kan bouwen' in de Eredivisie.

En dat deze twee 'opdrachten' de onderliggende redenen zijn voor de keuzes die ze de afgelopen maanden bij Ajax hebben gemaakt. En dat die keuzes nu een beetje scheef lijken te groeien, omdat Steijn schrikt van de enorme sprong naar een hoger niveau die hij als trainer ineens heel snel moet maken.

Al die bijdehandte opmerkingen van al die bekende "presentatoren"......
Als ze niks hadden gekocht had je ze ook gehoord. Als we lang hadden terug gekocht hadden ze weer gejankt dat we een eigen speler hebben terug gekocht. Moe wordt je er van!

Het is shownieuws met Justin Dingemans. Man, man man, wat een onzin kramen die zogenaamde kenners uit, met als topper de stompzinnigheid van Gianni Zuiverloon, die de seksuele intimidatie van Overmars door de vingers had gezien. Justin had moeten vragen wat Marc had moeten doen voordat Gianni het te ver vond gaan; dames swaffelen in de Albert Heijn? En Cheque van Gelder vragen stellen terwijl hij aan een jongedame, die door hem gementord wilde worden, voorstelde dat ze bij hem in bad kon komen, moet je ook niet doen, he, Justin! Maar Justin durft niet, en het moet wel "gezellig" blijven bij Voetbalzone Shownieuws.

Wat betreft dat onderwerp en die meningen; die hoor ik wekelijks in de kroeg en dan bedoel ik precies hetzelfde.



Vorig seizoen wist je al dat Ajax op bijna elke positie een andere speler nodig had. Kan iedereen wel roepen haal 2 a 3 toppers ipv 11 spelers waarvan nog maar moet blijken wat het is. Maar dat was niet mogelijk, dan had je met 3/4 verdedigers aan het seizoen begonnen of 1 spits.
En Ajax had echt niet genoeg geld om overal een topper voor te halen.

Er wordt alleen maar rotzooi gekocht zins Overmars weg is. Zeg dit met pijn in mijn Hart maar, we mogen blij zijn als we nog 3e kunnen worden. Wat een belabberde selectie .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren