Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax shopt bij Sparta en haalt jongere broer van Jorrel Hato naar Amsterdam

Laatste update:

Elgyn Hato maakt de overstap van Sparta Rotterdam naar Ajax, zo meldt Ajax Showtime dinsdagochtend. Het dertienjarige broertje van Jorrel Hato, die zijn wedstrijden speelt als defensieve middenvelder, sluit hoogstwaarschijnlijk aan bij Ajax Onder 14. Daarmee treedt Hato in de voetsporen van zijn oudere broer.

De overstap van Elgyn Hato komt niet uit de lucht vallen. Halverwege maart liet voormalig spits Robin Nelisse, een Rotterdamse vriend van de familie Hato, in een interview met De Telegraaf al blijken dat een transfer naderde.

Nelisse, die in het verleden speelde voor Feyenoord, AZ en FC Utrecht, volgt de carrières van de gebroeders Hato op de voet. “Onze vriendschap is heel hecht. We gaan met de families op vakantie en de mannen, vrouwen en kinderen kunnen het geweldig goed met elkaar vinden. Mijn zoon Quincy is even oud als Jorrels broertje Elgyn.” Quincy Nelisse speelt vanaf komende zomer voor Sparta, waar hij dus niet gaat samenspelen met Elgyn, die naar Ajax vertrekt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nelisse hield daar al rekening mee, zo bleek tijdens het interview. “Elgyn heeft de kans om naar Ajax te gaan. Hij is daar nu over aan het nadenken. Elgyn is een middenvelder, maar kan ook in de verdediging uit de voeten. Hij is écht een goede speler.” Inmiddels heeft Elgyn Hato die knoop dus doorgehakt.

De jeugdopleiding van Ajax werkt nauw samen met die van Sparta, waardoor de overstap naar Amsterdam soepel kon worden afgerond. Ajax neemt komende zomer ook Marouane Bentaleb en Ghalil Bousnane over van de Kasteelheren. Zij voegen zich bij Ajax Onder 16.

Elgyn Hato treedt in de voetsporen van zijn oudere broer Jorrel (18), die sinds zijn twaalfde voor Ajax speelt. De Rotterdamse verdediger doorliep de jeugdopleiding met zevenmijlslaarzen en debuteerde op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van de Nederlandse recordkampioen.

Ondanks zijn leeftijd speelde Hato de afgelopen jaren reeds 60 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Dit seizoen droeg de linksbenige mandekker in meerdere wedstrijden de aanvoerdersband namens de Amsterdammers. In november vorig jaar debuteerde Hato onder bondscoach Ronald Koeman in het Nederlands elftal.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begint Hato nu Mbappe trekjes te krijgen?

13 maart 2024 om 12:56
0

Hoezo Mbappe trekjes wat bedoel je precies?

13 maart 2024 om 13:48
0

Ik denk omdat de broertjes van Mbappe ook onder contract staan bij PSG nadat Mbappe zijn contract daar had verlengd

13 maart 2024 om 14:09
0

Broertjes van Mbappe?

Is er naast Ethan nog een andere telg die goed kan voetballen?

13 maart 2024 om 14:32
0

Omdat Mbappe zijn broertje ook mee gaat nemen naar Real

7 mei 2024 om 16:28
0

Ethan kan waarschijnlijk nog niet eens mee bij volendam zo goed is die kerel niet. Als hij geen familie was van dan had die nooit bij PSG mogen voetballen

13 maart 2024 om 13:35
0

Heeft Hato ergens in de onderhandelingen geeist dat Ajax zijn broertje moest inlijven?

13 maart 2024 om 14:23
0

Heb gehoord via goed geïnformeerde bronnen dat dit inderdaad zo is ja.

13 maart 2024 om 17:36
0

I trust you, bro...

7 mei 2024 om 11:21
0

Ja denkt serieus dat een 17-18 jarige gast kan eisen dat z’n broertje komt? Dat ie het heeft gevraagd kan ik enigszins begrijpen en geloven. Maar geeist? Zeker niet

7 mei 2024 om 12:34
0

Een zaakwaarnemer kan dat er zeker wel uit onderhandelen. Zie bijvoorbeeld ook Gudelj die zijn vader en broertje meenam.
Op het miljoenencontract van Hato kost dit misschien een ton, een schijntje en dus zeker wel een reëele optie.

Is wel leuk als broertjes bij dezelfde club spelen. Denk bijvoorbeeld aan de broertjes De Nooijer, Koeman en De Boer.

Op de O18 na staan alle Elftallen van Ajax lager dan die van Feyenoord in hun competities..
Uiteraard opgezocht.
Wat moet je dan als talent daar gaan doen, ze zijn gewoon niet meer de beste. Kun je net zo goed bij Sparta blijven. Ik zie geen reden voor verandering daar eerder dat het nog erger wordt.

13 maart 2024 om 12:58
0



Omdat het niet gaat om jeugdcompetities winnen maar doorbreken in het profvoetbal en dat hoeft niet eens bij Ajax zelf te zijn. Een Botman zal ook zeer tevreden zijn. Prestaties in het jeugdvoetbal zeggen niets. Soms kiest een club er om minder spelers door te schuiven dan een ander team. Daarnaast heb je ook nog soms hele lompe interlandperiodes tijdens de jeugd waardoor je spelers mist tijdens de reguliere competities. Enige team wat wel boeit is onder 18 ivm de Youth League als het eerste elftal niet presteert

13 maart 2024 om 13:55
0

De reden voor een overstap is simpelweg de naam. Stel je red het als talent niet bij het eerste van Ajax, dan staan er vaak nog een legio aan clubs in de rij om je in te lijven puur om het feit omdat je basis die je hebt opgedaan bij Ajax gewoon goed is. Dat Ajax niet meer de '' beste '' is in de jeugd dat zie je nu ook terug in de lichtingen die eraan komen. Er ligt voor Kroes en consorten een hoop werk te wachten om dit weer naar een nieuw niveau te tillen. Maar er wordt gekeken naar het nu? Die jongen is 12 jaar voordat die doorbreekt in Ajax 1 zijn we ook een kleine 6 jaar verder. In 6 jaar tijd kan er een hoop veranderen.

Dus is het slim om een stap naar Ajax te maken? Puur gezien voor toekomstperspectief zou ik zeggen ja. Ook na je carrière bij Ajax zijn er genoeg clubs die het met je aan durven. Niet meer de beste jeugd in die competities, maar nog steeds een van de betere namen in Europa ten opzichte van Feyenoord en PSV.

13 maart 2024 om 14:30
0

Dus omdat er een paar jeugdteams van Feyenoord hoger staan dan die van Ajax is een overstap van de jeugdopleiding van Sparta naar Ajax geen vooruitgang meer? Wat een een logica zeg! Ten eerste zegt dat helemaal niets, want je hebt totaal geen zicht op de werkwijze van beide clubs. Misschien schuift Ajax jeugdspelers wel veel sneller door naar een hoger elftal, waardoor de stand helemaal niets zegt. Ten tweede gaat het hier om Ajax en Sparta, dus geen idee wat Feyenoord hiermee te maken heeft?

13 maart 2024 om 16:32
0

Omdat Ajax het meeste spelers aflevert in de 31 hoogste clubcompetities van de UEFA. Uiteraard opgezocht. Ajax voert deze lijst voor het derde jaar op rij aan. De kans op een prof carrière is bij Ajax dus het grootst van heel Europa. Dus daar zijn ze we degelijk de beste in en dat lijkt mij voor een talent juist een reden om voor Ajax te kiezen!

7 mei 2024 om 10:52
0

Hij speelt niet bij Feyenoord, hij speelt bij Sparta. Feyenoord heeft er werkelijk niets mee te maken.

De stand in de jeugdcompetities zegt niets over het niveau van de opleiding. Cruyff wilde de stand dan ook niet als graatmeter in de opleiding. Sterker nog, Cruff vond het een goed idee om spelers op een andere positie te zetten voor de individuele onrwikkeling.
Speel je een paar maanden met een spits als CV. Dan begrijpt de spits beter hoe verdedigers denken.
Goed voor de speler maar kan je punten kosten.

7 mei 2024 om 11:29
0

R-NoordC, dan moet je nog eens kijken, want het klopt niet wat je zegt. O14 van Ajax staat ook hoger.

Voor de volledigheid;
O18 - Ajax in rechtstreeks duel ten koste van directe concurrent voorjaarscompetitite gewonnen. Nu spelen ze thuis tegen AZ voor algeheel kampioenschap en dus YL startbewijs.
O17 - Feyenoord 3e, Ajax 4e. Gat 3 punten, dit weekend rechtstreeks duel.
O16 - Feyenoord 1e, Ajax 4e. Gat 6 punten
O15 - Feyenoord 5e, Ajax 6e. Gat 5 punten, Ajax wedstrijd minder gespeeld.
O14 - Ajax 2e, Feyenoord 4e. Gat 9 punten.
O13 - Ajax 1e, Feyenoord niet op zelfde ranglijst
O12 - O8 -- hier worden geen ranglijsten gegeven.

Wmb is de conclusie de opleidingen qua cijfers heel dicht op elkaar zitten. Het is niet zo dat Feyenoord stelselmatig bovenaan staat, en Ajax onderaan. Jouw conclusie slaat imo dus nergens op.

7 mei 2024 om 13:36
0

Feyenoord 016 en 015 waren al voorjaars kampioen. Onder 13 ook kampioen

7 mei 2024 om 11:36
0

Lekker provoceren. Alsof je niets kan leren als talent bij Ajax omdat ze 1 keer slechter zijn. Hoe kan het dat andere clubs nog talenten hebben lopen die hebben nog nooit eerste gestaan. Oftewel provoceren want als dit echt je mening is dan snap je er maar weinig van

7 mei 2024 om 12:31
0

Grappenmaker !! hoeveel spelers van Feyenoord vanuit de jeugd zijn er doorgebroken en hebben de absolute top bereikt de laatste 20 jaar?? Of hoevaak is Feyenoord kampioen geworden de laatste 35 jaar?? Zet dat is tegenover de statistieken van Ajax 😂😂😂 kom nu niet zo dom praten yu!!

7 mei 2024 om 13:44
0

Die van Ajax zijn wel naar grote clubs gegaan maar dalen ook overal de laatste 20 jaar

7 mei 2024 om 15:13
0

Falen

7 mei 2024 om 21:50
0

Je moet er überhaupt maar eerst komen he? Grappig en schattig die hoogmoed van Feyenoorders na wat 2 sterke jaren. Probeer structureel een rol van betekenis te spelen wat het kampioenschap betreft, dan kijken we daarna verder ja?Ik weet zeker dat Feyenoord zonder Slot weer een verval gaat maken naar het Feyenoord dat we allemaal de laatste 30 jaar al kennen. Of dit eerder ijdele hoop is? Zeker niet. Je antwoord zal je op korte termijn zelf ervaren.Wedje leggen?

7 mei 2024 om 13:21
0

@R-NoordC,

Wanneer je zo kortzichtig kijkt heb je er inderdaad niks te zoeken.
Ajax is nog altijd de best opleidende club in Nederland. Het is totaal niet interessant of ze kampioen worden in de jeugd. Ajax heeft vaal de tactiek dat ze ze in de jeugd laten meedraaien in een hoger team om de weerstand te vergroten.

\wat wel interessant is, zoek eens op hoeveel spelers er uit de jeugdopleiding doorbreken en mooie transfers maken en tegen welke bedragen. Dan weet je gelijk waarom talenten dolgraag die overstap maken naar het mooie Amsterdam!!

7 mei 2024 om 14:37
0

Dat zegt niet zo veel natuurlijk zonder naar de leeftijdsopbouw van die teams te kijken.

Om een voorbeeld te noemen, in 2019 speelden de Ajax O19 en Feyenoord O19 een rechtstreeks duel om het kampioenschap. Los van de uitkomst ga je er dan op papier van uit dat die even goed zijn. In de praktijk zaten er 3 of 4 jongens van Ajax bij de A selectie die furore maakte in de CL, een flink deel zat in Jong Ajax en het gevolg was dat het O19 team van Ajax bijna een jaar jonger was dat seizoen dan de O19 van Feyenoord.

Dat zal ongetwijfeld ook wel eens andsersom het geval zijn afhankelijk van de spelersgroep. Maar zonder daar in te duiken zegt het niet zo veel over wat er straks mogelijk uit gaat stromen richting de eerste elftallen.

Hoe komt het dat veel rotterdammers voor Ajax kiezen ?

13 maart 2024 om 14:04
0

Zo'n tussenstap in de subtop is toch juist fijn. gekheid natuurlijk

Nu komt het deels door het samenwerkingsverband tussen Sparta en Ajax.

13 maart 2024 om 14:09
0

De aversie die Spartanen hebben naar Feyenoord is vergelijkbaar met Feyenoord naar Ajax. Een echte Spartaan gaat liever naar Ajax dan naar Feyenoord. Maar als Ajax zich meld en Feyenoord niet, dan is het ook weer logisch. Ajax is de samenwerking met Sparta ook vooral aangegaan om uit de Rotterdamse vijver te vissen

7 mei 2024 om 12:51
0

Omdat er alsnog een aardig deel in R’dam gewoon Ajacieden zijn

7 mei 2024 om 13:22
0

@ Jer oen,

Iedereen wil in het leven graag een stapje omhoog maken ;-)

7 mei 2024 om 13:34
0

Is Sparta niet gewoon een satellietclub (uit het verleden) van Ajax? Daarbij hebben Feyenoord en Sparta ook niet de allerbeste relatie. Feyenoord heeft veel meer met Dordrecht en Excelsior. Het is ook wat als je stad zo vol zit met prof clubs

De eerste nieuwe aankoop onder Alex kroes?

7 mei 2024 om 13:07
0

Nu gaat het lopen

7 mei 2024 om 20:45
0

Nee, dat waren 17000 aandelen.

Geen idee wie bij Ajax verantwoordelijk was voor de samenwerking met Sparta Rotterdam maar diegene verdiend een royale bonus. Geniale zet.

7 mei 2024 om 11:50
0

Sparta was ze ook wel wat verschuldigd. Ze bestaan nog omdat Ajax Boukhari overnam voor een bedrag dat net hoog genoeg was om hun schuldeisers af te lossen en zodoende hun licentie veilig konden stellen.

En gelukkig maar, want Sparta zou een groot verlies zijn geweest voor het Nederlands voetbal. Maar Ajax had er destijds al gelijk meer mee moeten doen.

Samenwerking met Ajax was een paar jaar geleden misschien wel bittere noodzaak. Maar Sparta kan nu makkelijk zonder en ze kunnen hun beste jeugdspelers nu veel meer bieden dan voorheen. Gaat ze nu meer kosten dan het oplevert.

7 mei 2024 om 13:24
0

Zonder die samenwerking was hun bestaansrecht in het geding. Dat is veel meer waard

7 mei 2024 om 17:35
0

Bestaansrecht is lichtelijk overdreven maar dat Sparta toen daarvoor ging was prima te begrijpen. Van Stee heeft recent nog eens aangegeven dat hij het nu zou terugdraaien. Maar hij is geen bestuur meer.

8 mei 2024 om 12:44
0

beetje populistische uitspraak nu je geen verantwoordelijkheid meer draagt.
Als dat zo een slechte deal zou zijn zou die deal er niet zijn.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren