Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Man van 60 miljoen’ staat voor snel vertrek bij Manchester United

Laatste update:

Manchester United is niet van plan het contract van Anthony Martial te verlengen, zo meldt David Ornstein van The Athletic maandagochtend. De huidige verbintenis van de de 28-jarige Fransman loopt komende zomer af en dus staat hij voor een transfervrij vertrek. Bij een degelijk bod mag Martial zelfs al in januari vertrekken.

United heeft de optie om het contract van zijn pupil met één jaar te verlengen, maar gaat deze naar alle waarschijnlijkheid niet lichten. The Red Devils zien weinig heil in een langere samenwerking met Martial.

De spits maakte in 2015 de overstap van AS Monaco naar United, dat hoge verwachtingen had van zijn aankoop en een bedrag van 60 miljoen euro overhad voor zijn diensten. Martial was op dat moment negentien jaar oud en werd een grote toekomst toegedicht.

De verwachtingen voor de aanvaller waren op dat moment zelfs zo hoog dat hij een speciale 'Ballon d'Or-clausule' in zijn contract liet opnemen. Indien Martial ooit die prijs zou winnen kreeg hij een flinke financiële bonus van zijn Engelse werkgever.

Zover kwam het nooit voor het voormalig toptalent. Waar hij in de eerste jaren nog een vaste waarde was op Old Trafford, kwam Martial in de afgelopen seizoenen steeds minder voor in de plannen van de trainers van United. Ook blessureleed gooide vaak roet in het eten.

Huidig manager Erik ten Hag geeft meestal de voorkeur aan andere aanvallers en laat de dertigvoudig international van Frankrijk veelvuldig links liggen. Dit seizoen kwam Martial vooralsnog tot negentien wedstrijden, waarvan slechts zeven als basisspeler.

In totaal speelde de aanvaller 317 wedstrijden voor United. Hierin was hij goed voor 90 doelpunten en was hij 55 maal de aangever op een goal.

Meer spelers mogen vertrekken
Martial is overigens niet de enige spelers van the Mancunians die mag vertrekken uit Manchester. Volgens het lokale medium Manchester Evening News staan ook Raphaël Varane, Casemiro, Jadon Sancho en Donny van de Beek op de nominatie voor een transfer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Grondige renovatie moet doorgezet worden, het is absurd hoeveel geld United inmiddels al in selecties heeft mogen pompen en dat er toch nog zoveel middelmaat in het team zit.

11 december 2023 om 12:46

Ook de lonen van sommige spelers zijn echt niet normaal. Martial staat nog steeds in de top 10 vd prem volgens mij met 350.000 per week

11 december 2023 om 13:24

Mja maar als je die renovatie vervolgens uitvoert met namen als Antony, Hjolund, Amrabat, Eriksen, Evans, Onana, Mount, Malacia,... dan blijf je toch in hetzelfde bedje ziek? Want ook aan die namen werd er +/- 350 miljoen gespendeerd en de meeste ervan ontstijgen de middelmaat toch ook niet (in vorm zijn ze subtop)

11 december 2023 om 13:39

Maar waarom zou er nu iets gaan veranderen? De mensen die er nu zitten, hebben er ook een puinhoop van gemaakt op technisch vlak. Die gaan de boel echt niet oplossen, hoor. Als het alleen een gebrek aan kwaliteit was; daarmee kun je je nog wel herpakken. Echter is er zo weinig balans in de ploeg dat je haast wel moet concluderen dat de technische mensen geen idee hebben wat ze aan het doen zijn.

11 december 2023 om 13:43

United moet net als Chelsea toch zijn geld beter besteden.

United heeft 2 goede aanvallers nodig.
Rashford, lijkt het toch weer net niet.
Sancho denkt dat hij te goed is.
Anthony is niet waar je de strijd mee gaat winnen
Martial had het toch niet in zich.
Dit zijn gewoon matige aanvallers.

Middenveld, mag er ook wel wat bij. En een solid verdediger die er gelijk staat.

De Gea was niet geweldig in zijn laatste tijd. Hij verdiende ook teveel, maar Onana moet echt wat stappen gaan maken!

11 december 2023 om 14:55

Prima, dat zijn de spelers die eruit moeten. Veel moeilijker is om te bepalen welke spelers erin moeten en welke visie de club op voetbal heeft en niet welke visie de manager heeft. Begin met een duidelijke opvatting en zoek daar technische mensen (manager, technisch directeur etc) bij en vervolgens de spelers die in dat plaatje passen.

Hij is destijds volgens mij voor nog duurder gekocht in de tijd van LvG. 80+ miljoen.

11 december 2023 om 12:47

Mij staat een bedrag van 35 miljoen pond bij (zonder bonussen) maar goed. Jammer had een behoorlijk goede start periode maar heeft uiteindelijk de belofte niet waargemaakt. Ben benieuwd welke spits erbij gaat komen, Hojlund ben ik totaal niet enthousiast over.

11 december 2023 om 12:52

Ik lees 60 miljoen op Transfermarkt, en dat er clausules bij kwamen waarmee het hoger zou kunnen worden, maar die zijn (nog) niet allemaal gehaald.

11 december 2023 om 13:53

Ik vrees toch dat die Ballon d'or clausule niet meer geactiveerd gaat worden...

11 december 2023 om 14:44

Het was 35 miljoen pond zonder de makkelijk te behalen bonussen. De makkelijk te halen bonussen zijn gehaald waardoor het uiteindelijk 60 is geworden. Kon nog oplopen tot 75/80 geloof ik met lastigere bonussen, zoals die ballon d’or bonus.

Logisch brengt te weinig voor wat hij brengt. Ik was wel een groot van fan van hem onder LVG het talent zag je echt abnormaal.
Jammer dat het zo gelopen is hoop dat AC een poging waagt voor een acceptabel salaris.
Ik kijk weinig van Man Utd maar is Varane echt zo matig geworden?
Casemiro heeft volgens mij even een vormcrisis vorig jaar was hij goed.
E

11 december 2023 om 12:54

Varane is een krappe voldoende als die speelt, volgens Ten Hag is het een keuze voor de opbouw maarja hij speelt wel zonder middenveld in de opbouw dus hij bereikt er niks mee. Varane heeft ook wel redelijk vaak pijntjes en blessures.

Zal is tijd worden.. 8 jaar bij United gezeten. Zodra een speler 5 goede wedstrijden speelt bij United de laatste jaren krijgen ze een contractverlenging aangeboden. Toch ongelofelijk dat er spelers zijn die al 4/5 trainers hebben overleeft terwijl je al jaren nergens meer voor speelt.

11 december 2023 om 13:41

Tja, welke club gaat hen wegkapen dan? Die jongens verdienen een kapitaal voor wat ze brengen. Dat is ook de hele reden waarom City z'n miskopen weer makkelijk slijt, terwijl ze bij United vaak blijven en pas vertrekken als hun contract afloopt of ontbonden wordt. Dat geld gaan ze elders niet eens enigszins verdienen.

11 december 2023 om 13:50

“Dat is ook de hele reden waarom City z'n miskopen weer makkelijk slijt, terwijl ze bij United vaak blijven”

Wat is precies de reden? Die wordt mij niet helemaal duidelijk in je verhaal.

11 december 2023 om 14:59

Omdat City niet per se salarissen verstrekt die niet marktconform zijn. Dan is het gewoon heel wat makkelijker om spelers weer te slijten. Ook is City er vaak snel bij, waardoor de speler in kwestie nog niet drastisch in waarde gedaald is. Blunders als die van Antony zie je bij City eigenlijk niet. Zo'n jongen raak je aan de straatstenen niet meer kwijt, want geen club gaat ook maar in de buurt van dat salaris zitten. Daar zit je waarschijnlijk nog jaren aan vast.

Al kan je 5 miljoen in de winter pakken. Gwn doen, zijn salaris is namelijk ook vrij hoog.

Martial, Sancho, Donny, Varane weg deze winter.

In de zomer voeg je daar nog Rashford, Antony, McTominay, Eriksen, Amrabat (koopoptie niet inschakelen), Maguire, Lindelof, Evans, AWB erbij.

En dan jeugd door laten stromen en wat gevestigde namen kopen.

11 december 2023 om 13:08

13 spelers weg.. en jeugd ervoor laten terugkomen, welke gevestigde naam wilt naar united als ze bijna de halve selectie verkopen? T is geen fifa..

11 december 2023 om 13:27

Bij deze meeste van die spelers ben je als United zijnde trouwens volledig overgeleverd aan de speler zijn wil om wel of niet de club te verlaten.

Want de namen die je noemt brengen sportief niet zo erg veel (meer) maar verdienen wel een godsvermogen waardoor ze eigenlijk onverkoopbaar zijn.

Niemand gaat spelers als Martial of Sancho nog +300k/ week betalen of Van De Beek 140K

11 december 2023 om 13:43

Je kunt in de winter wel alles slijten, maar er moet ook wat voor terugkomen. United heeft gewoon de zoveelste transferperiode verkloot en zitten daardoor grotendeels tot de zomer opgescheept met de zoveelste selectie die kwaliteit en balans mist. En zie ze maar eens te slijten. Geen enkele club gaat de salarissen bieden die United die spelers gegeven heeft.

11 december 2023 om 13:59

AWB zou ik niet weg doen, degelijke back die je als back-up/stand in goed kan gebruiken. Speelt vaak genoeg solide die gemiddeld een 6.5 speelt & op goede dagen 7.5
Een Dalot bijv wil je heel snel lozen. Die gozer heeft dit seizoen zoveel rare fratsen laten zien dat ik hem niet kan uitstaan!
Daarnaast mag Shaw ook zijn biezen pakken want die heeft niet meer..
Die gehele selectie moet op de schop, maar dat gaat geleidelijk, in 2/2.5 seizoen kun je de meeste al vervangen

Voor een laag salaris zou ik die nog wel bij Inter willen zien eerlijk gezegd. Betere back-up dan een sanchez of Arnautovic op papier en nog jong genoeg om jaren mee te kunnen.

11 december 2023 om 13:44

De vraag is alleen of het er nog in zit. Z'n verhuurperiode bij Sevilla was ook niet echt een succes. Hij deed mee, maar daar was alles wel mee gezegd. Ik denk dat je als Inter beter over kunt schakelen naar andere spelers die wel iets hebben laten zien in de voorbije jaren.

11 december 2023 om 13:54

Daarom ook alleen doen voor een laag salaris. Als derde of vierde optie kan het dan niet zoveel kwaad denk ik.

11 december 2023 om 15:20

Laag salaris. En ik zie hem in het 2 spitsen systeem bij Inter het wel beter doen dan bij United. Daar is hij meestal eenzame spits.

Ik denk dat Martial een 2 spitsen spits is, of een linksbuiten in de 4--3-3.

Je kunt trainers vervangen en van alles doen….wellicht een kijken naar een goede technisch directeur en directeur…scouting …..prestaties neerzetten ipv zakken vullen….het is de zwaarste competitie ter wereld …..

Daar gaat de Ballon d'Or-clausule van Monaco

De enige speler die zich United waardig mag noemen is Luke Shaw. Ik zie geen enkele speler die in de basis bij bv City zou staan. De rest zou je eigenlijk gewoon moeten verkopen en helemaal op nul beginnen. Wat een treurige selectie is het toch. Tientallen miljoenen teveel betalen voor iedere speler, omdat de naam
Manchester United is.

11 december 2023 om 13:47

Ik ben het met je eens, maar het lijkt me onmogelijk om zoveel spelers met dure contracten te verkopen en er vervangers voor op te halen.
Dan zit je toch met Financial FairPlay?
Spelers met (te) hoge salarissen leveren doorgaans niet de hoofdprijs op en iedereen weet dat United met geld moet smijten, dus gaan hoog in de boom zitten.

Of spelers nog willen komen is ook maar de vraag, hoewel de naam Manchester United natuurlijk wel iconisch blijft.
Ook nu daar C-garnituur als Van de Beek en Weghorst hebben gespeeld.

11 december 2023 om 13:50

Daar noem je ook gelijk één van de beste selecties die er zijn.

11 december 2023 om 15:29

Alleen Luke Shaw? Vind je dat niet een tikkeltje overdreven?
Spelers als Varane, Casemiro (kan je beiden over twijfelen, misschien wat ''over de top'', maar vooral ook Bruno Fernandes, Rashford (al is hij wel een wat meer momentenvoetballer) & Lisandro Martinez zijn gewoon goede spelers hoor...

En talentvolle mannen als Mainoo& Garnacho. Onana is ook een prima keeper, maar heeft het lastig in zijn eerste jaar.

Volkomen terecht. Martial is al jaren een onderpresterende speler. Oogt lui en presteert matig.

Eens een fantastisch talent onder Louis van Gaal. Daarna, zoals verwacht, totaal misbruikt als jonge speler door Mourinho. Eerst Martial zijn rugnummer afpakken en daarna een goed spelende Martial vervangen voor Sanchez. Onder Ole had Martial zijn beste seizoenen en leek onderweg zijn belofte toch in te lossen. Helaas toen extreem veel blessures opgelopen (wellicht doordat Ole aan Martial vroeg om geblesseerd toch te spelen) en nu een vrij sneue versie van de speler die hij ooit was of had kunnen zijn.

Een voormalig wonderkid die, mede vanwege blessures, zijn belofte totaal niet heeft waar kunnen maken en slechts een paar goede seizoen heeft gehad.

11 december 2023 om 16:45

Martial speelde onder Mourinho gewoon elk seizoen 40-plus wedstrijden hoor. Hij scoorde weinig, maar dat heeft hij nooit gedaan. Uiteindelijk is hij in 11 seizoenen profvoetbal maar 1 keer boven de 20 goals uit gekomen.

Het is gewoon geen speler die veel goals of assists kan maken. Betekent niet dat hij een waardeloze voetballer is ofzo - Martial is feitelijk een speler in de categorie Memphis, Shaqiri, Ziyech, Ousmane Dembele, etc. Veelbelovend toen ze jong waren, goede voetballers, maar niet voor de basis. Dat zou allemaal niet zo'n issue zijn, maar om 1 of andere reden heeft hij van United een contract met het salaris van een basisspeler gekregen, en dat werkt natuurlijk niet.

Mag wel is tijd worden dat hij vertrekt. De kerel zit er al sinds 2015 en hij was allang over houdbaarheidsdatum. Ook is die natuurlijk enorm blessuregevoelig de afgelopen jaren. Er moet sowieso een grote schoonmaak bij United gebeuren. Ook spelers zoals Maguire, Mctominay en Rashford moeten eigenlijk weg. Zulke spelers zijn er al jaren en hebben hun kans gewoon niet gepakt. Dat Maguire en Mctominay nog spelen zegt ook over wat voor wanbeleid er is geweest met het halen van spelers...

Bizar dat Martial zolang bij Manu heeft mogen aanprutsen. Was een groot talent, maar heeft dat goed verborgen gehouden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren