Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maurice Steijn laat Steven Berghuis op de bank beginnen tegen Ludogorets

Laatste update:

Maurice Steijn heeft de opstelling van Ajax bekendgemaakt voor de return in de Europa League tegen Ludogorets. De oefenmeester zag de uitblinker in Bulgarije, Mohammed Kudus, vertrekken naar West Ham United. Carlos Forbs neemt zijn plek als rechtsbuiten in. Steven Berghuis is fit genoeg om bevonden om in de selectie te zitten, maar neemt plaats op de bank. Kenneth Taylor krijgt andermaal een basisplaats, terwijl ook Branco van den Boomen aan de aftrap verschijnt. Ajax is na de 1-4 zege in Razgrad zeer dicht bij het bereiken van de groepsfase.

Jay Gorter verdedigt het Amsterdamse doel. De goalie ziet Devyne Rensch, Jakov Medic, Jorrel Hato en Owen Wijndal voor zich staan. Anton Gaaei moet zodoende nog even wachten op zijn debuut. Benjamin Tahirovic en Van den Boomen zijn de controleurs op het middenveld, terwijl Taylor op 10 voor de aanvoer richting de aanval moet zorgen. Spits Brian Brobbey wordt geflankeerd door Forbs (rechts) en Steven Bergwijn (links).

Aan de hand van Kudus, die uiteindelijk een hattrick maakte, nam Ajax in de heenwedstrijd al voor rust afstand van Ludogorets. Berghuis was toen ook basisspeler, maar zijn meespelen in de return was onzeker omdat hij ziek was. De aanvallende middenvelder is echter op tijd hersteld. De Ajax-fans zullen nog even geduld moeten hebben om aankopen Josip Sutalo, Chuba Akpom en Georges Mikautadze aan het werk te zien, daar zij niet zijn ingeschreven voor het tweeluik. Daarnaast is het papierwerk van Gastón Ávila nog niet rond, waardoor ook de Argentijn nog moet wachten op zijn debuut. Steijn waakt voor onderschatting tegen Ludogorets. "We nemen deze wedstrijd, ondanks dat we er goed voor staan, heel serieus.”

Ludogorets spoelde de kansloze nederlaag tegen Ajax zondag weg met een overtuigende 5-0 zege op Beroe. Franco Russo en Bernard Tekpetey zorgden al snel voor de 2-0 voorsprong. Na rust waren Jakub Piotrowski, Caio Vidal en Spas Delev verantwoordelijk voor de overige treffers. Laatstgenoemde was er in maart 2017 hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat het Nederlands elftal een cruciale nederlaag leed in de kwalificatie voor het WK 2018. De spits bezorgde Matthijs de Ligt toen een horrordebuut, maar is tegenwoordig bankzitter bij Ludogorets, daar Rwan Seco de nummer één in de spits is. De Adelaars zijn door de zege op Beroe opgeklommen naar de zesde plaats in de Parva Liga.

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Medic, Hato, Wijndal; Tahirovic, Taylor, Van den Boomen; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Opstelling Ludogorets: Sluga; Witry, Sonko-Sundberg, Verdon, Heister; Yordanov, Goncalves, Piotrowski; Caio Vidal, Rwan Seco, Tekpetey.

Ajax - Ludogorets:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar blijven spelers als Akpom en Sutalo?

31 augustus 2023 om 19:04

Nog niet speelgerechtigd deze ronde. Akpom door werkvergunning en Sutalo mag pas groepsfase weer meespelen aangezien hij met Zagreb al voorrondes speelde.

31 augustus 2023 om 19:04

Misschien nog niet ingeschreven voor deze speelronde..

31 augustus 2023 om 19:05

Als het goed is kunnen zij zondag tegen Fortuna spelen en Avila ook.

31 augustus 2023 om 19:41

Akpom nog niet helemaal fit

31 augustus 2023 om 19:07

Staat letterlijk in de tekst.

31 augustus 2023 om 19:08

Mensen kennen de regels niet meer lijkt het wel. Op social media ook. Mensen daar die gewoon kwaad zijn dat de nieuwe spelers niet mee doen. Is het tegenwoordig zo moeilijk om de regels te leren kennen denk ik dan?

31 augustus 2023 om 19:32

Het is makkelijker om kwaad te zijn dan om je in te lezen.

Denk dat de Ajacieden met smart uitkijken naar de volgende wedstrijden waar alle nieuwe spelers mee kunnen doen. Had je met deze spelers het seizoen in moeten gaan, dan is dat wel karig.Zelf kijk ik vooral uit naar Sutalo. Die zal zondag wel basis staan.

31 augustus 2023 om 19:11

Die gaat zeker basis staan en verwacht Avila ook wel basis.

31 augustus 2023 om 19:30

Heb heel veel zin om Mikautadze aan het werk te zien. Verwacht ik wel wat van

31 augustus 2023 om 19:41

Weinig creativiteit in deze opstelling en ook geen nummer 10. Laat Klaassen dan spelen op 10 ipv Taylor die geen 10 is. Tussen de aankopen zit ook heel weinig creativiteit. Dus moeten ze het straks hebben van Berghuis en evt Godts. Hou mijn hart vast voor dit jaar.

31 augustus 2023 om 20:55

Als je die eerste helft ziet is het wel logisch dat er nog een verdedigende middenvelder bij gehaald is, want met Berghuis heb je toch al wel 1 creatieve speler in je selectie….

Meeste van de nieuwe aankopen nog niet speelgerechtigd?

31 augustus 2023 om 19:09

Nope, voor zondag mogen ze allemaal mee alleen Avilla is niet 100% zeker.

Weinig creativiteit op dat middenveld, verdediging ook meh. Laten we hopen op het beste, maar zeer zonde dat de aankopen nog niet kunnen spelen. Sutalo had je nu goed kunnen gebruiken.

31 augustus 2023 om 19:08

Muah valt wel mee, boomen en Tahirovic voetballen stukken meer vooruit dan Alavarez en balletje breed Taylor( die vorige week goed speelde)

31 augustus 2023 om 19:08

Goed kunnen gebruiken in welke zin? Zonder alle aankopen is er met 1-4 gewonnen. Ook zonder Kudus vliegen we er niet uit vanavond

Mooi van de betere concurrentie nu op elke positie. De tijden van de kantjes ervan aflopen zoals vorig seizoen zijn voorbij. Ik verwacht een overwinning.

Berghuis was gister al niet helemaal fit zei Steijn, dus logisch dat hij niet speelt. Ik ben allang blij dat hij Bergwijn niet op 10 heeft gezet.
Taylor is misschien niet altijd best op 10 maar wel een beter alternatief dan Bergwijn.
Verder wel de namen die je kon verwachten voor nu.

31 augustus 2023 om 19:08

Dat zal het zeker zijn met Berghuis, anders had hij gespeeld.

Gezien dat de nieuwe spelers nog niet speelgerechtigd zijn of ingespeeld een degelijke opstelling. Berghuis waarschijnlijk niet helemaal fit na zijn ziekte. Maar Taylor boven Klaassen is opnieuw een teken dat laatstgenoemde alsnog mogelijk vertrekt.

31 augustus 2023 om 19:10

Taylor krijgt op een of andere manier altijd een voorkeursbehandeling. Zelfs op social media zie je altijd zijn kop vol in beeld bij de opstellingen. Alsof hij het lievelingetje is van iedereen rondom Ajax.

31 augustus 2023 om 19:18

Taylor het grote lievelingetje? Hahahah, ja dat is te merken ja. Is juist de volgende in het eeuwig durende rijtje pispaaltjes bij Ajax. Jong talent uit de eigen gelederen wat overal de schuld van krijgt, beetje de nieuwe Veltman zegmaar. Nuance is bij velen ver te zoeken als het over hem gaat.

31 augustus 2023 om 19:25



Ik heb het niet over de supporters he maar Ajax zelf. En de frustratie is groot dat andere spelers amper tot nooit een kans kregen en na 1 mindere wedstrijd alweer op de bank plaats moesten nemen maar de heer Taylor op een of andere manier een heel seizoen slecht mag spelen en altijd mag blijven staan. Dat steekt supporters.

31 augustus 2023 om 19:36

Maar Taylor speelt de hele voorbereiding al prima, ook in de heenwedstrijd tegen Ludogorets speelde hij prima (beste van de middenvelders zelfs als je het mij vraagt). Vorig seizoen deelde hij als jonge jongen in zijn eerste seizoen logischerwijs in de malaise. Echter, veel supporters durven hun mening niet bij te stellen: als het toen niks was zal het nu ook nooit iets meer worden is een beetje het credo, maar dat is natuurlijk bullshit als je het over een speler van net 21 jaar oud hebt. Voor de duidelijkheid: als iedereen fit en beschikbaar is zou Taylor bij mij ook op de bank beginnen, maar ik vind de kritiek aan zijn adres wel degelijk buitenproportioneel. Zag zelfs reacties als "het is balen dat Taylor vorige week goed speelde, dan speelt ie nu waarschijnlijk weer". Daar kan ik echt met mijn kop niet bij. Waarom zou je als supporter niet hopen dat een van je zelf opgeleide talenten juist uit zijn dip klimt en een vaste waarde voor Ajax 1 weet te worden? Want dat hij wel degelijk talent heeft hebben we allemaal kunnen zien toen hij Gravenberch aan het eind van 21/22 moest vervangen.

31 augustus 2023 om 19:41

PS: Dat stuk over "op social media zijn kop vol in beeld" is ook echt zwaar overdreven. Er staat elk wedstrijd iemand anders bij de line-up op de Instagram story, dit keer is dat toevallig Taylor. Op de tijdlijn kan ik echt tientallen posts terug scrollen tot 20 juli in de voorbereiding en daar zie ik Kenneth Taylor voor het eerst in beeld verschijnen. Op de Ajax Facebook staat Taylor bij de wedstrijd post van vandaag ook helemaal niet (maar Brobbey, Forbs, Hato en Tahirovic).

Best mogelijke opstelling, hopelijk gaat Forbs lekker Vlammen. Ik zie glimpen van geweldigheid. Alleen op rechts is ie wat onwennig, maar ik denk zeker dat ie daar een succes kan zijn.

ik ga me laten verassen, want ik verwacht echt een zaad partij aangezien ajax "er al is" en ludogorets niet heel bijzonder is.

maar goed, ik ga eens goed letten op forbs.. want als ludogorets er nog wat van wil maken zullen ze komen en dat betekent dus gaten/ruimte achter de linies waar ik forbs wel gebruik van zie maken.

verder zal dit dus een kleine test kunnen zijn op de achterste linie als ludogorets druk gaat zetten etc.

Lekker creatief middenveld.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren